niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
no cos sie dzieje.

Oczywiście panorama 19", a jak masz miejsce i kasę możesz i 32" :))
Dziś podstawowy standard to panorama 19", nie za duży, nie za mały, w sam raz. Oczywiście warto go kupić w sklepie internetowym, taniej od łomżyńskich sklepów. Najpopularniejsze np. na skąpcu to:
http://www.skapiec.pl/cat/12-monitory-lcd.html

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: no cos sie dzieje.

Porównanie wielkości matryc: http://img213.imageshack.us/my.php?image=size1bigmi6rev2pi6.gif

Cechy rozmiarów matryc, nad którymi się zastanawiasz:

19" - proporcje 5:4 (czyli jeszcze bliższe kwadratowi niż 4:3)
1280x1024
1310720 pikseli
3932160 subpikseli
wielkość piksela - 0,294 mm

22" - proporcje 16:10 (filmy 16:9 bedą miały cienkie czarne paski u góry i dołu)
1680x1050
1764000 pikseli
5292000 subpikseli
wielkość piksela - 0,282 mm

22" jest minimalnie niższy od 19" mimi to oferuje nieco większą rozdzielczośc w pionie. Jednoczecześnie ma mniejszy rozmiar piksela przez co wszystko jest nieco mniejsze niż na 19". Z drugiej strony 22" panorama ma o 35% większą powierzchnię roboczą (biorąc pod uwagę liczbę pikseli).

Różnica w cenie wynosi obecnie ~30%, jednak jeżeli ma to być monitor do zatosowań domowych (czyli wszytkiego po trochu), to warto kupić panoramiczny.

Co do obrazu z karty TV to już zależy od oprogramowania karty. Idealnie byloby gdyby miało funkcję Pan&Scan - wtedy czarne paski zostaną obcięte a obraz wypełni cały ekran. Jeżeli masz w miarę nową kartę TV i Windows Media Center bądź Windows Vista Premium, to możesz korzystać właśnie z Media Center do oglądania TV. Możliwe również, że pilot od karty będzie współpracował z MCE, dzięki temu można dostosować obraz do monitora korzystając z pilota.

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

no nie a tak fajnie bylo

A oto i obiecane linki do fragmentów piosenek. Jakość oczywiście została specjalnie pogorszona. Jeśli chcecie pełnej długości utwory i płytkę to proszę o kontakt. A teraz zapraszam do słuchania:

Wolny ptak: http://www.wrzuta.pl/audio/fKAoOmsciY/wolny_ptak

To jest mój dom: http://www.wrzuta.pl/audio/w5kNSFN5Kt/

sluchaj tutaj glupot a rozjebiesz kompa do konca. pobierz odpowiedni program do sprawdzania zasobow. przypuszczam ze jesli system jest dobry to poszla kosc ram lub procesor niema dobrego chlodzenia i przydalby sie dodatkowy wiatraczek.mialem dokladnie to samo

Treść jest ukryta

witam!
Z całym szacunkiem dla kolegi wyżej ---co ty wiesz na temat tego jakiej muzyki potrzebuje łomża..a? Puste wypowiedzi o bezsensownej tresci nie są tu niepotrzebne.TO TRZEBA chwalic-ktos aktywnie działa w tym pseudo miescie i ja to szanuje!! Przesłuchałem to co oferujecie pod linkami wyżej - i szczerze podoba mi sie! Jestm gotów wesprzeć taką działalność i kupić płyte! Pozdrawiam

szczerze to zaraz sam pujde zmywmiotowac

Sorry, ale co ma naprawianie systemu, do problemow z uruchomieniem sie sprzetu? Jesli sa problemy ze startem kompa, to biorac pod uwage, ze zasilacz byl zmieniony, obstawiam plyte, czy cos podobnego. I lepiej to zaniesc do serwisu, bo jak ja calkiem szlag trafi, to moze przy okazji poleciec pare innych rzeczy i naprawa bedzie kosztowac "nieco" wiecej.

Gans, a kompa to on najszybciej rozjebie przez porady typu wiem bo "mialem to samo". Skoro komp mu sie nie uruchamia na poczatku, a pozniej rusza, to w przypadku grzania sie procka byloby chyba odwrotnie, nie sadzisz? Bedzie tak grzebal i grzebal, a w tym czasie cos pieprznie i bedzie po zabawie.
Ja od poczatku radze zaniesc do serwisu albo dac komus znajomemu, kto sie naprawde zna na diagnostyce kompa. Jak sie okaze, ze to jakis drobiazg to wyda te 50zl powiedzmy, ale jak bedzie cos powaznego to moze sobie oszczedzic pare stowek wywalonych w bloto..

nic tu raczje niebedzie a jak bedzie to bron cie boze wstep od 15 lat. bo to zadna zabawa.cos tam zprosto moze byc i jakas molesta. i wstep od 18!bez bachorow

A mnie spotkało w ostatki coś jeszcze gorszego. Chciałam się dobić po domowej imprezce w 7 kier i nawet drzwi mi nie otworzyli. Kratę sforsowałam ale drzwi mają mocne. To dopiero chamstwo. Z tego wszystkiego zrobiłam flaszkę na statku z ochraniaczami. Lux chłopaki.

Następnym razem jak was do yamy nie wpuszczą to na statku spokojnie, bez nerwów, w miłym towarzystwie, na myjni można sobie pobalować.

Zerknijcie sobie na to:

http://www.myspace.com/marikamyspace

Marika uczyla sie w ILO w naszym miescie.
Polecam bo jest czego posluchac.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Będzie czy nie będzie ja cały czas czuwam ale nie śpijcie spokojnie!

Treść jest ukryta

dee_jay_alex - wszyscy łączą się z tobą w bólu....

A slyszeliscie ze Bialystok to kilka wsi polaczonych asfaltem - to nie moje, gdzies ktos tak napisal

Jak w Piatnicy zrobia Lomze to bedzie fajnei wygladalo:
Lomza - rzeka - dlugo, dlugo nic - i znowu Lomza ;o))

Boże Święty Wybacz...
Ten chłopak z Kołłątaja to mój dobry kolega głąby...
Nie wiem po jaką cholere piszecie o nim takie ploty tutaj??
Żeby co? Na oście był dobry temat do plot na ten temat?? Ludzie opanujcie sie ok?? Chyba nie macie po 10 lat :/
Ja wam tłumaczyc nic nie będę w tej sprawie :/ Ale was zapewniam że nikt Dominika nie zamordował :/
Jak was podniecają takie wydarzenia to było przyjśc, popatrzec na pogrzebie-
29.01.2008 na nowym cmentarzu :/
EMOSONE a ty skąt go znasz?? Napisz 9141868!

Kwestia uczciwosci i naiwnosci niestety... Jak nie ustaliles wczesniej tego z wlascicielem, to mozna sie bylo spodziewac podobnej sytuacji, bo wielu tak robi, czasem na szczescie mozna trafic na uczciwych... A co bym zrobil na Twoim miejscu? To juz chyba zalezy jak bardzo Ci zalezy na tym mieszkaniu, bo zawsze mozesz zostac poproszony o jego opuszczenie... Mozesz przy placeniu powiedziec, ze placisz kwote pomniejszona o zwrot albo mozesz zamiast siedziec pod kocem i w bluzach, grzac sie spokojnie w ciepelku i pozniej powiedziec, ze skoro zwrot nalezy do niego, to i niedoplata rowniez... Albo zacisnac zeby i nic nie mowic. Ja to bym chyba po prostu normalnie korzystal z ogrzewania, zamiast sie umartwiac. Rozmawiales w ogole z wlascicielem? Co Ci powiedzial?

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

ahahahhahahha pryzmat... jaki fantasta ahahahhah :D ***** :D ahahhahah ... ten kawał ma 35 lat a ty piszesz ze to było na twojej komisji :D ahhahahahahahhah :D konam z ciebie :D

ja tam nieznam zaqdnego krzysztofa bo to dla mnie za malo mąądre typy/jesli ci zle to idz sie chlopak strzep

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

do Jan_Serce----raczej nic madrego nie napisales

jest w szpitalu.skierowanie od rodzinnego.

Sry ale jesli chce podziekwoac jakiejs pani ze sklepu niech pujdzie i jej podziekuje a jesli chce to oglosic calemu swiatu to niech przedstawi temat.

http://www.youtube.com/watch?v=tZLiaRgpMQE

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org