poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gdzie płaci POdatki Instytut Szkoleń i Analiz Gospodarczych z Warszawy ?

lud nie jest otumaniony, powiedział bym że jest dwulicowy a wręcz cyniczny... Kwestia antykoncepcji jest tu koronnym przykładem, większość społeczeństwa jest za karą śmierci dla morderców i pewnie kilka podobnych przypadków można by przytoczyć. Więc myślę że lud nie jest otumaniony bo nikt do tego nie dąży a na pewno nie kościół , moim zdaniem ludzie są po prostu słabi a z religii biorą tylko to co im pasuje a to już jest żałosne.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gdzie płaci POdatki Instytut Szkoleń i Analiz Gospodarczych z Warszawy ?

Wszystkiego najlepszego :*** i nie schlajcie sie za duzo pijaki ;]

no właśnie.... i piszemy " wypożyczalnia" i "chcę" nie chcem.... ręce opadają jak czyta się wypowiedzi takich analfabetów....

Ktoś te zjawisko opisane przez Ciebie Sumo nazwał, nazywają to katolicyzmem dziedziczonym. Natomiast marginesem jest katolicyzm świadomy.

Twój stary gra w Jagiellonii.

Jack Daniels Rulezzzzzzzz

raczej w Łomży na codzień nie widać takich "cudaków"- i bardzo dobrze.. Myślę , że nie byliby akceptowani.. Bardzo podoba mi się to w naszym mieście.. Brakuje tu sporo, ale chociaż po ulicach perfidnie nie prowadzają sie geje.. Osobiście uważam ze skoro tacy są to niech sobie będą w domowych zaciszach...Po co mają się obnosić z tym na forum publicznym tym bardziej ze nie jest to raczej akceptowane.. Bo jeżeli ktoś jest chory to siedzi w domu by sie nikomu nie pokazywać.. tak samo powinna być i z tą chorobą. Także taki problem raczej u nas nie istnieje i mam nadzieje ze będzie tak dalej.

Osobiście polecam Ballantinesa, najlepsza z tej dolnej półki i cena przystępna ;)

Treść jest ukryta

ZAKAZ PEDALOWANIA KURWY !!!

To jest właśnie ta słynna chrześcijańska miłość do bliźniego ;)

Treść jest ukryta

Ktostam91 - podobno tacy , to sie na odległośc poznają.
Więc jak jest z Tobą ??
Na dzisiejszą zabawę to chyba nikogo nie wyłapiesz, ale staraj sie , staraj.
Szpilki , kabaretki- "ciekawy " makijaż i sru pod Statoil, Stokrotkę, albo lodowisko :)))))))

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Lansuj sie chłopie , lansuj :))))))

pytaj o pewnego redaktora heheh

zobaczzzzzz............

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

rewolucji nie zrobi. ale dobra pizze mozna zjesc:D i lubie ich promocje:D

albo ludwik

wiecie moze czy cos dzis jest w 7kier??

Pewnie 3mają kasę na jakieś premie uznaniowe. Żałosne..........

Prowokacja prowokacją, ale irytujący jest stosunek niektórych osób do osób o orientacji homoseksualnej..

Niestety....Znowu mężczyźni ukazali swój strach przed człowiekiem o innej orientacji haha:)

_M_L_ :) w 1990 r. WHO wykreśliła homoseksualizm z Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych, to pierwsze. Ale pewnie Ty zaraz zarzucisz, że homoseksualizm to problem o podłożu psychologicznym. Niestety muszę Ciebie zmartwić, ale w 1973 r homoseksualizm został wykreślony również z podręcznika statystyczno-diagnostycznego zaburzeń psychicznych: DSM-IV. Wiec pytanie: dlaczego nazywasz to chorobą??? Czyżbyś był domorosłym psychoanalitykiem, psychiatra i seksuologiem, że powielasz przeczytane gdzieś w kościelnej gazetce bzdury?:) Homoseksualizm nie jest parafilia (zboczeniem)!!!
ATP jednogłośnie twierdzi, że homoseksualizm nie jest jednostką chorobową.
Tezy, które mówią, ze homoseksualizm może zostać "wyleczony" nie są oparte na rzetelnych badaniach naukowych przeprowadzanych przez kompetentnych specjalistów. Są to przekonania religijne lub polityczne nie respektujące praw obywatelskich osób homoseksualnych.
Homo - to są ludzie zdrowi, tacy sami jak WY...:) Weźcie pod uwagę to, że z orientacją seksualną nie tylko homoseksualnych chłopców i dziewcząt ale też i z Waszą (powtórzę jeszcze raz, żeby dotarło to do Was zamkniętych na wszystko co "nietypowe", zarówno z heteroseksualną, homoseksualną jak i biseksualną orientacją) wiążą się bardzo różne zaburzenia. Zazwyczaj wynikają one głównie z problemów rozwojowych oraz z problemem akceptacji własnej seksualności jak i presji otoczenia. Badania te, zarówno na homoseksualistach jak i na heterykach dowiodły, że homoseksualizm nie wiąże się z jakimikolwiek zaburzeniami psychicznymi, ani też do nich nie prowadzi, to samo dotyczy heteryków i biseksów!!
Więc zanim napiszecie jakieś uwagi, typu "pozabijac frajerow", "ZAKAZ PEDALOWANIA KURWY !!! itp. pomyślcie troszkę....czasami te Wasze wpisy są strasznie żenujące!

I jeszcze jedno, kulig kimkolwiek jesteś haha widać, że jesteś bardzo "wyedukowany" ale porównanie homoseksualisty do transwestyty nie jest zbyt trafne. Posiadasz imponującą wiedzę!! gratuluję!:))

To tobie sugeruje a nie mnie!!!

em.
ale nie wszyscy wiedza ze to Ci ktorzy krytykuja Homoseksualistow sa chorzy i ich nalezy uczyc tolerancji

homo to choroba i takich ludzie trzeba leczyć !!!
Ale kto pedałem zostanie na laskie nie spojrzy . . .

Po co uczyć o homoseksualizmie?

Z trzech powodów:

Po pierwsze: statystycznie w trzydziestoosobowej klasie jedna uczennica / jeden uczeń jest homoseksualna / homoseksualny. W Polsce takie dziecko żyje w ciągłym lęku. Zazwyczaj nie ujawnia swojej orientacji, bo jeśli dowiedzą się o niej rodzice lub koledzy, życie może stać się piekłem. Strach przed odrzuceniem, wyśmianiem, prześladowaniem - fizycznym i psychicznym - towarzyszy tym dzieciom przez cały czas. Dość przypomnieć, że odsetek samobójstw wśród młodych ludzi o orientacji homoseksualnej jest kilkakrotnie wyższy niż ich heteroseksualnych kolegów (badania na ten temat prowadziły agencje rządowe w wielu krajach Europy). Poczucie zagrożenia ma wpływ na wyniki w nauce. Prowadzone w Wielkiej Brytanii i USA badania wykazały, że z powodu prześladowania przez kolegów uczniowie homoseksualni mniej chętnie chodzą do szkoły, gorzej się w niej koncentrują, mają zaniżoną samoocenę. Dlatego pamiętając, że "kto ratuje jedno życie, ratuje cały świat", już dla tej jednej osoby w klasie powinniśmy uczyć o homoseksualizmie. Żeby poczuła, że nie jest sama, że nie jest zła, że nie jest nienormalna.

Jest i drugi powód - zjawisko homofobii. Tak jak chcemy w szkole uodparniać naszych uczniów na ideologie niosące nienawiść wobec ludzi o innym kolorze skóry, ludzi innej religii czy narodowości, tak samo chcemy bronić ich przed homofobią. Niechęć do osób homoseksualnych jest jedną z odmian ksenofobii, czyli wrogości wobec wszelkich Innych. Ludzie mają tendencję do tego, aby określać swoją tożsamość w opozycji do Innych. Socjolog Zygmunt Bauman pisze:

Tak Panowie trzymać. Nie dać się ogłupić kupczykom - terrorystom. Wasze wypowiedzi w jednoznaczny sposób podkreślają, że w Łomży bardzo potrzebny jest hipermarket. Ten rok jest nasz.

serdecznie polecam Edmunta Zarembę ,wspaniały lekarz !Prowadził moją ciąże, miałam ciąze zagrożoną , zlecił mi badania prenatalne i cały czas wspierał psychicznie.Nie należy do lekarzy łapówkarzy ,ineresuje się pacjentkami w szpitalu ,nawet po porodzie zajdzie na oddział zapytać się czy wszystko jest w porządku .Przyjmuje na ul.Bema29.Raz jeszcze polecam i dodam ze to nie tylko moja opinia.

scanning505 <--- Tobie z koleji wyrazy uznania za pomoc o której piszesz że udzieliłeś

Lapa07 mam pytanie dlaczego sam sobie potwierdzasz posty ?????? Może to cicha reklama ???????

skecz schyl się do miecza:)

naprawdę?:) a ty jako córka pomywacz po kim masz rozum?:)

ja jak ja, a sory Andrzej myślałem że ten nick to do dziewczyny należy a to ty:) serio myślałem że to jakaś głupia cipa:)

Bar Katarzyna w Łomży. 100 zł/za parę. Opłaciło się. 4 dania gorące, sałatki, "zimna płyta", 1/2 litra dobrej wódki absolut na osobę. Zespół grał chyba na żywo..., ale nie jestem pewien bo trochę się po 21.00 napiłem. Był też występ jakiegoś kabaretu, potem jakieś zabawy i konkursy. O północy fajerwerki (niestety własne) i potem do rana DJ na przemian z zespołem na żywo. No i przede wszystkim szatnia za darmo. Gdybym miał płacić 5 zł gdziekolwiek to bym w ogóle z domu w tą noc nie wychodził !

Żaden robot nie zastąpi zapachu i smaku... ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org