wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PIORUNEK-doświadczenie + kompetencje

www.autowizja.pl

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PIORUNEK-doświadczenie + kompetencje

w kisielnicy

dyskusja na forum klasowym sie zrobila patrze :) chlopak nie jest orłem wiec tym genialnym olimpijczykiem tez raczej nie bedzie, warto mu marnowac zdrowie dla statystyk?:P

Domówka kończy się zawsze wielkim chlaniem, można ją sobie robić w każdej chwili. Sylwek jest tylko raz w roku także wypadąło by przywitać go w jakimś fajnym klimacie. Ja w tym roku spędzę go w śledziowie w fanym lokalu.

ta liczba 30 to bardzo symboliczna jest :(
a Judasz zawsze Judaszem pozostanie..

W jakich miejscach w Łomży można korzystać z internetu bezpłatnego, bezprzewodowego? Czy jest taka możliwość? Mam telefon ktory mam Wi-Fi ciekawy jestem jakie sa rowiązania. Czasem moj palm sam znajduje jakies sieci, ale są zazwyczaj niedostępne. Pzdr for all :)

Janie napisz dlaczego Cię tak bardzo boli ten "zakaźniak"? Nie napisałam, że tylko sepsę leczy zakaźny (patrz wyraz "np."). może wymienię kilka poważniejszych chorób tam leczonych, będziesz miał do czego się przyczepić: zapalenie opon mózgowych i mózgu, borelioza, salmonella, choroby wątroby (nie tylko alkoholicy je przechodzą, a zresztą też mają prawo do leczenia-nie każdy z nich nie płaci podatków), róża, półpasiec.... mogłabym wymieniać i wymieniać, ale zobaczymy co mądrego Ty masz do napisania

A co do przewożenia pacjentów na konsultacje: jest to normalna sprawa, bo często potrzebne są też konsultacje innych specjalistów, tak samo jak i lekarze oddziału zakaźnego konsultują pacjentów pozostałych oddziałów mieszczących się w głównym szpitalu. Także może na konsultacje specjalistów zakaźnych też będą wozić do Białegostoku?

Poza tym koszty przewozu pacjenta do Białegostoku zysków na pewno nie przyniosą, a prawo powinno gwarantować opiekę medyczną. Bez względu na to czy szpital przyniesie zyski czy straty.

Janie życzę ci żebyś nigdy nie chorował po co masz denerwować służbę zdrowia.

Janie a czy masz dzieci, które wymagają Twojej opieki?

To zależy. Albo do czasu aż wojewoda zmieni zdanie, albo do czasu gdy kierowcom się znudzi. :P

Polecam Santanę, właśnie w śledziowe :-) Rok temu zapłaciłem chyba 380, nie pamiętam dokładnie, ale było warto, chociażby ze względu na kubański taniec miłości w wykonaniu profesjonalnej tancerki :-) Eh, jak Ona się ruszała... :P

Może i nie jestem orłem ale dużo osób powtarza mi że mam szanse w konkursie geograficznym w województwie , więc myślę że coś w tym jest :):):) po waszych wypowiedziach myślę o 2LO :)

widziałem jak twój braciak raz nitro wlączył

Zgodnie z dzisiejszą Bezcenną autorem piramidy i "...koncepcję przebudowy hali targowej i jej najbliższej okolicy zamówiono w białostockim biurze projektowym Atelier Zetta, którego właścicielem jest Zenon Zabagło - zastępca przewodniczącego Miejskiej (łomżyńskiej) Komisji Urbanistyczno-Architektonicznej. Biuro zlecenie dostało bez przetargu., bo - jak wyjaśniał Czech - jego wartość jest niewielka i mieści się w granicach kwoty, do której samorządy przetargów nie muszą organizować."

Politechniki zlokalizowane w ośrodkach akademickich położonych w sąsiednich miejscowościach kształcą chyba zbyt mało architektów skoro nie można oddzielić pełnienia funkcji członka Miejskiej Komisji Urbanistyczno-Architektonicznej w Łomży z realizacją zleceń Urządu Miasta Łomża.

Wiceprzewodniczący owej Miejskiej Komisji Urbanistyczno-Architektonicznej wraz zespołem projektantów opracowuje projekt zagospodarowania Bulwarów, teraz Starego Rynku,
a
Pani Przewodnicząca Miejskiej Komisji Urbanistyczno-Architektonicznej opracowuje projekty miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego.

YYY to nie jest moj braciak... :]

bez komentarza....

Treść jest ukryta

Ale co tu sie podniecać ma czym ja mam jeden z wyzej wymienionych autek i jakoś sie nie podniecam normalne auto jak każde ma trochę kopa ale ja już wyrosłem z tego auta szkoda mi sprzedwac

Czyli polecacie Kisielnice? Tylko napiszcie gdzie jest ten lokal,bo tam jest chyba dwa.
Jaka jest cena i co oferuja,no i jak z towarzystwem ?

Hanumant

Hehe pomogę Wam trochę, bo temat w dół zjeżdża:-) Pozdrawiam wszystkich GPS'owiczów :-P

rudy błazen z druhem

Jestem ciekawa czy juz coś wybrałeś, a właściwie to kiedy byś chciał otworzyć?

Przejdź się do firmy UNIFACTOR w Łomży i zapytaj o p. Zbyszka (serwis)

Tak, było świetne

Kraska to frajerska piekarnia traktuja pracowników jak śmieci. Wiec nie powinnismi im dawac zarabiac. Piekarnia w Zawadach jest OK polecam.

Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!

W Okruszku dobre pieczywo ?. Chyba żartujecie albo nie macie smaku. Pieczywo jest niedopieczone jakieś blade a bułki płaskie jakby piekarz na nich siedział.

kazdy zaklad fotograficzny wysyla aparaty do naprawy do czarnej białostockiej bo to jest najblizszy punkt naprawy ale nie naprawia on aparatow ktore sa na gwarancji. Jesli jest na gwarancji to skontaktuj sie z serwisem. adres i numer kontaktowy masz na gwarancji.

sorki za drobny błąd mężczyzn..

..............................................i??

ludzie!!!!!!!!!! coś wam wyjada mózgi! jesli zrobili w tym roku nabor do 4letniego technikum to jeszcze conajmiej 3 lata ta szkola MUSI istniec a z tego co mowi Choinski to i dalej bedzie nawet jak nie wtym budynku!!!!!! na pewno w tzm budznku nie bedzie sykolz bo sale robia gimnastyczna chyba z 15 lat albo i lepiej i dalej nie ma i nikt sie na taka szkole nie zgodzi!!! a yresyta ile w tej szkole drzewnej jest na prawde drzewnzch kierunkow???

Uwaga!!! nabity :)))))

:) drzewnych kierunków jest prawdopodobnie.. najwięcej w Łomży

Zachwycacie się drużyną UKS technik ? I słusznie !!! Tylko powinniście wiedzieć ,że 1. Najlepsi zawodnicy tej drużyny to wychowankowie
UKS Dziewiątka !!!
2. Obecna drużyna UKS Dziewiątka to zawodnicy 15-16 letni-juniorzy
3. Głównym celem tej drużyny jest jak najlepsze przygotowanie
do eliminacji mistrzostw polski juniorów
4. I właśnie rozgrywki o wejście do II ligi temu służą

I jestem pewny .że drużyna UKS TECHNIK przyczyni się do podniesienia poziomu tej dyscypliny sportu w łomży i życzyłbym sobie i wszystkim miłośnikom koszykówki aby nie była to kwestia 1 sezonu.

I wierzcie mi prawdziwą przyszłością ŁOMŻYNSKIEJ KOSZYKÓWKI jest
UKS 9 NEMEZIS ŁOMŻA

Pifpaf

"niektUrzy"?? "wogole"? ... Nie kalecz języka!

mario

na Kazańskiej

hmm u nas w Łomży coś takiego hmm.....

to jest juz 2 chetnych do wykonania zlecenia ;] podkreślam tylko poważne propozycje hehe

loveley twoja sytuacja przypomina mi bardzo sytuacje mojego sasiada i jego kobiety ja im tez nie daje zadnych szans aby ich zwiazek przetrwał no ale jak to mówią do puki sie nie sparzysz to sie nie przekonasz życze powodzenia ;]

Po pierwsze: MasaViV ma rację.

Po drugie: nie ma sensu, żebyś dla kogokolwiek rezygnowała z czegokolwiek co lubisz itd, bo to jeszcze gorzej. Słyszałaś, jak pies zerwany z łańcucha się zachowuje ???? Będziesz na takim łańcuchu... z rok.. może 2, a później jak wkońcu coś w Tobie pęknie to te imprezy itd z których dla niego rezygnowałaś nadrobisz ;-)

Po trzecie: nic mu nie obiecuj tylko zacznij działać. Nawet jak na stopie koleżeńskiej będziecie się spotykać, a on zobaczy, że jesteś inna to sam będzie chciał do Ciebie wrócić... tylko musisz być inna. Jesteś w stanie się zmienić tak szybko i na ZAWSZE ?!

napisał to trackone na innym wątku, ale sam lepiej bym tego nie ujął, więc go zacytuje:
Zainspirowany kilkoma postami z innych tematów na temat nowych rond w Łomży, postanowiłem napisać ten temat.
Ma on na celu sprowokowanie dyskusji i wyjaśnienie pewnej grupie łomżyńskich kierowców, którzy na ronda narzekają, że trzy znaki drogowe pod rząd, to nie powód, aby zgłupieć.

Na pierwszy ogień niech pójdzie rondo na ul. Poznańskiej (to bliżej Pepesów).
Odbiło się ono negatywnie na czasie, w jakim jesteśmy w stanie pokonać ww. ulicę. Płynność jazdy napewno się nie poprawiła. Ale o to chodziło! Konstrukcja Poznańskiej i łuk, w którym teraz jest rondo, prowokowała do szybkiej jazdy. Tym bardziej, że nieopodal znajduje się miejsce schadzek mniej rozgarniętych mieszkańców pobliskich wsi, którzy swoimi "tuningowanymi" oplami vectra beztrosko po łuku suneli z prędkością uważaną przez polskie prawo za wykroczenie.
Rondo to niewielkim kosztem gwarantuje większe bezpieczeństwo pieszych. Ktoś tu na forum mówił, że mogłyby być progi zwalniające zamiast ronda. Odpowiadam mu, że jak już zrobi prawo jazdy i przesiądzie się z autobusu do własnego pojazdu, to na pierwszej przejażdżce w nocy życzę mu progu na jezdni z ograniczeniem 40km/h.

Wspomniałem wcześniej o sygnalizacji świetlnej. Ta sprawdza się na najbardziej zatłoczonych ulicach, typu Al. Legionów, czy Woj. Polskiego. Ronda natomiast sprawdzają się na ulicach, gdzie ruch jest duży w godzinach szczytu, ale niewielki poza nimi.
Rondo spowalnia ruch aut jednostajnie z każdej strony. Czerwone światło natomiast każe bezwzględnie zatrzymać się, nawet jeśli nic nie jedzie.

Gdyby zamiast Rond Hanki Bielickiej były światła, sznur samochodów kończyłby się pod "Szechuanem" (czy jak tam sie to pisze ;] ). Ronda są tam dwa, bo i są tam dwa skrzyżowania. Sprawę najlepiej rozwiązałoby jedno duże rondo, ale na takie nie było miejsca ze względu na teatr i "park" (w sumie "teatr" tez powinienem był napisać w cudzysłowiu... ;] ).

Najnowsze rondo, te przy Stokrotce, to wg mnie nie jest najlepsze rozwiązanie. Również bez niego ruch był tam płynny, a fotoradar i tak sprawiał, że kierowcy zdejmowali nogę z gazu...

Ze wszystkich "młodych" rond w Łomży najbardziej ucieszyło mnie to na wylocie do Ostrołęki (Woj. Pol - Poznańska). Teraz naprawde łatwo włączyć się do ruchu wyjeżdzając z oś. Maria lub wjeżdzając od strony Poznańskiej. TIRy grzecznie zwalniają, często bez potrzeby zatrzymywania się, a "normalni" kierowcy bez stresu wjeżdzają w Wojska Polskiego.

Ostatnie słowo do kierowców.
Nie narzekajcie na rozwiązania drogowe w Łomży, bo w porównaniu z innymi miastami, to w Łomży się jeździ jak po boisku. I nie dlatego, że jest nas mało, bo jest nas proporcjonalnie tyle, co w innych średnich miastach, ale dlatego, że gdy tworzą gdzieś się korki, to urzędnicy szybko reagują (np. budując kolejne rondo...).

P.S. Proszę o jak najmniej komentarzy poirytowanych lolek, które (którzy) wielce się mądrzą i najwięcej trąbią na ulicach, ale boją się jeździć np. po Warszawie.

Przede wszystkim nie rezygnuj nigdy z siebie, ze swoich zainteresowan, marzen, planow. I daj mu nieco ochloanac. Moze on mial juz dosyc tego, ze wszystko bylo jemu podporzadkowane? Moze zwyczajnie go to znudzilo? A moze uznal, ze to naturalne i nie docenial Twoich staran, a Ty sie denerwowalas, ze on nie dostrzegal Twoich staran? Rezygnujac z siebie nigdy nie zbudujesz prawdziwego zwiazku.
Zastanow sie, czy te klotnie wynikaly z Twojego charakteru jedynie, czy moze jednak byl jakis ukryty powod. Jesli to drugie, sprobujcie pogadac, i wyjasnij mu, dlaczego tak sie zachowywalas. Niech on sprobuje Ciebie zrozumiec, a Ty w przyszlosci zadbaj bardziej o siebie. A jesli to kwestia Twojego charakteru, coz, to bym sie mu wcale nie dziwila...

Nasza: Mam jedno pytanie. Z tego co tu czytam widzę, że Twoja wiedza w tym temacie jest, że tak powiem znacząca... Zatem:
Czy napisałaś i złożyłaś jakiś stosowny dokument (pismo) w odpowiednim do tej sprawy urzędzie co by władza mogła naprawić, wyeliminować nieskonałości i niedociągnięcia?
Myślę, że człowiek, który się dobrze zna na 'danej rzeczy' powinien pomóc, podpowiedzieć innemu, który próbuje coś zrobić, a nie bardzo mu to wychodzi...

Pozdrawam.

Hp Pavilion 17" parametry
AMD Turion™ 64 X2 TL-58
• wireless 802.11a/b/g
• nagrywa DVDs i CDs• 160GB hard drive
• 1GB of DDR2 memory
• wmontowana kamerka

\"Jadę jutro samochodem do Olsztyna miedzy 13 a 16, mam 2 wolne miejsca. Zainteresowanych proszę o kontakt.
telefon: 50595....\"

jan_serce, ty chyba siebie uwazasz za lekarza :P

Jarek

ale Jubei to pajac:) piszesz o rondzie solidarności? Innego lepszego rozwiązania tu nie mogło być. Jak by były światła to korki były by jeszcze większe, a po za tym w godzinach szczytu wszędzie się korki robią, nawet w hameryce... ważne jest że rondo daje bezpieczeństwo, ja mogę postać minutę, dwie czy 5, ale wjade i wyjadę z tego ronda bezpiecznie, po za szczytem nie ma korków i jest płynna jazda na bieżąco jak na wszystkich innych rondach... Gdyby były tam np. światła to po za szczytem trzeba było by czekać 2-3 razy dłużej niż teraz...
Hej pajacu a ty 30-stką jeździsz po mieście przez ronda? to myślisz że jak by rond nie było jeździł byś szybciej?

hmm... moge wiedziec,jak ma na imie twoj chlopak?
skoro jego nie stac na przyjezdzanie co tydzien to niech przyjezdza co dwa:P przez dwa tygodnie przyjezdza on a przez dwa tygodnie ty.i widzicie sie co tydzien:P przy okazji skontrolujesz sytuacje.
bilety ulgowe musza byc.faktycznie niektorzy kierowcy nie uznaja legitek ale sama jezdzilam do olsztyna ze znizka....wiec chyba mozna?

Narewska z Katolika uczy bioli...
pojdz do szkoly i pogadaj z nauczycielem...

Czy znacie jakies dobre zespoly na wesele??prosze o kontakty i opinie. Z gory dziekuje!

Gratuluję niepowtarzalnego tematu. Było ich tylko 100.

czesław: hurrra, żyjesz! A już myślałem, że przez pomyłkę wyjechałeś do Irlandii.

VOTUM DEO IGNOTO

Zagra i zaśpiewa zespół z Pniewa hahahahhahah:D

Ja już sam nie wiem :P:P:P dużo osób radzi mi iść na gegrę a niektórzy na humana :P:P w mojej szkole akurat jestem jeden z najlepszych z geografii :)

U mojego brata grał zespół Ronix to jest zespół godny polecenia .Chłopaki znają sie na robocie nie dośc ze piechota szliśmy razem z zespołem do Kościoła to na koniec grali godzinę za free
Polecam maja własna stronę internetową na której jest demo do posłuchania www.zespolronix.pl

a słyszeliście o zespole GRAFIT? jak tam oni grają ??

suuper artykuł i fajny temat oby więcej takich !!!

Jarek

Temat pewnie dotyczył konkurencyjnej gazety

to w piatek mozna sie ogarnac hehe

hahaha, nie bylem ale wiem, wolalbym choc nie mam wyboru :D

nie wiem jak nazwać te przepychanki pomiędzy wojewodą a prezydentem Łomży w sprawie ograniczenia wjazdu pojazdów powyżej 10t do miasta w godzianch 22.00 do 06.00. Dzisiaj dowiedzielismy sie od Pana Karwowskiego tego od rond w Łomży ,że mimo faktu zdjęcia dwóch znaków na trasach nr 645 i 679 zakaz ten nadal obowiązuje. Ja słyszałam o falandycazji prawa ale teraz mamy chyba do czynienia z karwoizacja prawa o ruchu drogowym. Nie wiem a jak wy sądzicie? Czy kierowca jadący którąś z tych tras ma prawo żądać zwrotu kosztówm przejazdu w sytuacji gdy o zakazie jest informormowany dopiero ustawionym znakiem na wjeździe do miasta a winien być poinformowany odpowiednio wcześniej tak aby miał prawo wyboru i uniknąć z tego tytułu strat. Zwłaszcza gdy takie znaki zostały ustawione a potem zdjęte na wskutek sporu pomiędzy stronami.

Jarek

ale pędzenie bimbru na własny użytek to chyba normalne i legalne

powiedzmy Yama czy Czesiek - tam mi się podoba i tam też chodzę:-)

Mądra decyzja radnych nie rozumiem dlaczego zaczynać restrukturyzację od stojącego w najlepszej mimo wszystko sytuacji szpitalawi w Łomży.
Może tam zrestrukturyzować szpitale białostockie z bardzo dużym zadłużeniem.To tam w tym roku marszałek wpompował ogromne pieniądze
w jeden ze szpitali białostockich. Pan dyrektor nie potrafi znależć kadry
lekarskiej do zakażnego , a jeszcze dwa miesiące temu chciał zwalniać.
Podobno płucny ma być przeniesiony na to samo piętro co dziecięcy.
Do przeniesienia zarazy mały krok. Zlikwidować łatwo.
Zbudować trudno.
Protestuję przeciwko głupocie.

wydaje mi sie ze na wolnym powietrzu ;] ew. zrobia jakas wiate :E

unomat, czyli z autami z USA clonymi w DE tez bedzie lipa? nie rozumiem czemu?

Kolejny spiżdżony małoletni onanista. ..cham,gbur i prostak.

Twoja frustracja Janie bardzo ładnie wylewa się poprzez uparte pisanie "van coś tam"

skoro tak łatwo zbić ten bełkot to zaczynaj

obawiam się jednak, że znów zamilkniesz jak w każdym temacie gdzie trzeba użyć konkretnych argumentów

pamiętaj, tak jak i ja pamiętam : "nikt nie zabroni psu szczekać na słońce"

Ostatnio jeden z naszych byznesmenów przejoł od miasta kamienicę na przeciwko zakaźniaka od stony Al. Legionów, jest jeden problem bo niewiadomo co zrobić z lokatorami, jakby ich wychuśtał do nowo powstającego bloku komunalnego na przykoszarowej to razem z zakaźniakiem w przyszłości miałby super działkę :)

Zbieranie garbow przy pomocy maszyny do zrywania startego asfaltu nazywasz remontem ? Chodzi o odcinek od Ronda do Skrzyzowania z Sikorskiego. Jak by było to zrobione porzadnie jak pisze zły_człowiek nie smoła tylko tylko twardymi materiałami napewno by to długo posłuzyło szczegolnie ze te najciezsze tiry tamtedy nie jezdza. A jak juz cos mozna było wyrownac narby na niektorych ulicach połatac dziury itp. ulice mam wymienic ? Moim zdaniem nie bardzo trafna inwestycja na Szosie Zambrowskiej przeciez korkow tam nie było ulica rowna wiec na co to nie wiem.

dżipi-ess namierzy was wszystkich ;-))

ja tez bylam przekonana ze to ten piesek nakarmilam go poczekalam na wlasciciela ale okazalo sie ze niestety to nie ten piesek

kurcze kilka dni temu był podobny temat!

Najbardziej interesuje mnie chyba jednak Whirlpool, tylko szkoda, że optymalna głębokość tej pralki to 54 cm, a wolałabym około 40-45 (mniej miejsca zajmuje).

Zakończyła się już ta sonda. Teraz jest do niej komentaż przygotowany przez redakcję. czy jest ktoś kto zna na tyle niemiecki aby mógł to przetłumaczyć? Z tego co ja wywnioskowałem to piszą o tym że w tej sondzie głównie udział polacy brali udział i sta takie wyniki. Oto tekst po niemiecku.

Außenseiter Deutschland?
Schon sieben Monate vor der EURO 2008 in Österreich und der Schweiz schlagen die Emotionen hohe Wellen. Nach der Gruppenauslosung wollten wir in der "Frage der Woche" von unseren Online-Usern wissen, welchen Platz die deutsche Elf in der Gruppe B belegt.

Zunächst lief alles unspektakulär: Die Teilnehmer setzten die Löw-Elf in dieser alles andere als schweren Gruppe vor Kroatien, Österreich und Polen auf Rang eins.

Doch dann kam alles ganz anders. Der polnische Fernseh-Sender www.tvn24 rief am Dienstag auf seiner Website dazu auf, bei kicker.de gegen die deutsche Mannschaft abzustimmen. Innerhalb kürzester Zeit drehte sich das Ergebnis, und die Teilnehmerzahlen explodierten. Weit über 300.000 Stimmen zählten unsere Server bis Mittwochmittag, das Zehnfache des Normalen.

Da bleibt uns nur, Danke zu sagen, für den hohen Stellenwert, den unsere polnischen Freunde den Umfragen von kicker.de beimessen. Die erste Runde im Wettstreit der Fans ist mit dieser launigen Aktion jedenfalls eröffnet. 186 Tage vor dem Aufeinandertreffen der deutschen Elf und Polen am 8. Juni 2008 in Klagenfurt.

I wish I could be

Perfectly free

Wish I was a creep

Wish I made you bleed

http://bit.ly/d80xic

Idź do wojska, dostaniesz za darmo wikt i opierunek, a i jeszcze sobie postrzelasz, nie mówiąc że przynajmniej się czegoś nauczysz...
No i oczywiście trzeba było się uczyć..., tylko ci majętni mogą pozwolić sobie na odpuszczenie...

nie no,paranoja...
bez komentarza.

Heee śmieszni jesteście. Macie pretensje o to, że dostajecie mandaty za ŁAMANIE PRZEPISÓW? A czego wy się spodziewaliście? Jeśli stoi znak z ograniczem prędkości to trzeba zwolnić. Straż miejska tych znaków nie ustawiała.

markac napisał "Pisałem w tym temacie o zakłócaniu spokoju przez Parafię Św. Krzyża na Przykoszarowej, przez puszczanie "piosenek", które w zamierzeniu mają nawoływać na mszę. " heeh ale lipa.Nawet się wyspać nie dali..wnerwiające musiało być. hehhehe

ja wiem jak możesz szybko zarobić , ogłoś się jako facet do towarzystwa. Stare łomżyńskie torby tylko czekają na swierze mięsko a kasiory maja oj maja. To przecież jest typowy sposób dorabiania braci studenckiej. A nasza kochana Łomża wcale nie może być w tyle.

Uwaga!!! nabity :)))))

W dzisiejszej gazecie POLSKA jest artykuł na temat tego portalu. Od 8 stycznia ma chodzić idealnie, po prostu jest tak wielu ludzi wchodzących , że to co obecnie jest nie wyrabia. Twórcy przed rokiem nie spodziewali się milinów uczniów i teraz pracują nad modernizację. W tej chwili jest na serwerze za granicą, jak zostanie przeniesiony chyba do Wrocławia, bedzie idealny. Myślę, że trzeba dać młodym ludziom trochę czasu na modernizację i jakoś wytrzymać obecne przeciążenia. Ja też wchodzę w nocy lub rano, ale jakoś daję sobie radę! Wpisujcie się!

chętnie bym usunęła ten temat ale chyba nie mogę niestety.

mleczną czekolade , 3kg pomarańczy oraz gume mambe ;-)) :-D

Nie wszystko jest zawsze aż tak poważne na jakie wygląda.

kardia: wiem jak to moze bolec, wiec troche Cie rozumiem.... celowo pisze troche, bo jednak forum publiczne to nie miejsce do zalatwiania takich spraw. Lepszym juz rozwiazaniem byloby odnalezc dziewczyne i powiedziec jej to.

Poprosilbym na Twoim miejscu jeszcze o usuniecie tematu.

mario

Jan serce jaki ty muuuuundry !!!!!!!!

Zamiast pilnować porządku , przejmują rolę policji. Totalne nieporozumienie , czas z tym coś zrobić .

zainstaluj nieco starsze sterowniki, czasem to pomaga.

Witam!Poszukuje fachowca do rostwarcia drzwi w samochodzie poniewasz kluczyki zostały w środku a nie mam zapasowych.Prosił bym namiary jeśli zna ktoś takiego fachowca????Pilne dzięki z góry

szminek nie używam... bo nie widze takiej potrzeby...
Markety to dodatkowe miejsca pracy.... A podatki to juz i tak nie nasz problem. Zresztą wiekszosc naszych przedsiebiorców tez zaniza dochody i jakos z tego powody nikt nie płacze. A jesli nie wierzycie to sami sie zastanówcie ile razy w sklepie paragonu nie dostaliscie?? Czy we wszystkich lokalach usługowych dostajecie rachunki??? Ja niestety nie...;-) Łomża się wogóle nie rozwija. Większosc jak tylko ma mozliwosc ucieka stad i wraca czasem tylko na wakacje.
Do tego prawdą jest ze markety to bardzo duzo konkurencja dla "naszych biznesmanów".
Ludzie jest Wam dobrze tak jak jest a moze Wy tez macie kupe kasy z tego ze tu nic nie ma...???? I kasa ktora wydajemy w beznadziejnych i drogich sklepach idzie do Waszych kieszeni.
Do Białegostaoku jechac???? To troche bez sensu - tracisz prawie cały dzien, do tego dolicz koszty paliwa i juz Ci sie nie opłaca. Poza tym nie kazdy ma tyle kasy zeby jechac do Białego czy Wawy zeby zrobic wielkie zakupy raz na dwa miesiace. Dlatego market w Łomzy jesy potrzeby zeby tacy ludzie mogli kupic taniej ale isc tam czesciej...

hmmm A cos dla dziewczyny ? szczególnego i niezwykłego?

Nie wiem Czesław co robiłeś w roku 1976. Rozumiem, że dobrze wtedy poznawałeś meandry łomżyńskiego sportu a głównie sportów wodnych. Tak to przynajmniej wynika z Twoich publikacji. Bardzo mnie zainteresowała Twoja teza, że wówczas, w 1976 r, "Znaczna część programu (rozwoju kultury fizycznej) nie została zrealizowana, bowiem dominował w nim cel propagandowy." Chociaż dalej piszesz, że " Jednak w drugiej połowie lat siedemdziesiątych i w latach osiemdziesiątych dokonano w województwie łomżyńskim duży postęp w rozwoju sportu wyczynowego i jego upowszechnienia." No to jak to było z tymi celami propagandowymi? A MOŻE JEDNAK BYŁY ONE SŁUSZNE?
Skoro je zrealizowano?! Może napiszesz kto je zrealizował? Jak to się stało, że zostały zrealizowane? Może napiszesz także jak to sie stało, że "nieudostępnienie środków na płace w 1991 i 1992 r. okazało się tragiczne w skutkach, (Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarski) zawiesiło działalność, a w dalszej konsekwencji przestała istnieć." Czy to też był rezultat "celów propagandowych" nakreślonych w programie rozwoju kultury fizycznej z 1976 roku? Bądź uczciwy, napisz ile młodzieży wówczas, w latach 70 i 80 , trenowało w Łomży , dla przykładu w sportach wodnych a ile dzisiaj? Napisz w jakich zawodach startowali, jakie zdobywali medale wówczas a jakie zdobywają teraz?! Piszesz, że inne kluby i placówki kultury zrestrukturyzowano i dzięki temu trwają. Napisz coś o nich. Jak się mają teraz! Czytam Twoje wypowiedzi na tym forum i mam wrażenia, że nie końca jesteś uczciwy w tym co piszesz. Bądź obiektywny, napisz w końcu, że w latach 70 i 80 był system sportu młodzieżowego , który się sprawdzał. Nasza młodzież brała udział w najważnieszych imprezach krajowych, igrzyskach i spartakiadach młodzieży, zdobywaliśmy medale, biliśmy rekordy. I co nam zostało z tamtych lat? Została nam garstka starych działaczy sportowych, którzy za "Bóg zapłać" organizują "lekkoatletyczne czwartki" a patronuje im TKKF a nie PZLA. Działacze sportu młodzieżowego "dziadują" po tzw. "biznesie" o "zapomogę" na sportową działalność. A Prezydent miasta stawiany jest pod ścianę tylko wtedy gdy brakuje ŁKS-owi na spłatę długów II ligowych niby piłkarzy. Czesław, dobrze ,że piszesz o tym jak było, ale pisz uczciwie, nie musisz dodawać propagandy. A może napisz też dlaczego w sporcie łomżyńskim dzisiaj jest tak jak jest?

co kraj to obyczaj , kazdy ma inne zdanie na temat lekarzy
jesli komus pomoze to wtedy jest dobrym lekarzem obojetnie jakiej specjalizacji.
co do stomatologa to z wlasnego doswiadczenia moge polecic panstwa Marciniakow przy zeromskiego,aczkolwiek sa drodzy ale dobrzy .

ja znam dobrego kowala, jak na ciebie będzie dobry:)))

W ambasadzie czeka ciebie rozmowa z pracownikiem, który ma zadanie stwierdzić, czy faktycznie twój wyjazd będzie turystyczny. Z reguły mają już wniosek wizowy wstępnie przeanalizowany i wiedzą o co chcą zapytać.
Innymi słowy musisz wicekonsulowi bardzo szybko udowodnić twoje związki z Polska, gwarantujące, że wrócisz. Ważne jest czy masz tu rodzinę, męża, dzieci, dom, mieszkanie, stałe dochody ew. studiujesz. Warto mieć zaświadczenie o oszczędnościach, funduszach, akcjach itp. To ty masz udowodnić, że jest ci OK i nie jedziesz tam pracować.
Mogą zapytać, kto płaci za pobyt, czy masz pieniądze na wydatki w USA, co chcesz tam robić, co zobacyć, co robią znajomi do których jedziesz, czemu nie masz zaproszenia, kto kupi bilet itp.
W zasadzie trzeba być na luzie, mówić prawdę i pamiętać, że wszystkie pytania są jedynie po to aby ustalić twoją wiarygodność i chęć powrotu do pracy.
Stwierdzenia, że:
- o urlopie rozmawiałam z pracodawcą i mogę wziąć max. 4 tygodnie
- będę mieszkać u znajomych na ich koszt
- za bilet płacę sama, oni fundują mi pobyt
- mamy wspólnie wybrać się n:a a) Florydę, b) na wycięczkę wschód-zachód przez całe Stany, trwa 2 tygodnie, ja płacę za siebie, c) obejżeć muzeum figur woskowych w NY d) do Atlantic City bo ja nigdy w kasynie nie byłam, e) nad Niagarę - muszę jeszcze załatwić sobie wizę kanadyjską, bo ponoć warto zobaczyć wodospad z drugiej strony (WARTO)
- znajomi do których jadę twierdzą że dobrze im się powodzi
- chcę lecieć w tym i w tym terminie, bo później mam coś ważnego do zrobienia
- mąż z dziećmi (jak masz) ma pojechać tu i tu
- narzeczony byl już w stanach i namawia, że warto zobaczyć
- kupuję mieszkanie i muszę wrócić, żeby je wyszykować

to wszytko jest mile widziane, ale można trafić na jakiegoś ćwoka na kacu i nie da bo nie musi. Można się odwołać.

3 razy wizy mi odmówiono, 1 wydano i anulowano, 1 dostałem wizę 2-tygodniową, 1 pięcioletnią, 2 razy 10-cio letnią

panowie, to apel a nie ***** temat do spamowania, kto wyslal kase?? Luizfernandez, ile juz mamy??

Tomek, jakiego kolegę?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org