wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Demokracja, czyli jak idioci wybierają idiotów"

Kefas: masz kogoś w tej firmie, że jesteś tym razem stronniczy? Policz raz jeszcze za przywróconym zarządcą firmy. Stwierdza on w artykule, że wyliczył wartość straty z tytułu strajku i jest ona niższa od zarobków strajkujących kierowców (w tym jednym konkretnym dniu). Oznacza to, że gdyby jeździli to ktoś musiałby dopłacić do ich pensji, gdyż nie zarobiliby na siebie. I czego tu nie rozumieć - Kefas ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Demokracja, czyli jak idioci wybierają idiotów"

Wiekszość z was opowiada sie przeciwko alibii...ale oczywiscie zaprzecza ze kiedykolwiek tam było...dajcie ludzie spokoj....informuje wszystkich ze to tylko i wylacznie z waszej winy,z winy klientow dyskoteki jest tam takie chamstwo...bierzcie przyklad z cywilizowanych ludzi ,którzy wiedzą doskonale do czego służy popielniczka i ubikacja!!!!Opamiętajcie sie!Ktoś za was musi to sprzątnąć...Czy nie milej jest siedziec gdy wokół was panuje ład?Nieprawda jest że średni wiek kobiet równa sie 15 lat...Od niedawnego czasu sprawdzane są dowody,gdyby nawet znalazła sie grupa ludzi poniżej dopuszczanego wieku,alkochol nie zostanie im sprzedany gdyż barmanki upoważnione są do sprawdzania dowodów i korzystaja ze swojego prawa!Nastepny wątek jaki chce poruszyc to plotka o której mówi jeden z forumowiczów tj. Kontrola policjii i zatrzymanie ok 40 osob!Jest to nie prawda!Przedewszystkim za obecność na dyskotece osób niepełnoletnich odpowiadają także rodzice ów dziecka,którzy najcześciej sie nim nie interesuja!Mam dość niesprawiedliwości i spychania winy z jednych na drugich!!!!Na koniec powiem tylko jedno ,że nie widze rzadnej dyskoteki badz też "clubu" w naszym mieście ,który w jakikolwiek sposób by was zadowolił.Najlepiej bedzie jak sami otworzycie jakiś lokal i wtedy dopiero bedziecie mogli sie mądrzyć!!!!!!NARA

rudy błazen z druhem

elmar, przepraszam, chciałem być przyjemny ale jak zwykle mi się nie udało:)

Weź może towarzyszkę, bo moja mi tym razem nie odpuści :/ Poznają sie i może zajmą sobą :D

Agent... a skąd masz te pieniądze?
...niech Ci przelewem przeleją :)

Może strajkowało ich więcej, niż miało jeździć? Nie wiem...

...nikogo tam nie mam i nie uważam, że jestem stronniczy... :) ...a wręcz przeciwnie... :D

Nie dyskutuję z przedstawionymi faktami, nie mam wiedzy o ich nieprawdziwości, nie mam podstaw by je podważać.

rudy błazen z druhem

lol a ta komórka za 99zł w reklamie to co to ma być? hehe Łomżę potraktowali jak jakąś wiochę (jak np. Stawiski - bez urazy dla Stawisk i władz)

Próbuj przez klub czyli Wisłę Kraków.

xD Nie Nie Żal ;) Lecz... Hmn ;) Kto Jest Prawdziwym Łożmyniakiem Ten Wie ;) Chamy Niech Siedzą Na Tych Swoich Małych Wypizdówkach I Karmią Swoje Zwierzątka ;) Dbają O Traktorki ;] A Nie Przyjeżdzają Do Miasta I Robią Wioche ;] Poprostu żal.de ;]

wez pod uwage ze niektorzy mieszkaja i pochodza z Łomzy a samochody maja zarejestrowane np na kogos z rodziny bo wychodzi taniej...zanim napiszesz glupote to pomysl troszke...i jak juz mowilam:NIE ZASMIECAJ FORUM

W jakim przedziale wiekowym biegasz?

Proszę o porozmawianie z załogą Szpitala Zakażnego, to są fakty dyrektora i dotrzymaj słowa

napisz jeszcze do kogo skierowane są Twoje słowa "Ja jak Ja"...

zdecydowanie Yam

kierowca bez mandatu, to jak żołnierz bez karabinu, jak uczeń bez jedynki. Powiedz mamie żeby więcej samochód dawała...to może i na rondach zaczniesz się w końcu wyrabiać...

Dostał się do reprezentacji, Leo powołał kadre OE która rozegra 2 sparini 2ligowcem Tureckim, i Bośnią i Hercegowiną.

Dziś są Andrzejki. Czy jutro na pewno odbędą się jakiekolwiek dyskoteki? Czy aby nie trzeba czekać karnawału ??

Ma zowsze Łomża

jsb2, wiem że aż tobą rzuca jak przeczytałaś pierwszy post na tym wątku, a podawałem wiele faktów z życia zakaźniaka, sam tam miałem nie miłe chwile, myślę że się dostatecznie naczytałeś, a teraz odwracasz kota ogonem i silisz się na złośliwości, które dla mnie nic nie znaczą:)))
bazyl, życzyłeś mi śmierci...
stefanek1, hotel sam w sobie to gówniany interes (wiem na przykładzie baranowskiego) a jeszcze na takim zadupiu...

Powtórze specjalnie dla jsb kilka faktów, może zna inne:)))
oddział dziecięcy, obłożenie w ciągu roku nieco ponad 60%, na 508 dzieci tylko 10 to przypadki zakaźne, czyli zaledwie 2%, reszta to między innymi biegunki a to z powodzeniem może być leczone na oddziale dziecięcym w szp. wojewódzkim.
oddział dla dorosłych, obłożenie roczne to 531, przypadki zakaźne to 78 czyli 15%. Część z tych zakaźnych jak zaznaczył dyrektor może być leczona na oddziałach w głównym szpitalu, nie mówiąc o pozostałych.
Szpital obecnie posiada w kadrze medycznej tylko 3 specjalistów chorób zakaźnych! W następnym roku odchodzi na emeryturę jedna z nich (ordynatorka), a i z tego co zrozumiałem to odchodzi też inna lekarka z tą specjalizacją i zostanie tylko jeden specjalista chorób zakaźnych... A to oznacza że NFZ nie podpisze umowy z tym szpitalem... na rynku brakuje takich specjalistów.
Cała kadra przejdzie do szpitala wojewódzkiego, który zostanie przygotowany na przejęcie pacjentów "zakaźniaka"
Szpital zakaźny przynosi straty, jak dobrze zapamiętałem ponad 700 tyś rocznie. Aby spełnić wszystkie wymogi do 2010 roku, trzeba by zainwestować 2 mln złotych. Biorąc pod uwagę, jak twierdzi dyrektor fakt że od lat jest tendencja spadkowa liczby pacjentów szpitali zakaźnych(w całej Polsce), te pieniądze można i powinno się lepiej zainwestować w szpital wojewódzki co zapobiegło by likwidacji nawet kilku oddziałów w szpitalu wojewódzkim, co teraz jest w perspektywie kilku lat całkiem realne...

dokładnie....

Wietam. Wiem ze podobne tematy były ale nie ten bedzie na troszke inny temat. Chodzi o moja osobe. Dostałęm wezwanie do wojska no ale powiem szczerze nie bardzo chce mi sie isc. Skonczyłęm studia wiec to na jakies przeszkolenie 3 miesieczne chyba biora tak ? Jestem bezrobotny mam jedna robote na oku ale jednym z warunkow pracy jest uregulowany stosunek do wojska. Co moge zrobic ale zostac przeniesionym do rezerwy ? Bo wiem ze mozna isc ponownie na badania lekarskie prawda ? Czy mozna je załątwic w Łomzy czy trzeba jezdzic do Ełku ? (bo 2 kolegow własnie tam jezdziło ponownie na komisje). Jesli chodzi o stan mojego zdrowia to jest dobry nie super ale dobry jakies skrzywienie kregosłupa by sie znalazło, lekka głuchota itp. Co mam zrobic? Isc do rodzinnego po jakies skierowania? Prosze o wypowiadanie sie jedynie osob ktore maja cos do powiedzenia z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Dzieki za info Vlad :))

czyli nie dla ciebie

Pierwszy raz zgodzę się z Jaśkiem, ścieki z zakaznego muszą być potraktowane czymś takim jak chlor. Tamten szpital ma taki budyneczek z boku , z napisem chlorownia.
Annamira jak piszesz przenieść w miejsce oddziału dziennego pobytu , jak tam zorganizować takie odkażanie ścieków i ile to będzie kosztować?
Chyba lepiej utrzymać tamten.

Zaproponowałam opcję dla utrzymania podobno kosztownego budynku. Wiem, że niesie za soba koszty, ale przy okazji mogłoby to pozwolić na zniwelowanie innych. A posadowienie zakaźniaka na terenie nowego szpitala nie jest głupim pomyslem - możecie oczywiście mieć wlasne zdanie.

Chodzi mi o to, by stworzyć tańszą opcję, a nie rezygnować z czegoś, co jest naszym, bądź nie bądź osiągnięciem w dziedzinie poziomu leczenia w Łomży. Tańsza opcja może róznież objemowac jakiś procent likwidowanych etatów.

Kwestia przeniesienia oddzialu zakaźnego nigdy nie bedzie prostą sprawą. Zatrzymać się go nie da w dawnej lokalizacji.
Może spróbować znaleźc rozwiązania alternatywne.

W sprawach technicznych posiadam również rozeznanie z racji wykształcenia jakie otrzymałam, i takie zagadnienia jak : konieczność chlorowania, odkażania, zabezpieczania odpadów z oddziałów zakaźnych, a także problemy wybudowania śluz nie są mi obce.

Wiec prosze Panowie techniczni o przyjęcie do wiadomości: dla chcącego nic trudnego.

p.s.
Na OIOMie powinna być separatka dla pacjentów zakaźnie chorych.

Pozdrawiam serdecznie.
AM

hehe ... Może chodzi o zachowanie ''nie których'' na BLM .

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

nie nie nie o tobie

Zbych

lol te nokie za 99 zł w ciągu 55 minut poszły ;) nie ma to jak wyjazdy do Warszawy i godzine spacerowanie po M1 itp ;)

czy skype dziala w vistowskich okienkach?

Co do ceny macie racje. Tanie sa tylko te produkty ktore sa w promocji, reszta produktow jest wyzsza niz w innch sklepach w miescie. Ale wlasnie na tym polega marketing kilka produktow tanszych zeby skusic klientow a reszta produktow drozszych zeby przy okazji nabyli. Dla artukulow promocyjnych warto isc, ale dla czegos co stoi w normalnej cenie w innych sklepach to nie polecam

Witam.

Wklejcie poniższy link i przeczytajce ten artykuł, a następnie odwołując się do własnych doświadczeń z dentystami oraz kosmetyczkami napiszcie, które zakłady należy omijać szerokim łukiem oraz KONIECZNIE uzasadnijcie DLACZEGO, taka informacja pozwoli przestrzec inne osoby aby nie padły ofiarą debilnego oszczędzania na ich zdrowiu!

Poniższy artkuł dotyczy przecież nas wszystkich:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=50316&wid=9448934&rfbawp=1196514828.026

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org