wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
zaden grodzki zaden piorunek

Masz moje poparcie Adam!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: zaden grodzki zaden piorunek

poprostu_ja Dziękuję za nakarmienie. Piesek sam wrócił do domu, pozdrawiam

Panie "Prezydencie" przeżył Pan jakąś traumę w tej szkole skoro Pan od początku swojej "kariery" próbuje zlikwidować Drzewną ?.Szkołę , która ma blisko 90 lat tradycjii,w której dojrzewało i uczyło się kilka pokoleń Polaków nie tylko z Łomży,ale również z całej Polski.Myślę,że właśnie Oni związani są tą szkołą i tym budynkiem bardziej niż nasza ignorancka władza i nie pozwolą zniweczyć tradycji i trudu kilku pokpleń.
Jezeli nasze władze nie potrafią poradzić sobie z problemem takim jak remont zabytkowego budynku ,to pwinny się poddać. A jeśli tego nie robią to znaczy ,że są przy władzy tylko w celu destrukcji i niszczenia tego co stworzyli inni.

Ja pracuję ;]

Duży czarny wibrator!Znajoma dostała to do dzis nie moze wyjsc z zachwytu

ale to fx ma

"Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl)
Data: 19-11-07 18:37

tak szczerze mówiąc to te tory i tą całą niby stacje dla pociągów towarowych to by faktycznie mogli zlikwidować. Dało by to dla miasta ogromne tereny inwestycyjne, wręcz mogła by powstać nowa legionów:) a pociągi niech stają za Konarzycami..."

Tak, drogi dojazdowe tez zaorac :)

Lomza jest ewenementem -tak duze miasto z torami i nie ma ruchu PKP. Kpina.

Może uznacie to za temat zaśmiecający forum, ale potrzebuję porady.
Tak się akurat składa, że potrzebuję jakiegoś alkoholu. Cena może być dosyć wysoka, ale bez przesady. Myślałem o Martini, tylko właściwie się dobrze nie znam. Chyba są jakieś jego rodzaje, lepsze gorsze, nie wiem. I w jakich cenach orientacyjnie są 0,5 0,7 1l itd.
Może coś innego?

mario

Hahaha, masz racje :D

W Wawie jestes? W nast tyg bede w Lomzy, to mzoe browarka ? :P Moze znowu jakas laske sie pokarmi na statku ;)

heh już znalazłem artykuł heh trudno było go nie dostrzec :P mi się jakoś to udało , no ale to zapewne przez skrane wyczerpanie i późną porę ;)

Wszyscy pacjenci będą jeżdzić na badania i konsultacje do odległych Oddziałów Chorób Zakażnych, będą wożeni karetkami, na które trzeba będzie czekać w kolejce. Czy brano pod uwagę koszty i czas transportów? Kto odpowie za prawdopodobny zgon chorego np. na sepsę, czy lekarz, który skieruje pacjenta do nie istniejącego Oddziału, czy może ludzie którzy zdecydowali o likwidacji budynku po remoncie i sprzedaży wyremontowanego budynku, gotowego do dzikiej prywatyzacji.
W trosce o mieszkańców terenu Szpitala łomżyńskiego - mieszkaniec Łomży.

Jeżeli to prawda to nie zazdroszczę lokalnym mieszkańcom i przyszłym sąsiadom :((

zupełnie nie rozumiem.To ma słuzyć jako ozdoba, powierznia handlowa, nowoczesna karczma piwna.
Powierzchni handlowej dostatek, karczmę proponował bym bardziej tradycyjną. A ozdoba? Ostatnimi czasy na topie są palmy.)))
Proponuje trzy, na środku.))

Czytając artykuł i śledząc ten temat zastanawiam się co dobrego dla miasta, dla jego mieszkańców niesie chęć zlikwidowania szkoły prez Pana Prezydenta. Z tego co wiem, już od dawna, od kilku lat konsekwentnie dąży do tego celu. Kiedy tylko pojawi się jakiś 'punkt zaczepienia' tak jak teraz próba ulokowania OKE, odzywa się wrogie nastawienie Pana Krzysztofa Choińskiego do tej szkoły, szkoły, której sam jest absolwentem, sentymentalny człowiek...
Rozmowy na temat likwidacji szkoły prowadzone są już od dobrych kilku lat. 5 a może 7. Dlaczego przez tak długi okres czasu Pan Prezydent nie potrafił, nie chciał znaleźć dla 'Drzewnej' jakiegoś innego, w pełni funkcjonalnego lokum? Dlaczego zawsze, przy kazdej próbie likwidacji nie ma pomysłu na to, gdzie szkołę przenieść w całości? Tylko: może część tam... a część tam... czyli nie jest to przeniesienie a likwidacja...
Dlaczego Pan Prezydent jak ojciec miasta, który powinien stroszczyć się o swe dzieci nie przyjdzie i nie przedstawi tej sytuacji sam, osobiście, ucznion, rodzicom, nauczycielom i pracownikom tej szkoły? Czy to, że jest Prezydentem, zajmuje najwyższe stanowisko w mieście, upoważnia go do traktowania innych z pogardą?
Dlaczego nigdy nie przyszedł z jakimiś pozytywnymi wiadomościami, typu: 'mam dla Was budynek, ten chcemy przejąć, bo... ale mam dla Was nowy, zmieścicie się cali, wszyscy, będzie tam Wam dobrze....' itp..., dlaczego?
Zawsze uważałem i uważam, że rozmowy międzyludzkie są bardzo ważne, szczególnie w tego typu sytuacjach, kiedy jest wiele niedopowiedzeń, wiele pomówień, wątpliwości... szkoda, że ludzie, którzy rządzą naszym miastem są na tyle nieodpowiedzialni, że nie potrafią załatwiać spraw do których można by przypiąć słowa 'kulkturalnie, z szacunkiem...', szkoda, że zabierają się do 'czegoś' nie mając na to pomysłu, nie mając rozwiązania nie szkodzącego innym.... szkoda, że zostali wybrani...

Pozdrawiam Pana Prezydenta, licząc dni do następnych wyborów...

A dla ludzi 'Drzewnej'. Nie poddawajcie się. Walczcie o swoje. Myślcie konstruktywnie, prowadźcie rzeczowe rozmowy z radnymi miasta. Powinni Was zrozumieć. A Pan Prezydent powinien im, i Wam, przedstawić konkretny plan, rozwiązanie, które pozwoli przenieść 'Drzewną' do jednego budynku, w którym będzie mogła samodzielnie, w całości funkcjonować.

rudy błazen z druhem

baginiak90
Co do histy sie zgodze, bo Lipska to chyba najlepiej przygotuje do matury, ale gegra z Radgowską to nie jest już taka wesoła. Słyszłam od innych klas, że nie jest za wesoło, ale i tak najbardziej to jedzie po humanie (chociaż go nie uczy i dobrze :D). Pozdro dla 1LO.

Dzięki Dart76 za wyczerpującą opinię :) i uważasz ze kawiarnia tam nie wyjdzie ??

!!!!

No no...
Auto jest naprawde piekne,bylem w Londynie i tam tego jezdzi mnostwo.Na mnie wiekszego wrazenia juz nie zrobi ale mimo wszystko z przyjemnoscia na nie popatrze..:)
Napisz cos wiejce jak bedziesz znal jakies szczegoly...:)

Ę.Ą.

może spełni się moje marzenie i przejadę sie Astonem ... Ciekawe tylko czy da rade sie z nimi dogadać?? Zna ich ktoś ????

cwiartke na raz oki ale na zagryche mietusa ;P

jakby nie było to by się nie udzielał. a skoro już jest....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

nieruchomości
Kawalerka do wynajęcia dla dziewczyn pracujących. Centrum, parter. Wygodny parking. Umeblowana, sprzęt AGD. Dostępna od stycznia.
tel. 668117227
usługi
Układanie kostki brukowej PHU-Skorpi w Starych Kupiskach. Zapraszamy na naszą stronę Facebook: Skorpi Roboty Brukarskie.
tel. 501545245
usługi
Złota Rączka. Usuwanie drobnych usterek elektrycznych, hydraulicznych, stolarskich, ślusarskich i innych.
tel. 506383477
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org