wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prezydent CZERNIAWSKI

taa. żeby post wchodził 2/3 sekundy to można by "czatować" :/

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prezydent CZERNIAWSKI

Dziewczyna, posiadająca cechy które wymieniłeś - zwyczajnie nie istnieje:D

Więc daremnie szukać nam ideału - który nie istnieje i który nigdy nie będzie istniał.

kurs ten organizuje także WORD, kosztuje ok 300 zł, jeśli dobrze pamiętam, trwa 3 dni, ale nic na 100% tel.086 16 77 93

warto poszukać wśród normalnych dziewczyn, a nie wśród tych wszystkich wytapetowanych, sztucznych blondynek których w Łomży pełno. Ja osobiście nie mogę już na nie patrzeć. A skoro szukasz dziewczyny która nie szlaja się po klubach to zwyczajnie jej nie znajdziesz, bo skoro się nie szlaja to siedzi w domu. A poza uważam, że nie wszystkie dziewczyny które czasem lubią odwiedzać kluby są zaraz złe- ja lubię czasem wyjść sobie na małe piwko, tak dla relaksu.

Kakao robię doskonałe,ale bułeczi niestety nie mam, bo nie jadam pieczywa:))) A żółty serek też się znajdzie.... z dużymi dziurami.

Co Ty chłopie? One już dawno razem z dinozaurami wyginęły xD

Treść jest ukryta

Gdzie w Łomży (W jakim barze/klubie) można sobie obejrzeć mecz Polska - Belgia w sobotę ?

moi koledzy zarezerwowali sobie stolik w da grasso.

Zibi !!!

czy to nie było napisane na murze przy starym cmentarzu?

Właśnie myślałem, że Zibi, albo do Łomzynianki...

Poprawka: "Czy to przymus, że muszę chodzić do swojej parafii"

to skoro tak mysalełeś to po co zakładasz takie durne tematy?

Żebyś się mógł zapytać.
Chcę wiedzieć gdzie warto iść, a jak Cie to nie interesuje to nikt cie o zdanie nie prosi.

to była by pizza roku.

"W obecnej chwili autorzy projektu zbierają z internetowych serwisów najgłupsze komentarze i oceniają je w 5-stopniowej skali. Baza bzdurnych tekstów zawiera już ponad 225 tys. rekordów, głównie pochodzą one z komentarzy pod wideoklipami na YouTube."

Proponuję administratorowi śledzenie tego projektu, dopóki nie wyjdzie polska wersja słownika. 99% głupich postów zniknie z forum (tak jak ten ostatni z wynikami meczu) i znacznie przyśpieszy jego działanie.

Zapomniałem podać link: http://di.com.pl/news/18132,1.html.

rudy błazen z druhem

Czy w jakiejś restauracji w Łomży dostanę ser smażony?

LOL

YEY

Nie no... Zapytajcie jeszcze czy na bazarze są świeże jaja i po ile...
Co za forum :-)

Cd. Bikowski Wojciech i Artur Fedor po 0. Mecz trzymał w napieciu do ostatnich minut.

Juzia89:
Ja poprostu nie chodzę do swojej parafii, a chodzę do innego kosciola. Spowiedz w kosciele jest taka sama. Wszedzie ten sam Bog, to co to za roznica, gdzie sie wyspowiadam. A czy Ty w ogole znasz ks. Jankowskiego. Czy wiesz jakie on problemy moze stwarzac. I to wcale nie zwiazane z wiara ale z "koscielna administracja". Moj komentarz odnosi sie wlasnie do tego, ale nie jest antyklerykalny...

Treść jest ukryta

Brawo Brawo!!!! gratuluje chlopaki!!

Oj Cmyk-u chyba za póżno już na kolacyjkę:)

Megan,a tu kilka zdań odnośnie Twych wątpliwości:)

Profesor Jerzy Bralczyk jest zatrudniony w Instytucie Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego i w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej. Zajmuje się językiem mediów i polityki. Jest członkiem Prezydium Rady Języka Polskiego. Nakładem Wydawnictwa Naukowego PWN ukazał się jego poradnik językowy pt. Mówi się, opracowany na podstawie audycji prowadzonej przezeń dla Telewizji Polonia.

To tak w pigułce. Pozdrowionka:)

Piecia1990:
Znam ks. Dziekana bardzo dobrze i nie powiem na niego nawet jednego złego słowa, bo

1) Jest w porządku człowiekiem, który po prostu trzyma porządek w swojej parafii (tak samo jak Ty chcesz mieć porządek w dokumentach, tak samo on chce mieć porządek w aktach)

2) Ma swoje wady, ale jest dobrym i uczciwym człowiekiem

3) Przeżył w swoim życiu bardzo wiele ciężkich chwil o których nawet nie masz najmniejszego pojęcia, a pomimo tego nikomu źle nie życzy

4) na co dzień ma do czynienia z kłopotami ludzi i zawsze znajdzie jakieś rozwiązanie, które nie zawsze może być po ich myśli ale zawsze jest zgodne z zasadami kościoła i w końcu wyjdzie im na dobre

5) Głupoty i plotki o nim rozpowiadają osoby, które tak na prawdę nigdy z nim nie rozmawiały prywatnie i nie wiedza jaki jest

6) przy bliższym poznaniu bardzo dużo zyskuje, jest człowiekiem który ma swoje problemy i sobie z nimi radzi nie rozpowiadając na lewo i prawo jak to ludzie źle go potraktowali, oskarżyli o coś czego nie zrobił czy w złości bądź frustracji niezbyt dobranymi epitetami go nazwali

Przykładów mogę podawać bardzo dużo, tylko powiem jedno, każdą sprawę trzeba by było rozpatrywać oddzielnie a to zajęłoby bardzo dużo czasu. zanim kogoś osądzicie najpierw go bliżej poznajcie a nie opierajcie się na opiniach ludzi postronnych. Pozdrawiam

rudy błazen z druhem

Treść jest ukryta

tylko trzeba wcześniej przyjść żeby później nie stać gdzieś na uboczu hehe

polecam da grasso

haha Juzia89 z wielką przyjemnością czytałem Twojego posta. Troszeczkę się mylisz a na pewno trochę hiperbolizujesz ;)
Chciałem napisać oczywiście:' Szukasz pięknej mądrej dziewczyny?? Ja szukam wody w proszku. Poszukamy razem?? " ;)

A tak serio to brzydzę sie właśnie takimi ludźmi jak opisałaś "(...)zaszaleć(...)porządna kobieta..." trochę nawet to sie gryzie z sobą :)

Pozdrawiam

Treść jest ukryta

nasi znaczy lomzyniak, rzeszowiak czy polak ?

" I ciekawe po co mu matryca PVA jesli bedzie chcial grac w gry i ogladac filmy? Odwzorowanie kolorow lepsze (to dla grafika), a czasy reakcji gorsze... "
A no po to mu ta matryca, że w grach PVA raczej nie będzie dużo ustępowała miejsca TNce (wiesz co to za technologia "overdrive"? ) a w filmach będzie zdecydowanie lepiej się spisywała choćby ze względu na lepsze kąty czy odwzorowanie czerni. Tak jak wcześniej napisałem do 1000 zł można kupić całkiem przyzwoity monitorek w postaci Benq FP93GP. Rozkłada rzeczywistymi parametrami każdy panel na TNce.
"No super bylaby matryca S-IPS, tylko to nie ta polka cenowa." - przecież S-IPS bez overdrive'a też jest wolny.... ;) tak samo jak stare PVA/MVA.
Ja mam w domu Premium MVA i S-IPSa - oba panele z dopalaczem i do filmów/gier nadają się znakomicie. Polecam porównanie sobie na żywo jakości obrazu z porządnych matryc z tymi pospolitymi TNkami. Miałem okazję w Lublinie zobaczyć ścianę monitorów z jednym wyróżniającym się z daleka ekranem (okazało się, że był to już kultowy F-S P19-2 na PVA) jeden panel PVA a reszta TN. To trzeba zobaczyć :)

w Yamie zawsze sa mecze reprezentacji

rudy błazen z druhem

Kazda potwora znajdzie amatora...

Lol lol hej

Suuuper! Ja też byłam na tym meczu, aż miło było popatrzeć :)

Masz rację Kefas, szukałem 'świeRZych' jaj a znalazłem byka.... :)

Pifpaf

Treść jest ukryta

To zobaczcie to, polewka; http://polacy.w.uk.patrz.pl/

Wieśmin - zgadzam sie....dlatego ludziom pierniczy sie w glowach jak zobacza USA.
Ale jak mowia biznesmeni w USA "od pucy-buta do milionera" tyle ze gdzie milionerem mozna zostac? Tam czy u nas gdzie dolar bedzie mial wartosc RUBLA rosyjskiego....???

Ameryke pelna gembo reprezentuje tzw. sporadyczna czesc polakow ktorzy sa tam po 15 lat i unikaja Polakow. takie jest moje zdanie....dlatego nie bez powodu ktos napisal "GP kochac albo unikac" czy cos takiego.

Szkoda ze ten ktos nie opisal tego co sie dzieje w dyskotekach. Mlode poleczki kreca pupciami, gdzy ktos zagada delikatnie nawiazuja do tematu pobytu."Jak długo tu jesteś" masz moze "Grin karte?"

Jak powiesz prawde ze jestes tu turystycznie badz tez w celach zarobkowych bez stalego pobytu ...... pada wyrazenie " OK bylo milo Cei poznac" :D

Polki maja tam powodzenie.Zdobyc je mozna na wiele sposobow. Dajac im lepsza prace od tej niz maja kupujac im bukiety kwiatow i wysylac przez Taxi badz tez przez sama kwiaciarnie..... a one to kochaja :)

Tyle ze ktory Polak jadacy tam na stale bedzie szukal polki z papierami ??? Wydaje mi sie ze zaden. Bo raz ze te bladzie sa cwane, dwa wierniejsza kobieta to taka ktory ma status taki sam jak ten z ktorym sie chajta.

Dnia 18-11-2007 odbędzie się ostatnia już eliminacja KJS-BRD. Regulamin dostępny na stronie www.zopzm.bialystok.pl Wpisowe 20 zł załoga, prób sprawnościowych 16 z czego trzy to mini OS (900 metrów) po szutrze.

no chyba, ze kosztowal 500zl :)

ciekawe czy te cwaniaczki co latają hondami po łomży przyjadą i pokażą co potrafią a nie tylko po mieście na prostych udają ze umieją jeździć

sorki Bogdann ale zapytam, wiesz cos o jezdzemu po prostej albo w KJS w ogole czy tylko chciales przyspamowac?

hm, ale sie popisałam, zreflektowałam się po... a teraz kawę wypiję :)

Zbych

Tyle się pisze o restauracjach i innych miejscach, w których jedzenie jest najlepsze. A może zapytać o to, gdzie jedzenie jest najgorsze?

We wtorek byłam tak głodna, że postanowiłam zjeść kebab w miejscu dotąd nie odwiedzanym - takiej małej knajpce naprzeciwko NOT (achodzi się po schodkach w dół).

Wzięłam kebab na wynos i po kilku minutach postanowilam go spróbować. Twarda buła zawierała niepodgrzane mięso. Wszystko to obsypane było kapustą, ogórkami i polane jakimś wodnistym sosem o smaku czosnku. Masakra nie jedzenie.

Mam nauczkę.
Nie pójdę tam więcej, chociażby żoładek miał mi przyschnąć do pleców.

ja lepsza mialem sytuacje:D...nie powiem gdzie...zeby nie robic nie przyjemnej reklamy:D wchodze...zamawiam kebab...nie byl najgorszy..pani sie mnie pyta jaki sos...ja lubie pikantne...wiec mowie ze ostry...a pani sie mnie pyta czy tylko...postanmowilem zaeksperymentowac i posianowilem wziac jeszcze lagodny...czyli wyszedl mieszany...po zjedzeniu go...zauwazylem ze to nie byl lagodny sos tylko smietana:D

rudy błazen z druhem

Docctor pojęcia nie masz co pleciesz , bo byłem tam wiele razy i sami mówili na początku , ze z drobiu.
docctor kaleko byłem w wielu miejscach bez wypisywania wszystkim tych samych recept po wizycie przedstawiciela koncernu farmaceutycznego.
Zgadzam się ze stefankiem.
To są "nasi za cielaka" lekarze co się tak buzują.
Pisz przez kalkę recepty , to jeszcze kilka miejsc odwiedzisz. Lekarzu -turysto z komuny łaski.

dzięki za rady ale jak mi MIKAN radzi spróbuje jutro w kurii diecezjalnej i napisze jak mi poszło

tak, zwróciłem ale miałem kilka groszy z procentu bo kasę parę dni zatrzymałem :D

markac, teraz to bym zrobił inaczej :D

Lipy nie moze byc (chodzi mi o frekfencje ze strony Łomzy). Cos zaczyna sie dziac jest to juz kolejna impreza z tego cyklu. Nie trzeba zaraz wygrywac a pobawic sie fajnie, sprawdzic swoje umiejetnosci, spedzic miło niedzielne południe. Ja startuje.

jesli kogos interesuje, wszelkie niezbedne informacje na temat rajdu znajduja sie:
http://www.zopzm.bialystok.pl/regulamin_kjs2_brd_lomza_2007.html

ubuni buntu ubu bubu ubu.... UBUNTU ! jest! :D

plutno?
pluton?

masz dauna i sie nie odzywaj plebie. płótno, płótno, płótno, płótno, płótno, płótno, płótno, płótno, płótno, płótno, płótno, płótno, płótno, płótno...

na dmowskiego, między blokami stoi buda i tam można sprzedac.

Bardzo śmieszne konrad1991 takie lamusy wogóle nie powinni sie wypowiadać na forach.

Tak , ale Dell był produkowany na S-IPS i S-PVA. Akurat te w Polsce są te drugie. W Niemczech te pierwsze. A generalnie do Yankeskich firm nie mam przekonania , a GATEWAY to jest to czego w życiu nie kupię.

Bartoszewski... "Jest odznaczony Orderem Orła Białego (1995), Krzyżem Komandorskim z Gwiazdą Polonia Restituta (Londyn 1986), Krzyżem Wielkim Orderu Zasługi RFN (2001 - za pracę na rzecz pojednania między Polakami, Niemcami i Żydami), największym papieskim odznaczeniem przyznawanym osobom świeckim: Orderem św. Grzegorza Wielkiego, Wielkim Krzyżem (GCLJ) Zakonu Rycerskiego i Szpitalnego św. Łazarza z Jerozolimy, austriackim Krzyżem Honorowym za Naukę i Sztukę I klasy oraz wieloma innymi odznaczeniami. 15 lipca 1991 nadano mu dyplom honorowego obywatela Państwa Izrael. Laureat wielu nagród literackich. Doktor honoris causa kilku uniwersytetów (PUNO - Londyn 1981, Hebrew College - Baltimore, USA 1984, Uniwersytetu Wrocławskiego - 1994, Uniwersytetu Phillipa w Marburgu - 2001, Warszawskiego - 22 listopada 2002 i Gdańskiego - 29 września 2005). Honorowy obywatel Warszawy, Gdyni, Wrocławia, Gdańska i Szczecina, Sopotu, Honorowy Obywatel Dolnego Śląska (2007). Laureat Nagrody Kisiela w 1995."

Za nic nagród nie przyznają. A Ty mogłabyś ustalić swój stosunek do Niemców bo albo ich lubisz, doceniasz i cytujesz, albo nie.

Pytam o jedną rzecz, o stosunki między zwykłymi Polakami (np. Tobą i mną), a Ty piszesz o relacjach polsko-niemieckich... Dlaczego nie można chociażby do Bartoszewskiego (np. w wątku obok) podejść merytorycznie, analizując jego działalność, a nie co mówią o nim Niemcy?

Zbych

Umc umc umc... xD Ale prawda jest taka, że brak nam klasycznych napastników ;) A i mecz z Belgią był trochę chaotyczny ;) Ale wiadomo, presja itd. No cóż... Leo coś wymyśli ;) A na ME 2008 licze obiektywnie i realistycznie na pierwszą ósemkę ;)

ehh podobniez 7 ofiara tych paralizatorów ... 50000 watów moc :| zle sie dzieje na swiecie...

Masz racje,choc nie chodzi mi o znieslawienie tylko czyny innego czlowieka.
Mysle ze nie bylbys zadowolony gdyby to Ciebie probowal ktos oszukac w tak beszczelny sposob,nie chcialem nikogo obrazic ale ew przestrzec.Wiecej tego poruszac tematu nie bede wiec tez jest to ostatni wpis!!dla mnie juz koniec dyskusji.

A przy okazji mimo że nie chodziłem do Rzymianki to osobiscie wole być uprzedzony że w danym lokalu jestem narażony na to i tamto. A sposób bycia i zachowania właściciela jest taki nie inny. Wtedy wiem jakich lokali unikać i gdzie nie marnować swojego czasu. Owszem dostać w łeb czy zostać okradzionym lub też źle zostać potraktowanym przez własciciela można wszędzie, jednak jeśli mówi to aż tyle osób to widocznie nie mówią tego bezpodstawnie.

Ale on tam ma nagie zdjecia Billa Gatesa w duecie z Michaelem Jacksonem! Chcecie oslepnac? Nie widzicie, ze markac tylko jest tak twardy zeby to ogladac? ;)

to komunalny lokal mozna wykupić?

Prosta prostopadła do danej prostej ma współczynnik kierunkowy, który jest liczbą przeciwną i odwrotną do współczynnika danej prostej. Czyli jeśli prosta ma równanie: y=2/3x+2 to prosta do niej prostopadła ma równanie: y=-3/2x+b aby obliczyć b, pod x i y podstawiasz współrzędne danego punktu.
I już mamy równanie funkcji f. y=-3/2x+8,5 i tak dalej ..... a moja rada proszę uczyć się bo daleko nie dojdziesz i może lepiej skorzystaj z korepetycji a nie gotowce pozdrawiam

20 latek

Aj tam się czepiacie, nie ma czasu się uczyć, bo musi przeca na te gotowce zarobić, nie?;)

Ale do czego Ci ten alkohol? Chcesz komuś dać, czy poprostu do lusterka wypić, a może dziewczyna przychodzi ????

Sprecyzuj plany....

mario

Czlowieku, wyluzuj, albo idz na studia albo nie rob z siebie idioty. Potem kwas pokazac komus dokumenty.

Zbych

piecia jaki temat ;)

mam nadzieję, że te "szklane domy" na Starym Rynku skończą się takim sukcesem jak nadnarwiańskie bulwary... które byłyby sprawą cudowną dla Łomży, ale dzięki działaniom wrogich sił nie są :) ech, pier..łkami sobie głowę włodarze miasta zawracają, a konkretów brak...

przygotuj sobie jakies wiksze naczycnie albo cos do mieszania drinow i: rum,czyta,tequila,jin,jakis likier wazne zeby byl slodki, pepsi cytryne i lod zmieszaj to i masz long island ice tea

albo wogole pij finlandie z redbullem hehehe po tym jest ostra faza :D

Dobry pomysł z tą kawiarenką. Jeśli kawa będzie naprawdę smaczna, a wybór będzie większy niż mała czarna i latte to napewno ktoś będzie tam zaglądać:) Do tego ciasteczko mniam:)
W Łomży podobna jest tylko "Malina" ale mnie ich kawa nie smakuje:(

Zbych

Tylko ze Wlosi sa szaleni, jesli chodzi o kawe:) Tam, gdzie bylam, to codziennie: albo o 15 wpadalo kilku znajomych na kawe, albo szlo sie na kawe do znajomcych, albo szlo sie ze znajomymi do jednego z barow (a najlepiej do takiej fajnej kawiarenki na skraju miasteczka, z najlepsza kawa w tej miejscowosci).
W Polsce to akurat nie jest mozliwe, inna kultura. Nie wyobrazam sobie Polakow biegajacych w 40stopniowym upale do baru, by napic sie kawy. Ale z drugiej strony dobra kawiarnia/herbaciarnia, do ktorej mozna wyjsc po poludniu czy wieczorem, przyciagnelaby klientow. Tylko pozostaje pytanie: ilu...:(

ludzie ten post już był !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakiego lokalu brakuje ???? proste że Night Club bo sie na Łąkowej spalił a panowie do czasu do czasu ( co żon nie mają ) se pójdą skorzyctać z usług pięknych pań za drobną opłatą:D oczywiście
pozdrawiam wszystkich :D:D

Zbych

albo może outlet z markową odzieżą typu lacosta tommy .....

lubisz to? pokaż jak bardzo:)

to nie przypadkiem ten stary pryjk z wesołej???? co ma na podwórku jeden wielki obornik??

Hej.Nie wiecie czy dzisiaj są jakieś dyskoteki?

Kto ma hiv reka do góry!

jak mu niepasuje to niech sobie samolotem lata LOL :D:D

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org