Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Andrzej Grodzki |
zalezy jak sa duzo opuszczone bo to nie wymaga duzej pracy jest mozliwosc zrobienai to bez warsztatu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Andrzej Grodzki |
|
Białystok to takie miasto na Zachodniej Białorusi (inaczej Podlasiu). Miasto bez historii i tradycji. Największy rozwój zanotowało na przełomie XIX i XX wieku, kiedy to Białymstokiem rządzili Żydzi. Tak na marginesie to w tym okresie stanowili oni ok. 70-80% ludności. PO II wojnie światowej pustka po Żydach została wypełniona motłochem białoruskim. Miasto znowu zaczęło się rozwijać dzięki przychylnej polityce państwa. Fakt jest taki, że do dnia dzisiejszego zachował się tzw. wschodnioeuropejski (komunistyczny) układ przestrzenny miasta. Dla przykładu Łomża ma układ typowo europejski! Mieszkańcy Białegostoku to hipokryci. Mało który ma odwagę przyznać się do białoruskich korzeni, chociaż ma je większość z obecnych mieszkańców (wystarczy popatrzeć na nazwiska). Mniejszość stanowią imigranci z Mazowsza. Obecnie Białystok to miasto pasożytnicze. Wykorzystując swoją sytuację w szczeblu administracyjnym regularnie doi Łomżę, Zambrów, Grajewo, Kolno i Wysokie Maz., w mniejszym stopniu Suwałki, Augustów i Sejny. Pozostałe powiaty podlaskie mają nie najgorszy byt. Stąd cały ten rozwój kosztem innych. Na własnej skórze kilka razy przekonałem się o szacunku śledzi wobec Łomży, a raczej o jego braku. Po za tym robią nas w ***** na każdym kroku. Tego nie da się nie zauważyć. Tak ja widzę Białystok. Kiedyś postrzegałem to miasto inaczej, jednak jego mieszkańcy to zmienili.
|
|
House\Aretha Franklin. Jump To It (Disco Darlings Remix) Colette-Didnt_Mean_To_Turn_Me_On_(Chuck_Loves_Mute_Force_Mix) Gaelle - Give It Back (Electro Funk Lovers Remix) joillet-Rise_(Louis_Benedetti_Club_Mix) 4 na cala noc ;p tyle tylko znalem co do tytulu na pamiec ;) Wesolych, pogodnych i pelnych milosci swiat zycze :) Dziekan
|
|
Suszarki suszarkami, ale najlepiej schnie na świeżym powietrzu... Wiem, że jak ktoś potrzebuje na "już" to suszenie dobra sprawa, ale jak słyszę, że ludzie w łazience suszą na grzejnikach, czy wiszących nad wanną suszarkach, wentylacja bardzo kiepska, bo rzadko który lokator nawet do wc kupi wentylator, nie wspominam o łazienkach, więc wilgoć, zapach stęchlizny, szkoda słów. Ja pranie po odwirowaniu wywieszam na balkonie. Kiedyś były nawet gotowe listwy, do prania, przykręcało się je do przciwległych ścian, puszczało sznurek i mamy doskonałą suszarkę na świeżym powietrzu. Samemu taki kątowniczek można zrobić, otworki, przykręcić. Teraz zimą schnie dłużej, bo czasami mróz zamrozi na sztywno pranie, ale po kilku dniach wyschnie. Nie ma to porównania z łazienkowym suszeniem. Wszystko super świże... Łomżanin
|
|
kasztelan to calkiem ciekawe miejsce wszystko na wysokim poziomie ale pewnie tez i drogo
|
|
polecam jednak Konopki na wesele Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
http://oplatek.seoplus.eu/?name=IzUnKa Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
witam...chcialbym sie dowiedziec jak sie nazywa piosenka, w ktorej na teledysku spiewa dziewczyna po niemiecku na bialym tle brunetka...problem polega na tym, ze w tv nie byl podawany ani aykonawca, ani tytul z gory dzieki winco
|
|
zly-czlowiek pewnie chodzi Ci o Alex C ft.Y-Ass "Du Hast Den Schonsten Arsch Der Welt"
|
|
Byłem tam na 2 weselach, lokal jest na 10, obsługa na 9, a jedzenie na 10, a jeśli chodzi o ceny to są poruwnywalne z innymi.
|
|
Tam będzie wesele w mojej rodzinie w przyszłym roku. Wątpię byś mógł zaklepać dobry termin , bo już parę miesięcy temu zaczynało się robić ciasno. Wszystkie opinie o których słyszeliśmy były b. pozytywne.
|
|
Napiszcie mi proszę dobrzy ludzie jakie są kierunki w PWSIiP w Łomży, bo niestety na stronie uczelni jest brak danych na ten temat. Dziękuję. Wesołych Świąt :) kuła
|
|
pomysły na popołudniowo świąteczną nudę ktoś zna?? gdy ludzie po rodzinach a tu żal za d... ściska, że ruszyć nie ma z kim :D wesołych :-)
|
|
HAHA i znowi napinka boze. Takim to powinno sie dac dozywotni zakaz internetu. Nie lubisz metalu czy HH ok spoko fajnie zajebiscie i wogole. Tylko ja przypominam ze tamat brzmi "Metallica w Chorzowie, ktoś jedzie?" dla tych co by nie wiedzieli. Nikogo tu nie interesuje co lubisz a co nei. Pozdro winco
|
|
jin go lo ba toc mozesz z buta isc albo okazje jak ci szkoda pieniadzy na PKS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Oj to drogie majstry , chociaż tanich trudno znaleźć. Może ktoś poleci.
|
|
taaa znajomosci, plecy, polska rzeczywistosc.
|
|
Markac skoro sa swieta i autobusy nie kursuja to zapewne chlopak dostal sie do lomzy samochodem wiec nie widze problemu z dostaniem sie do 4 por roku, ze znalezien tez raczej nie bedzie mial problemu bo jadac na lodowisko pewnie mijal 4+... po za tym on nigdzie nie napisal ze ma byc obok lodowiska pyta o fajne miejsca to mu je podalam
|
|
Wcześniej było lepiej - po co na siłe coś zmieniać i to jeszcze na gorsze. kicha totalna.
|
|
Tata miał dyżur w szpitalu tej nocy to mówił że pełno taki łepków dowożona od szpitala z Yamy,Rzymianki i Milano
|
|
Lekarz odmawiajac kobiecie badan postapil niewlasciwie, to fakt. Odszkodowanie ze szpitala jest niesprawiedliwe gdyz to konkretna osoba zawinila w tym przypadku ale coz... odpowiedzialnosc zbiorowa. Ale ja osoboscie jestem zniesmaczony faktem ze kobieta dostanie kupe kasy za dziecko ktore chcialaby usunac.
|
|
Yamę od razu wykluczyłem ale cóż Nill ma rację wszędzie się to mogło trafić!Pozdrawiam
|
|
Amen. rudy błazen z druhem
|
|
hmm Yam Caffe elegancki lokal jak na łomże ale tylko z wyglądu. To co tam sie dzieje to istny spęd podobny do milano. W obu "klubach" byłem raz Yam za dużo ludzi, milano zwykła wiejska potupaja "chamówa". A co do ochrony koleś co siedział w więzieniu i dodatkowo jest z miasta gdzie jest lokal ma jakis szacunek głownie przez strach wszyscy go znjają i wiedzą że lepiej mu w drogę nie wchodzić toteż nie ma mocnych burd z ochroną która sobie radzi w wyprowadzeniu niepożądanych rozrabiaków. A co do ochrony w yam caffe to zwykłe chamy przynajmiej w pracy. NIe znam ich prywatnie to nie wiem jacy są w codziennym życiu.
|
|
www.telepizza.pl tam masz cennik, co i jak w jakim mieście. www.dagrasso.pl też dobra stronka wszystko szczegółowo opisane.
|
|
Dr.Ściana ja chodzę do niego i jestem zadowolona
|
|
A czym się rożni KEBAB od KEBAPU, bo i taką nazwę spotkałem na budce koło naszego lodowiska...
|
|
Scorpion87 - jakie ty masz moralne prawo oceniać kogokolwiek.????? Podejście godne pożałowania - post wyżej sam nazywasz kogoś chamem bez podania argumentów. Po czym oczekujesz przeprosin od "zeni" ??????????????? Trochę pokory i dystansu do swojej osoby. Oceniasz - licz sie z tym, że i Ciebie ktoś oceni!!!!!!!!!
|
|
Zgadzam się z Zerg, prywatnie przesympatyczny człowiek, w eskulapie okazał się być bardzo mało sympatycznym, niemiłym doktorkiem. Od ponad 10 lat odwiedzam gabinet Poppe, mimo różnych opinii w tym ostatni wyrok, nie zniecheca mnie do wizyt u niego.
|
|
Aston Martin?Hmmm.....nie dziwie się
|
|
Jak zwykle u kleru gęba pełna frazesów. Oto przykład zakłamania i fałszywej moralności. Powinien się modlić i dziękczynić, że i dziecko żyje i rodzina będzie miała środki na jego leczenie i utrzymanie. Kiedy przychodzi realna sytuacja nagle okazuje się, że to Bóg ma pomóc, a najlepiej pomagaj sobie sam. Biskup Stefanek, jako zwierzchnik Kościoła łomżyńskiego, mógł przecież udzielić rodzinie finansowej, materialnej i moralnej pomocy. Ma do tego odpowiednie środki i służby. Nie zrobił nic!
|
|
P@wcio dobrze powiedziałeś...................:)
|
|
Tyle dzieci jest poważnie chorych w łomży i nikt nie robi takiego problemu ,nierozumiem dlaczego wogule sąd przyznał to takzwane odszkodowanie jestem za biskupem miał rację , że sumienie kogoś z czasem będzie gryzło
|
|
kolezanko,zgadzam się z Tobą
|
|
Zenia troche więcej poczucia humoru i od razu powinno być lepiej paszczurku kąśliwy mój Ty:*** naprawde :) Poza tym, co chcesz wskórać poprzez swojego posta, a zwłaszcza poprzez te słowa, które miałyby mnie obrazić? Jeśli nie podoba Ci się mój opis to wystarczyło to napisać, a Twoje wnioski które konstruujesz nie mają nic wspólnego z prawdą. Nie grzeszysz kulturą (inteligencją zapewne także nie) i dlatego odpuszcze sobie bezsensowne przekomarzanie i nie będę już więcej odpisywał na Twoje posty, bo sprowadzisz mnie idiotko do swojego poziomu i pokonasz doświadczeniem. Buzia paszczurku:* P.s. Niech tam ktoś od czasu do czasu Ciebie zapnie w odpowiednią dziurkę to może nie będziesz taka kąśliwa. P.s2 Już taką mam.
|
|
uważam, że to WYROK SĄDU jest SPRAWIEDLIWY !!!!!! mówić można dużo na ten temat - tylko jak trzeba POMÓC ( np. finansowo takiej lub innej rodzinie ) to jakoś nie ma komu... winco
|
|
pewie jakiś biznesman... Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
co do Lanosa to bardzo ciekawe
|
|
Ja byłbym chętny do rozworzenia :D Podoba mi się ten pomysł nie musi być 3000 starczy 300 zł
|
|
witam! wie ktoś jaka jest oficjalna strona klubu atom? Nie mogę znaleźć. Może wie ktoś jak przedstawia się tam sytuacja sylwestra? Są miejsca? , jakie ceny? . Z góry thx winco
|
|
to mozna zawsze sie ustawic ale widze kolega ma opory
|
|
to do tej ustawki jeszcze kogoś z Dajewo, co by bronił honoru kapusty ;]
|
|
ja nie poruszam tematu niezawisłości. Ja mówię ,nikt nie ma prawa poprzez skrajnie niewłaściwe komentowanie wyroku podważać autorytetu sądu , zwłaszcza gdy pełni bardzo odpowiedzialną i znaczącą fukncję. Są w polskim prawie środki odwoławcze i z nich należy korzystać. Najprościej jest strzelić parę szybkich epitetów ale gdy przychodzi do zgromadzenia dowodów to coś cienko. Beletrystyke łatwo jest uprawiać. !!!!
|
|
A ja wam polecam wizyty w przychodniach za fri.Ciąża to stan fizjologiczny, normalny i nie trzeba szaleć. Pieniążki wydane na wizyty prywatne to wyprawka dla niemowlaka. W każdej przychodni choc bez kasy macie być załatwione dobrze.
|
|
Popatrzmy na sprawę z innej strony: Tak naprawdę został zrealizowany pomysł biskupa Stefanka - urodziło się dziecko, koszty poniesiemy My wszyscy-odszkodowanie +koszty leczenia, a biskup jeszcze sobie przy okazji pogardłuje. Dużo księża mówią o dzieciach szczególnie tych nienarodzonych, tylko jakos tak tym narodzonym nie pomogają. Nie jestem za zabijaniem nienarodzonych dzieci, ale same paragrafy tego nie załatwią, ani kazanie z płomienną mową biskupa. Chce sie rządzic , to nalezy brać odpowiedzialność - także finansową za swoje decyzje. A nie tak po próżnicy gadać. A może tak w pałacu biskupim sierociniec zrobić księże biskupie. Ogromny plac zabaw dla dzieci, przedszkole nieodpłatne dla najbiedniejszych. Jest tyle miejsca w centrum miasta. Jak się mówi "A" należy powiedzieć "B".
|
|
Zdecydowanie sportowy coś na wzór Warszawskiego klubu CHAMPION zachowując odpowiednie proporcje typu zaludnienie zasobność portfela itp !!!!
|
|
Powtórze są środki antykoncepcyjne kobieta musiała zajść w ciąże świadomie wie skąd się dzieci biorą!Wyrok jest niesprawiedliwy Biskup ma rację!
|
|
|
no i jeszcze jedno ciekawe spostrzeżenie. Biskup Stefanek powiedział, że bedzie chciał poznać uzasadnienie tego wyroku. Ja w ty miejscu pragne przypomnieć ,że uzasadnienie wyroku otrzymują strony postepowania przed sądem. W tym konkretnym przypadku Biskup Stefanek nie jest stroną więc takiego uzasadnienia nie otrzyma. Jak sądze państwo Wojnarowscy po usłyszeniu słów Biskupa , że matka miała plan zabicia z pewnościa nie udostępnia tego uzasadnienia Biskupowi. Wiec skąd Biskup będzie miał to uzasadnienie . Ze szpitala? . Szpital jest instytucją państwową i nie ma prawa zapoznawać Biskupa z treścia uzasadnienia wyroku. Więc skąd takie przeświadczenie graniczące z oczywistościa Biskupa ,że on zapozna się z uzasadnieniem wyroku. Czy Biskup w tym mieście aż tak ingeruje w sprawy instutuscji państwowej?. Czy ma aż takie wpływy? Jezeli nawet w tej konkretnej sprawie to w jakim niby więc charakterze występuje w tej sprawie? Czy nie świadczy to o uzurpowaniu sobie wpływu kościoła na instytucje państwa i braku rodziału kościoła od państwa. Ja w tej sytuacji gdy od lat czynione są zarzuty pod adresem kościoiła własnie w tym względzie postępowałabym niezwykle ostrożnie. Bo więcej tu w tej sprawie szkody już dla kościoła zostało zrobione niz dobrego.
|
|
Skoro jest firma która pomoże dzieciom to niech państwo W swoje odszkodowanie przeznacza na inne osoby niepełnosprawne takie jak ich dzieci albo jakieś z inną wadą. !!!!
|
|
Witam zapraszam wszystkich na stronę domową klubu BMW w Łomży pod adresem www.bimas.yoyo.pl oraz forum www.bimas.darmowefora.pl Zapraszam wszystkich do udziału w projekcie oraz rozwoju znajomosci w naszym miecie. UWAGA!!! osoby zarejestrowane na forum jako klubowicze proszeni są o dodanie bynajmiej jednego symbolicznego zdjecia o wadze max 225kb które bedzie dodane na stronie domowej jako następny kluowicz. Pozdrawiam i dziekuje Administrator.
|
|
dzięki nie zwracałam uwagi na poprzednie tematy... ale chyba dawno to było
|
|
przeczytałam w wielu artykułach że będzie właśnie w 2012. Wpiszcie w google se koniec świata i zobaczycie że pisze 2012r. Nawet dokładna data jest... Sprawdźcie Ciekawe po co w takim razie autostrady robio:P:P:P
|
|
PS. Prawnie sprawa jest jasna: nie dokonano przynależnych prawem badań prenatalnych czyli oszukano pacjentkę i tyle. Sprawa jej późniejszej decyzji - to sprawa tylko sumienia matki. I tu objawia się bezsilność wychowawcza KK: bo dobrze wychowane katoliczki nie powinny poddawać się aborcji- tu nie ma żadnego przymusu (jak sugeruje to Kościół), ale skuteczność 'kościelnego ubogacania wiernych" jest bardziej niż mizerna i dlatego KK chce narzucić siłą swoją filozofię za pomocą prawa państwowego- stąd te wrzaski i wymuszenia na głupich politykach. Takie "uszczęśliwianie przemocą" stanowiło podstawę działań inkwizycji... !!!!
|
|
prywaciarz? słowo rodem z PRL, teraz wszystko prywatne..., a telepizza będzie zapewne tylko firmowała swą nazwą ten lokal, który należy do tutejszych właścicieli. Pizze i tak są tanie, dla mnie 10-12 zeta to żaden pieniądz, a ta promocja za 1-2, to i w Łomży bywały i furory to nie zrobiło, kwestia przyzwyczajenia, ja przepadziwy nie jestem...
|
|
pewnie mamy też wypożyczelnię nart wodnch. Jest niedalego portu przy tym największym jachcie. A żeby tam dotrzeć najlepiej jedż metrem. A jak wolisz konwencjonalnie to tylko obwodnicą południową - najszybciej, bo pchać się między tymi wieżowcami to nie warto.
|
|
Ja jak Ja tylko czekam aż znajde u Ciebie byka... tylko że nawet nie mam pchoty czytać twoich postów ty nieparzysty ilorazie:P:P:P Jeśli ktoś widział niech pisze plis
|
|
jeden moze sie trafic kazdemu, ale nie 3 i wiecej hehe
|
|
ja mam dół tzn. spódnicę drapowaną,dosyć szeroka,bardziej balowa,dość ciężka
|
|
spoko jest
|
|
Do P@wcio i Mystichk to chcialbym napisac ze gram juz od dluzszego czasu w CS'a i spotykalem sie z roznymi sytuacjami i rozumiem pomylki adminow oraz kary wyadawane poprzez domysły o czitach ale nabijanie statów poprzez odbieranie "paczki" jest lekkim niedorzeczeniem.. tym bardziej ze robia to administratorzy.. Po drugie moj post jest jedynie opinia wydana na ten serv, a nie wyżalaniem sie ze ktos mnie skrazywdzil..pff sa inne serwery na ktorych nie ma takich idiotycznych przypadkow. Po trzecie to chyba nie grasz 24h na dobe i widzisz wszystkie akcje ktore rozgrywaja sie podczas gry wiec nie wciskaj mi prosze ze admini sa wporzadku bo ty tam jestes. tyle odemnie. pozdro Robcio
|
|
Autor: kulig (---.lomza.mm.pl) Data: 13-01-08 19:01 A Gruby oraz Michał bedziecie mogli stac na stadionie i ryczeć jak barany w rzeźni. Obraziles mnie ziomus wiesz. Ale nie jestem na tyle glupi zeby wyskakiwac z tekstem "rozwiazmy to na privie" czy cos w ten desen. Poprostu mam prosbe odwolaj to bo ja baranem w rzezni nie jestem.
|
|
sylwusia, spytaj się nauczycieli ;)
|
|
ferie
|
|
tu nie chodzi o to czy lubie czy nie lubie...znam kubicow lks'u....mlodszych i starszych...ale nie zachowuja sie tak jak ty... obrazajac kazdego...bez sensownego wytlumaczenia... i nie mowisz...za siebie...tylko za "nas" nie kazdy jest taki jak ty...
|
|
Chuligan - damskie sie nie liczy. Na meczach bywam, bedziesz musiał sie rzucać na każdego kto się nawinie, aby na mnie trafić :))))))))) No widzisz chojraku ja tu znalazłem płaszczyzne konfrontacji z Tobą. I wcale nie muszę wychodzic na ulicę. Tak samo jak Ty nie musisz się znac na wielu rzeczach. Skąd się u was bierze przekonanie , ze po pobiciu ktos zmienmi zdanie o Was. Jeżeli jestes czubkiem , to nawet jak kogos kto ci o tym mówi pobijesz, to tym czubkiem nie przestaniesz być. :))))))))))) Pracuj nad sobą . A co do tych propolicyjnych tekstów - to ta krowa co dużo ryczy mało mleka daje. Z doswiadczenia wiem , ze najbardziej z ucha strzelaja najbardziej sztywni i najbardziej szumni. Polecam drugi film - Symetria. :)))))) Tam tez jest ciekawa scenka na spacerniaku.
|
|
Ja bym Ci radził podczas ferii popracowac nad ortografią ;) pozdro
|
|
Witam pisze w taki sposób z powodu że nie zwracam na to uwagi. A co łady i innych aut jest tolerancyjny tylko mnie poniosło jak jakiś typ sie na forum wytrząsa i naśmiewa z aut. Czy ja np. wchodzę na stronę klubu Łady i wyzywam ludzi od wieśniaków. Każdy jezdzi tym co mu sie podoba ja akurat BMW. I chce przełamać stereotyp "Buraka w BMW". Pozdrawiam
|
|
no nie! znowu....? koszmar! ile tych tematow bedzie o miss. ekonomik nie ma swojego forum?
|
|
wyborow na prezydenta tak nie przezywacie jak tych... Ę.Ą.
|
|
Gruby ja wszystko rozumiem.:))))))))))))))) Ciebie też.:))) I akurat o łomzyńskich kibolach to nie piszę , bo to dzieciarnia i czapką można ich nakryć. Kilku z Jagi robi z nimi porządek w "tri miga". Pisząc kibole myślę o kibolach Legi, Arki itp. Gdzie się chcą bić dla rozrywki, bo innej nie znają , nie sa w stanie nigdzie zaistnieć, na żadnej płaszczyźnie. Mecz dla nich nie jest ważny. Mecz jest tylko pretekstem. O tym piszę. O tym ich wielkim, ogromnym, :))))) wykurwie na którym wychodzą do boju;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odniośnie wypowiedzi na tym forum: Uwierz mi znam lepsze epitety jak chuligan i reszta tu piszących twardzieli. Nie rzucam , bo po co ?????? Rzucaja Ci co nic innego nie potrafią, napinają się też przygłupki co nic nie wiedzą. To z bezsilności, to ich krzyk rozpaczy. Trochę mam lat i tych łomzyńskich tygrysów widziałem z bliska, wielu znam . Śmiać mi sie chce jak się tak napinają. :)))))))))))))))))) Jak sie uczysz na "Bernata" , to do czegoś to zoobowiązuje. Pamiętaj , to co pisałem wcześniej, z tego sie wyrasta.
|
|
janek ty jesteś nienormalny??? Mieszkam w łomzy tyle lat a żadnej dziwki nie wiedziałm nigdy na ulicach :roll: Więc po co mi taka ulica?? Co ty sobie chcesz zabaw na noc poszukac w ,,pewnym,, miejscu?? Żartujesz sobie czy co?? Kto jeszcze uważa .że ten pomysł jest kompletnie beznadziejny?? Ę.Ą.
|
|
hahahha lol
|
|
zwykła prowokacja . Najlepiej zignorować chłopa
|