Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Debata łomżyńska- oceny |
moja mama sie w to bawi :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Debata łomżyńska- oceny |
Nie wiem Draniu czy zdajesz sobie sprawę z tego, ze część łomżyniaków ( może duża, może mała) zamawiających pizzę nie jest zainteresowana siedzeniem w lokalu tylko, żeby ktoś zamówiony towar dostarczył szybko i tanio ( gratis) pod drzwi. Po drugie Da Grasso to akurat margines wśród sieciówek. Telepizza wespół z Pizza HUT to liderzy na tym rynku - jeżeli zdecydowali się otworzyć w Łomży lokal to znaczy, że zamierzają trzepać kasiorę. To tak jak z Mc Donaldem - większość pluje, że to chemia, tłuste i rózńe historie przytacza typu:ząb szczura w hamburgerze, albo sperma w shake'u - jednak kasa aż dzwoni. Po trzecie - nie doceniamy chyba warszawiaków jadących na mazury - co rok zatykają Nam MC Donalda. Jeżeli telepizza odpowiednio rozreklamuje lokal ( banery, billboardy) to czuje, że może on mieć odpowiednie obroty w sezonie. Lokal będzie leżał przy drodze przelotowej na Mazury ( al. Legionów) i pewnie 9/10 Warszawiaków wybierze telepizzę niż jakąkolwiek łomżyńską pizzerię. Główny atut jednak jest fakt połóżenia przy trasie - w Macu tez nie było by takiego ruchu gdyby leżał dajmy na to na Południu albo Górce Zawadzkiej. Po czwarte - o smakach i gustach nie dyskutujemy - jak mówiłem ludzie zagłosują nogami. Po piąte - nie bój się o rozwożących - znajda się chętni i kazdy będzie zadowolony:0 No więc kiedy otwarcie?
|
|
" przeczytałam w wielu artykułach że będzie właśnie w 2012. Wpiszcie w google se koniec świata i zobaczycie że pisze 2012r. Nawet dokładna data jest... Sprawdźcie Ciekawe po co w takim razie autostrady robio:P:P:P" ta wypowiedź wg mnie sugeruje jakbyś wierzył w to co mówisz
|
|
Pan Stefanek miał pełne prawo wypowiedzieć się w kwestii wyroku sądu, gdyż jako przedstawiciel kościoła katolickiego głoszącego takie nie inne poglądy, powołany na stanowisko biskupa ma obowiązek głosić te poglądy wśród wiernych. Powiem więcej - zdziwiłbym się, gdyby nie wypowiedział się był publicznie. Czy przesadził? Cóż, to kwestia gustu. Jednych to urazi, innych razi krzyż w kościele, a jeszcze innych samolot na niebie... Państwo Wojnarowscy to tylko odprysk szerszych tematów, a mianowicie stosunku kościoła do problemu aborcji, oraz roli biskupa w życiu Łomży. Mi się jednak nasunęło przy okazji tej sprawy coś innego: Pan Stefanek, jak każdy hierarcha kościelny głosi bezwzględne prawo do życia. Nie twierdzę, że nie ma racji. Twierdzi, że gdy dzieci dorosną, będą "nosić piętno odwróconej miłości rodzicielskiej lub też w świadomości dziecka może pojawić się syndrom ocaleńca". OK, być może ma rację. Tylko czy zastanowił się, jakie problemy mają już dzieci? Czy słyszał, jak często one chorują? I to nie na anginę, zapalenie płuc jest w ich przypadku normą. Czy słyszał, jaki FIZYCZNY ból jest (i prawdopodobnie będzie już do końca ich dni) ich udziałem? Czy jest przekonany, że te dzieci,gdy dorosną, nie będą przeklinały wszystkich, którzy skazali je na cierpienie? Ale to jest oczywiście poza Panem Stefankiem i resztą hierarchów. I nie ma ich co za to winić, bo prezentują jedynie oficjalne stanowisko kościoła. Jednak czy nie czas zastanowić się nad tą nauką? Czy nie pora oprzytomnieć i uświadomić sobie, że społeczeństwo to już nie XVII-wieczne baranki, a świadomi swoich praw i samodzielnie myślący ludzie? Czy nie pora zamiast grzmieć z pałacu na Sadowej rozpocząć edukację swoich wiernych? Czy nie jest przypadkiem tak, że fakt, że Państwo Wojnarowscy - jako katolicy - byli zdecydowani na aborcję, jest osobistą porażką biskupa? Za pomocą swoich pośredników w postaci kapłanów nie udzielił im on i kościół skutecznej (a może też i żadnej) pomocy duchowej. Nie przekonał ich do swoich poglądów. Kapłan (a więc i biskup) ma być naśladowcą Jezusa, a więc m.in. nauczycielem. Jeśli nauczyciel nie potrafi nauczyć, tzn. że popełnił gdzieś błąd. Jednak najlepiej się obrazić! Duma też jest grzechem i mam wrażenie, że Pan Stefanek o tym zapomniał... I na koniec coś jeszcze, co już ktoś tutaj poruszał. Nie wiem dokładnie, ale cóż uczynił kościół, by pomóc tej rodzinie materialnie? Nie mam dokładnej wiedzy w tym temacie, ale chyba nic. Księże Biskupie: wypowiadać się powinno w sprawach, o których ma się pojęcie. Jako osoba zdrowa na ciele i umyśle, oraz nie znająca się na rodzicielstwie, nie ma Pan pojęcia, o czym mówi.
|
|
z colą fujj, tylko z lodem!!!
|
|
Fajna zabawa - daje dużo satysfakcji a przede wszystkim dużo radości choremu dziecku i jego bliskim :)
|
|
ja widziałem...
|
|
Oki, widze ze juz nikt nie ma nowych pomyslow, a wiec TEMAT DO ZAMKNIECIA!!
|
|
popieram wypowiedz petera:) trzeba negowac takie głupie posty;/
|
|
Tak będzie pokaz o północy Pozdrawiam
|
|
Obiecywane jeuropejskie fajerwerki w Brukseli zostały odwołane z powodu uwolnienia z więzienia 14 terrorystów od Osamy. Czeka nas jeszcze w Europie totalitaryzm jak w Związku Radzieckim.
|
|
Dziwi mnie dlaczego co roku jest ten sam "cyrk" będzie nie będzie Czy Prezydent nie może oficjalnie /telewizję łomżyńska , prasę radio lub portal4lomza/ zaprosić wszystkich mieszkańców na pokaz. A może zorganizowac dodatkowo jakiś koncert tak jak w innych miastach. No niestety widac nikomu w tym mieście /urzędnikom/ nie chce się pracować. W zamian za to jak co roku dla urzędników z UM , ich rodzin i przydupników zostanie zorganizowany kulig , bal. Czyli o sobie umieją myslec.
|
|
I to tylko dowód na to, że kościół przestał nauczać. Głosi swoje prawdy, które są obce wiernym. Wygłasza formułki nie czyniąc nic, by przekonać lud do swoich nauk, nic, by wierni ZROZUMIELI to, co mówi kościół. W sumie następuje (a nawet już nastąpił) rozłam - hierarchowie swoje, wierni swoje. Katolicyzm stał się wyznaniem skostniałym, nie mającym poparcia wiernych. Większość wiernych to ludzie wierzący powierzchownie, chodzący do kościoła, noszący krzyżyk na szyi, przyjmujący kapłana po kolędzie, biorący ślub w kościele, chrzczący tam swoje dzieci. To wszystko. Jedyne przejawy życia religijnego ogromnej części katolików. Tylko że czynią to mechanicznie, a przyczyną takiego postępowania jest nawet nie religia, a tradycja. Rzecz jasna wśród tych mas pojawiają się i inni, bardziej świadomi swojej wiary. Jednak są w wyraźnej mniejszości. Tak się kończy znany nam katolicyzm. Sądzę, że kościół stoi przed poważnym wstrząsem, podobnym do tego, jakim była reformacja. Sytuacja, jakiej stajemy się świadkami, coraz bardziej upodabnia się do tej z przełomu XV i XVI w.
|
|
ja też wam życzę wszystkiego naj naj lepszego :*
|
|
wszystko rozumiem - tylko, czy ktoś tu sie podnieca?:)
|
|
o tuż to, poprawność polityczna, brzydzę się tym. W USA poprawność polityczna urasta do granic absurdu, mam nadzieje że w Polsce ludzie się opamiętają i będą mówić to co naprawdę myślą i czują...
|
|
http://www.cdcovers.cc/ lub http://www.cover-paradies.to/
|
|
koniec swiata w 2012 to bzdura. Potencjalne przebiegunowanie Ziemi jeszcze nie w 2012, jeszcze troche lat minie, co i tak wcale nie jest rowne koncowi swiata. uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Kazda zbrodnia jest indywidualna sprawa kazdego zbrodniarza, badzmy tolerancyjni :> Zycie ludzkie jest od momentu zaplodnienia -dwie komorki zaczynaja sie dzielic w celu utworzeniapelnego organizmu czlowieka. Nawet ta tzw "zygota" jest powstajacym zyciem ludzkim. Wg mnie i wielu innych ludzi -zycie ludzkie jest swiete i nietykalne. Wg kosciola rowniez. Robicie z siebie naiwnych idiotow, oczekujac, ze na wasze żądanie Kosciol Katolicki zmieni poglady, zeby was zadowolic.
|
|
|
Dla KK życie ludzkie jest "święte'- a od kiedy to? Od stosów inkwizycji, od konkwisty czy od wojen krzyżowych? Tak nagle zmądrzał i "zmienił poglady'? Co robią kapelani w wojsku? Pewnie namawiają do ochrony życia ludzkiego pozbawiając woli walki żołnierzy. Takie prosty ten problem jest tylko dla prostaków i naiwnych-niemyślących.
|
|
Witam Dla początkujących polecam z woda mineralną , alkohol jest wtedy delikatniejszy ale nie ma tego czegos, dolewasz wg uznania ale naprawdę nie za wiele , Jezeli chcesz napić się niezłej i dosyc taniej whiskey polecam "Famous Grouse" za 60 zł 0,7 , wg mnie jest rewelacyjna ( delikatna ) osobiscie lubie też "Old Smugler" cos około 45 zł za 0,7 trochę cięzszy w smaku i słodszy ale tez niezły. No i na koniec Chivas Regal - rewelacja !! Ja osobiscie piję tylko czystą , bez wody , i ten własnie sposób polecam...
|
|
Najbardziej skorumpowane dwa srodowiska sądownictwo i służba zdrowia czytaj lekarze, nie dające sie zreformować tylko kasa za wszelką cenę. Mówienie o niezawisłości to parodia i śmiech. Opinię wyrażać o sądach, wyrokach ma prawo każdy na tym polega demokracja. Żeby dostać miejszy wyrok, widzenie ze skazanym,paczkę dostarczyć, dostać przepustkę wszystko zależy od kasy i to się dzieje tu i teraz i gdzie tu jest niezawisłość -kasa i jeszcze raz kasa, wszyscy udają, ze sie nic nie dzieje.
|
|
partnera ktos tu szuka? na koniec roku mu sie zebralo
|
|
No jeszcze tu kur*wa pedalow brakowalo
|
|
LOL - brawo za dobrą prowokacje :) i pewnie w dzisiejszą noc będzie ich najwięcej ? później dziwią się czemu tak mało dzieci się rodzi ? a co z h*** mają być ? dajcie spokój dla mnie to nie dopuszczalne . Pozdrófka na nowy rok .
|
|
Ja również przypuszczam, że to prowokacja... w Łomży raczej tej zarazy nie widać. Zresztą moim zdaniem za jaja, na latarniach się takich powinno wieszać :)
|
|
" Zawsze z ziomkami musimy po 22 naginać na statka czy BP żeby browarka kupić a tak będzie blisko i pod ręką." - to twoje słowa kirlan. Nie rozumiem małolat - student nie chce nastoletniej hołoty w lokalu???????????? Pieprzysz coś- zaraz przepraszasz????. Czego ty się zajarałeś ????????
|
|
*********Najgorsza rasa to pedalska masa*******
|
|
Black Label to niezłe mieszane whisky (oczywiście to kwestia gustu) ale wciąż blended whisky, więc nie ma nic złego w zalaniu go colą, podawaniu z lodem itp. Wszystko zależy od Twojego poczucia smaku...miłego delektowania się btw. Czyżby rodziła się na naszych oczach moda picia whisky (bourbonu, koniaku) w Łomży? (a może już jest?) Stojąc dzisiaj w kolejce w jednym z najbardziej obleganych monopolowych na Południu zauważyłem, że naprawdę dużo ludzi wychodziło z ciekawymi trunkami (np. któreś z tańszych Hennesy, Chivas Regal, niepisząc już o Danielsach czy dobrych mieszanych whisky). Czy to tylko sylwestrowe szaleństwo?
|
|
pozabijac frajerow
|
|
Heh, co by nie pisać, to rzeczywiście w Łomży jest prawdopodobnie ok. 4 tys. homoseksualistów. To ciekawe... bo to sporo... Pozdrawiam.
|
|
w wawie sa rozne kluby dla homeseksualistow ale tu w naszej lomzy gdyby zobaczyli kogos w takim miejscu to chyba na pierwszych stronach w gazetach by bylo .
|
|
rzeczywiście, to około 4 tysiące za dużo,
|
|
E=mc2 chociaz jeden co normalnie mysli ludzie sa wszyscy rowni tylko nierownosci ich dziela a orintacja seksualna to kazdego intymna sprawa i nikt za materac nie robi
|
|
chyba nie masz pojęcie, co to jest intymność!!! Nie jest to intymna sprawa, jeżeli wszędzie o niej pełno. Wydaje się, że to jest propagowanie tego smrodu, który ma bezpośredni związek z dupą, oczywiście z męską dupą. Jestem tolerancyjny? dla pedałów, lezb, fetyszów, narcyzów, masochistów itp. Tylko niech ja i wielu mi podobnych, a przede wszystkim dzieci i młodzierz nie otrzymują od Was informacji, że to jest normalne i apetyczne! Pieprzcie się inaczej. tylko po cichu!
|
|
Mirek: Mam nadzieje że im dobrze zalozyles ta kablówkę i dowiedzieli się z TV że mają już sponsora na leczenie dzieci więc niech nie robią pośmiewiska i nie odwolują się od wyroku znowu.... co za świat .. ciekawe co ich dzieci za 10 lat powiedza na tą całą sprawę
|
|
Wszyscy macie rację ale czy ktoś pomyślał ,że jak coś nie wychodzi to się za to nie biorę. Lepiej niech kartofle sadzą a nie dzieci robią. Teraz będziemy wszyscy podatnicy płacić na takich nieudaczników. Jestem gotowy przyjąc wszystkie obelżywe odpowiedzi.
|
|
Po raz kolejny w tej zacnej gazecie współczesnej (najniższy poziom z regionalnych gazet w Polsce) ukazuje sie tekst, który wywołuje w miejscowym środowisko wiele emocji. Nie mniej zacny dziennikarz powołuje się na znakomite w łomżyńskim grajdołku autorytety w dziedzinie marketingu i planowania, jak pan Andrzej Grzymała oraz reszta kramikarzy z targowicy i ......... i pisze sobie. Nie liczy sie z tym, że kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców miasta i okolic czeka już 10 lat na centrum handlowe, jakie są setki w innych miastach, niekoniecznie większych od Łomży (dla przykładu z autopsji: Bolesławiec, Chojnice, Ostrów Maz., Sokółka). Dlaczego pan dziennikarz nie zapyta o zdanie na ten temat pana Kowalskiego, Malinowskiego i innych obywateli tego zasłużonego grodu nad Narwią? Odnoszę wrażenie, że jest to tekst sponsorowany przez miejscowych speców od handlu i handelku.
|
|
amazon.com Pluto
|
|
dajcie spokoj... ;( umieram.. wiecej nie pije
|
|
haha no cos tam bylo.. :D polowa jeszcze spi zapewne ;)
|
|
Ktosia, nie wiem, kto wyprał Tobie tak mózg, że piszesz teorie, żywcem wzięte z durnych haseł gejowskich. "...lesbijki i geje stanowią dużą część mieszkańców Polski." Dodaj resztę tej bredni z propagandówek homo: ...jest nas w Polsce około 2 milony..." Przypominaja się czasy jedynie słuszne i propaganda, że wypracujemy 125% normy, a na zjazd partii może i 250%. Wstawiono tylko homoseksualizm i dalej leci się tą sama płytą. Wiesz współczuję Ci, że masz takie kłopoty, nie będę namawiał na kontakt z ośrodkami, które prowadzą terapię dla ludzi z kłopotami z własną orientacja seksualną, ale nie zaszkodziłaby.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |