wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Z czym kojarzą się filary łomżyńskie ?

w krywlanach? az do krywlan bedzie szosa? niezle

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Z czym kojarzą się filary łomżyńskie ?

jama ok, najlepszy lokal w LMZ moim zdaniem :-)

a mogę wiedzieć w którym miejscu go znalazłeś? sprawdź czy to suczka czy pies a jeśli suczka to czy reaguje na imię Leda. a jak pies to może na imię Psikus... i czy utyka na łapkę... i podaj więcej szczegółów. Pozdrawiam

Nie popelniles przestepstwa tylko wykroczenie...
Pzdr

Treść jest ukryta

Zapraszam na mazury tam drzewa rosną w drodze . Są takie miejsca gdzie może przejechać tylko jeden tir dwa już się nie miną.Widać tylko omknięte drzewa wiadomo co się tam działo ile k........w i ch........w poleciało.

BYŁO.

Jak jest z pierszęstwem na rondzie przy stokrotce wjezdżając na Ks. Janusza .

Jestem mile zaskoczona że z każdym kolejnym rokiem na naszych ulicach pojawia się coraz więcej dekoracjii np. choinki na rondzie przy Stokrotce są śliczne oby było coraz więcej takich miłych niespodzianek..... :):):)

Ciekawe kiedy nasz prześwietny miejscowy handel zacznie wieszać jakieś dekoracje? Bo na razie to robią to tylko ci obcy a wśród rodzimego handlu widać jedynie kilka rodzynków.

Czy Jan_Serce to taki sam zakompleksiony,ćwierć-inteligentny,nie spełniony życiowo,rodzinnie i zawodowo dupek i grafoman jak przykładowo Jasiu Śmietana lub Kasia z Lublina?

Apropos Jasia Śmietany to swego czasu zawitał on na nasze forum (chociaż może był to jego równie "marny" klon...)

co czyni?? nie przesadzaj, nie widzialem w Łomży dobrego spawu, nikomu tu bym nie oddal do zrobienia wydechu pod jakies modyfikacje w aucie!!

do Janka pacanka 2 słowa-> zjedz *****, synu pedofila, na twoim przykladzie doskonale widac ze zly dotyk boli cale zycie!!

spoko globtroterzy, nie wnikam gdzie byliscie , zaręczam , ze trochę swiata objechałem ceny podałem z Reichu ok 50 kilometrów od granicy z Holandią.
Nie są to ceny nowo budowanych lokali, ale tych co postawione wcześniej . I na pewno przewyzszają standartem nasze w wielkiej płycie.
1000 erasków - wykończone mieszkanie pod klucz, panisko z Polski chodzi i mówi jaka glazurka ma być jakie kolorki, co na podłodze.
. spoko , spoko fachurki. Koleś w stanach w NY w fajnej dzielnicy kupił sobie w 2002 roku mieszkanie 80- 90 metrów za 90 tys dolców. Byłem widziałem . więc sobie policzcie . Poszły one w następnych latach w górę , ale dzisiaj znowu spadają.
Gadkę macie jak ci właśnie "niezależni" specjaliści ha ha ha jacy oni niezależni, kto w tym biednym kraju jest niezależny? Wszyscy są podczepieni jak nie pod firmy finansowe , to pod banki i w jedną trabę dmuchają . Nasłuchaliście się tych pseudoprognoz w TVN24 i powielacie, ten bełkot dalej . Tak się ustawia społeczeństwa ha ha ha. Redaktorkom dopisza jeszcze jedno zero do pensji , to zaczną nawet głosić , ze Kopernik się pomylił i Ziemia jest płaska :)))))
Tak ci wszyscy specjalisci przewidywali i nie przewidzieli obecnego kryzysu. Pożyjemy zobaczymy.
Banki i instytucje finansowe wykorzystały pierwszy odruch zwykłych ludzi którzy złapali za granica trochę swieżego grosza. Nakręciły spiralkę w mediach i mielismy to co mieliśmy. Ci ludzie za granica okrzepna , zastanowia się czy jest tu do czego wracac , bo nawet jak szybko by spłacili mieszkanko , to zyc z czegos trzeba , a na biznesik oprócz pomysłu coraz więcej kaski potrzeba . Dziki handelek samochodami się kończy i co ??

Janek gdzie Ty w okolicach Łomzy widziałes w branży budowlanej zagranicznego inwestora , ba w całym wojewodztwie gdzie Ty widziałeś.
A wiesz Jasiu dlaczego nie widziałeś.??? Bo nie ma planu przestrzennego zagospodarowania i jest 100 innych przeszkód, aby ktos o zdrowych zmysłach motał sie z bandą urzedniczą, która z tego bałaganu czerpie od lat korzyści. No chyba , ze znajomy ( z naciskiem) lokalny "biznesmen"

Cały świat sie do Polski zjeżdża:)))))))))) , to dopiero fantaści. Może do Krakowa i innych miast turystów zaciekawionych krajem trochę więcej przybywa. To normalne po wstapieniu do Unii
Ale u nas ??? Nasłuchaliście sie biznesplanów o agroturystyce i tak trzepiecie pianę bez zastanowienia.
Praca domowa : zastanówcie się co moglibyscie pokazać koledze z Kanady, z Francji i innych krajów w Łomzy, okolicach Łomzy , albo w Polsce.
Co Waszym zdaniem mogłoby ich zaciekawić. Mieliście kiedyś takich gości ??

Kto z Was widział w okolicach Łomży , a może i w Polsce północno-wschodniej młodego Niemca ?? (O dawnej hitlerjugend motajacej się po krzakach w okolicach Gierłoży nie piszmy, bo pozytek i to finansowy z niej żadny)
I w jakich ilościach??
Francuza??
No Włochów z psami może widzieliście :))))Ale też tylko kilku i to raczej z południowych Włoch.:))))
Małe grupki ornitologów, albo mysliwych, przyjeżdżaja aby zobaczyc jak zatrzymał sie czas w miejscu, a co za tym idzie kilka ptaszków, moze łosia .
A kto z nich chce tu mieszkać ??? Kto z nich chce tu żyć ??

Już widze te tabuny europejczyków zmierzające w te tereny, gdzie lato nieprzewidywalne i komary do spółki z meszkami i muchami zjeść człowieka mogą.
A przez blisko pół roku życie zamiera o godzinie 18 stej :)))))
Ani przyrody , ani infrastruktury. O czym chcecie mówic , na osłodę pieprzą w mediach , ze tak zdrowo, że agroturystyka:))))))), a ile sezon turystyczny ma tutaj trwać ???? :)))) Kto ma na tym zarobić ??

Przeciez nikt nie powie , ze do zaorania jesteśmy, nawet tym w PGRach na Mazurach nikt tak nie mówił- tylko programy pomocowe, cuda wianki i co ??? bieda jak była tak jest. Już dzisiaj wczasy za granica są tańsze niż w kraju. wiec kto tu przyjedzie.
O czym Wy pleciecie.
Tak , tak rekodzieło , skansen , może i ten gród by się wpisał w jakąś zachodnią myśl, tylko zamki nad Loarą(może ktos widział) trochę fajniej wyglądaja niz jakis gród koło Łomży w krzakach. I zapewne łatwiej tam dojechać i kurna zjeść coś smacznego można po drodzie .
Dla tych co taką prawdziwą dzicz by zechcieli zobaczyć, to Rosja długa i szeroka zaciera ręce do tych euro i dolarków. spoko kochani naprawdę spoko.
Więc te mieszkania , to jedynie dla nas, nikt z zewnatrz tu nie przywędruje , bo nie ma po co.
Ale jak nie będzie tutaj pracy, to własciciele okolicznych krów kupią po pięć lokali i bedzie spokój. Reszta wyniesie się - najbliżej do Warszawy , albo i za granice (co jest ćwiczone na tym terenie od lat)
Jeżeli na dzień dzisiejszy jest mozliwość legalnej pracy za granica i normalnego zamieszkania, to po co kupować w kraju i na dokładkę w Łomzy
mieszkanie, które można kupić sobie tam.

A realnie , to za te pieniądze to w wielu miejscach na świecie mozna sobie kupic kąt do spania. Ha, tylko po co kupować jak mozna zając sie życiem , a pieniązki te w rózny sposób spozytkować. Sa kraje gdzie własciciele lokali nie wyrzucają lokatoróe na ulice ha ha ha. I myślę , ze do tego modelu dążymy , czy nam sie chce czy nie.
Co zrobia własciciele juz kupionych lokali pod wynajm? Wyrzuca lokatorów ?? Chyba nie pozbęda się ze stratą nabytych lokali ?? a jak sie pozbeda , to ktoś w nich mieszkać też będzie musiał.

.

Nikt nie wysłał nawet grosza ! A rozum dla Janka stygnie. Teraz leży w lodówce ale długo nie poleży. Będzie najwyżej trochę wybrakowany , ale to chyba Jankowi nie przeszkadza ? Lepszy taki niż żaden. Czekam nadal na kase :)))

Witam!
Czy ktoś wie w którym bloku był ten wybuch?

lodowisko jak lodowisko a robicie sensacje, tak samo sie jezdzi jak dawniej na szkolnych lodowiskach, przecierz nic nowego nie wymysla z lodowiskiem cale zycie bylo i bedzie takie same

Jaki mr. Kac? :)

Ja wypożyczałem samochód w Łomzy w komisie naprzeciwko dworca PKS.
I bardzo byłem i jestem zadowolony z ich usługi. Ceny i warunki b.korzystne stosunku do innych wypożyczalni w Łomży i w Zambrowie. np: brak limitu kilometrów do przejechania w okresie korzystania z pojazdu, co w innych wypożyczalniach jest nagminne.

Wypożyczalnia jest na Łąkowej 23 B (tel. 86 216 32 42), duży wybór samochodów(gaz,benzyna,diesel) cena zależy na jak długo wypożyczysz. Nic u nich nie wypożyczyłem bo były same benzyniaki.
Osobiście polecam komis na przeciwko PKSu pierwszy od strony 4plus (tel. 86 216 58 98). W tamtym roku wypożyczałem u nich samochód na sylwka- najniższe ceny, super obsługa i najważniejsze limitu kilometrów nie ma.

Trochę dziwna trasa Łomża -Śniadowo - Ostrołęka. Myślę że koszt przejazdu szynobusem po tej trasie był by nieco wyższy niż PKSem bezpośrednio Łomża - Ostrołęka. Może orientujesz się co do kosztów takiego rozwiązania?
Zastanawiam się czy nie lepsze było by perspektywiczne rozwiązanie wybudowania torów Łomża - Ostrołęka bezpośrednio? Może początkowy koszt był by bardzo duży ale po jakimś czasie by się mogło zwrócić.
Ostatnio zauważyłem że były prowadzone jakieś większe roboty na torach z Łomży do Śniadowa. Możliwe że to jest związane z tym o czym piszesz?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org