czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
61% Łomżyniaków jest przeciw hipermarketowi w Łomży !!!

Serdeczne gratulacje szczęśliwemu Tatusiowi. Najlepsze życzenia dla Dzielnej Mamy. Dużo zdrowia całej rodzince.
Naśladownictwo szczególnie wskazane.

Sars

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 61% Łomżyniaków jest przeciw hipermarketowi w Łomży !!!

Agonia polskiej szkoły rozpoczęła się od karty nauczyciela i idiotycznych przepisów biurokratyzujących szkołę do granic wyobraźni. Chore i pozoranckie procedury awansowe, cenniki za każde przysłowiowe "bzdnięcie", serwilizm wielu dyrektorów wobec władzy lokalnej, rekompensowany arogancją i terrorem wobec nauczycieli, fikcyjny nadzór kuratoryjny, plaga korepetycji, dyktatura kołtuństwa intelektualnego i tępienie swobody wypowiedzi (szczególnie w mniejszych ośrodkach)- to wszystko owocuje coraz gorszym poziomem kolejnych roczników, zmuszanych do łykania absolutnie zbędnych wiadomości, przeciążanych bezproduktywymi lekcjami, oduczanych samodzielnego myślenia. Potwierdzają to obiektywne badania międzynarodowe (np. PISA). I to wszystko za pieniądze wyrwane z gardła podatnikowi.
Wyrazy współczucia uczniom, nauczycielom idyrektorom, bo to SYSTEM OŚWIATY jest śmiertelnie chory, a wszystko powyżej to jedynie objawy choroby.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Trafione kryterium kompetencji - dobrze (łatwo) sprzedający się kandydat. Jak Chipsy, albo gwiazdy Big Brother'a.
Ktoś tu chyba coś pomieszał ?

---
PGG

a nie tankowałeś ostatnio
chlebek ci zdrożał i nie wiesz.cena ta sama -waga nie
o materiałach budowlanych nie wspomne
a to nie wszystko
pozdro

Co do zdania, ze matura nie jest obowiazkowa - racja , jednak w praktyce nauczyciel musi przepuscic nawet ucznia, ktory ma nikla wiedze, nawet razacy brak wychowania (przyklad z Torunia) nie moze skutkowac wyrzyceniem ucznia ze szkoly. Uczen jest pewien ze nawet jesli nie bedzie sie uczyl to i tak zda mature, pozniej tatus kupi magistra w jakiejs prywatnej szkole i po co sie uczyc? Lepiej narzekac ze materialu za duzo i ze nauczyciele zle ucza.
Co do lapowek to nie dziwie sie nauczycielom (choc oczywiscie nie popieram) przy takich zarobkach i tak uciazliwej pracy (praca z niektorymi uczniami to naprawde meczarnia). Wieksze zarobki dla nauczycieli i jakis rygor w szkole do jedyne wyjscie, ale raczej nie realne.

Bialy - na maturze nie sciagalem. A wkurzac moze mnie niesprawiedliwosc - wielu moich rowiesnikow nie ma wyksztalcenia sredniego mimo ze maja o wiele wyzsza inteligencje i wieksza wiedze od obecnych maturzystow. W tamtych czasach nie "produkowano" abiturientow tak masowo jak teraz i wielu skonczylo w zawodowkach.

Cala ta sytuacja nabija kase prywatnym szkolom czy raczej "szkolom" wystarczy popatrzec na budynki szkol prywanych i na samochody wlascicieli a potem to skonfrontowac z wiedza ich studentow. Taka jest Polska.

jak sie nie myle, to cena benzyny akura niewiele ma wspolnego z UE, a raczej z sytuacja na swiecie...

--------------------------
Anoni.m
http://www.pixelpc.pl

Gratulacje...

Akurat na bannerze z prawej widzę wielce szanownego Pana Doktora Waldemara Franciszka Pędzińskiego... Polecam lekturę jego strony internetowej - pełno wszelkiego rodzaju błędów. Widać, że zrobiona "na odwal się".

Pana Piorunka nie znam osobiście, więc po prostu się nie wypowiem.

ja3: nie nazywaj pajacykami ludzi, z którymi nigdy nie rozmawiałeś i napewno nie porozmawiasz - są napewno na dużo wyższym poziomie niż Ty.

Zbych

Coś podrożeje, coś potanieje z czasem, dla naszych każda okazja jest dobra do podnoszenia cen - nabywca to wyreguluje. Mnie bardziej martwi poziom zarobków, a nie cen.

Sars

wszystkiego co najlepsze dla maleństwa i tych co go zrobili

Ola, czyli córeczka wybrała imię Jakub. Więc tak będzie.
Dzięki

dziki: To, że mnie zjadą, kompletnie mnie nie obchodzi... Chętnie słucham krytyki ludzi, którzy mają coś mądrego do powiedzenia - wspomnianym ludziom napewno to nie grozi...

Lex

To w takim razie inne państwa zaatakowane przez III Rzesze też ją sprowokowaly w takim stopniu że Rzesza je zaatakowala.To wynika z wypowiedzi Pontifex Mal.

dokladnie , zgadzam sie w 100 %, oni to widzo jak zaczynasz krecic a wtedy na pewno usulyszysz : Przykro mi

Przeciez jak bym napisal wuefu zamiast spiewu to tez by nie było duzo lepiej prawda???

______________________________________-

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Wybaczcie, ale ja uważam, że powinniśmy dyskutować o problemach, bez wycieczek osobistych (tym bardziej oceniajacych człowieka). Inaczej kazdy może nam zadać pytanie: od kogo masz prawo i jakie kwalifikacje oby oceniać innych? Jeśli podyskutujemy o problemach- to bedzie sprawa czysta i nikt nie będzie obrażony. Myslę jeszcze, że pytać można o wszystko, natomiast nie zawsze musimy podejmować dyskusję. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

THC itd.

radio bab???gorszego nic nie ma!mają chyba problemy z czasem i datą bo jak dwa razy z rzędu mogą być wiadomości o 10?????????????albo jak moze być drugiego marca trzeci kwietnia?????????Tego nawet nie można nazwać pomyłką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To jest skandal!!!!!!!!!!

Ta samoreklama tych łagodnych przebojów działa mi na nerwy już nie mówiąc o tych piosenkach które lecą te same przez parę już lat!Ciekawy jestem co musieli dostać ci dzwoniący i reklamujący te ,,łagodne przeboje" bo mnie to już ............bardzo denerwuje!!!!!!!!!

Na gnidy - tylko szara maść!

Temid

Czy tylko ta stacja jest dostępna? Dziwią mnie zapędy na likwidację tego , co komuś się nie podoba! Ja np. nie cierpię piłki nożnej i stych stadionowych rozbojów i co? Zlikwidować piłke nożną! (bo mnie denerwuje.... to radio zresztą też:-)

Marek

srutututu... .911... HM... 997

nazis

Radio Łomża? Dno - i to od dawna.

Marek

DNO bez dna ;)

mdle i za czesto powtarzaja te same melodie.Odkad przyjeli szyld radia plus znacznie sie pogorszylo.

THC itd.

na czasie:

http://www.joemonster.org/article.php?sid=3462&mode=thread&order=0

Gratulacje :)

hmm... koleżanka się nie wylogowała. tak więc pogratulowałam dwa razy ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org