Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polska paranoja w prywatnym mieście. |
w tej chwili jeździ już np. toyota avensis z numerem BL 13000 podczas gdy z marszu wydaje się numery ok. 12200-12300, po prostu moja propozycja dotyczy zformalizowania czegoś co ma i tak miejsce a mogłoby przynieść jakieś tam pieniądze na taki czy inny mniej lub więcej szlachetny cel
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polska paranoja w prywatnym mieście. |
;) może nie zna dróg, a może aż chce się tam jeździć i dlatego jeździ jak najdłużej, wolniej(zanim wjedzie spowrotem do polski), a w Polsce szybko aby skrócić mękę.... ;))))
|
|
Do Ja3 nie porównuj zjazdu w Modlinie do tego na fadomie to dwie oddzielne drogi!!!! Ktos kto interesuje sie motoryzacja lubi ganiające sie "maluchy"na fadomi i profesjonalnie przygotowane samochody w Modlinie!!! Wiec sory ale widze ze nie potrafisz odróżnić pewnych granic!
|
|
Co sądze....?hmmm.... chyba tylko to że wypłata będzie szła na mandaty!!!:) Zajmuję moje miejsce w świecie Boga: miejsce nie zajęte przez nikogo innego.
|
|
proopnuje na stypemdia dla studentow ktorych rodzice sa bezrobotni
|
|
dzisiaj w III LO byla proba ewakuacji na przypadek pozaru, podlozenia bomby . Na razie tylko uczniowie i pracownicy szkoly wzieli w tym udzial. W przyszlym tygodiu ma byc rowniez policja , straz pozarna,pogotowie. Ja jestem za takimi akcjami. A wy co o tym sadzicie????
|
|
Dzisiaj mieliśmy tylko próbę. Za tydzień ma być kontrola :-) Akcja oczywiście bardzo potrzebna - w razie jakiegokolwiek zagrożenia, nie będzie większego zamieszania, tylko szybka i sprawna ewakuacja.
|
|
Ciekawe na ile wycaniacie numery: 12345 oraz 12321 ? Pomysł jest niezły. Nie jestem jednak pewien, czy samochód z "zerem" w środku to dobra promocja właściciela?. Zajmuję moje miejsce w świecie Boga: miejsce nie zajęte przez nikogo innego.
|
|
zgadzam sie z Marcinem!!!
|
|
To napewno wielka tragedia... Jednak czy naprawdę była ona nieunikniona? Czy on musiał tam jechać? Czy oczekujemy od telewizji, by zawsze była na pierwszej linii frontu? Myślę że to powinno dać do myślenia reporterom. Bo władza ma w głębokim poważaniu życie człowieka.
|
|
ewakuacje zrobili na przerwie, gdzie i tak większość osób się sama ewakuowała.
|
|
Buty (markowe), garnitury, płaszcze etc. - marża ponad 50% :)
|
|
...i beer`a...
|
|
Waldemar to dziennikarz, do którego czułem i będę czuł re5pekt. Tylko on nie bał się ruszyć do miejsc, do których nie wielu z nas by sie udało. Zawsze ryzykowł życie po to abyśmy znali prawde. Jestem za tym aby otrzymał on swój własny pomnik, nawet i w Łomży! ////////////////////Spoczywaj w pokoju\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\Re5t in peace///////////////////////////
|
|
W II też mam byc próba, 14 maja. :-) Ciekawie będzie, lekcje zlecą, hehe :-) Ja łapie za gaśnicę od razu!!!
|
|
Fazin ty nawet nie jesteś śmieszny tylko żałosny jak sam sobie w tym łbie zaprzeczasz ? Jak byś się czuła ( :-) ) gdyby ktoś o twoim ojcu czy matce czy kimś kolwiek rozkminiał na forum publicznym. Pomyśl troche. To że mamy demokrace to każdy wie ale to nieznaczy że nie ma pewnych zasad moralnych a twoja wypowiedz typu : smieszny baQoop : czy : jak tobie sie to nie podoba to sie odzywaj mamy demokracje ale widac ty zyjesz w innej epoce : to są jak by były żywcem przepisane z Poezji Blumengolna z Podręcznika Dla Klasy Pierwszej Zaocznego Przedszkola. Dobrze że mi nie powiedziałeś żebym wsiadł do pociągu byle jakiego, nie dbał o bagaż, nie dbał o bilet, ściskając w ręku granat zielony, patrzec jak wszystko zostaje w pyle. Miej na uwadze że czasami od sensacji są ważniejsze uczućia ludzi. Uczucia stoją zawsze na 1 miejscu , a sensacja nawe nie jest w pierwszej setce " 100 " Pozdro i narka.
|
|
Marek Pol nie wypowiadał się na ten temat ........:) Zajmuję moje miejsce w świecie Boga: miejsce nie zajęte przez nikogo innego.
|
|
Zgadzam sie z ogolnym sentymentem tego postu, ale tylko do pewnego stopnia. No coz, oszukancow i szubrawcow nie brak w zadnym srodowisku, no i niestety takze wsrod Polonii ... tak 'starej' jak i tej 'nowej'. Oberwujac to troche z innej perspektywy i majac nieco rozeznania w tych sprawach z pola widzenia tych 'wstretnych' pracodawcow, musze stwierdzic ze zachowanie nowoprzybylych tez pozostawia duzo to zyczenia. I choc trudno uogolniac, duza czesc tych 'starych' widzi jednak w tej 'nowej' Polonii nic tylko pelno cwaniakow i wszystkowiedzacych, ktorzy zamiast obserwowac i zapoznawac sie z miejscowa 'kultura' i obyczajami, chca za wszelka cene udowodnic swoj, ze tak powiem, wyzszy intelekt i pokazac tym 'starym' jak to 'powinno sie robic'. I wcale sie nie dziwie, ze jestes jedynym Polakiem w tej szkole, bo z moich obserwacji wynika ze wiekszasci nowobrzybylym rodakom to brak chyba czy to odwagi czy wizji na przyszlosc i zamiast zainwestowac w swoja przyszlosc uczac sie jezyka, tak jak to ty wlasnie robisz, 'leca na szybki grosz'. Musze przyznac takze, ze 'za moich czasow' ta proporcja w szkole jez. angielskiego byla wrecz odwrotna. A co myslicie, w czym ten 'sek'? Przykro mi takze kiedy czesto slysze od kolegow 'kontraktorow' stwierdzenia ze po prostu poddaja sie i ze juz nigdy nie zatrudnia rodakow; ze np. wola juz wziac do pracy Meksykanina czy innego 'latynowca', ktory chociaz ani be ani me i po angielsku i po polsku, ale przynajmniej za dniowke odplaci sie dniem solidnego pracy. Bo panowie Polacy, juz po dwoch, trzech dniach na nowej 'posadze', zaczynaja sie juz rozgladac na to jak by tu tego goscia pracodawce wykiwac i zamiast rzetelnie wykonywac powierzone im obowiazki, wiekszy wysilek wkladaja na wynalezienie nowego sposobu obijania sie, wyszukiwania otwarcia na 'komibnacje', czy nawet kradziez. I chyba to juz w naszej polskiej psychice, ze czesto wieksza uwage zwracamy na to aby Nas ktos, bron Boze, nie wykiwal, albo na wyliczanie ile ten 'boss' na nas zarabia, niz na to 'z czego jemy chleb'. Ot, moze to taka druga strona medalu. wychu
|
|
Gdy się dzis dowiedzialem o jego śmierci krzyknołem qurwa nie mieli kogo zabić tylko jego. I sie wkurzyłem na tych bandytów co to zrobili bo przez nich juz nie obejrze żadnego jego reportażu. Zawsze oglądałem jego relacje były super. Na stronie CNN napisali że to była gwiazda polskich reporterów i się nie pomylili. Szkoda gościa :(
|
|
Powiem tak: cicho i z szacunkiem nad tą trumną. Wielka strata to dla nas, ale my zawsze wysyłaliśmy na pierwszą linię frontu najlepszych Polaków (ta nasza historia!). Na tej parszywej wojnie każda ofiara to tragedia i wielka strata, ale my lubimy kumać się z "przyjaciółmi" którzy nam te tragedie skutecznie organizują. Milewicz już nie zrobi żadnego reportażu, zastrzelili go nie za nasze winy, ale z powodu naszej odwiecznej głupoty politycznej. Tym większy żal... Płotka
|
|
Chyba jest możliwość prawna (za opłatą) kupienia osobliwego numeru, nawet z imieniem. Druga strona tego medalu to taka, że nosisz na plecach tabliczkę z danymi na swój temat i każdy wie ktoś zaś za jeden - POLICJANT TYM BARDZIEJ ZAPAMIĘTA! I inni też! Ja się na to nie piszę, wolę odrobinę intymności ... nazis
|
|
ty baqooo jak to by byl szary zwykly czlowiek to bym nie pisal onim ale jak widac ty nie orientujesz co sie dzieje i w ogole nie doceniasz tego czlowieka czy ty masz jakies komleksy do tego ze napisalem zebys sie nie odzywal jak masz pisac takie teksty typu nie rob sensacji z czyjejs smierci to jest sensacja bo zginal wielki czlowiek malo kto sie spodziewal ze zginie on w takich okolicznosciach i akurat w iraku tak samo mogl zginac w kosowie czy w afganistanie .wiele osob wypowiedzialo sie pochlebnie o nim i o to chodzi zebysmy go zapamietali jako czlowieka ktory nie bal sie przdstawic prawdy ludzkich tragedii po prostu twoje wypowiedzi sa tu nie na miejscu staraj sie juz nie pisac tego co piszezsz bo ja juz nie bede odpowiadal na te wypowiedzi bo to nie ma najmniejszego sensu poruszylem ten temat w zupelnie iinym celu a nie po to aby sie sprzeczac o jakies blachostki z czlowiekiem ktory szuka zaczepki mysle ze jetes na tyle inteligentny ze to zrozumiesz pozdro.
|
|
Jest za i przeciw - jak zwykle. Pokonując określoną odległość 50-ką jedziesz dłużej, na niższym biegu i na wysokich obrotach- spalasz więcej benzyny i bardziej trujesz środowisko i zużywasz maszynę. Jak dalej będą takie dziurawe drogi- to "bezpieczna szybkość" spadnie do 20 km/godz. Mnie się wydaje, że sedno sprawy leży w kulturze jazdy, umiejętnościach kierowców i odpowiedzialności surowo egzekwowanej. A jak wyglądają te sprawy u nas? Tak się niby władza troszczy o nasze zdrowie? To tylko kolejne pozory bo dowody leżą w służbie zdrowia, skuteczności prawa, stanie dróg itd. Marek
|
|
Jak byś się czuła ( :-) )- to juz jest na pewno przejaw kompleksow wobec mnie .daj spokoj opamietaj sie
|
|
To zanidbany rejon ulic: Zamiejska, Wiejska, Nadnarwiańska, Gr. Jednaczewska. Zajmuję moje miejsce w świecie Boga: miejsce nie zajęte przez nikogo innego.
|
|
Jestem wk...wiony na pastuchów Arabów, którym się zdaje, że najeźdźcami co to ich kraj najechali są dziennikarze. Jestem wk...wiony na pastuchów Arabów, którym się zdaje, że obrona ojczyzny wymaga i usprawiedliwiua zabijania cywilów a może nawet gwałcenia dziwczynek (i co jeszcze panowie pastuchowie !!!) Chcę napisać list do ichniej telewizji wielbłądziej - jeśli ktoś zna to niech poda adres - coś tam na tych bandytów irackich wysmaruję... Z góry dziękuję i przepraszam (zdenerwowany jestem).
|
|
Zbychu, ale Ci co chcą sobie pozwolić na takie zbytki niech płacą na szlachetny cel. Popieram. Wart też unormować tę sprawę aby nie decydowało widzimisię urzędnika.
|
|
najpierw luknij na to: http://english.aljazeera.net/NR/exeres/5669EF87-C698-4527-B2A3-19232BC4336F.htm Aljazeera net P.O. Box 22300 Doha - Qatar Tel: +974 - 438 2777 Fax: +974 - 442 6864 E-Marketing Tel: +974 - 438 2705 Fax: +974 - 442 6865
|
|
Pomyślności. Sto lat w radości. Oby za sto lat było też Wam tak szczęśliwie jak teraz. Kefas, co Ty w tej Choroszczy robisz, czy to już z tej radości?
|
|
ja3 wal prosto z mostu gdzie widzisz złodzieja, kto nim jest, gdzie robią przekręty naszym kosztem? To forum czyta pierwsza, druga, trzecia i czwarta władza. Jak napiszesz prawdę do udowodnienia to cwaniaczka zapuszkują, choćby najwyższy stołek zajmował. Zajmuję moje miejsce w świecie Boga: miejsce nie zajęte przez nikogo innego.
|
|
Wszystkiego najlepszego Strażo Pożarna z Wizny!
|
|
PROSTE ROZWEIĄZANIE: Proponuję zlikwidować wszystkie znaki "teren zabudowany" w Łomży. Wtedy można będzie śmigać 90. A co do lolków co piszą "no i dobrze...będa wolniej jeździć". Od teraz gnojki na przejściach macie do tyłu. Jest 50, więc sobie sam oblicz kiedy można przejść. Ja nie przepuszczę!!! AHA!!! Nawet przy 50ątce zderzenie człowieka z 1 toną stali nie jest ciekawe!! WIĘC STFU BIJACZ!!
|
|
WOJNA JEST FE!!
|
|
arabowie to nie pastuchy tylko koziojebcy. A tak ogólnie to nikt tam nas do Iraku nie zapraszał i nie dziwie się więc ,że ponosimy z tego powody straty. Inna natomiast sprawa to akty teroryzmu arabskiego - jestem za skutecznym zwalczaniem wszelkimi dostępnymi metodami. Nawet tymi które mogą wydać sie za zbrodnicze. Igor-astrolog
|
|
Najpierw idź do szkoły, a potem się rozpisuj. Poreg
|
|
BaQoOo nie Ty tutaj jesteś od kończenia tematu. Piszesz posty na ilość i szukasz zaczepki. Zajmuję moje miejsce w świecie Boga: miejsce nie zajęte przez nikogo innego.
|
|
Myslisz sie MRS ale i tak czego bym nie powiedizl to zaraz bedzie ze szukam zaczepki. Dlatego juz sie niechem wypowiadac w tym temacie. Bo mam pewne swoje okreslone zdanie jak kazdy z nas. I nie ma juz sensu zeby kogos przekonywac do czego czy czegos innego. Pozdrawiam
|
|
...jeżeli weźmiemy pod uwagę przeistoczony energetyzm deizmu kreacyjno - mistycznego, to czy jego ortodoksyjność resublimuje jakieś strukturalizmy egzystencjalne???
|
|
" Polski żołnierz zginął, a dwóch zostało ranych w wypadku drogowym w sobotę rano w Iraku " Jakies fatum na polaków w Iraku padło czy co ?
|
|
Elomza.pl według mnie nowa gwiazda :) z pewnością zdobędzie wielu stałych interneutów :) ja już często tam zaglądam :)
|
|
Ja m.in po profesjonaliźmie.
|
|
Łomża zdecydowanie tania. Ceny artykułów spożywczych są takie same jak w innych miastach. Tu nic się nie zmienia. Natomiast w innych dużych miastach droższe są: - koszt dojazdu do pracy, - ceny usług - w dużych miastach droższe - ceny mieszkań - ceny energi. Dlatego opłaca się mieszkać w Łomży :)
|
|
Macie rację, że to był KTOŚ! Jacko - też masz rację, ale mnie jest przykro , że to nasz kraj jest w jakiś sposób współwinny i zamieszany w tę fe-wojnę. Milewicz byłby pewnie i na innych wijnach, może by tam też zginął, ale w TEJ WOJNIE Polska bierze bezpośredni udział jako agresor! ( A kim było dla nas ZSRR po 45 roku? Tym samym i tak samo chcieli nas "uszczęśliwic' na swój sposób). Pozdrawiam.
|
|
Bardzo to dziwne ...przypomina mi się pomysł jakiegoś ministra co chciał pobierać opłaty za przejazd przez mosty:) ps.Czy w kraju już gdzieś pobierają takie opłaty?chyba nie .
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Cóż... nowoczesne metody nauczania dzisiejszej, trudnej młodzieży... Nie było nic o zakładaniu śmietnika na głowę nauczyciela?
|
|
Język Arabski ?
|
|
Powiem tak: Po co się stresować i tak wszyscy tą maturę zdacie no chyba, że uczycie się w Mechaniaku - ta szkoła jest specyficzna.
|
|
Zulu Gula?
|
|
wracaj do zdrowia
|