poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PISowcy pod kościołami... Niesmak

a ja jestem zwolennikiem baterii ... sa wszedzie ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PISowcy pod kościołami... Niesmak

Nie no sie zgodze że oprucz dobrego poznanego auta potrzeba też dobrego kierowcy co czyni 100% sukcesu.

Jest temat o BMW to przy okazji zapytam. Jeździ po Łomży lub gdzieś w okolicach BMW E12 Serii 5 lub starsze ?

Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!

No jesli mnie umysł i pamiec nie zawodzi i chodzi o taka starsza srebrna 5. To chodzi chyba o młodego Racucha bo go kilka razy nia widziałem.

karta pamieci np Micro SD 4GB jest stosunkowo tania i przy dobrej rozdzielczosci mozna nagrywac i nagrywac...

i Faktycznie obrazują zachowanie się części kibiców przez co cierpi pozostała część która rzeczywiście przyszła obejrzeć mecz.

No i sam wiesz o co chodzi. Za czesc kibicow odpowiadaja wszyscy za czesc "policjantow" odpowiada cala "policja". Tyle. A myslisz ze filmik ktory zamiescilem gdzie funkcjonariusze okladali palami kibicow to kto nakrecil. Wlasnie Panowie Policjanci.

Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!

Hmmm ale opcja

Jak już kolega powiedział, Piątnica jest bogatą gminą i im nie na rękę łączyć się z nami. Więcej mieli by opłat i same straty. Bez szans.

adamos schyl się do miecza:))) ten personel to ludzie z Łomży tacy jak większość nas z tego forum, nie lubisz śmieciu łomżyniaków?

Macie rację - 720 x 576 - nie zastanowiłem się.

Krzysiek - w jakim formacie jest nagrywana (kompresowana) płyta DVD?
Nie myl standardów zapisu z formatami kompresji.

z-2013 - Dziś byle kamera "kręci przy oświetleniu 1 lux. Rzecz tylko w tym, że im większe światło obiektywu (a wąże się to przede wszystkim z jego średnicą) tym lepsza jakość filmu. Kamery z maleńkimi obiektywami nadrabiają wyższą czułością matrycy. A im wyższa czułość matrycy jest wykorzystywana (w uproszczeniu) tym większe szumy w kadrze spowodowane tzw. ciemnymi prądami.

jan serce...ty sobie przyłacz mózg do głowy,oj bo narazie to masz tylko przyłączony kał do czaszki

I jeszcze jedno: sam chodzilem na mecze, wiec mi nie wpier...lajcie ze nie wiem o co chodzi. Kiedy banda debili laduje kamieniami po szybach wszystkich samochodow z bialostocka rejestracja, wyrywa krzeselka czy rzuca butelkami to nikt mi nie wmowi ze to jest normalne!

Wlasnie przez taki DEBILIZM stadionowy przestalem chodzic na mecze. Mogl wam nawet sam Papiez kazac takie gowno robic na i po meczach, ale dla mnie to zawsze bedzie debilizm sfrustrowanych i nienormalnych wrzodow spolecznych, szkodliwych ludzi ktorych trzeba zamknac.

Kazdy normalny czlowiek przyzna mi racje.

Nasza, a na zakupy to pewnie do Marianowa jezdzisz :D

do be_znika
płyta DVD to MPEG-2 tak jest zapisane w standarcie.
a z tym łączem i przesyłaniu niekompresowanego obrazu to chyba coś mylisz: format DV PAL to frmat 720*576 i data_rate=3,6 MB/s (12 GB/h)
iLink (Fire Wire) to transfer danych, do przesyłania w czasie rzeczywistym sygnalu broadcastowego TV to łącze SDI (270 Mb/s) i taką przepustowosc musi miec łacze do przesyłania takiego sygnalu a USB2 w praktyce jest wolniejszym łączem niz iLink

Mam pytanie dotyczace tego studia co myslicie o tym moze wie ktos jakie zajecia beda organizowane i moze ktos uczeszczal wczesniej do tego studia w Bialymstoku? i czy sa jacys chetni zeby tam sie zapisac?

rudy błazen z druhem

Czy to forum czyta czasem jakiś prokurator , proszę Jana S. za dupę. Machorkę na skręty , konserwy i cebulę Ci podrzucę.

schyl się do miecza, łajzo:)

Gdzie sie zgubilo swiatelko do nieba !!! ???????????

Jesteś zdrowy?

Z przyczyn technicznych w Łomży światełka nie bedzie................

witaj,jak zacytowali użytkownicy tego forum nie wsopominaj o tematach wymienionych powyżej gdyż grozi to niemiłymi zwrotami użytkowników tego jakże pięknego miejsca;D pozdrawiam

Praktycznie i poza tą szczegółową techniką, bo pewnie chcesz krecić porządnie i amatorsko więc radzę: Panasonic 3CCD (lub Sony) tylko na kasety miniDV. Jest to wygodne w obróbce i zgrywaniu do kompa, poza tym kasety pozwalają na wymianę i dogrwanie w trakcie kręcenia różnych tematów, dają się kasować i duubbingować nawet na oryginale, sa tanie i pojemne (60, 90 minut). A sama kamera też niedroga. W zupełnosci Ci to wystarczy. Pozdrawiam.

Treść jest ukryta

Święta prawda

Zbiorowa mądrość ludzi, zarówno ofiarodawców jak i wolontariuszy, których liczba i wielkość darów jest tak wielka, że klechom tace pękają w rękach z zazdrości. Orkiestra co roku pokazuje jakie zaufanie ludzi jest do kościelnych organizacji "charytatywnych" typu Caritas, który zbiera kasę głównie z nabożnego łożenia nań państwa, firm państwowych i samorządów. Ja wrzuciłem do dwóch puszek z myślą pomocy dzieciom, ale też na pohybel "fałszywej charytatywności" kościelnej.

Dobre dni dla Polski zaczną się z chwilą nastania złych dla kleru i kościoła.

O to, że wątek możesz kontynuować, a nie tworzyć nowy. Czaisz rurę bardachę??

Albo będziecie się wypowiadali na temat albo zaraz zamkniemy ten topic !!!

Tylko mi tu nie rozmywać, bo posypią się szybko bany !!!

To pisałem ja - admin.

legitymacje ksiazeczkowe od stycznia sa nie wazne
np. jadac autobusem na ulgowym bilecie jak okazesz ksiazeczkowa legitymacje to tak jak bys jej wogle nei mial...

od stycznia tylko chipowe legitymacje obowiazuja

bo na kosciol troche za brzydki

na zarzadzaniu tez nie wesoło chociaz zdazaja się wyjątki pozatym totalna klapa he

Forum jest! Tylko troszkę martwe.: http://studenty.glt.pl

oj blachary wy się macie

rudy błazen z druhem

"Orkiestra dęta prz Zespole Szkół Mechanicznych w Łomży powstała w 1978 r. z inicjatywy byłego dyrektora szkoły mgr Mariana Jaśkowca oraz inż. Karola Marcoli, nauczyciela przedmiotów zawodowych, od początku jej dobrego ducha i kapelmistrza. Instrumenty otrzymała z Wojewódzkiej Straży Pożarnej, Wojewódzkiego Domu Kultury w Łomży i Zespołu Szkół Rolniczych w Marianowie.
Pierwszy publiczny koncert orkiestry odbył się w czerwcu 1978 roku na uroczystości nadania imienia szkole. I tak to się zaczęło."

Powyższy cytat pochodzi z broszury okolicznościowej wydanej z okazji 20-lecia w/w orkiestry.

Zgadzam się z tym, że któś tu amnezję, albo blade pojęcie o historii Mechaniaka czy Łomży. Orkiestra niejednokrotnie wpisała się w wydarzenia związane z miastem, więc trudno było tego nie zauważyć. Z tego co wiem parę lat temu przyszły dla niej ciężkie czasy coś tam się działo no i się "wydziało". Generalnie mamy cudowne zmartychwstanie, ale dla niektórych na pewno lepiej brzmi "Po latach zapowiedzi w mieście powstała Łomżyńska Orkiestra Dęta..." . W odpowiednim momencie np. jakieś wybory, dobrze będzie się pochwalić jak utworzyło się coś co w Łomży istniało od 1978 roku. To tyle.
Na koniec chcę pozdrowić byłych i obecnych członków orkiestry oraz życzyć powodzenia i owocnej pracy "nowej" orkiestrze.

TRĄBKA "b"

K69, moim zdaniem taki temat jest calkiem potrzebny bo warto zwrocic uwage na kulture hiphopowa w naszym miescie, ktora dosc preznie sie rozwija. Jak na takie nieduze miasto, slyszalem sporo nawinietych szesnastek z czego niektore przez konkretnych zawodnikow... a to dobrze wrozy na przyszlosc. EWP i Metodyka to juz klasyka dla lomzynskiego podziemia... chociaz część(?) z nich nadal działa jako QuQuFuria, tez wyzej wspomniane PSG, ktorych moglismy zobaczyc na teledysku WNB-Stawiam Na Jutro. Z nielegali w moje rece trafily jedynie C2S i Konsensus poludnie... material Konsensusu to glebokie podziemie, przynajmniej na tej plycie ktora mialem, za to C2S to juz pacjent ktory reprezentuje jakis tam poziom, no i o Lap Za Mikrofon Pakt (EWP i MTDK) tez warto wspomniec bo jakis czas krazylo po miescie. Nie jest zle.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org