Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Panie Brzeziński... |
Ludzie, po co te nerwy? Nikt nikogo do piractwa nie namawia i zostańmy przy tym, a poza tym gdzie teraz zimą piractwo, Bałtyk chłodny i za mały, a na oceany południowe daleko. Co, do wersji demo Photoshopa ma 457MB, od pełnej wersji nie różni się niczym poza 30 dniowym okresem działania i brakiem okresowych aktualizacji. Do wypróbowania jest idealna. Jak ktoś chce można również pobrać zupełnie darmowy polski program GIMP. Wolniej uruchamia się, jest słabszy od Photoshopa, ale do zabawy za zdjęciami wystarczy i ma 14MB: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=12&id=655
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Panie Brzeziński... |
markac kolezanka jasno napisala na poczatku do obrobki zdjec a dopiero potem dodala o zmianie rozmiaru zdjecia
|
|
Takie obróbki jakie autorka postu chce prawdopodobnie zastosować to: zmiana rozmiaru, usunięcie efektu czerwonych oczu, balans bieli, jasność, kontrast. To wszystko można zrobić zwykłą przeglądarką zdjęć IrfanView. to jakaś masakra jest....
|
|
Kulturalna odpowiedź "kulturalnego człowieka z miasta" ...
|
|
Nie masz szans wyjść z funduszy bez straty w najbliższym czasie. Co innego akcje tak jak teraz podczas korekty można by sprzedać. Nie da się ukryć, że na giełdzie jest trend spadkowy... Takie jest moje zdanie. Zresztą nie wiadomo ile straciłaś, bo ile tysięcy to nie ważne, ważniejsze ile % kapitału.
|
|
Witam, nie wiecie gdzies skupują pojemniki tuszy do drukarki ?
|
|
No dwa od biedy mozna by sie zgodzic. Przy zalozeniu, ze to 2 suki i ze sa co jakis czas wymieniane, to od biedy mozna to za hodowle uznac. Wedlug mnie tak jak napisalem, mysle 4-5 sztuk to minimum jesli zakladamy ze trzyma sie i suki i psy albo ze 3 suki i psy z innych hodowli wtedy. Nie wiem tylko co Ty sie masz z tym chowem wsobnym :) Nikt rozsadny tak nie zrobi, niewazne czy psy z rodowodem czy bez. Zreszta to tez jest jedna z metod hodowlanych, tyle ze stosowana rzadko i z glowa, bo inaczej same szkody... Ale juz kiedys o tym dyskutowalismy. Z doswiadczenia powiedzialbym nawet, ze w hodowlach nie dbajacych tak bardzo o rodowody rotacja materialu genetycznego jest czesto wieksza, co sprzyja rozwojowi. Chyba, ze ktos kupuje byle co, byle taniej. Ale tacy sie zdarzaja i w hodowlach rodowodowych, na to nie ma recepty.
|
|
13 moronie !!!!
|
|
wpuszcza, gdyby bylo dla nierozgarnietych debili, malomiasteczkowych moronow, niespelnionych zyciowo desperatow to dopiero by go nie wpuscili.
|
|
halo?
|
|
witam, dopiero, co znalazłem małego czarnego pieska - suczka. jest śliczna i żal mi jej było zostawić na mrozie. Kto chciałby ją wziąść do domku? dajcie znać.
|
|
napewno skupuja w sklepie z z artykulami biurowymi OFFICE na Al. Legion ów, blisko kwiaciarni Marzenie. Mi za oryginalne HP płacili 10 zł
|
|
ludzie co w szablach mieszkajo tec ci sprawe zrobio bo ich zlodziejami nazywasz. ciekawe kto za te potwarz cie gosc wyspowiada. stoisz w niedziele w kosciele i oczyszczasz sie a od poniedzialku do soboty ublizasz i pomawiasz. niedobrze gosc. moze jestes chory to do przychodni. a jak masz goronczke to d... wsadz do narwi to ci ulzy.
|
|
nie obrazaj. my wiesniaki som i wcale sie tego nie wstydzim. a twoj kamas wstydu nie ma bo kontrole ma w urzedzie i autorytet podrywa kontrolujacemu mowiac do niego na ty przy pracownikach. to co to za kontroler. a moze to kontrola na zyczenie zeby twojego kumpla na sile gwiazdo zrobic. uwierz mi gwiazy juz z niego zrobic sie nie da. z ciebie polonisty tez. kulturalnego czlowieka rowniez. tacy jak ty argumentow nie majo tylko w morde by lali dla utrzymania wladzy.
|
|
Bolek podaj gg
|
|
Po to jak wyżej napisałem że to forum schodzi na psy z tymi Waszymi tematami "Zgubiłem pieska" , "Znalazłem pieska". Wystarczający argument ?
|
|
spoko. nikogo nie oskarżam. przepraszam jeśli kogoś uraziłem. sorki poprostu swoje zdanie powininem zostawić dla siebie. jedno jest pewne że jest straszny bałagan. jeszcze raz przepraszam
|
|
fakty peter fakty. duzo piszesz ale puste to jest i jedynie pod publike. Toc masz fakultety wymysl cos sensownego. kulture mam wiec przeprosiny goscia przyjmuje. oczywiscie z nalezna mi satysfakcja. pozdrawiam gosc. do jutra. peter nie zasluzyl na lepszy tekst niech poczeka.
|
|
Ja mam sąsiada , dobry ginekolog, co prawda nie jest lekarzem tylko księgowym ale dobrze robi swoim pacjentkom, jak coś to podrzucę telefon.
|
|
|
z netstera mozesz wziac. maja siedzibe na w.polskiego niedaleko nowoprojektowanej
|
|
Hanes napisał(a): > a jest gdześ info gdzie i o jakiej godz będą przejazdy bo > chciałbym pooglądać, czy jak kiedyś trzeba jeżdzić za > uczestnikami?? Hmm, to jest rajd więc organizatorom raczej trudno byłoby podać dokładny czas rozpoczęcia danych odcinków. Wiadomo, coś się może przeciągnąć, opóźnić itd. Mimo wszystko warto się zjawić i obejrzeć np. Renault Kangoo w akcji. ;)
|
|
twoj stary kumpluje sie z Jan-Serce:D:D
|
|
przed snem dla bolek1 Znam ten artykuł. Dla przypomnienia zacytuję jego § 4. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego. Można oczywiście dołożyć do tego jeszcze powództwo cywilne. Ale, aby nie było tak miło do końca to Ty tymczasem przypomnij sobie i kolegom Art. 226. § 1 i § 3 kk Ja lekcje odrobiłem - dobranoc.
|
|
A ja tam lubię Jana Serce. Macie zaniżony poziom własnej wartości, zakładając tematy o nim. ... i co dalej??
|
|
zly_czlowiek a co za drogo czy za tanio ? uzasadnij swoja wypowiedz.
|
|
a za ile chcesz ją zbyć?
|
|
na poznańskiej na placu za stacją paliw
|
|
nic sie nie stanie...w starszych volvo swieci sie stop w miejscu rozkladu i godziny...a w nowszych slychac pikniecie i kontrolka u kierowcy sie pali z napisem stop
|
|
Co za zacofanie... :P W Łomży są w ogóle przystanki na żądanie? ;D rudy błazen z druhem
|
|
To jest coś śmiesznego po prostu. Nie mają juz z czego ludzi okradać. Normalnie płaciło się u mnie za śmieci 88 zł z groszami, a teraz 216zł. Czy to nie przesada? I jeszcze ten wywóz dwa razy w miesiącu. Ja nawet jednego pełnego pojemnika nigdy nie miałam, więc po jaka cholerę mi drugi wywóz?
|
|
,,nigdy na tym forum nikt nie udzieli mądrej odpowiedzi.,, chwalisz sie czy zalisz? jakie pytanie taka odpowiedz... a tak powaznie:jakos ja zawsze uzyskalam tu pomoc...i jakbys nie zauwazyl to kolezanka patusiaa probowala ci pomoc... lepiej bys podziekowal za checi a nie tylko narzekasz :P
|
|
czy ktos chce pieska?
|
|
A z ciebie niezly wiesniak...
|
|
W Łozmy to jest nie potrzebne stop sie naciska jak autobus sie ma zatrzymac na przystanku . Np. w Londynie jak sie nie nacisnie to sie nie zatrzyma :P W Łomży prkaktycznie zawsze ktos wysiada hehe
|
|
a propos faktow, dotychczas z twojej strony zadnych jeno zalosne ogolniki i niczemu nie sluzace oceny. wez sie w garsc, bo przestane cie czytac. a wtedy zsiniejesz z tesknoty, jak zsinial trox po masakrze dokonanej przez pryncypala. sikal chlop na kolanach w miske podtrzymywany przez najblizszych i to so fakty. ty peter bladzisz po omacku. z twej pisaniny nic nie wynika jeno zalosne ble ble ble pod juz teraz waska publike. temat na tej stronie czas zakonczyc. polemika z toba nic nowego nie wniesie. wyjezdzam na pare dni. jak cos madrego wymyslisz moze sie jeszcze odezwe. fakty peter, fakty, wciaz ich uparcie unikasz. Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
tak zwany czasowstrzymywacz
|
|
No właśnie najgorsze jest to, że nie wiadomo jak odpowiadać na te pytania. W teście do policji jest chyba mniej pytań niż do SW. No w Białym bedziesz zdawal w szpitalu MSWiA. Psycholog robi taki odsiew ze szok. Służby mają teraz problemy kadrowe przez taką selekcję. Czuje, że za jakiś czas zmniejsza kryteria. Pamiętam, że jak juz wyszedłem z tego szpitala to nie wiedziałem w którą strone isc taki bylem zakręcony i zmęczony. Miałem też test typu dokończ zdania. Trzeba wtedy wpisywać pierwszą myśl, która przychodzi do głowy a "pytania" też sie powtarzają. Przykladowe "pytania", które zapamiętałem: Boję się..................... Chciałbym żeby ojciec.................... Moja matka jest........................... Ja przed wojną....................... Może to głupie ale koledzy nie wiedzą, że panicznie boję się................ Moja matka mnie kocha ale.......................... Gdy się zdenerwuję......................... Czekam na........................ Gdy widzę mężczyznę i kobietę......................... Jeśli masz problemy z odpowiedzią na jakies pytanie to zaznaczasz je w kółko. Pamiętam, że na rozmowie z psychologiem zadając pytania kobieta opierala się głównie na tym teście i pytaniach zakreślonych w kółko. Była bardzo wnikliwa. Odpowiadając na jakieś pytanie trzeba się spodziewać kolejnej serii wokół tego tematu z jej strony: kiedy to bylo? dlaczego tak sie stało? co zrobiłes? piłes wtedy alkohol? Jeżeli chodzi o inteligencję to sprawa tez nie wyglada łatwo. Wydaje mi się, że do służb przyjmują osoby inteligentne przeciętne. Na jednym z forów przeczytalem, że komputer sprawdzajac test kwalifikuje osoby z inteligencja powyżej przeciętnej jako nienadajace sie do slużby. Jeśli masz jeszcze jakies pytania to służę pomocą. Na koniec mała prośba: Mógłbys mi przeslać tą przykładową baze pytań MS na maila? Możliwe, że będe jeszcze próbowal bo strasznie kusi mnie te 15 lat do emerytury. Z góry dzięki! Moja poczta: johny_kalesony@interia.eu
|
|
Ludzie, żałoba narodowa nie polega na tym że się wszystko odwołuje. Przynajmniej w moim mniemaniu. Żałoba narodowa powinna polegać na takiej samej zasadzie jak było w momencie, gdy umarł jeden z największych skur... na tej ziemi - Stalin. Wiem że porównanie jest bardzo, ale to bardzo naganne ale chodzi mi o zasadę. Po prostu na jedną minutę cały kraj stanął. Po prostu: Samochody halt, ludzie halt i nastała całkowita cisza. I to jest hołd i szacunek oddany osobom które odeszły. Powinny zamilknąć radia itd a ludzie po prostu oddać hołd zmarłym. IMO Czy ktoś uważa, że w związku z żałobą narodową w różnych melinach lumpy przestały balować? Bo mnie się wydaje że nie. POZDR
|
|
Chyba nie ma na takie testy żadnego sposobu.
|
|
osz legionow... urzad pracy
|
|
a tak a propo,lokale w Łomzy byly otwarte,bo nawet nie wiem...? karaoke w rzymiance napewno bylo,bo tam predzej pieklo zamarznie niz odwolaja impreze :P a jak w innych? nie jestem przeciwna zalobie ale takiemu naglasnianiu tego jak najbardziej... ,,Żałoba narodowa powinna polegać na takiej samej zasadzie jak było w momencie, gdy umarł (...) Stalin. Wiem że porównanie jest bardzo, ale to bardzo naganne ale chodzi mi o zasadę. Po prostu na jedną minutę cały kraj stanął. Po prostu: Samochody halt, ludzie halt i nastała całkowita cisza. I to jest hołd i szacunek oddany osobom które odeszły. Powinny zamilknąć radia itd a ludzie po prostu oddać hołd zmarłym.,, porownanie moze nienajlepsze,ale w zupelnosci podpisuje sie pod tym,co powiedziales... o ile oczywiscie moge? :)
|
|
a chociaż można wiedzieć jak ten chłopak ma na imię i nazwisko
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |