Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomżyńskie Centrum Nauki - który kandydat? |
wszystkiego naj naj najlepszego Jedna jest prawda.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomżyńskie Centrum Nauki - który kandydat? |
ja się kiedyś bawiłem i to zaobserwowałem, że ATI miało dużo lepszą jakość niż nvidia...
|
|
dzieki za porady czyli jednym slowem musze zmienic karte a moze jest ktos zainteresowany kupnem mojej karty??
|
|
Drodzy, Czy ktoś posiada moze jakieś informacje na temat zajazdu ,,Kasztelan Wiski''w Wiznie? Zastanawiamy sie czy nie wyprawić tam wesela ale nigdzie nie możemy niegdzie się dowiedzieć czy to jest dobre miejsce...głównie chodzi o rzetelność, obsługę, jedzenie.... Bylibysmy wdzieczni za wszelkie podpowiedzi
|
|
Co wchodzi w cenę? Gdzie to w ogóle jest i ile osób może pomieścić?
|
|
Nie chciałem sięodzywać - ale nie wytrzymałem. Też mieszkałem w Białym. Dopiero tam poznałem, co to jest szowinizm. Dopiero tam nabrałem uprzedzeń do tego miasta i mieszkańców (nie wszystkich - nie dotyczy prawosławnych). Nawet niedawno na imprezie jak powiedziałem, że jestem Łomżyniak z Łomży to zapadło dość długie i klopotliwe milczenie. po chwili jeden z kolegów chcąc rozładować napięcie powiedział - ale ty w porządku jesteś... Pomijam to co obecnie robi wobec Łomży tzw. "klasa polityczna" - np. rozdział dotacji unijnych, postawa polityków białostockich wobec sprawy ViaBaltica, traktowanie wydziałów urzędu wojewódzkiego i podległość resztek tegoż urzędu (pod referentów owocowych i innych dyrektorów departamentów a nie bezpośrednio wojewodzie). Było coś takiego jak typowo wschodni (nie kumunistyczny lecz właśnie wschodni) układ miasta. Białystok obecnie ma tego coraz mniej. Ładnie się zmienia. Ale kiedyś był urbanistycznie bardzo wschodni. Że knajp u nas mniej ? Widocznie klientów też mniej... Ja na sylwestra jeżdżę wyjeżdżam z Łomży. Czasem Kolno, czasem coś innego - co z tego że miasto małe i knajp mniej - zabawić się można nawet lepiej... Kościołów też mniej (trochę) - w Drozdowie jest tylko jeden. "W Białym dużo się dzieje, dużo studentów, wiele imprez, koncertów, pubów" - nie wiem, dla mnie tak jak dla większości nic tam się nie dzieje bo nie uczestniczą. Uczesniczy ułamek procenta mieszkańców okolicy. Większość Łomżyniaków studiuje nie w Białym lecz w Wawie - to fakt. Ale nikt ze studiujących w Wawie, nie udowadnia, że Warszawa jest lepsza od Łomży bo imprez, studentów i knajp ma więcej.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |