poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Samochody kandydatów na prezydentów:

Serce za twoje szowinistyczno-handlowe poglądy nie lubię cię, ale nie lubię jak kogoś rolują.
Musisz kupić kamerę redy HD lub HDm czyli conajmniej 1080i.
W ramach tej opcji masz wybór nośnika na którym kamera zapisuje, czyli:
- HDD dysk twardy
- SSD pamięć flash wymienna
- DVD nagrywanie na płycie DVD
- miniDV nagrywanie na kasetach miniDV (bez kompresji)

HDD ma ograniczoną, ale DUŻĄ pojemność, super jakość nagrania, błyskawiczne zgrywanie na komputer, kompresję (nie ma pojedyńczych klatek - to jest minus), trzeba wykasować dane żeby nagrać coś nowego, żeby archiwizować, trzeba zgrywać na dysk lub DVD, stosunkowo mała kamera

SSD nagrywa bezpośrednio na pamięć USB (można mieć kilka pamięci), kamery są bardzo małe uzależnione w 100% od optyki, a reszta to to co w HDD

DVD nagrywa jak nazwa wskazuje bezpośrednio na płycie, w pełnej kompresji i z wszyskimi minusami, których brak HDD, tani nośnik

miniDV to najstarsza (ale chyba jedna z najlepszych) metoda nagrywania klatka po klatce na kasetę, długi czas zgrywania na dysk ale materiał w b.dobrej jakości, kasety są najlepsze do przechowywania ale są wileorazowego użytku, tani nośnik dostępny prawie wszędzie

Musisz wiedzieć, co po nagraniu będziesz robił z filmem. Jak do pełnej obróbki i wykasowania, to HDD i SSD (każda z metod ma plusy i minusy), jak do obróbki i przechowania to DVD i miniDV z pełnym wskazaniem na miniDV (DVD po 3 latach się wyrzuca bo korodują)

Zawsze patrz czy kamera ma stabilizator i jaką ma optykę.

I kup sobie w sklepie w Łomży, dzięki temu, że przepłacisz z 20% to kupcy będą mieli za co protestować przeciw markietom (bo przecież nie doszkolą za to personelu).

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Samochody kandydatów na prezydentów:

ehh w prezentacji wyraźnie jest napisane, że w weekendy 4fun na prośbe graczy mody są wylanczane... i tylko właśnie wtedy :/ ehh widzę ludzię, że Wy potraficie tylko narzekać ... w CS'a gram już ok. 3 lata a więc jednak chyba wiem co to prawdziwa gra w CS'a a więc na ten temat nie będe nawet z Tobą spekulował, mimo wszystko ludzi chętnych zapraszam do gry... Pozdrawiam

"ty sobie przyłacz mózg do głowy" :):):)
A co, chcecie pokosić się o mleczarnię? :)

z-2013 - Dziś byle kamera "kręci przy oświetleniu 1 lux. dalej tak myśl
tylko przy jakim świetle... poczytaj dokładnie
z-2013
Z czego wnosisz, że tylko Fire Wire, skoro ten standard to 400Mb/s a USB 2.0 to 480 Mb/s? Dla potrzeb kamery, w przypadku obrazu niekompresowanego, wystarczy 25 Mb/s, przy zgrywaniu w czasie rzeczywistym.
krzysiek - a co powiesz o standardzie Digital8, stosowanym w kamerach Sony? To standard bez kompresji, a jest stosowany w amatorskich kamerach.
OK to se przechwyć obraz przez USB i fire - wire na kompa przez ten kontroler i zobaczysz różnice jak widzisz cokolwiek :)
parametry nic ci nie dadzą, jak nie znasz podstawowych zasad i nie masz doświdczenia

Aha, co do policji okladajacej palami: zakladam, ze kibice siedzieli cicho i sportowo dopingowali swoja druzyne, a policja ot tak sobie wpadla i powyzywala sie na kibicach ;) . Wcale kibice nie byli agresywni. Zupelnie.

raczej Łomżę może przyłaczyć do Piątnicy. Bo ta ostatnia tzn Piątnica bije Łomże pod względem poziomu bezrobocia, rozwoju przemysłu, szkołami na poziomie 21 wieku, wspaniałą bazą sprtowa hala najwieksza w powiecie i najnowoczesniejszą . Dobry gospodarz dobre zarządzanie to sukces Piątnicy . I co kto tu kogo ma przyłycząć ŁOMZYŃSKIE BUFONY?

kup lodowy, szybciej znajdziesz!!

a na rycerskiej/ks janusza pod d'angelo nidaleko okruszka?

Zrób tak jak radził kolega. Kup tort lodowy ;) W każdym sklepie z zamrażarką powinien być ;)

ok dzięki za podpowiedzi ide kupić tort lodowy albo ciasto tortowe pozdrawiam

autochton, ty po zakupy jeździsz do białego? nie znam właściciela avansu ani mediaeksperta wiec ich nie zapytam. A i jeszcze jedno schyl się do miecza:)

Chcesz kupić kamerę , a do tej pory nic nie poczytałeś o typach kamer , opiniach o sprzęcie i cenach. To nie jaja na rynku , że patrzysz , że duże i świeże. Jeżeli chcesz wiedzieć , to sprzęt agd i rtv kupuję w dużych sklepach internetowych. Korzystam z wyszukiwarek typu ceneo , skąpiec , tam widzę najkorzystniejsze ceny i opinie użytkowników o interesujących mnie produktach. Wcześniej informacje uzyskuję czytając specjalistyczne fora i szukam niezależnych testów.

„Nierozsądnie jest zapłacić zbyt wiele, ale dużo gorzej jest zapłacić zbyt mało. Kiedy płacisz zbyt dużo, tracisz trochę pieniędzy – i to wszystko. Kiedy płacisz za mało, czasami tracisz wszystko, ponieważ rzecz, którą kupiłeś, nie nadaje się do celu, w którym została kupiona”.

Niespodzianka się udała!!
kupiłam cisto tortowe nikt nie skomentował było 17 świeczek i te zaskoczenie w jej oczach kiedy weszła do domu a tu 10 osób na nią czekało. I wiecie co nie ważny tort czy ciasto podobne do torta ważne było że wszyscy dobrze się bawili i była szczęśliwa !!!!

Pozdrawiam
PS za rok to kupie wcześniej i zaniosę do sąsiadów tylko czy za rok będzie chciała spędzić swoje 18 urodziny w domu ;((( wątpię szkoda że ten czas tak szybko leci oj szkoda

sam nie wiem... ty to jesteś jakiś matoł, przecież każde dziecko w Polsce wie że Łomża jest większa od stolycy...

nie tylko zeby:)

Signature will be available soon. Please wait ;)

Gruby ŁKS - naucz się czytać ze zrozumieniem.
Niczego nie odwołuje - mozesz, takie bzdety odpisywać ,... ze powiedz mi to w twarz i inne duperele.
Na mnie wrażenia nie robią, te dziecinne zagrywki , wszystkich domorosłych mocarzy.
W K-1 spróbujcie :))))))
I zawsze mi się przypomina film Indiana Jones - jak tam taki wyskakuje z mieczmi czy czymś tam i sie tak wygina. Fajna scena.
Jak nie ogladałeś to obejrzyj przynajmniej ten fragment.
Głowa należy ruszyć kochani, głową , a nie mięśniami.:)))))))))))))))))))

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Panowie propolicyjni - mam propozycje:
Moze macie ochote przedyskutowac te wasze kompleksy i frustracje wzgledem kibicow na zywo?
Tutaj kazdy moze pisac co mu sie podoba - ale jak mialby zrobic to w cztery oczy to pojawia sie kupa w gaciach i strach zamyka wam usta.
Zapraszamy od marca w co druga sobote na ulice Zjazd. Pytajcie o chlopakow bez matury albo po zawodowkach - to wlasnie my - dzieci z patologicznych rodzin.

Jan_Serce, kulig i inni. Banda domowych koniobijcow i frajerskich spoleczniakow.
Ch.uj wam w dupe nygusy.

Grozisz komus?- pamietaj, ze grozby sa karalne...

Zadzwon na psy pedale.
tel. 997

tak,w "ferje"są zajecia wyrównawcze z ort. odbywają sie w zespole szkół specjalnych,widziałem że tam zapraszają ciebie:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org