środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wałęsa & Rydzyk

Witam

Bardzo podobają mi się wypowiedzi pana "realisty".
Również uważam, że matura w dzisiejszych czasach zeszła na psy.
Pan "Mrs" twierdzi, że poziom w szkołach średnich wzrósł bo wzrósł zakres materiału do opanowania. A przepraszam co ma poziom do serwowanego materiału. Ważne jest to żeby uczeń jakościowo a nie ilościowo był dobrym uczniem(on z historii czy z geografii, bo ma wiecej materiału, chleba raczej jadł większego nie będzie. Ludzie niech materiał będzie optymalny, przemyślany a nia DUŻY!!!). Następstwem tego, jak tu niektórzy piszą, jest rozwijające się wszechobecne i "oczywiste" ściaganie. Teraz załuszmy, że ktoś zdaje geografie, chce iść na studia związane z tym przedmiotem, zdaje maturę bo ściąga, a potem jest gatka typu: " a bo to trzeba przebrnąć przez ten egzamin, każdy chce iść na studia itd, itd...". Pytam się więc po holere ten egzamin skoro niczego nie sprawdza, nie utwierdza, że dana osoba rzeczywiście jest osobą, która zdała egzamin dojrzałości, jest kompetentnym człowiekiem w swojej specjalizacji, który z czystym sumieniem może startować w dorosłe życie i kształcić się dalej.
Moim zdaniem powinno się wogóle zlikwidować ten cyrk maturalny i niech pozostaną egzaminy na studia, choć i tu dziś szerzy się wszechobecna komercha studyjna, zalewają nas prywatne szkoły tzw : " fabryki pieniężno - edukacyjne ", gdzie taki delikwent, który przebrnął szkołę srednią na pracy innych, ściagając, czy poprostu będąc w szkole " na telefon", może również skończyć studia. Póżniej dostaje tytuł inżyniera i jest dumny ze swoich edukacyjnych osiągnięć. Ale tak naprawde z czego tu się cieszyć, z czego być dumnym, z krętactwa, cwaniactwa...
Teraz spójrzmy jeszcze dalej, czym że jest taki inżynier "z przymknięciem oka", jaka jest jego siła przebicia na rynku pracy, co on sobą prezentuje, jaką stanowi konkurencję dla studentów z krajów zachodu, bo przecież jesteśmy w unii, rywalizacja jest duża i cóż ci ludzie po ściągniętej maturze, "przechodzonych" studiach pokażą? Napewno nie to, że dobrze cwaniakują , umieją innych wykorzystać, bo w pracy dopiero wychodzi kto tak naprawdę jest wart tego papierku, który zdobył na studiach i nie ma tak, że coś na lewo oby się prześliznąć, że ktoś pomoże -- tak nie ma, bo w pracy żeby było naprawdę dobrze można liczyć tylko na siebie i nic nikomu nie powieżać. W pracy wychodzi tak naprawdę kto zdał maturę, kto zdał egzamin do dobrej szkoły wyższej i uczciwie ją skończył.

Na koniec przytoczę jeden przykład. Jest u nas w łomży taka szkoła sławetna( ktoś zresztą dobrą kasę na tym robi) AGROBIZNES się nazywa ;) jest tam bodajże jeszcze jakieś śmieszne liceum i Bóg wie co jeszcze. Uczyłem kolegę na maturę z matematyki w tej szkole. Jak usiadłem nad nim i stwierdziłem( czas : 2 tygodnie do matury), że on jest kompletna noga z matmy, nie wie czym jest licznik a czym mianownik ułamka, jak wygląda trójmian kwadratowy, i w końcu dzień czasu tłumaczyłem mu czym jest dziedzina funkcji, to już ręce mi opadały i zacząłem sie zastanawiać nawet jakim cudem on wogóle dobrnął do tej matury?
No ale nic mijają 3 tygodnie dzwoni do mnie i mówi : " ty, polak zerznąłem zdałem i jeszcze jazdę miałem ci powiem z kumplem przed matmą ćwiartkę obaliliśmy za szkołą ", ja na to : " i co zdałeś" , on : " Zdałem stary!!!!!!" i drze się zadowolony w słuchawkę ja na to : " No to gratulacje ;)". A gdzie szacunek do tego egzaminu -- wódka za szkołą?

Także widzicie państwo jak sprawa wygląda. I nie to żebym wskazywał palcem, bo nie o to tu chodzi.
Matura może pozostać, ale niech pozostanie prawdziwą maturą

Pozdarawiam

Również tych, którzy naprawdę sie przyłożyli do tego egzaminu.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wałęsa & Rydzyk

Bliżej Łomży, a właściwie w Łomży :) . Pomiędzy wieżą retransmisyjną, a skrzyżowaniem Sz.Zambrowskiej i Al.Piłsudskiego.

"Nadmiar demokracji to anarchia"

e a moze jak jusz komercja opanowala to forum to podasz jeszcze nam adres tego " dostawcy " uslug internetowych ?

Nie ma co Tu wiele gadać.Neostrada teraz pobije wszystkich cena i predkoscia.Jezeli ktos probuje udowodnic ze jakis tani internet jest lepszy od innego taniego to jest w bledzie.Wszystko zalezy ile ten uslugodawca ma abonentow u kazdego z nich na poczatku jest szybko.Pozdro !!!!

...:::A gdy odejdę,

gdy kiedyś zamknę oczy swe...

Zawsze, z Tobą będe...

Redds podaj mi swoje IP :-))) Zobaczysz, że jak sieć się rozbuduje, to transfery Ci bardzo spadną...

nazis

Okna plastikowe ma w domach już co 2 mieszkaniec bloków i jak sie zdąrzył
zorientować pojawił się problem wentylacji.Tłumacząc cala sytuację przyszli do mnie zimą przedstawiciele ŁSM i mowili że trzeba wietrzyć !!! czyli otworzyć okno i niech cieplo ucieka na zewnątrz.Podzielniki na grzejnikach paruja same z siebie i tak placimy w sumie za to ze mamy ciepło a nie odkręcony termostat.Wiec pokazałem mądrym panom że czemu jak otworze drzwi od domu dopiero zaczyna działać wentylacja.Na To oni stwierdzili że wentylacja słaba i tyle.W domkach jednorodzinnych nie ma problemu z wentylacja wiec czemu w blokach gdzie Czynsz płacą dziesiątki rodzin w danym bloku nie da sie zrobić czegoś z wentylacją ?Więc czy to wina okien że sa za szczelne czy może ktoś robi nas w bambuko i zamiast udrożnić wentylację zbywa głupimi uwagami!!!
ps.Wiem ze okna mozna rozszczelnic ale to nic nie zmienia.Woda stoi na szybach od wewnątrz mieszkania czyli Zła wentylacja.Potwierdzi to każdy kto wstawia i produkuje okna PCV.A " Kwitnące ściany " też sa widocznie w modzie.

użytkownik usunięty

Ja o tej porze często kładę się spać....

----------------------------------------------------
Jak zwykle pozdrawiam.

hehe po tym jak se wypowiedzialem na forum lookajcie co przyszlo mi na gg": mamm sie smiac czy plakac ?? rofl

OGON[FAnTASTA No 1][ZE WSI] (16:49)
********** z mojego forum
znajdź sobie jakieś w Wawie
kapisz
TRUKAC (16:50)
lool?
OGON[FAnTASTA No 1][ZE WSI] (16:50)
Pipa
Tu Mnie Pocałuj <****>
ale nie wpierdalaj się skoro nie wiesz o co chodzi
OGON[FAnTASTA No 1][ZE WSI] (16:51)
4lomza - jej właścicielem jest kumepl gostka który ma Intertor
OGON[FAnTASTA No 1][ZE WSI] (16:51)
i może sobie na coś takiego pozwalać

heheh prosze o komentarze,
ty a ty mas zjakies upravnienia admina ze muwiesz ze te forum jest twoje ??

p.s heheh n/c po raz n-ty a co mnie to obchodzi loolu ?

Grzegorz

ALe puki co Neostrada jest za droga i też nie jest wpełni idealna ( oczym wiedzą jej użytkownicy), wolę płacić za takiego samego neta 50zł a nie 100.

hehe zadna konfigurcja
to jest kolejny syf ktory chcoo wpuscic na lomzynski tynek

użytkownik usunięty

Co wam wiadomu o jego działalności politycznej poza tym, że jest sympatykiem platwormy obywatelskiej i jako taki odwiedził Łomze?

No, no fajnie było. Szkoda, ze nikt z kibiców Zambrowa nie przybył na stadion :) 3 liga, 3 liga ŁKS !

www.lks.lomza.tk

użytkownik usunięty

Mam wrazenie że macie ranny odruch przed przetarciem oczu włączyć kompa. Rozumiem bo przez 5 lat dokładnia tak robiłam :)))

Miłych Poranków!

Niestety nie tylko matury ale cała edukacja idzie w złym kierunku. skoro juz w podstawówkach rozice daja łapówki nauczycielom, żeby ich dzieciaczki miały dobre oceny, to oczym tu mowa. szkoła powinna nie tylko uczyc ale i wychowywać, ale konczy sie tylko na POWINNA.
nauczyciele udzielaja korepetycji swojim uczniom, przecież to jest paranoja.
Kiedyś w podstawówkach były koła zainteresowań dla ambitnych dzieci, oraz zajęcia korekcyjne ( czy cos takiego) dla dzieci którym nie wystarczaja zajęcia i nie było mowy o jakiś korepetycjach.

ja nie wiem co to będzie jak moje dziedziaczki beda juz musiały iść do szkoły.

Wielkie gratulacje!!!
Niech rośnie na potęgę!!!

Pozdrawiam serdecznie.
grover
(PRZYSZŁY TATUŚ :-)

Krzysiek Hołowczyc to super gość miałem okazję go kiedyś poznać bardzo inteligentny facet co ważne dobrze się sprzedaje jest znany, medialny, pełen entuzjazmu i wdzięku europejczyk. Uważam, że do tej pory godnie reprezentowł Polskę na forum europejskim jako sportowiec to niech kontynułuje swoją misję w polityce...no chyba nie porównamy do niego JACKA PIORUNKA HAHAHA ...i tak nam złota nie przybędzie, ale chociaż wiochy nie bedzie jak HOŁEK w parlamęcie europejskim zasiędzie... głosujcie na HOŁKA

...ŁKS-sie kochany klubie nasz żeby nie było, że w III lidze dupy dasz...

Ode mnie rowniez Gratulacje!
Zyczenia zdrowia, szczescia, anielskiej cierpliwosci, wytrwalosci oraz duuuzo radosci w wychowywaniu tego maluszka. :)

nazis

...co za inteligencja się tu rozgadała po uniwersytetach... sami magistrzy i doktorzy po z b. dobrych szkół ?? ty REALISTA chyba powinieneś zmienić sobie ksywkę na FANTASTA , a nie słyszałeś biedaku, że na państwowe uczelnie trzeba słono posmarować żeby się dostać?? ...wielu waszych rodziców smarowało keszem żebyście zdawały, a wy biedne dzieci nawet o tym nie wiedzieliście i cieszyliście się jak to super nauka idzie...

Czy ten Hołek był chociaż w Łomży?.....

nazis

ja3 - jestem po prywatnej szkole (co prawda nie w Lomzy) dlatego wiem jak tam wyglada nauka. Zgadzam sie ze na panstwowych jest korupcja dlatego nie oceniam intelektu czlowieka na podstawie trzech (dwoch) liter przed nazwiskiem. Zarowno na prywatnych jak i na panstwowych sa głąby i ludzie myślący. Jednak z doswiadczenia wiem ze na panstwowych jest ich wiecej.

Skąd na naszym kulturalnym do niedawna forum wzięły się wszelkiego rodzaju "niedorozwinięte formy artystyczne" typu "TUKAC", "20 Z GÓRKI", "nazis", "vivez" (który przekracza wszystkie normy) i wielu innych? Może rozwiązaniem będzie stworzenie oddzielnego forum dla nich ("Piaskownica")? Drogi adminie, błagam Cię - blokuj takich imbecyli a ich posty kieruj do /dev/null.

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org