poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomżyński Lepper

Jak ktoś potrafi to najlepsze swojskie wyroby . Po swojemu wędzić to jest to.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomżyński Lepper

Ja od zawsze i na zawsze kocham Łomże i wierze ze wybije sie na szczyt. A najlepszy rozwiązaniem byłonby gdyby Łomża miała oddzielne województwo chociaż to nierealne no i byłoby najmniejsze.

Jaka kasa? Stan dróg dojazdowych do Białegostoku jest znacznie gorszy niż do Łomży.
Łomża po reformie administracyjnej i tak nie zostałaby stolicą województwa, więc na to nie można narzekać.
Nie przeceniajmy też znaczenia tej mitycznej Via Baltici. Obecnie przez Suwałki przebiega ta droga do granicy z Litwą, a w związku z tym nie czerpią one wielkich korzyści.

Co było w tych skrzyniach? Ja myślę, że coś związanego z cywilizacją pozaziemską.

Wkładanie ulotek do skrzynek pocztowych przez osoby nieupoważnione jest nielegalne. Kiedyś TK Vectra wkładała ulotki, wezwania do skrzynek, ale poczta zrobiła aferę i ten proceder się skończył.

ja dostane nowe skarpety bo z tamtego roku juz mi sie poprzedzieraly heheehe

Mama Cie nie kocha a STARY tylko w nocy!!!!

Wyglądasz jakby Twoj stary spuscił sie na gnoj!!!!

To, że na Poczcie "ginie” zawartość listów, całe listy, paczki, to wiadomo do lat. Wystarczy, że jest gdzieś jeden złodziej i sprawdza, czy nie ma czegoś wartościowego w przesyłkach. Przez takiego złodzieja cała poczta ma potem złą opinię.

Sam z pół roku temu wysyłałem znajomej małego za ok. 3zł słonika ceramicznego, miałem twardy styropian z innego opakowania, wyciąłem wgłębienia, tak, że po złożeniu dwóch kawałków była kostka styropianu. Skleiłem taśmą, do koperty i wysłałem. Z miesiąc temu znajoma pisała, że nic nie doszło. Ubezpieczać, robić paczki wartościowe nie było sensu, a zwykła przesyłka skusiła złodzieja pocztowego.

Stąd jak zamawia się w sklepach internetowych, większość z nich korzysta wyłącznie z firm kurierskich. Ostatnio zamówiłem w jednym z nich, zrobiłem przelew, był wybór Poczta Polska i firma kurierska, zaznaczyłem pocztą, to sam sklep z Krakowa, zadzwonił do mnie, że zmieniają na firmę kurierską, bo pocztą może zginąć lub uszkodzą.

Co, do kluczyków do skrzynek pocztowych. Pierwsze jaki jest stan tych skrzynek. W blokach są po kilkanaście lat lub dłużej. Jeśli w klatce siedzą głąby, gówniarze, co cały rok nie mają z sobą co zrobić, to i skrzynki są poniszczone. Stan skrzynek powinien być sprawdzany co jakiś czas, robione wymiany zniszczonych, na koszt lokatorów lub gówniarzy, którzy niszczą. Klucze powinni mieć tylko listonosze, a nie nawet gospodarze, kiedy wkładają kwity ze spółdzielni. Nikt tego nie sprawdza, to co się dziwić, że kradną, a potem inni narzekają, że jest tak źle.

eJo;)
Smiesza mnie teksty typu miasto bez historii itp.,nie chce sie wdawac w szczegoly ale poczytajcie troche na temat Białegostoku i dopiero sie wypowiadajcie.Co z tego ze wasze miasto jest starsze,ciagle zyjecie przeszloscia a liczy sie terazniejszosc i przyszlosc.Jestescie malym,zakompleksionym miasteczkiem na polnocno-wschodnim mazowszu haha.Co poniketorzy patrze z enie moga zniesc tego ze Białystok sie rozwija z roku na rok a wasza Łomża stoi w miejscu.Dobra nie bede sie wiecej rozpisywal bo nie ma sensu sie uzerac.Pozdrawiam normalnych bo kilku w tym temacie sie wypowiadalo,reszty lomzynskich kmiotkow nie pozdrawiam.Zapraszam na zakupy i na balety bo u was z tym ciezko;)eJo!!!

Hahahaha, mogles tak od razu :D

Żal za dupę ściska, to są jakieś beznadziejne wybory szkoły a nie Miss World... :/ A wy problemy stwarzacie, jak dla mnie to pierwsza lepsza może wygrać, albo i żadna.

Treść jest ukryta

choinki owszem wyglądają super i każdy ma czas im się przyrzeć stojąc w korku przed rondem :P

rudy błazen z druhem

22 grudnia ok godz 20 zaginal maly, czarny piesek. Ma charakterystyczna bródke i gdzieniegdzie brazowa siersc. Najprawdopodobniej moze byc w okolicach stokrotki. Jak ktos zauwazy niech napisze kamilk31@wp.pl

niedawno właśnie widziałem takiego na zawadzkiej się tam kręcił a dokładnie to już na tej drodze co za bankiem idzie

hmmm chyba na Warsztatach w Mechaniaku tam w Centrum Kształcenia Praktyczneego jest warsztat samochodzowy takie duże drzwi od strony mechaniaka.

U nas też była kolej żelazna i udowodniła na co ją stać.
A stać ją było na połączenie z Wawą za 6 godzin. Nie każ mi pisać, że PKP jest lepsza od PKS bo każdy łomżyniak to wyśmieje.
Do Śniadowa pociąg jechał czasem 10 km/godzinę. To było wszystko na co mogło pozwolić sobie PKP.
Obecnie w Łomży PKP macha szlabanami akurat w godzinach dojazdu do pracy - tak jakby nie mogli tego trupa po szynach przetoczyć o innej porze. Cała doba wszak do dyspozycji... Ale oni nie - chwalą się swoją techniką, szlabanami, obecnością... W godzinach maksymalnej oglądalności.
Litości nad PKP !

Wniosek: Pogonić PKP z granic Łomży - nie potrzebujemy tego pasożyta - potrzebujemy terenu kolejowego na nowe drogi. Na drugą nitkę Al. Legionów.

Czas przejazdu do Wawy ? Ja do Białego jadę godzinę. Do granic Wawy półtorej godziny. Wiem od kolegów, że są lepsi. Z Białego do Wawy trzeba jechać co najmniej 3 godziny. Mamy rozbieżne informacje ?

A może jednak Białystok jest bliżej Wawy ?

ja jak imprezuję nie patrzę na ceny, ważne aby mi się podobało i smakowało

dokladnie, tez mialem z tym problem, na pilsudskiego cos kupisz, kupisz tez cos w kiosku na legionow, niestety czesc to piraty :/

nie mylić z normalnymi łysymi - proszę! a cwelostwo tępić (łyse)

Ja kocham Łomżę, ale to Białystok daje mi możliwość rozwoju a nie Łomża. Poza tym w Białym dużo się dzieje, dużo studentów, wiele imprez, koncertów, pubów. W Łomży jest 15 Kosciołów a w Białymstoku 150 pubów - jest gdzie chodzić. :))))

Treść jest ukryta

klubowa.4lomza.pl i wszystko jasne :)

Wesołych Świąt :)

Kowalska34 moja siostra miała tam wesele w wakacje i było bardzo fajnie :)
Obsługa od 0-10 8. Za to wystrój na 10 ;) i tak samo jedzenie.

A ja polecam labirynt, mozna zjesc smacznie i tanio, a nawet w kregle pograc o ile ktos lubi

winco

no szkoda:(:/ Ja nie wiem skąd się tle buractwa i zacofania tych ludziach bierze, aż żal na to wszystko patrzec, a jak cchesz pomóc, to cię jeszce zgnoją:/

Tytan21 mówisz o wieżowcu na bodajże Moniuszki na Jantarze ?

a w rysiu ile?

Najsmutniejsze w tym wszystkim, ze nie chodzi tu o selekcje, zabijanie tylko o niedopelnienie systemu prawnego i opiekunczego panstwa. pieniadze zasadzone przez sad nie powinne trafic do rak rodzicow. Powinne trafic na konto chociazby Jego Ekscelencji.

winco

Ale sie popisałas znajmoscią kul;tury Litwy:D tak w ogóle to prawosławnbi nie mają przypadkiem wigilli w sylwestra?;p

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org