wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Leszek Balcerowicz kontra rząd Donalda Tuska.

w białymstoku...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Leszek Balcerowicz kontra rząd Donalda Tuska.

witam czy ktos sie orientuje jak zagrały dziewczyny dzis w siatke?

dzieki

Mam pytanie do zarzadu spólki MPWIK. i Prezydenta Miasta. Dlaczego wszyscy mieszkańcy Łomży muszą doplacać do ścieków kosztem PPSu

jest na tej stronce

http://www.pizgatornia.orq.pl/

Pozdrawiam Rolnik

Ę.Ą.

fajnie było patrzć jak wygrywały ale jeszcze fjaniej by było gdyby wynik był 3:0 :)

jeżeli jest telefon z "czarną listą" tpo da rade

tak Jasiu mówisz a co te dwa ronda obok siebie przy teatrze to cud techniki inżynieri drogowej według ciebie? Kto poprawia organizację ruchu poprzez budowanie dwóch rond tak aby juz po ich uruchomieniu codziennie z tego powodu robiły sie korki aż do skrzyżowania z ulicą Sikorskiego. Ja myślałam , że takie przebudowy to robi się po to aby na przyszłość takie korki rozładowywać a nie tworzyć. A co to za cud inzynieri drogowej to nowe rondo przy Stokrotce zwłaszcza skręt w lewo w ulicę Ks Janusza. Tak zorganizowane ,że jadący z powodu oznakowania dosłownie głupieją i nie wiedzą co mają zrobić. To są właśnie cuda ruchu drogowego wydziału UM.
Ale co tam ja głupia baba gadam nie.

Ę.Ą.

musze cie zmartwic....ciezka sprawa...wszedzie chodza tacy ok 20 lat...zostaja ci te same lokale

Temat był już poruszany.
Zajdź do operatora sieci w której twoja ukochana ma telefon i przedstaw sprawę powinni coś poradzić :)

Ę.Ą.

http://nowamatura.edu.pl/index_pliki/Page371.htm

Witam!
Zamawiam dla siebie ten zbior wiec jesli ktos jest rowniez nim zainteresowany to prosze o kontakt...
W kilka osob bedzie zawsze taniej.
Pozdrawiam.:)

Dobry klub, z dobra oprawa muzyczna! Z selekcjonerem, bez pijanych dzieci i barbie.

z Zambrowa o 8 wyjezdza do Wrocławia ... normalny bilet ok 60 złotych .. ulga cos koło 40 ... i we Wrocławiu jest przed 20

W klubie 54 jest Hot spot

duży.
numer telefonu: 504014333
Serdeczne dzięki

Zainspirowany kilkoma postami z innych tematów na temat nowych rond w Łomży, postanowiłem napisać ten temat.
Ma on na celu sprowokowanie dyskusji i wyjaśnienie pewnej grupie łomżyńskich kierowców, którzy na ronda narzekają, że trzy znaki drogowe pod rząd, to nie powód, aby zgłupieć.

Na pierwszy ogień niech pójdzie rondo na ul. Poznańskiej (to bliżej Pepesów).
Odbiło się ono negatywnie na czasie, w jakim jesteśmy w stanie pokonać ww. ulicę. Płynność jazdy napewno się nie poprawiła. Ale o to chodziło! Konstrukcja Poznańskiej i łuk, w którym teraz jest rondo, prowokowała do szybkiej jazdy. Tym bardziej, że nieopodal znajduje się miejsce schadzek mniej rozgarniętych mieszkańców pobliskich wsi, którzy swoimi "tuningowanymi" oplami vectra beztrosko po łuku suneli z prędkością uważaną przez polskie prawo za wykroczenie.
Rondo to niewielkim kosztem gwarantuje większe bezpieczeństwo pieszych. Ktoś tu na forum mówił, że mogłyby być progi zwalniające zamiast ronda. Odpowiadam mu, że jak już zrobi prawo jazdy i przesiądzie się z autobusu do własnego pojazdu, to na pierwszej przejażdżce w nocy życzę mu progu na jezdni z ograniczeniem 40km/h.

Wspomniałem wcześniej o sygnalizacji świetlnej. Ta sprawdza się na najbardziej zatłoczonych ulicach, typu Al. Legionów, czy Woj. Polskiego. Ronda natomiast sprawdzają się na ulicach, gdzie ruch jest duży w godzinach szczytu, ale niewielki poza nimi.
Rondo spowalnia ruch aut jednostajnie z każdej strony. Czerwone światło natomiast każe bezwzględnie zatrzymać się, nawet jeśli nic nie jedzie.

Gdyby zamiast Rond Hanki Bielickiej były światła, sznur samochodów kończyłby się pod "Szechuanem" (czy jak tam sie to pisze ;] ). Ronda są tam dwa, bo i są tam dwa skrzyżowania. Sprawę najlepiej rozwiązałoby jedno duże rondo, ale na takie nie było miejsca ze względu na teatr i "park" (w sumie "teatr" tez powinienem był napisać w cudzysłowiu... ;] ).

Najnowsze rondo, te przy Stokrotce, to wg mnie nie jest najlepsze rozwiązanie. Również bez niego ruch był tam płynny, a fotoradar i tak sprawiał, że kierowcy zdejmowali nogę z gazu...

Ze wszystkich "młodych" rond w Łomży najbardziej ucieszyło mnie to na wylocie do Ostrołęki (Woj. Pol - Poznańska). Teraz naprawde łatwo włączyć się do ruchu wyjeżdzając z oś. Maria lub wjeżdzając od strony Poznańskiej. TIRy grzecznie zwalniają, często bez potrzeby zatrzymywania się, a "normalni" kierowcy bez stresu wjeżdzają w Wojska Polskiego.

Ostatnie słowo do kierowców.
Nie narzekajcie na rozwiązania drogowe w Łomży, bo w porównaniu z innymi miastami, to w Łomży się jeździ jak po boisku. I nie dlatego, że jest nas mało, bo jest nas proporcjonalnie tyle, co w innych średnich miastach, ale dlatego, że gdy tworzą gdzieś się korki, to urzędnicy szybko reagują (np. budując kolejne rondo...).

P.S. Proszę o jak najmniej komentarzy poirytowanych lolek, które (którzy) wielce się mądrzą i najwięcej trąbią na ulicach, ale boją się jeździć np. po Warszawie.

P.S. 2
Oczywiście miało być "łomżyńskich rondach" ;P

no moze i masz racje Krzyzak tylko ze on jest 162 km stad i przyjezdza raz na miesiac wiec trudno sie spotykac na stopie kolezenskiej.

jestem gowniara on jest mlodszy ode mnie o rok i mi to nie przeszkadza.

dalismy sobie szanse mam nadzieje ze mi sie uda.... wiem co zrobilam zle i sama mam do siebie o to pretensje- to juz jest wielki postep gdyz niektore dziewczyny slepo wierza ze nie wiedza dlaczego chlopak nie chce z nia byc.

glupota moja bylo to ze myslalam ze klotnia krzykiem i fochami cos osiagne i stane na swoim........ niestety nigdy tak nie bylo, odmienne charaktery
teraz najwyzszy czas aby cos zmienic....

greetz.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org