Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pierwsza szkoła im. Lecha Kaczyńskiego |
Może i tak tylko z moim zapałem to nie wiem czy ja na tych studiach półrocza doczeikam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pierwsza szkoła im. Lecha Kaczyńskiego |
Piramida wygląda tragicznie, sam bruk i schody już całkiem całkiem. Ale z obecnym wyglądem hali targowej to co by tam nie postawili, i tak będzie wyglądać strasznie.
|
|
no i ??
|
|
*****... Niech sobie sami szklanego śledzia postawią ! Najlepiej na Lipowej albo na Jurowieckiej ;) A co do starego rynku, to... Zgadzam się , że trzeba "plac czerwony" przerobić, ale nie na jakieś pierdolstwo tylko coś sensownego. Może być kostka brukowa, więcej zieleni i fontanna, a nie piramida. Jak chcą tego ks. Janusza upchnąć (jakby nie patrzeć zasłużył na to), to mogą go gdzieś wpasować w tą fontannę. Najważniejsze?? Znaleźć ARCHITEKTA a nie takiego frajera z Białorusi :)
|
|
janek serce co się ugryzłeś w język co ma zakażny szpital do torów, Sam się zlikwiduj dla dobra Łomzy.
|
|
żenada z tą piramidą
|
|
Jan_Serce: nie ma ruchu pkp bo nie jest potrzebny, czy to tak ciężko zrozumieć? Czy zdajesz sobie sprawę co się stanie z drogami, gdy węgiel do elektrociepłowni będzie wożony tirami? Gdy drewno do domu będzie sprowadzane na ciężarówkach? Wiesz o tym, że żaden poważny inwestor nie ulokuje zakładu (nawet usługowego) w miejscowości bez czynnego torowiska? Czy zdajesz sobie sprawę o funkcji ekologicznej kolei? Czy wiesz, że Łomża jest jedynym miastem byłym wojewódzkim bez połączenia pasażerskiego kolejowego? Żeby nie było off-topa. Ponawiam pytanie o skład Rady Społecznej. To, że planują zlikwidować szpital, który niedawno przeszedł remont to coś niewyobrażalnego. Zlikwidować jest łatwo, ale później odtworzyć (miejsca pracy, strukturę itd.) jest bardzo ciężko. Dlatego trzeba 3 razy pomyśleć. A zakaźniak w Łomży był i jest potrzebny.
|
|
alek, co ty pier... nie filozofuj, napisałem że niech bocznice za Konarzycami zrobią i tam węgiel zwalają. A pasażerskie nie chodzą bo nie było zapotrzebowania i Łomża nie leży przy trasie kolejowej, tylko trzeba zjeżdżać na bok:))) bazyl14, jak będziesz miał już 15 lat to pogadamy:)
|
|
Architekt, który stworzył tą koncepcję zapewne odwiedził niedawno Augustów. Posiedział w knajpie "ALBATROS", posłuchał ballad Janusza Laskowskiego (przeca on także made in Białystok). Wracając po "kilku głębszych" podśpiewywał "Siedem dziewcząt z Albatrosa, tyś jedyna". Ocknął się, kiedy na centralnym rynku Augustowa gruchnął czołem w nieforemną bryłę szkła i aluminium. Popatrzył na to szklane szkaradztwo. Nooo, pomyślał ... doigrała się Łomża, oj doigrała. Zafunduję im szklarnię do pomidorów na środku Starego Rynku. Nie rozumiał (dzięki za Wasze krytyczne posty), że łomżyniacy mają poczucie smaku i gustu. Wiedzą, że lokalizacja: ”Kolorowych jarmarków, Blaszanych zegarków, Pierzastych kogucików, Baloników na druciku” (też Laskowski), tudzież podobnej tandety winna mieć miejsce poza zabytkowym centrum miasta (a najlepiej w nowoczesnych dzielnicach Paryża lub na ugorach obecnego miasta wojewódzkiego Białystok). Dzięki.
|
|
Pośmiewisko taki rynek
|
|
Niestety decyzja podjęta , karawana jedzie dalej. Nareszcie będziemy mieli następny pięknie odnowiony budynek.
|
|
...z autochtonem oczywiście:)...
|
|
lepszy taki rynek niz nic,wolicie taka ruine jak ta hala?? smiech to jest a nie hala. a czy nasz prezydent jest normalny ta ja w to szczerze watpie.
|
|
a kiedy tak wogole to ma powstac???? Ę.Ą.
|
|
A ja i reszta szkoly sie z tym napewno zgodzic nie mozemy!!!!
|
|
Ciekawe jak sie ma poprzedni wlasciciel tego Audi ;)
|
|
zaden proglem Ale wolałbym za darmo inaczej smakuje:D
|
|
a wiesz to zalezy jak twoje warunki majatkowe dysponuje twoja kieszeń mozna wypic dobra mozna wypic niedobra ale za miejszcze koszty ale najlepiej znalesc sposnora wtedy napewno ci zasmakuje cwiarteczka na miesjcu za darmo ....
|
|
Za darmo %
|
|
dobry jest tez smirnoff jablkowy zajebiscie sie pije go bez zapoi jak jest zimny:P
|
|
nie wiedziealem ze moga kogos interesowac takie sprawy eheheh ja jak bylem w polsce to nie pilem drinow tylko czysta:) jak przylecialem tu i jestem jakis zcas to zadko pije czysta wodke w POLSCE A NAWET W lOMZY JAK IDZIESZ NA DYSKOTEKE WEZ sie napij redbulla z finlandia albo z grey gusem ***** to zaplacisz ze 20 zl to po **** duzo co nie rudy błazen z druhem
|
|
Czy brakuje wam w Łomży czegoś? Czego tu jeszcze nie ma? Gdzie jest nisza? Dziura? Chcę zainwestować. Niewiele. Tzn do 25 tys. Proszę o pomysły.
|
|
autochton piszesz "Niestety decyzja podjęta , karawana jedzie dalej. Nareszcie będziemy mieli następny pięknie odnowiony budynek". A co byś powiedział gdyby padła taka decyzja: Odnawiamy budynek Zespołu Szkół Drzewnych i młodzież ma nadal swoją szkołę. Czy nie można? Słyszałam, że jest tam piękna aula.
|
|
czuubek: dlaczego nie zerkniesz na forum, tylko powielasz tematy? Zerknij: http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=119596&t=119596
|
|
Z KFC!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
W Łomży brakuje przytulnej kawiarni w której można po prostu napić sie dobrej kawy, ewentualnie zjesc do tego jakies dobre ciasteczko, za niewielką cenę. Bez alkoholu, hamburgerów i naleśników. Takiego miejsca w tym miescie nie ma
|
|
NIE DAJEMY GWARANCJI ZE BEDZIE PROSTO JEZDZIŁ. hehe dobre:)
|
|
Syndyk podzielił już majątek upadłej spółki "Grosik". Osoby poszkodowane otrzymają zwrot pieniędzy zaledwie w wysokości 19,95%
|
|
Już zanim tu przyjechałam to myślałam o czymś takim. Tzn. o kawiarence. Tylko nie jestem pewna czy coś udałoby mi się zrobić za te pieniądze.
|
|
podeslij mu a on mi to zrobi skoro nie chcesz konwencjonalnie :P
|
|
Czytając te posty wnioskuję, że większość z Was jest za utrzymaniem historycznego charakteru łomżyńskiego rynku...I słusznie. A pamiętacie o pomyśle rekonstrukcji nad Narwią wczesnośredniowiecznego grodu? Takie idee trzeba popierać. Ja powiedział kiedyś P.Bahn " Aby wiedzieć dokąd zmierzamy, musimy najpierw poznać naszą drogę, skąd przychodzimy". rudy błazen z druhem
|
|
kór... czy trudno poszukać, taki temat już istnieje...
|
|
żadnej kawiarenki, bo sama byś piła tą kawe i jadła ciastko, gwarantuje...
|
|
yyyyyyyyyyy idiotyczny
|
|
Gdybyś była fryzjerką... zakład fryzjerski to strzał w 10!
|
|
Co sądzicie o nowym projekcie na przebudowę Starego Rynku? Ja uważam że ta piramida i jakieś dziwne szklane budowle ani trochę nie pasują do charakteru i architektury starówki, wręcz ją psują. Czemu ma służyć ta piramida i odchodząca od hali targowej szklana konstrukcja? W czasie gdy zdecydowana większość miast chce zachować zabytkowy charakter zabudowy w najstarszych częściach miasta u nas ma powstać jakiś dziwny twór, który aż razi nie estetyką i nie pasuje do pozostałej części placu. Co bardziej pasowało by do tego miejsca? Pomysł postawienia pomnika jest dobry. Ale co do tego? Myślę że najlepszym rozwiązaniem było by urządzenie w tym miejscu terenów zieleni, głównie niskie krzewy i kwietniki przy ścieżkach wyłożonych kostką brukową.
|
|
Halfik a tak przy okazji , podaj proporcje składników. nie mam czasu na bycie sławnym...
|
|
Ja też myślę, że to niegłupi pomysł. Ale jak powiedziałam, nie wiem czy starczy kasy. Liczyłam koszty. Mogłabym się zmieścić. Ale duży problem to lokal. Więc pytam o inne pomysły. A fryzjerką niestety nie jestem. Czasami też żałuje. Co mi po studiach...Chciałabym mieć coś swojego.Ale sama pracować nie mogę.Jestem rencistą.Co najwyżej w niepełnym wymiarze czasu.Musiałabym kogoś zatrudnić.Na czy więc zarobiłabym wystarczająco?
|
|
mecz bedzie rozgrywany w budowlance na rybakach o godzinie 18,30 tym razem mecz bedzie nagrywany przez tv białystok i jedną z łomżynskich telewizji zapraszamy serdecznie- wstep jak zwykle wolny.
|
|
imbecylu znasz statystyki? 90% to zwykłe niezakaźne choroby tam "leczyli" , reszte na izolatkę do głównego szpitala i starczy...
|
|
wy chyba nie pamietacie czasow kiedy to była zielen na st.rynku i co wtedy sie działo,zapytajcie swoich rodzicow jak nie pamietacie,napewno nie chcieli by tego co było wczesniej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Dran, widać że nie wiesz o czym piszesz, bo znam to z autopsji i lekarze ze szpitalnych poradni te lżejsze przypadki wysyłają właśnie do zakaźniaka. Powtarzam, zakaźny jest tylko z nazwy, i to jest mały ułamek %. Ja nie mam ambicji żeby utrzymywać coś co nie jest nam potrzebne, moje ego się nie osłabi po likwidacji tego burdelu.
|
|
No nie nazywajmy zagracania rynku super pomyslem... Pomnik OK, Pomnik z fontanna - jeszzce lepiej. Remont hali targowej na styl "sukiennicowy" wrecz rewelacja. Przywrocmy najpierw dawny charakter Starowki dopiero wtedy mozna bedzie myslec jak go unowoczesnic.
|
|
Jeżeli chcesz wynająć w dobrym miejscu lokal, do tego zatrudnić obsługę to na pewno starczy Ci na wyposażenie i sprzęt. Ale jak z tej kawy chcesz żyć ? Robiłaś jakiś biznes plan ? Ile tej kawy i ciasteczek musiałabyś dziennie sprzedawać ?
|
|
Janek jak wcześniej pisałem jestaś PROSTOCHAM.
|
|
zapytaj w "Zaku" to podobno mieści się w dawnym budynku "kontaktów" to jest jakieś Centrum Edukacyjne
|
|
Jan_Serce, dobrze ze Ty wiesz o czym piszesz. Co do skierowan, to moze juz jest problem lekarzy w przychodniach. Szkoda tylko, ze Ty te ciezkie przypadki marginalizujesz, bo to tylko jakis tam %, ale to wlasnie dla takich przypadkow ten oddzial jest potrzebny. Idac tym tropem, to moze wogole zlikwidowac wszystkie oddzialy, jak nierentowne, rozne juz chcieli likwidowac przeciez. W Lomzy sie bedziemy leczyc na kaszel i sraczke, a z pozostalymi problemami jezdzic sobie do Bialego... Jaki to problem w naglym przypadku, ze karetka przyjedzie po 2-3 godzinach np. nie? Co to jest, jak sie pare osob przekreci, jakis tam %...
|
|
zysk: powiecmy sobie szczerze! Nie znam się na łykaniu ćwiarki na raz ale kolega driver466 wykłada Ci dosadnie: "zapewnie mało jest osub kturzy maja takie umiejetnosci". Moje i jego zdanie znasz (pisownia oryginalna). A jakie jest Twoje - na ten frapujący temat?
|
|
jak komus nie pasuje post to niech sie nie odzywa
|
|
owszem osob ktore lykaja cwiartki jest malo ale wszystko jest kwesią wychowania
|
|
Jasne, że szkoła! Skoro nauczycielka w jednej z łomżyńskich podstawówek, nota bene kobieta o wieeelkich ambicjach i niezwykle wymagająca w stosunku do swoich uczniów, mówi do rodziców na zebraniu, że dziecko nie potrafi USTAĆ prosto, a klasówki, które robi sprawdzane są szybko i pobieżnie w taki sposób, że dziecko głupieje, bo odpowiedziało poprawnie, a otrzymało za to 0 punktów i odwrotnie, to czemu się dziwić?? W tym miejscu apel do nauczycieli, którzy nie mają zapału do pracy lub pracują na tyle długo, że czują się wypaleni, a uczniowie ich tylko irytują i drażnią, brzmi: proszę zmienić pracę i poszukać sobie bardziej satysfakcjonującego zajęcia!
|
|
Liczyłam tylko koszty ogólne, tzn. sprzęt (wynajem), używane, meble (używane), itp. Wszystko aby tanim kosztem. Na kawie jest nawet 200 % przebitki. Zanim tu przyjechałam, pracowałam w kawiarni. Tam u siebie. Tylko że przy granicy z Niemcami. Tam interes się kręcił. W "kawiarni" serwowaliśmy też obiady.Ale akurat to mi się nie podobało. Bo to już restauracja, a nie kawiarnia.
|
|
Tak jest, Budowlanka, sorki. Ostatnio był SUPEEER doping, to pomaga!
|
|
Uważam , ze szpital i oddział powinny pozostać, co kolega jan serce zrobi podczas epidemii. Wystarczy taka sytuacja jak ostatnio w przedszkolu "Mały artysta " z salmonellą i co??? Może całe przedszkole pojedzie do Białegostoku?? Może dyrekcja szpitala i reszta macherów od służby zdrowia wybiorą jeden najbardziej opłacalny zabieg i tak na wszystkich oddziałach bedą trzepać. A reszta ?? a co tam reszta - jak sie mało opłaca. Tych durni na bosaka przegnać na syberię radzę.
|
|
Monika: no to spróbuj u nas. Ja wpadnę na małą czarną!
|
|
Ale czy juz nie maja na co pieniędzy wydawać. Stary Rynek jest brzydki, tylko niech rajcowie zajmą się czymś co rozwinie miasto, a nie takimi duperelami , które nic nie wnoszą , tylko stwrzają okazję do "działkowania" się publiczną kasą.
|
|
bazyl14, czemu się tak denerwujesz? ja do ciebie nic nie mam...
|
|
Wkoncu madrzy ludzie domyslili sie zaczan ten wrecz apettyczny temat. Moim zdaniem łykac cwiartke jest najzdrowiej. Robie to czesto w domu. Poprawia apetyt :)
|
|
Jak się mówi: "Stań prosto!" czy: "Ustań prosto!" ???
|
|
ladnie ladnie za duzo ;d;d
|
|
Bardzo dziękuję. Jak już tylko znajdę pomysł i sposób na sukces to napijemy się kawy.
|
|
W myśl zasady: wpłać złotówkę, my prześlemy grosik. Dziwię się, że do tej pory nie doczekaliśmy jakichkolwiek (czyt. skutecznych) regulacji prawnych dotyczących obrotu gotówką przez te karykaturalne podmioty gospodarcze. Niewielu z Was pamięta zapewne bank ś.p. Grobelnego. Po defraudacji, właściciela "bezpiecznej kasy" natychmiast szukano wszystkimi możliwymi listami gończymi, skazano na wieloletnie więzienie. Po wielu latach od tego zdarzenia mamy unijne państwo a kreatywna księgowość ciągle w obiegu. rudy błazen z druhem
|
|
Być może te futurystyczne, przestrzenne bohomazy wyglądają nowocześnie, ale psują zamierzchły charakter Starego Rynku..:( A "Kaczyńska" na ławeczce to już zupełny dysonans! Jeśli już chcecie ogrodu botanicznego w Łomży, to może gdzie indziej, co? Ale może młodym się podoba... Ja i tak niedługo do lamusa pójdę, więc mi nie musi się podobać... Niechęć Białegostoku do Łomży zdążyłam już odczuć na własnej skórze :)), ale żeby aż tak nienawidzić swych, jak by nie było, krajanów???
|
|
bazyl14, ale co mi stanie? serce mam ok:))) bez nerw...
|
|
Ale jak sam widzisz nasze społeczeństwo (nie wszyscy niestety) chciałoby wypić czasem dobrą kawę, zjeść ciasteczko do tego, no i cała oprawa, czyli przytulny lokal, spokojna muzyka, przygaszone światła...
|
|
Tak, Białystok i Łomża to krajanie - siebie nawzajem, słowem, czynem, gestem....
|
|
jak słysze brednie typu pijalnia czekolady to smiać mi się chce...
|
|
Jak pisałeś o kawiarni to co byś chciał tam serfować??
|
|
z/w zostawiajcie opinie chętnie przeczytam
|
|
Mówię Ci, że to bardzo dobry pomysł, ale ja bym dodała jeszcze może jeszcze jakieś lody, desery lodowe, a zimą gofry. Co ty na to?
|
|
pijalnia czekolady juz była na bema i padła
|
|
nie no ludzie nie przesadzajcie aż tak, a też uważam, że kawiarnia to dobry pomysł.
|
|
Lipska z historii? Swietnie!!! Pamietam ja jako nauczycielke, ktora naprawde dobrze uczyla i przykladala sie do swych zajec. A co do Radzi, mozna ja lubic lub nie, mozna sie wkurzac, ze kaze dane statystyczne zakuwac (chyba, ze cos sie zmienilo), ale jako nauczycielka, moim skromnym zdaniem, sprawdza sie bardzo dobrze. Tak wiec peeter09, jesli chcesz zdawac historie, gegre czy wos, I liceum polecam z czystym sumieniem.
|
|
kasiulka :) zobacz sobie na wyniki z geografii jakie osiągają uczniowie prowadzeni przez p. Radgowską, a także ilość olimpijczyków z geografii w liceum oraz laureatów olimpiad w gimnazjach, którzy są podopiecznymi p. Radgowskiej :) i teraz uzasadnij mi konstruktywnie i racjonalnie dlaczego nie jest z nią "tak wesoło" ? a co do humana w 1lo to trudno po nim nie jechać bo human to human ^^ i każdy zna wysoki poziom tej klasy
|
|
Czy ktos zna moze ta piosenke?? Wie jak ona sie nazywa?? Probowalem ja znalezc w calosci ale chyba jej nigdzie nie ma a piosenka jest super:D Oto link do piosenki (dzwonka z tego utworu) http://adiadiadi.wrzuta.pl/audio/2INVCi8bqE/abracadabra._surisuri_masuri , jesli ktos potrafi pomoc to bede bardzo wdzieczny:D Z gory dziekuje za pomoc;) Pozdrawiam :)
|
|
Ja jestem uczniem mechaniaka i slyszalem ze ludzie z drzewnej przeniosa sie do nas i to juz po polroczu.. To prawda?? Takie sluchy chodza po mechaniaku hehe:P
|
|
Podniecajcie się chłopaki ale na torach wyścigowych bo ulica zasłana trupami ludzi. Ulicę zostawcie ludziom jadącym do rodziny lub do pracy a nie na durne puszenie sie i ściganie - ten kto pokazuje jaki on bohater na drodze niech sie najpierw pościga z Hołkiem na wyścigach a nie załatwia swoje osobiste problemy emocjonalne wśród normalnych kierowców. Aston Martin DB9 ? Fajnie by się przejechać na torze tylko po kiego mi tym jeżdzić tym na codzień ? ! ! ! ?
|
|
Bemol. i tu masz rację :)
|
|
Czy ktoś się orientuje w tym temacie?
|
|
Czesc ja sie orientuje w temacie, wszystko zalezy co to ma byc za dzialanosc jaki kapital spółki przewidujecie itd. Jesli to bedzie mala firma o niskim kapitale pocztakowym to polecam spółke jawną która w świetle prawa nie posiada osobowości prawnej, nawet jej założenie nie wymaga zbyt wielu formalności poczytaj na necie o tej spółce. Pozdrawiam i powodzenia
|
|
TAK! kawiarenka z kawką, ciasteczkami, deserami - także lodowymi, sałatkami owocowymi, goframi... mniam, mniam, chętnie bym tam zajrzała...
|
|
Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy w temacie wiedzą najmniej :/ Skoro chłopaki mają okazję polatać taką i inną furą, to chwała im za to. Jeśli jeszcze jest z tego jakaś dobra kasa to już całkiem respect.
|
|
Na początku podobno miał to być lamborghini gallardo, ale będzie to jednak Aston Martin DB9. rudy błazen z druhem
|
|
Ciekawe jak dlugo sie najezdza... a wy sie tak podniecacie jakbyscie wy mieli go kupywac...
|
|
Dziękuję za poradę. Ale ten nick mnie przeraża (urząd skarbowy)...
|
|
no ja dziś na stopa pojechałem do szkoły, a jutro zobaczymy:/ Wiem że dzieci się cieszą że do szkoły nie muszą iść, chyba że ich rodzice zawiozą. Ale ja mam na karku maturę i mi nie jest za wesoło
|
|
za budynkiem ZUS'u.. i to calkiem niezle chodzi... :D
|
|
No pan prezydent się popisał na sesji komisji edukacji!!! Jak on chce nas upchnąć na CKP-ach to gratuluje pomysłu. Co do wybudowani nowej siedziby to tylko taki bajer żeby nam zamknąć usta. Niby szukają lokum:-) ale znając życie to i tak nie znajdą i podzielą na trzy grupy i wpier.... do innych szkół. Co do tych 30!!! Mieczyk ma racje
|
|
Przejezdzalem dzisiaj obok PKSow straszny ruch tam dzisiaj wszystkie parkingi dookola zajete, mnostwo samochodow, brama zamknieta i wisi na niej przescieradlo "STRAJK", wszystkie autobusy w zajezdni - wyjechaly tylko 2 (tzw gimbusy) i oczywiscie samochod transmisyjny TVN24. Nieciekawie to wyglada....
|
|
YYYYYY nitro
|
|
brakuje słowa "tak" sorrki. Ale po kilku warkach to jest usprawiedliwione ;)
|
|
O ile sie nie pomyliłem to odległość wynosi 3r+r*tg22,5 Pozdrawiam!
|
|
nie ma juz tej hurtowni, znajduje się teraz pod barem da grasso
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |