Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Radio Nadzieja Właśnie leci debata |
no i widzisz buraku,nie jesteś poinformowany a gadasz,już po raz drugi to mówię.władza miała w planach to aby przenieść szkołę do kilku szkół i o tym pomyśle było głośno ale jest taki beznadziejny że oczywistym było to że szkoła się na to nie zgadza.tak między nami janek to ty se wybuduj klopa żebyś miał gdzie srać i spędzać tam miło czas trzepiąc se a nie siedzieć na tym forum i wypisywać bzdety.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Radio Nadzieja Właśnie leci debata |
nic się nie stało, tylko wypadek...
|
|
boss ma kompleksy i boi się że jak przeniosą drzewną do mechaniaka to mu krzywdę ktoś zrobi:))) O tym pomyśle co mówiłeś było głośno ale tylko w twoim środowisku przygłupków i plotkarzy:)))
|
|
Powtarzam to specjalnie dla smyka: "Możliwe więc, że również Walenty wróci wkrótce do kalendarza liturgicznego: tym razem jako patron czystości przedmałżeńskiej, ślubów kościelnych i metody termicznej. Tak można wnosić ze sposobów obchodzenia walentynek, jakie proponuje Kościół katolicki. Karmelici bosi z Wadowic mają dziś w ofercie budujący spektakl Miłosne wejrzenie. Od zakochania do miłości oblubieńczej. Paulini z Leśniewa zapraszają zakochanych na błogosławieństwo, kawę i ciasteczka: wypiekane z dodatkiem cuda czyniącej wody z cudownego źródełka. Parafia św. Floriana w Katowicach zaprasza na Walentynki ze świętym Walentym, czyli mszę i koncert fletowy. Jan Góra, dominikanin, proponuje święcenie pierścionków narzeczeńskich oraz uroczyste składanie ślubów czystości. Również narzeczeńskiej. A więc, do wyboru, do koloru. Jednak czy nowa kościelna tradycja może konkurować ze starą, świecką? Która ma charakter coraz bardziej erotyczno-seksualny, z prezentami kupowanymi w seks-shopach? Sacrum konkuruje z profanum, ale czy się z nim nie wymiesza? W przypadku Świętego Mikołaja takiego ryzyka nie ma, ale walentynki... Można odnieść wrażenie, że próbując przywrócić religijny charakter świętu, które nigdy takowego nie miało, Kościół gra pod siatką.Co będzie następne? Katolickie Halloween? " Całość na portalu o2 pod takim samym tytułem Pozdrawiam rudy błazen z druhem
|
|
ciekawi mnie tylko czy ktoś to widział jak do tego dokładnie doszło ?
|
|
Może Jola lubi ale tak jak mar67 powiedział to jest przecież ''ksiądz'' :|
|
|
zreszta w tym temacie zostalo juz wszystko powiedziane.macie z tym taki wielki problem? IDZCIE NA POLICJE... proste...ja po zmroku nie jezdze do miejsc,w ktorych mozna spotkac niewiadomo kogo,wiec mnie osobiscie sprawa NIE DOTYCZY... ,,za psa odpowiedzialny jest wlasciciel a za zboka w lesie? szczerze ? my!...pozwolimy mu tam bez kaganca latac to kogos wkoncu upieprzy, bo na jego podworku nie ma ostrzezenia "ja to pilnuje".,, -----spoko...ostrzegliscie,co jest rownoznaczne z wywieszeniem karteczki:uwaga,podgladacz... i ostrzezenie jest tak a propo
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |