wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kim jest ten kandydat na prezydenta?

Nie kole. Czytając twoje posty każdy człowiek dochodzi do wniosku, że jest z tobą coś nie tak.

Pifpaf

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kim jest ten kandydat na prezydenta?

mam pytanko jaki można kupić prezent dla koleżanki na imieniny żeby była zadowolona? nie chodzi o nic praktycznego ale o coś śmiesznego cena tak około 100 pln

nie, nie dlatego

Loosac, to w ogóle zmienia sens Twojej wypowiedzi i rzuca nowe światło na sprawę :-)

figlarka, a prezydent Łomzy to z jakiej partii się wywodzi?:)))
Niektórzy wiecznie narzekający na tą piękną Łomżę nie mogą zrozumieć i uwierzyć że w tym mieście jednak rządzi od dawna PO, no bo jak to narzekać na tą wspaniałą partię...:))) cały światopogląd by się zawalił...:)

Pizza on-line????
Nie w Łomży takie numery...............
Tutaj więcej osób czyta "Bezcenną" niż zagląda na neta.

Raz: A kto tak w ogóle siedzi w tej Radzie Społecznej szpitala?
A dwa, to mam pytanie, co na to pan Olbryś, który z tego co pamiętam miał odpowiadać za służbę zdrowia?

Pozdrawiam

Pifpaf

figlarka ja pamięć mam, ale ty za to nie masz wiedzy:) bo prawda jest taka że w PO powstał konflikt dotyczący tego kto ma startować z tej partii na prezydenta, chciano jednak żeby ktoś inny wystartował niż Brzeziński. Wtedy to zrobił swój komitet wyborczy, jakoś go nazwał i tyle. Tak czy inaczej Brzeziński wywodzi się z PO i przy rządzeniu wspiera się głosami radnych z tejże partii, co przyniosło piękne plakaty wyborcze na których to prezydent Brzeziński popierał kandydata PO w ostatnich wyborach parlamentarnych, Pana Głaza:)))

Ja sądzę, że tommeknet to pracownik chłodni w Jeziorku i wolne weekendy chłop męczy się w dodatnich temperaturach. Twoje uwagi są warte tyle ile twoja wrodzona zawiśc i złośc, że ktoś cokolwiek w tym mieście robi. Idzie zima przenieś się pod most to może wkońcu osiągniesz błogi stan i zapadniesz w sen.

Lomza to centrum szkolenia technik likwidacji. Zwijaja tory, zwijaja zaklady, zwijaja szpital... Juz tylko czekac, kiedy asfalt zwina. :P

Bawelne zwineli, nie pamietasz? Potem Terrazyty i kilka innych zakladow.

rudy błazen z druhem

Jak czytam to forum, to w to wierzę. Odważyłbym się nawet postawić tezę, że 90% tu piszących to analfabeci, bez obrazy dla tych 10% :-)
I już podpadłem większości ;D
Nauczcie się szanować innych, już nie mówię o rozumieniu pisanego tekstu, ale o jego poprawnym napisaniu.

Loosac, z tymi polskimi znakami to się naciąłem już nie pierwszy raz, szczególnie w Linuksie, o czym wiesz... :-)

Piszę używając polskich znaków diakrytycznych, bo szanuję język polski.

PS. Loosac, a czemu Ty nie używasz? Tylko nie mów, że szybciej się pisze :-) Nawyk z Linuksa, który nie zawsze radzi sobie z tymi znakami? :-)

winco

KrzyzaK zapodaj mi swoje gg :)

4 pory roku... miam pyszne pizze mają tam!!

pewnie tak, ale i tak to przykre jest :/

to już ich problem, że są niedorozwinięci :/ przykre, ale prawdziwe :/

Winna temu jest SZKOŁA.

To chyba wykształceni w tym kierunku ludzie biorą pieniądze za to, aby w Polsce "nie żyło kilkadziesiąt tysięcy analfabetów".

Drzewiej szkoła inną była, stąd jeno niektórzy z forumowiczów czytają ze zrozumieniem. Szkoda, że to ci starsi :/
Na co dzień spotykam się z kompletną ignorancją młodych ludzi (nie tylko: małolatów) w każdej dziedzinie. Potrafią jedynie prawić o telefonach komórkowych i mp3...

Później szukają pracy za "kilka tysięcy" - i to koniecznie "na rękę" (na reke - jak piszą).

Pozdrawiam.

przez to, że likwidują oddział zakaźny Łomża staje się coraz większą dziurą :/

Odwalony? Normalny, prosty blok, jakie się teraz buduje. Wprowadzą się tam osoby z listy najbardziej potrzebujących, które widnieją tam od lat, według kolejności, ale też tylko takie, które będą wstanie zapłacić czynsz i rachunki. Była o tym mowa jeszcze przed budową, a wypowiadał się sam Prezydent Łomży. Było też dużo publikacji prasowych, jak i telewizyjnych na ten temat i żadnych niejasności w tym względzie nie ma. a to że ten blok wygląda lepiej niż te gierkowskie, to nie znaczy że będzie tam mieszkała elita Łomży, tak jak w nowych blokach na Łagody:)))

ciekawe,z ktorej strony on odwalony?!trudno,zeby nowy blok budowali na podobienstwo starych...wez sie zastanow i porownaj np ten blok komunalny z tymi nowymi kolo marketu K1.dalej twierdzisz ze odwalony?
to jest smieszne...

Czekac, kiedy reszte torow zlikwiduja. Kononowicz juz wdraza swoj niecny plan ;) Torow nie bedzie, szpitala nie bedzie, obwodnicy nie bedzie -nie bedzie niczego :P

Blok jest prostej budowy, ocieplony i ładnie pomalowany. Wygłąda wporządku, ale do tych nowych to mu baaardzo daleko.
Dobrze, że buduja takie mieszkania dla najbiedniejszych.
Odwalony to on nie jest, mieszkania maja mały metraż i nawet prysznica nie mają. Wody ciepłej chyba tez nie będzie?

No to po co wogóle się zapisałaś do liceum zaoczengo??

co ty pier... że wody ciepłej nie będzie:))) u ciebie chyba niema... a prysznic to jakiś luksus? wrecz odwrotnie moim zdaniem, prysznic jest oszczędniejszy kilkukrotnie od wanny, ale nic jak wanna nie daje relaksu:)

Janie_Serce niby Ty taki inteligentny, a nawet nie wiesz co to sarkazm...

Przekazanie budynku ZSD pod stałą siedzibę OKE niemal jest już uzgodnione. Jednak Pan Prezydent pyta radnych miasta o opinię. Zapewnia, że miasto nie planuje likwidacji Zespołu Szkół Drzewnych. Mi osobiście szkoda jest młodzieży, która obecnie tam sie uczy.

szok , normalnie szok. Jeden z naszych byłych biskupów łomżyńskich też w takich zabawach gustował aczkolwiek średnia wieku kelryków była chyba znacznie wyższa. Dlaczego ten problem tak często dotyka kościoła. Może Zuzia wszędobylska coś na ten temat mądrego napisze.

Aha...ja to sie boje jeszcze o Chemie i Fizykę..bo zdecydowanie nie jestem umysł ścisły hehe ;) no ze ścisłych to uwielbiam geografię i będa w grudniu brał udział w konkursie :P:P

Faktycznie - druga "legionów" przez pół łomży by się przydała...

kupon na duzego lotka he

tylko zebys potem nie załował

wrzuc se ze 2 dziary i zobacza ze masz samookaleczenia-tak to kwalifikuja i sami dadza ci spokoj- 100% pewnosc

5 dni temu uciekła mi czarno buała suczka rasy husky syberian. jest nie duza bo ma rok. jak ktos widzial to niech da znac. suczka ma niebiskie oczy i bardzo mi zalezy na jej odnalezieniu. to moj nr 696885762. z gory dzieki

Z dziarami to podobno też nie przejdzie. Kiedys rozmawiałem o tym z byłym trepem, normalnie biora no chyba ze se dziobnę na czole Taxi 24242 to dostane E i wtedy na bank mnie nie wezmą. Ale weś i z tym zyj.... A słyszałem jeszcze że jak się kredyt na siebe wezmie to tez nie mogą powinąć.

ADALL ty takie madrosci piszesz o patryjotyźmie a sam pewnie przed komisją głupa strugałes nie powiodło ci się i teraz mówisz że ze to kozactwo. Ludzie kabinują na różne sposoby. A co ty masz z tego że byłes w tym wojsku? Satysfakcje że się smignełeś PKS-em do domu i spowrotem? Powiedz tak szczerze z radością poszedłes w kamasze?

W niedzielę w okolicach księżnej anny biegał pies, ale chyba raczej malamut, bo był baardzo duży. Jedno oko brązowe, drugie niebieskie. Mam nadzieję, że znalazł się właściciel. Dał się nakarmić i dalej pobiegł

takie rzeczy tylko za rządów po

Rok temu miałem taki sam problem jak ty. Wybrałem II LO i nie żałuję :)

Wibrator niekoniecznie, ale w łomżyńskim sex schopie też można obejrzeć zabawne rzeczy.

Co do kwiatka - można spróbować doniczkę (uwaga: jak będzie za duży to zacznie podejrzewać że zamierzasz się wprowadzić)

Jan_Serce jest to pierwszy raz gdy cie popieram w 100% to trzeba miec oczy w dupie zeby cos takiego upi....ic. co za tuman-chyba ze zwiazku niewidomych- mam nadzijeje ze zaden z naszych nieporadnych tego nie przyklepie!!!!

Tia...

III LO nie polecam!

kiedys stary rynek byl naprawde ladny - mial klimat - chodzi mi o fontanne ,drzewa, mozna bylo tylko to zagospodarowac zerwac asfalt ulozyc kostke- starsi pamietaja jak wtedy wygladala lomza a teraz jakis duren wydal decyzje zeby zrobic plac czerwony- mija pare lat i niedlugo to ku...a juz niewiadomo co nam zrobia na starowce po pomysle na piramide to juz nastepny to chyba bedzie zeby tam ulepic wielkie gowno!!! za takie pomysly to bym zrzucil z samolotu "bombe" na bialystok i zrobil zamiast miasta wielki parking!!! albo odgrodzil idiotow szlabanem i pokazywal dzikich ludzi!!!

fantanne a nie piramide
piramide niech sobie w ogródku postawią

Przeca ich nie wylosowano...

To Wy ich wybraliście :)

Pozdrawiam.

Zielona fontanne w ksztalcie butelki...albo kapsla :D zartuje oczywiscie, ale byloby to juz wedlug mnie lepsze, niz ta cala piramida. Do Bialego z nia.

podpisuję sie pod kazda wypowiedzią ! Już wystarczajaco spaskudzono łomżyńską Starówkę! Łomża z 1000 -letnią historią zasługuje na szacunek a nie na pomysły obłąkanego oszołoma ! Łomżyniacy i tak muszą tłumaczyć przed przyjezdnymi dlaczego wsród pieknych kamieniczek postawiono taką maszkarę jaką jest " plomba" --Urząd Miejski --ni przypioł ni przyłatal .- pasuje jak pięść do oka .......Tylko --czy ktokolwiek z naszych " wybrańców "przeczyta nasze opinie ?

Nie o ta sytuacja jest chora po prostu... ten kto to wymyślił ma chyba nie po kolei w głowie! Zgadzam się z tym co piszą uczniowie naszej szkoły, jeśli przeniosą nas do tych trzech szkół to będzie nieciekawie, a maturzyści??? nie wiem jak przygotują się do matury, a co ważniejsze jak ja zdadzą w obcej szkole.... A pan prezydent niech przyjdzie do nas i z nami porozmawia o tym co chce zrobić!
Wiem że w dzisiejszych czasach liczy się kasa ale to już lekka przesada....trzeba się szanować (i innych też) ale niektórzy tylko o swoją du..... się martwią. Niestety taka w naszym kraju polityka co zrobić.
Ewa

jestem za fontanną ;d

matka pały powinna wziąć i cię oklepać żebyś zmądrzała a nie alkoholem się interesować:)))

"Cudowne"!!!!!
Tylko na co komu takie gowno?

Na pewno nie mam zamiaru pić do lustra, bez przesady :) Muszę poprostu z czymś wejść i po części też dla koleżanki. Coś innego niż wódka.

ja od dawna mówię, że Białystok trzeba zaorać ;) a z tą piramidą wydumali.... jeśli to przejdzie i zaczną stawiać to cholerstwo proponuję regularnie niszczyć może za którymś razem zrezygnują ze stawiania tego chłamu.

witam
chcialam powiedziec ze knajpa jest ok, wlasciciel rowniez,

winco

Narazie mówimy o podwyżkach dla radnych, ciekawe ile radni dadzą podwyżki dla biednych Prezydentów i pracownikom ratusza!!!!!!!!!!

ej, nie jest zle, mi sie calkiem podoba...

Widzisz.... Im więcej szczegółów tym lepiej.... Musisz na impreze wejść ???? To niestety Stary, ale tu nie będę oryginalny... najlepsza wódka. Poprostu możesz się zastanowić nad jej formą: drinki, kamikaze itp, zwłaszcza jeżeli imprezka będzie duża. Ale jeżeli to ma być małe grono.... to jakieś malibu+mleko+lód, ewentualnie vermouth+sprite+lód....

Ja polecałbym malibu+mleko+lód.... dobry...damski drink :-)

Albo wogóle możesz pomyśleć nad jakimś winem półsłodkim....

Tequilla Sierra lub Tequilla Sauza(jakkolwiek to sie pisze) -oby zlota, srebrna smakuje troche gorzej. Wydatekm rzedu 80-140 zl

A i raczej nie będę miał możliwości, żeby te drinki przygotowywać. Poprostu wlewać :)

Dobrze, że nie w kształcie rakiety.

Starówka, sama nazwa wskazuje co tam ma być. Szklarnię to niech sobie postawią na polu.

dobrze, że śledzia ze szkła nie chcą postawić ;)
piramida... co za pomysł, w XVII wieku mieli lepszy gust i pomysł.

może niech zrobią "referendum" jak ma wyglądać stary rynek?
oczywiście i online

Tequilla nie wymaga zadnych dodatkow, mozna pokusic sie ewentualnie o sol i cytryne :). No i trzeb to lubic :)

Pifpaf

Tak sie zastanawiam jezeli nas przeniosa do roznych szkol czy na kazdej z tych szkół bedzie widniec nazwa ZESPOOL SZKÓŁ DZREWNYCH NR 9 W ŁOMŻY??????????????? to przeciez jest chore!!! a w nastepnym roku jasli bedzie nabor do drzewnej to co maja skladac podania do tych trzech??? Za przeproszenie NASZ PREZYDENT OGLUPIAŁ!!!!!!!!! woli 30 hektarów ziemi niz wyksztalcenie mlodych ludzi!!! I mam nadzieje ze jak beda nastepne wybory to oby go NIE WYBRALI!!!!!!!

Byly drzewa byla fontanna i byli tez menele na starym rynku i komu sie to podobało.A swoja drogą komu się tam tak bardzo podobało.Chyba tym co często tam sie spotykali na ławeczkach żeby wypić jabola.Myślę że mało kto pamięta te czasy.

Piramida : Koszmar. Proponuję popatrzeć jak wygląda piramida przy PKP w Białymstoku ( naprzeciw galeriowca) Miało byc tam tymczasowo, jest do dziś i straszy naiwnością. Szkoda, że nie ma wśród nas P. Szymańskiej bo pogoniłaby taki pomysł zanim jeszcze się zrodził.
Błagam władze miejskie o rozsądek. Zróbcie konkurs architektoniczny, organizowany przez SARP ( Stowarzyszenie Architektów Polskich ) . SARP weźmie kogoś z miasta do komisji, zajmie się formalnościami i przede wszystkim zadba o to, żeby nikt się nie śmiał z Łomży. Zapewni profesjonalizm w dziedzinie, którą zna. W konkursach SARP biorą udział najlepsze pracownie, wybiera się z kilku wariantów, jest publiczna dyskusja ( w końcu miasto jest mieszkańców a nie wizjonerów ).
Rozumiem ideę : nowoczesne szklane pudełko kontrastujące z historyczna halą i ratuszem. Ale zupełnie przeraża mnie wizja powielonej szklanej piramidy ( w najlepszym razie Luwr w najgorszym kwiaciarnia z Białegostoku) .
Zresztą ile razy, kto i za , jaką metodą będzie to konserwował i czyścił ?
Skąd pomysł, żeby dominującą bryłę ustawiać na środku rynku ?
Kto uzgadnia tę koncepcję z ramienia Wojewódzkiego Urzędu Ochrony Zabytków w Białymstoku ?

Może odważniej zadziałać : podziemne przejście z obecnego ratusza pod ulicą do miejsca gdzie ktoś proponuje piramidę, tam zróbmy podziemne centrum handlowe z atrium, a piramidę odwróćmy czubkiem do "dna" , na powierzchni zostanie podstawa piramidy w formie schodkowych siedzisk z widokiem na pomnik księcia i do środka studni handlowej :-) Dla miłośników fontann zapewnimy wodę spływającą po ścianach piramidy w dół do podziemnej galerii, gdzie 15 m pod szkłem będzie rósł dąb wolności.

Przynajmniej na powierzchni zostanie klasyczna forma rynku.
Jeszcze raz proszę władze miasta o zorganizowanie konkursu, koniecznie SARP, bo wewnętrzne konkursy sa zawsze skażone subiektywizmem.

Zastanawiam sie dlaczego piramida???? W ogóle mi się ten projekt nie podoba. Zdecydowanie jestem za fontanną i zielenią.

koc!o, a Ty nie jesteś przypadkiem Kotek z II LO, z mego rocznika?

hahahahha o qurde ale gościu walnął ja pitole hahahhaha

winco

Zamiast piramidy FONTANNA!!!!!!!!

Wcale ze decyzja nie jest jeszcze podjeta wszystko sie okaze do konca tego roku! wiec nie masz prawa pisac ze jest wszystko juz podjete!

winco

aha, po twoich postach widać że po zawodówce:)))

Ja mam wyksztełcenie i mam zawód porządny a Ty chyba jesteś po Jańskim
to jest szkoła ,czuć Cebię. Prostocham.

za darmo??

zapewnie mało jest osub kturzy maja takie umiejetnosci i wypijo tak skromna ilosc alkocholu za jednym łykiem

wyjątkowo idiotyczny post...!

hahahahahahhahahahhahahahhahahahahahha

Za mundurem panny sznurem, nie wiesz co tracisz :P

ja bym chciał w sumie isc do wojska...

czy ktos korzysta z Ola!, polskiego! systemu operacyjnego, jezeli tak to prosze o podzielenie sie spostrzezeniami.

Co to znaczy organizowane z góry?

Proponuję dostawić jeszcze SFINKSA, dwie inne piramidy, wysypać piaskiem, przenieść palmę sprzed dworca PKS, zorganizować postój wielbłądów i ...będzie druga Giza.....Hmm...z punktu widzenia moich zainteresowań zawodowych...RAJ, Panie.....

z kawy i ciastka to na zus ci może starczy...

Jeszcze jedno. To co mnie przyciąga, oprócz klimatu, to darmowy hot-spot.
Lubię wziąć laptop w drogę, usiąść przy kawce, popracować na komputerze i pogawędzić z przyjaciółmi przy miłej muzyczce :-)
Mam taki bar tuż pod nosem w Warszawie i za kawę (3 duże łyki) życzą sobie 7zł :-) Warto, chociażby ze względu na wielki LCD i wspomniany hotspot i ładne, miłe barmanki :P

Czy ktos wie czy w najbliższą sobote bedzie mecz siatkarek w lomzy. Jak tak to o której godzinie bo sądze ze napewno odbedzie wie w SP9.

za wszystkie opinie dziękuje i prosze o jeszcze :)

dziś trafić w dobrą inwestycję jest ciężko, jednemu odpowiada to a drugiemu tamto, ale znam przysłowie, że jak stu się utrzyma z danej inwestycji, to i ten sto pierwszy da radę... To, że zasięgacie opinii ludzi np na forum, to popieram, każdy ma prawo się wypowiedzieć.

tak w sobote bedzie mecz a co do godziny to nie jestem pewna ale chyba tak jak zwykle

Myślę że w łomży brakuje kulturalnej kawiarni, ale takiej z prawdziwego zdarzenia.

proponuję sklep z dobrą odzieżą męską;w Łomży nie ma nic dla panów po 30,którzy chcieliby wyglądać modnie;przez moment był sklep Doramafi,ale przeszli na damską konfekcję-poszli na łatwiznę-więc...ODZIEŻ MĘSKA...

Tomek, czemu masz status GG "nie ma mnie przy komputerze", a jesteś na forum? ;D

!!!!

Pijalnia czekolady i kawy:D jest bardzo oki i jeszcze salon gier (symulatory wyscigów samochodowych itp. kręgle):)

Byłam uczennicą tej szkoły. Wprawdzie jest ona już w złym stanie, ale nie do tego stopnia, żeby ją od razu zamykać. Wystarczy odmalować, trochę poszpachlować i będzie wyglądac lepiej niż niejedna szkoła w Łomży.
Mnie zawsze denerwowała jedna rzecz: sprawa wf-u. Środek zimy- wiatr, cholernie zimno a ty musisz zapierniuczać na te warsztaty. Koszmar. Trzeba być zdrowa walniętym Panie Prezydencie, żeby nie wydać zgody na budowę sali sportowej.
I co tu się dziwić, że Łomża to wieś skoro Wieśmin nami rządzi...

proszę

http://www.wrzucaj.com/462259

twój lokal jest mały i ma nieciekawe usytuowanie, biorąc pod uwagę całkowity brak bloków mieszkalnych od strony kościoła musisz sie ograniczyć na skierowanie swojej oferty do klientów którzy zamieszkują bloki przy ulicach Moniuszki, części spółdzielczej i Broniewskiego. Ze względu na to iż w pobliżu znajduje się market polo i zielony market, jak też biedronka, to nie możesz liczyć na dochody z prowadzenia sklepu spożywczego. W związku z nieciekawym usytuowaniem nie da się tam prowadzić działalności gastronomicznej. Ponieważ mniemam, że nie jesteś w stanie otworzyć niczego zgodnego z twoimi umiejętnościami i wykształceniem, co mogłoby przynosić dochód to jesteś skazany na wynajmowanie tego lokalu innym osobom. Po prostu myślę, że ta lokalizacja i metraż nadaje się tylko na sklep lub kolejny zakład usługowy przytoczony przez wcześniejszych forumowiczów. Będąc właścicielem masz jeszcze jedną możliwość, ale dosyć ryzykowną. Zamiast wynajmować komuś lokal możesz otworzyć sklep z towarem jakiego nikt w Łomży nie oferuje. Niestety nie jestem dzisiaj w stanie (ze względu na moje upojenie alkoholowe :)) wskazać Tobie żadnego niszowego sektora, który mógłby przynosić "znaczące" dochody. Podaje w cudzysłowie, bo jak pewnie zauważyłeś, to w Łomży jest tak, że jeśli ktoś prowadzi mały handelek to raczej nie bankrutuje, zmienia po prostu profil działania. Tak więc na handelku nikt źle nie wyszedł. Smutne to gdy widzę nasze miasto, ale taka jest prawda.

Koniec i bomba a kto czytał ten trąba.

outlet ale dobry :)

ostatania wiadmoosc jest najlepsza jaka przczytlaalm jesli chodzi o TTwoj watek...naprawde bardzo fajnie napisane.....i bardzo "profesjonalnie"ktos podszedł do teogz

przeanalizujmy:
- lokal , który spełniałby oczekiwania licznej grupy docelowej
- klienci grupy docelowej zdolni byliby ponosic opłaty za świadczone usługi
- działaność niesezonowa, najlepiej w "ruchu ciągłym"
- brak konkurencyjnej działalności,
pijalnia czekolady, tańcbuda, kolejny szmateks nie spełnia powyższych kryteriów, pierwsze trzy kryteria spełnia np. zakład pogrzebowy, lecz ewidentnie nie spełnia kryterium konkurencji.
Tak wiec pozostaje jeszcze jeden lokal, którego brak uswiadomił mi post Dart76'a
IZBA WYTRZEŹWIEŃ !!!!!!
klienci nieobsłużenia w nadmiarze przez okragły rok, konkurencji nie ma, grupa docelowa bez ograniczeń, wypłacalna w 100%.

Pomysł przekazuję nieodpłatnie, lecz w sytuacji jego wykorzystania proszę o drobny datek na rzecz WOPITU na Rybakach.

dzięki :) Jacek16

kierMek mam nadzieje, ze to jakos po lokalnej sieci ciągniesz?? :P

ach....szkoda wogole sie wypowiadac na temat tych bredni zwiazanych z aula czy tragicznym stanem budynku.... kto widzial wie jak jest a "szanowny" pan prezydent nie raczac sie pofatygowac wysuwa pochopne wnioski ;/;/;/
czytajac ten zachwyt (nad usunieciem czy przeniesieniem DRZEWNEJ ) u co poniektorych az mi sie niedobrze robi.... bo dla nich to jest nic istotnego...to tylko jakis tam budyneczek...przeniesienie uczniow do innych szkol i po sprawie...a zwolnienie jeszcze z 40 osob? co to jest...TAK ROZUMUJE WIEKSZOSC!!!!!! A TAK BYC NIE MOZEEEEE!!!!!!!!!!!!!
ucze sie w tej SZKOLE trzeci rok. za rok matura i jak sobie wyzsza wladza wyobraza zmiane szkoly... nauczycieli....przystosowanie sie i odnalezienie w nowej szkole?
niekorzy uwazaja tez ze przeniosa do innej szkoly...dadza nowy budynek co dla mnie jest wogole smieszne.. my nie walczymy o wzgledy czy o cos tam innego ....my walczymy o BUDYNEK DRZEWNEJ !!!!!
a skoro miasto ma fundusze upiekszanie miasta niekoniechnie potrzebnymi rzeczami...jakies wogole smieszne szklane piramidki czy jak to tam sie nazywa....nowe mundury dla policjiiiii.. tyle pieniedzy przeciez poszlo na sam ŁKS..W planach jest tez ponad 1mln na remond dla OKE...CZY NIE LEPIEJ ODREMONTOWAC DRZEWNA JAKO ZABYTEK->JAKO MIEJSCE ZATRUDNIENIA A PRZEDEWSZYSTKIM KSZTALTOWANIA ZAWODU???
zastanowcie sie w szyscy !!!!

PS: jak umiescilismy w petycji : GDYBYSMY CHCIELI ISC DO WETY< BUDOWLANKI CZY MECHANIAKA CZY PRZYSZLIBYSMY DO DRZEWNEJ??
PS2: ktos tu wspominal o zlym stanie ZSD ?? sprawdzcie lepiej stan BUDOWLANKI gdzie sciany wygladaja jak by tynk ze scian zgryzano a wejsc to strach zeby na glowe cos nie spdalo....

w sluzbie zastepczej spedzasz 2 razy wiecej czasu i nie masz pojecia kiedy cie do niej powolaja czy za rok czy za 5 czy za 10
do wielu prac potrzeba zaswiadczenie o niekaralnosci a puki nie odsluzysz go nie dostaniesz

zalozysz rodzine robote znajdziesz a za 5 -10 lat odezwa sie o sluzbie zastepczej wiec to najgorsze co mozesz zrobic wiec albo jakies studia szkola policealna nawet zaocznie cokolwiek i masz z bani albo za granice ostatecznie zostajesz odbebniasz służbe wojskowa ja bylem w koszalinie nie nazekam a sily powietrzne raczej fajne zawsze cos zobaczysz w sumie wojsko nie jest zle

miałem niewtrącać się do tego tematu,,, bo jest beznadziejny ale opinia Bemola zasługuje tu na pochwałe,,otóż 3 miesiące temu osoba z mojej rodziny przechodząc przez oznakowane przejscia została potrącona przez 19 letniego gnoja (tata dał mu pojezdzić) skończyło sie ceremonia załobna na kopernika,,i własnie dzieki takim psychychicznie chorym dzieciom tracą zycie kolejni ludzie i co ciekawe nic nieprzemawia im do rozsądku.ale cóż wszystko dzieje się do czasu.....

sorki :DDD

r* (8 - sqrt (2))/2

o tak :)

Ja mam nitro w rowerze.

a te ronda to totalna kompromitacja. Ale słyszałam ,że Pan Karwowski z Urzędu Miejskiego jest rondami zauroczony i uważa ,że są lekarstwem na wszytkie bolączki w ruchu na skrzyżowaniach.

Zbych

...ludzie winią psy że gryzą, więc kto jest na tym forum że takie gryzienie jedni drugich odchodzi ? Może powinna instytucja kagańca funkcjonować...

Sram na wszych Karłów, Eunuchów, Impotentów, Wy...Kolejeńców kaTTynskichh!

jsb2 jest chyba lekarzen na żakaźnym ?? i do tego dość zdesperowanym...no ale jak się grunt pod nogami pali to tak jest...haha

Ty jesteś Jasiu Gówno ( tak sam siebie określiłeś) tępakiem bo płacąc podatki płacisz na straż pożarną, tak samo jak płcisz podatek pod tytułem ubezpieczenie zdrowotne. Nie odpowiadasz co będzie z budynkiem szpitala zakażnego, a kto wyjeżdża z mafią pruszkowską, chyba ty, a tak łatwo zapominasz, albo spisuj co wcześnie napisałeś, albo te twoje gówno do ciebie pasuje

winco

Ja jechalem do warszawy autobusem, a z warszawy do wroclawia pociągiem.. wynioslo mnie to w jedno strone ok 40-50 zl

Ciekawi mnie jak to będzie funkcjonowało...

Dla dziewczyny zdecydowanie fajny ciuszek lub extra dobry kosmetyk , tylko problemem w tych tematach są indywidualne gusta.

ta baby w wieku 15-18 lat w w lomzy ubieraja sie jak wieśniary to fakt, malo tego wszystkie tak samo sie ubieraja hehe

ja, ja, ja !
i dzieciaki moje też !

:))
sie zapisze
dzieki za info

Witaj annamira :)

Kiedy już zrobisz sobie zdjęcia, złożysz wniosek o paszport, gdy już go otrzymasz, to:

1. Ustalasz termin spotkania z konsulem w Ambasadzie Amerykańskiej w Warszawie.

Termin spotkania z konsulem można uzyskać od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00 - 20:00 dzwoniąc pod numer:

0 701 77 44 00 - z telefonów stacjonarnych w Polsce (4,88 PLN za minutę)

*740 94 00 - z telefonów komórkowych w Polsce (4,88 PLN za minutę)

(48 22) 523 2000 - w Polsce i z zagranicy $7,11USD (22 PLN) za siedem minut płatne kartą Visa lub MasterCard
Zanim Państwo zadzwonią, należy przygotować paszport.

2. Gdy już się umówisz na konkretny termin wizyty z konsulem:

Rozmowy są wyznaczane co pół godziny. Prosimy nie zgłaszać się wcześniej. Oczekiwanie na rozmowę z konsulem trwa zazwyczaj około godziny, a w sezonie wzmożonego zainteresowania wizami, wiosną i latem, nawet dłużej.

Poza tym, na rozmowę z konsulem trzeba przynieść:

Ważny paszport
Wnioski wizowe
Dowód wniesienia opłaty
Fotografię
Formularz DHL
Posiadane ważne wizy amerykańskie
Inne dokumenty

3. Cała 'procedura' jest dokładnie opisana na:

http://polish.poland.usembassy.gov/visas/nonimmigrant_visas/niv_how_to_apply.html#dokumenty

Pozdrawiam :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org