wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Stefan Niesiołowski zawarł z SB umowę – to jest właśnie ta umowa ... "

Nie, nie uratuje! Mrzonki o silnym II ligowym ( a jak niektórzy nawet mówią I ligowym) zespole piłki nożnej w Łomży mogą snuć tylko ludzie, którzy nie potrafią właściwie ocenić ekonomicznego zaplecza dla tego typu klubu w Łomży i regionie. Proponowane partnerstwo niczego nowego do sytuacji w ŁKS-ie nie wnosi. Szkoda, że inicjatorzy partnerstwa nie przedstawili łomżyńskiej społeczności realnego budżetu jaki jest niezbędny ażeby ŁKS grał w II lidze. W jaki sposób planują domknąć budżet?Jakie są rzeczywiste koszty? Idea partnerstwa tak naprawde opiera się właściwie na dwóch elementach: pieniądzach podatników z budżetu samorządu i Browarze Łomża. Osobiście jestem przeciwnikiem finansowania komercyjnego klubu sportowego z pieniędzy samorządu. Samorząd powinien wspierać sport młodzieżowy, szeroko rozumiany udział młodzieży w upowszechnianiu kultury fizycznej, rozgrywki szkolne i profilaktykę, także wychowanie, przez sport .
Z informacji prasowej wynika, że klub nie rozliczył się z dotacji tegorocznej, chodzi o zwrot 1% różnicy wynikjącej z planowanej i zrealizowanej "promocji" miasta sfinansowanej przez samorząd. Skądinąd dość kuriozalne to rozliczenie, jeśli miasto dało więcej niż planowało a teraz żąda zwrotu. Nie rozumiem tego . No ale już na kpinę zakrawa komunikat Pana Czecha z Biura Prasowego Prezydenta Łomży. Mówi on:
„jeżeli ŁKS zwróci różnicę, w przyszłym roku będzie mógł ubiegać się o dofinansowanie z budżetu miasta” i, że „ŁKS ma szansę jeszcze przed Bożym Narodzeniem otrzymać dofinansowanie w wysokości nawet 90 tys. zł”, z konkursu, który SPECJALNIE pod koniec listopada ogłosił prezydent.(Podaję za 4lomza.pl)
Prezydent! UWAGA!SPECJALNIE dla ŁKS-u! ogłosił konkurs na 90 tyś. zł! No to po co konkurs, jeśli specjalnie dla ŁKS-u? Konkurs to jak przetarg, czy więc przetargi też tak się w Łomży ogłasza? To już zakrawa na kpinę z prawa i samorządu. Jako mieszkaniec Łomży i wyborca nie zgadam się na takie szastanie publicznymi pieniędzmi.
Nie jestem przeciwnikiem ŁKS. Szanuję historię i tradycję klubu. Znam wielu piłkarzy i działaczy.Także tych, którzy utopili w klubie swoje duże, prywatne pieniądze. I wiem też , że dzisiaj bez dużych pieniędzy , nie da się grać dobrze na poziomie II ligi. A tych dużych pieniędzy w Łomży nie ma! I nic tu nie pomogą żadne partnerstwa czy jak niektórzy by chcieli powołanie Sportowej Spółki Akcyjnej. Natomiast po ostatnich doniesieniach na temat Browaru Łomża, zwolnienich w tej firmie, a w szczególności wypowiedziach byłego prezesa browaru, mam przekonanie, że Duńczycy nie będą skorzy do wydawania pieniędzy na piłkę w Łomży. Według byłego prezesa kupili spółke nie dla browaru ale dla znaku firmowego. Może być więc tak ,że za kilka lat piwo Łomża nie będzie w ogóle w Łomży warzone. I nikt im tego nie zabroni. Duńczycy napewno dokładnie przeanalizują czy opłaca im się sposorować ŁKS. I żadne sentymenty nie pomogą jeśli okaże się , że nie ma związku między sponsoringiem a wynikami sprzedaży i zyskmi. I byc może logo łomżyńskiego piwa pojawi się na koszulkach jakiegoś I ligowego klubu spoza Łomży, tak jak to np. zrobiła Mlekovita.
Sądzę, że nadszedł czas, żeby o sporcie w Łomży porozmawiać rzeczowo i bez emocji. Nie tylko wtedy kiedy kolejny "zawał" dosięga ŁKS i grupa lobbystów-kibiców chce go reanimowac za pieniądze podatników. Potrzebna jest publiczna dyskusja o kierunkach rozwoju sportu łomżyńskiego, o sporcie szkolnym i młodzieżowym i podjęcie próby określenia wieloletniego programu w tej dziedzinie. Mamy na terenie Łomży dobre kluby, wyrosłe z tradycji szkolnych i uczniowskich zespoły siatkówki , lekkiejatletyki czy tenisa stołowego. Mamy świetnych trenerów i wychowawców młodzieży, także młodego pokolenia. Nikt jednak jakoś nie chce dla nich ogłosić przed Bożym Narodzeniem konkursu na 90 tyś zł!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Stefan Niesiołowski zawarł z SB umowę – to jest właśnie ta umowa ... "

Jedyną szansą dla ŁKS jest to, że Royal Unibrew wejdzie jako główny sponsor do ŁKS, bo sam zakład - Browar Łomża nie wystarczy. Jeśli tak się nie stanie, żadne partnerstwa nie pomogą. Nie wierzę, że obecny zarząd klubu jest w stanie nawiązać współpracę z inną dużą firmą. Szczerze mówiąc, to kto z dużych chciałby wydawać pieniądze na taką drużynę jak ŁKS... Nie mamy stadionu, na mecze przychodzi ostatnio po 1000 i mniej osób. Lepiej zainwestować w Jagiellonię, Stomil Olsztyn albo w siatkarzy jak to zrobiła OSM Piątnica. Uważam, że Łomża z takimi kibicami, organizacją i infrastrukturą nie zasługuje na II, a po reorganizacji I ligę. Jeśli też tak będą uważali potencjalni sponsorzy, to lecimy prosto do III, a później IV ligi. Chciałbym się mylić, ale tak to widzę... Mam tylko nadzieję, że znajdzie się jakiś drugi Drzymała (Dyskobolia) i zaryzykuje inwestycję, a Miasto, zarząd i kibice udowodnią, że Łomża podobnie jak Bełchatów, Lubin, Grodzisk Wlkp., Opole może pochwalić sie drużyną, która gra na ogólnopolskim szczeblu.

allegro.pl

Mozna kupic.

a moze ktos chce kupic motorole K1 KRZR telelfon ma miesiac ale posiada wszystkie folie ochronne jest bez simlocka jedyny mankament to ze angielskie menu :)

Dzięki ziomek :)

co trzeci, bo jeszcze rondo i biedronka...:)

ja czy on:D?

no,ale Łomżyńskiego maxa tu nie ma:/

Łomżyński maxx ? haha chyba rmf maxx w Łomży. Tyle uwagi poświęcają naszemu miastu ...

najwyrazniej lomzynski max nie ma audycji internetowych. Biernaczento a w internecie to raczej tylko internetowe radja mizna sluchac

Cwiczy ktos PK?Ja z kumplami cwiczymy , ale juz jakos nudno tak we 3 . pozatem maja obaj gips na rekach(ale odzdzielnie :P).Jakies miejscowki macie do polecenia oprocz szpitala.

Ale ludzie trochę kultury. Miejcie trochę szacunku i ograniczcie słowa. Wzywać dziewczynę od dziwek tylko dlatego że startowała w wyborach miss, czy te Twoje pytanie SaneOne, naprawdę żałosne. Jan_Serce jak nie pasuje Tobie temat, to do niego nie zaglądaj, jak widać temat ma nawet sporą popularność, a nie jest powiedziane, ile lat trzeba mieć, żeby na forum się wypowiadać.
Pozdrawiam

Ten kto wystawil ten temat pewnie musi sie uważać za pieknośćale niestety jest paszczurem.

Bóg nie zna litości

Mało podobne do Łomży, bo za mało tam kościołów

Lepsiejsza stronka i nazwa jakaś taka właściwsza:

http://miasto-lomza.myminicity.com/

HEHE THX i nawzajem

Na Hipokratesa jest Salon "Ewa" -dziewczyna zna się na rzeczy:)

no bez urazy ;) wszystkiego naj naj naj naj naj.smacznego jajka ;) mokrego poniedzialku ;D ... wesolych świat i sylwestra!!!!!!!!! WSZYSTKIM!!!!!!!

Wesołych i Rodzinnych Świąt, udanej zabawy Sylwestrowej i Szczęśliwego Nowego Roku :D

życzę nam, spokojnego, miłego życia :)

Paczemu szanowne Lewactwo zacichło skoro wasi posłowie mają w d... Grajewo i jego sprawy?

Forum "Polityka" Jest od takich spraw ;/

Ci kolesie rozwalili się tuż przed moim autem... stałem na czerwonym

kwestia który to ford :)
bynajmniej jeden samochod zostal na środku skrzyzowania... drugiego wywaliło na chodnik... pod "sulimę"
i nie wiem co potem się tam działo...

wesołych świąt...
pzdr

o co Ci chodzi ?

POLECEAM "JBB " JEST Z CZEGO WYBIERAC !!!

do kocur117:

Jestes beznadziejna dziewczyno dlatego nie dostalas sie do miss poniewaz jestes brzydka i nosisz spodnie po pachy. Taka prawda. Tak sie sklada ze wiem kim jestes. I stwierdzam ze w dupie bylas gowno wiesz i gowno widzialas.. A od Aski sie odpierdol bo co do nakladania tapety to Ty jestes najlepsza.. sama przyznalas wyzej ze w pierwszych kalasach sa tapeciary a jedna z okrutnych jestes Ty.. wiec zanim o kims cos napiszesz to spojrz na siebie.. a jak chcesz isc do pana dyrektora to przeciez drzwi otwarte:) nikt CIe nie trzyma. Nawet jesli on Cie poprze i pozwoli startowac w miss to i tak bys zostala wysmiana na oczach calej szkoly.. ale zle Ci nie zycze powodzenia. hahaha WESOLYCH SWIAT tak wogole!!! buhaahahha pomysl czasem.. ale w sumie to kolor Twoich (blond) wlosow mowi sam za siebie.. nie liczymy na jakies madre posuniecie

Tajemniczy ładunek
Historia o ktorej chcę opowiedzieć działa się w lato 1944 roku, kiedy to Łomża znajdowała sie pod okupacją niemiecką. Na łomżyński dworzec PKP przyjechały 2 wagony. W jednym wagonie znajdowaly się ponumerowane skrzynie, a w drugim cement. Cement wraz ze skrzyniami zostały przetransportowane furmankami rolników pod eskortą niemieckich żołnierzy do fortu nr. 3 w Piatnicy. Wraz z koncem roku 1944 wojska radzieckie wkroczyły na tereny łomżynskie. W konsenkwencji Niemcy zaczęli uciekać z Łomzy do Prus Wschodniach (do Warmii i Mazur).
Pytanie brzmi: Czy ktoś wie co sie stało z tym całym ładunkiem po przejściu frontu wojsk radzieckich??

Biorąc pod uwagę to, że z pewnością znaczna część ludzi którzy mogliby pamietac tamten okres, moze nie mieć dostępu do tego tematu na tym forum, proszę szanowych internautów zainteresowanych tą tematyką, aby w ten świąteczny czas zapytali się swoich rodzin czy pamiętają te wydarzenia. Dziekuję, życzę Wesołych Świąt !

Podobno czesc zabraly ze soba niemcy a czesc wykorzystali rosjanie. Tak mi powiedziano

rudy błazen z druhem

Ja ci moge zalatwic 5 zl za pol litra. jesli chcesz cos lepszego to dlicz do kazdej butli 1zl poniewaz bedzie wsad cukierek mietowy.

sam se wsadz cukierka

rudy błazen z druhem

Daj sobie na spokój z naprawą. Suszarka kosztuje z 20-40 zł. Na serwis wydasz więcej.

Jak chcesz naprawic to chyba na Starym Rynku (obok Maliny) cos jest...

Ja dostanę jedną mandarynkę 8)

Czy w jakimś łomżyńskim barze/klubie będzie można obejrzeć mecz Barcelona - Real ?

szkoda kasy na naprawe, za dobra suszarke Philipsa zaplacilem 90zl, 2000W z dyfuzorem itd

@prezes38
masz problem z czytaniem czy udajesz debila ? ( a moze nim jestes ; jest jeszcze duzo mozliwosci wiec milcz jak niemasz nic ciekawego do powiedzenia ! )

Najlepsze wyjście , to odwołać wybory , bo dzieciarnia nie umie się zachować. Wniosek do dyrektora.

Ostatnio będąc późnym wieczorkiem w DaGrasso można było obejrzeć mecz ligi hiszpańskiej. Niestety nie jest to raczej reguła bo zdecydowanie częściej widywałem tam stacje muzyczne typu MTV

ja dostane skarpety i dezodorant ;P

a Więc kocurku wyjaśniło sie kim jesteś
autochton:Wybory się odbędą !!! I wygra najlepsza a nie żadna podstawiona

Szczere gratulacje za wspaniałą wyszukiwarkę na forum!
Tak jak kiedyś, można było zaznaczyć opcje, które czyniły ją pseudo-zaawansowaną, tak teraz probując znaleźć coś wyłącznie na forum, znajdujemy całą masę artykułów ze strony, nie mające z nim nic wspólnego. Jeszcze raz gratulacje. Swoją droga, pamiętając jak to działa, to może i lepiej...

rudy błazen z druhem

W barze Zybi

ruzgę

Ech...a pozniej ludzie sie dziwia ze tematy sa powtarzane czy dublowane, nic dziwnego skoro szukajka zawodzi :-(

Co drodzy forumowicze myslicie o tym miescie. Zeby nie bylo ze zakladam glupie tematy to od razu mowie ze jego celem jest sporzadzenie referatu. Jeszcze raz prosze bez postow typu "pusty temat" czy "to juz bylo". Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

a ********** z tym miastem!!

Jako założyciel tematu uznaję temat za zamknięty, z uwagi na to, że zabrał w nim głos przedstawiciel klubu i starał sie to wszystko wyjaśnić. Myślę, że odpowiedź ochrony o godzinie 24: że właściciel lokalu już godzinę temu pojechał do domu i nie jest dostępny, już się nie powtórzy i że kwota w wysokości 200 zł zostanie potrącona z wypłaty panom stojącym wczoraj przy wejsciu.

Do forumowiczów będących przeciwko mnie, i nalegających na odpowiedz na głupie pytanie: "po co przyjechałem poraz drugi?"...

dokładnie tak jak to napisała koleżanka, przyjechałem po godzinie z nadzieją, że zwolnią się miejsca, ale nie oczekiwałem odpowiedzi "wypierdalaj"

Dziękuję.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org