wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nauka górą! Ciemnogród wyje...

steamboy chyba dawno w kosciele u spowiedzi na swieta nie byles skoro takie pytanie zadajesz ;d hehe

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nauka górą! Ciemnogród wyje...

Karteczki to chyba tylko na tej naszej wschodniej ścianie są, bo gdzie nie czytam na forach lub nie rozmawiam ze znajomymi to tylko pytają "a co to te karteczki".
Sama jestem w stanie wojny ze swoim proboszczem własnie przez te karteczki.
Jacobs proponuję udac się do kurii do księdza kanclerza. Wystawi ci zaświadczenie.

i wąsy na pizze?

Gazela: To ja poproszę o kakao :)
I jeszcze bułeczkę z masełkiem i żółtym serem :)

Niechce zaśmiecac forum nowym tematem więc zapytam w tym.

Gdzie i za ile wymieniacie opony?

A co myślicie o tym LCD SAMSUNG LE19R86BD???? Warto go kupić???

S.G. nie napisalem, ze te monitory nie maja polskiej gwarancji, tylko nie maja gwarancji z LG Polska. Maja gwarancje polskiego sprzedawcy, ale moga byc reklamowane tylko u niego, a pozniej pojada dalej do Czech. Nie wiem jaki monitor kupiles, byc moze w Twoim przypadku jest inaczej, nie chce sie klocic. Natomiast byl caly zalew allegro itp. tymi monitorkami o ktorych piszesz i byla wlasnie taka roznica ceny. Przeciez monitory sa w Polsce sprzedawane przez oficjalne kanaly dystrybucyjne, wiec jesli cena jest duzo nizsza od hurtowej, to kombinacja gdzies musiala nastapic ;) To tak na chlopski rozum. Zawsze ewentualnie mozna gdzies trafic jakies pojedyncze sztuki z promocji sporadycznie.

thompson, zgadzam sie co do matryc PVA ogolnie, sa to bardzo fajne matryce. Ja osobiscie unikam monitorow (i nie tylko) oferowanych przez producentow z "dolnej polki", ze tak powiem. Jakos nie potrafie sie do nich przekonac. A solidnego monitora z takimi parametrami raczej sie nie kupi za 1000zl mimo wszystko. Co do overdrive, to fajna technologia, ciekawe tylko czy te dawanie kopa i podbijanie napiec nie odbija sie w zaden sposob na zywotnosci matrycy?

rudy błazen z druhem

w Łomży prawdziwych kebabów nie ma.Ogólnie to nie wiem co oni w tych barach tu podają ,to jest tragedia( sosy na bazie majonezu )!-co to ma być !.Prawdziwy turecki kebab to gruba połówka tureckiego chleba, baranina w kawałkach plus dodatki Nawiasem mówiąc większość łomżyńskich barów powinna mieć zakaz używania nazwy "kebab"do swoich wyrobów!
pozdrawiam

A ja jeszcze nigdy w Łomży nie jadłem 'kebabu' i jak tak sobie czytam Wasze posty i słucham znajomych, to wcale nie żałuję tego, że się jeszcze na ten 'nasz rodzimy smakołyk' nie skusiłem :)

gowno wie, jakby wiedzial to by nie pisal takich glupot!! startowalem i w KJS i na 1/4mili i wiem o czym mowie, kazdy kto twierdzi ze do jazdy na wprost nie potrzebne sa umiejetnosci poprostu nie ma pojecia o czym pisze!!

Pod Ratuszem jest chyba miejsce

Kiedy boli gardlo, to każda drobinka drapie, o gorących płynach nie wspomnę....

To może lody...? :)

Cholinex, opiekuńcze ramię z kocykiem, i lekko ciepła herbata z cytryną (gorąca mogłaby mnie zabić)...

nie lubie chorować..... :(

jest prawdziwy kebab z miesa baraniego itd - ks,anny na przeciwko wejscia do hali sportowej - pychota naprawde polecam

Wierzę. Koledze Tommeknet-owi(?) przelali znacznie większą kwotę o ile pamiętam i zwrócił :-)

kiedy to wysylales?? bank czy poczta moga to anulowac, mialem kiedys taka sytuacje i bylo wszystko ok!!

minelo juz troche po 2 tygodniach dowiedzialem się że kasa nie doszla i znalazem powod

namierz dane tego co mu wyslales, mysle ze prawnie ta kasa nalezy ci sie spowrotem! idz do jakiejs kancelarii adwokackiej, porada z 50pln a do odzyskania masz sporo!

Nie poddawaj się tylko walcz o kasę.
Z tego co się orientuję to jest bezpodstawne wzbogacenie się.
Poczytaj sobie w tym linku długi trochę, ale bank kolesia poprosił o oddanie kasy, bo ktoś tak jak ty się pomylił:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=897472&sid=3da91cab14d30db89a880cd86c95be93

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Nie, Janie Serce, robią sami.
Te kebaby które udaja baranie, są z mięsa indyczego.)

****, a co Ty Kaczynski/a jestes? Jak nie chcesz mowic to juz lepiej NIC nie mow.

Na rynku są dostępne też kebaby z mięsa jagnięcego (baranina) ale są o połowę droższe od tych wieprzowych, drobiowych i dlatego właściciele tych bud z jedzeniem ich nie kupują, żeby później na forum 4lomza nie pisano że tam nie chodźcie bo jest kebab strasznie drogi:)))
W smaku kebaba sedno tkwi w dobrym przyprawieniu i przede wszystkim kwestia odpowiedniego upieczenia, tak aby mięso nie było za suche ale odpowiednio dopieczone i oczywiście sosy. Osobiście nie jadam.

Toć masz chore gardełko :)

No własnie, chyba tylko kaszka manna mi przejdzie przez nie....

jeżeli oo Kapucyni nie dostana pozwolenia od proboszcza parafii to też nie będzie mowy o byciu chrzestnym. każdy przestrzega tych samych zasad...

a nie ma weryfikacji danych? zwrotow? jak sie nie zgadzaja dane z przelewu i z konta?

rudy błazen z druhem

I tu właśnie zaczynają się schody...Nikt nic nie wie.

No to masz problem

Bogdann - pojadę swoim klekotem jak i Ty pojedziesz. Zmierzmy się na zawodach.

Skoro chcesz, aby inni pokazywali co umieją to i Ty pokaż.

żeby mi tak przelali...

ubuntu się mówi :p

Czemu nie ma treningów BOKSU?

Fadi.... ale wpisałeś czyjeś rzeczywiste konto, czy machnąłeś sie w cyferkach....?
...może być tak, że nie ma takiego konta... i pieniążki zatrzyma sobie poczta! ...zwracałeś się do poczty z pismem o wyjaśnienie?

Uwaga!!! nabity :)))))

A czy ktoś jeszcze robi imprezy w domu z wróżbami, opowiadaniami, itp...?

...jak na razie nie znalazlem lepszej oferty abonamentowej z dodatkami... :)

BSN - jasnowidz?

Uwaga!!! nabity :)))))

Treść jest ukryta

Wasze chęć pomocy niszczy mnie normalnie ;)

Kręcisz coś tutaj bo jak wpłacasz to oprucz nr konta podaje się też dane osoby i potem jak przelew robią to sprawdzają jak dane się nie zgadzają to nie dokonają przelewu i każą poprawić i raczej się się nie zdaża że masz czyjś nr konta i zminisz tylko jedną litere i już masz nr innego konta.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

mi wczoraj skasowali Corse :/ a c70 sie nie nadaje

...nic pusto cicho

heh...

http://lukem.tumblr.com/post/19217211 odnośnik z cyklu "How to make Polish people panic"

widziałem to już kilka dni temu, uśmiałem się porządnie, teraz w kontekście tego tematu strona ta wywołała u mnie łzy radości :)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Okrucienstwo ...ma zupelna racje c3po..niedlugo tak samo moze rozbic glowke np -Sokola999 ....

potwierdzam,właśnie dzisiaj zamówiłam tam pizzę nr 31,czyli FRUTII DI MARE zajebiście smaczna

Zbych

chlopie dawaj do budowlany ;d

No masz racje :) w kazdej szkole sie czegos naucze. ale nie wiem jak jest w jakiej szkole? nie chce potem zalowac. kumple mi mowia ze nie trzeba sie bac egzaminu gimnazjalnego. oni tez sie bali a potem jak zobaczyli to mowili ze proscizna. ja to wogole jestem w kropce. boje sie jak cholera hehehe

...aż nóż w kieszeni się otwiera...

A prawda jest taka, że jeżeli Łomża nie zmieni kursu na ludzi młodych (możliwość zatrudnienia oraz zapewnienia im rozrywki), to osiągnie swój — planowany od lat chyba — cel: bycia miastem EMERYTÓW.

Piszę z Warszawy, gdzie znalazłem zatrudnienie, edukację i rozrywki. Do Łomży wracać lubię, ale odpocząć…

greg12, bez urazy, ale cukierki? chłopakom się nie dziwie że się wkur..., żeby na bramę weselną oszczędzać, w takich wypadkach to albo parę złotych się daje, albo wódkę. Cukierki to niech pan drużba sam wcina:)))
luśka, a gdzie mają być ich rodzice? na łańcuchu trzymać, mnie nie trzymali, chodziłem gdzie chciałem i robiłem różne rzeczy, co nie znaczy że coś złego...

1 lub 2 LO

cO DO TYCH KONKURSÓW TO W SUMIE KTO NIE GRA TO NIE WYGRYWA!!

Ah, jaki ty jesteś fajny!

O co tu chodzi? Skoro gość zastanawia sie nad ekononomikiem do do 1lo napewno sie nie dostanie. Do ekonoma chodza głąby, ktorzy sie ciesza że cudem unkneli zawodówy. Jak prszykujewz to masz szanse na 3lo ale nie sadze ze cos więcej.

ania_1992-1992
do 2 LO ? Popraw ortografię. ZaleŹy.

ja polecam Ekonomik, skończyłam i mile wspominam. Naprawde dobra kadra, zawsze służyli pomocą i moim zdaniem w porządku ludzie.

Wy jesteście jacyś porąbani...kto by myślał,że jak GG sie tnie to od razu napisane bedzie na stronce czemu tak się dzieje !!! A jak prąd odetną to też wejdziecie na strone Zakładu Energetycznego i bedziecie się pytać,a czemu mi prąd zabrali???
bertus20 i sebi takie mózgi...;/[Myślenie nie boli]...pffff........[Matko kochana, ludzie!!] [Szlag mnie trafia przez takich ludzi ].........takie taborety z was ...;/

co tez tym bachom przychodzi do glowy...nie naj*biesz takiemu,bo jeszcze krzywde mu zrobisz,uwagi nie zwrocisz bo cie wyzwa...az sie boje pomyslec jakie beda moje dzieci...wychodzi bezstresowe wychowanie :/

gdzie ten klub?;p

A to przyjemność?

klub 54 zapewne

moi rodzice tez nie mieli dla mnie czasu i ani ja, ani moje rodzenstwo nie wyroslismy na cpunow czy wandali..nnie probuj mi wmowic ze to jest wina tego,ze rodzice nie wylozyli gowniarzowi zasad zycia w spoleczenstwie bo skoro 6 letnie dziecko potrafi odroznic dobro od zla to 12,13 latek tym bardziej...
i ciekawa jestem czy jak ty chciales sie wygadac to leciales z tym do rodzicow czy od razu do kolegow?

nie zgadzam sie z twoim zdaniem,choc brak czasu moze byc jednym z czynnikow (ale napewno nie glownym).pozdrawiam serdecznie

najlepiej jak pojdziesz i sam/a sie dopytasz :P a jak juz bedziesz to zapytaj o kolczyk w brwi i daj mi znac :P pozdro

oj bedzie sie działo :D

Do jutra :D
Ja też startuje!

Jarek

W tym sęk, że ja własnie głosowałem na Platformę i cieszę się, że wygrali wybory, może u nas w regionie nie, ale w Polsce tak. I może w końcu coś w tym kraju ruszy, bo za czasów PiS-u, to wręcz odwrotnie, cofaliśmy się w rozwoju! Czas żeby rozwinąć ten kraj dla człowieka po studiach.

Zbych

Wykształciuch - kim jest?

Kim jest łomżyniak przeciętny, kim łomżanin? Jakie są ich wzajemne stosunki.

Kto jest inteligentem, kto jest robolem - kto się z nimi utożsamia, co myślą o sobie samych i co myślą o sobie nawzajem?

Jak Polak traktuje Polaka? Czy Polak musi być Polakowi wilkiem?

Mam wrażenie, że co po niektórzy wręcz na siłę szukają nie tylko różnic, ale wręcz wrogów. Ktoś kto myśli inaczej nie może być przyjacielem, czy kolegą - nie można z nim kulturalnie rozmawiać bo staje się automatycznie wykształciuchem, komuchem, klerykałem, liberałem, POpaprańcem, PiSowszczykiem, wieśniakiem.

Nie macie wrażenia, że znaczna część z nas (de facto) przesadza i to mocno?

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

sratatata, naj naj naj... <lol2>

innym sie podoba,innym nie,wazny zeby mi sie podobalo.

Ludzie,nie o tym rozpoczelam temat,wiec po co wtracacie swoje moralne opowiastki..jak to sie mowi-ciach temat;p

najtaniej by bylo jakbus wogle niezdejmowal heheh:D

Witam
moja babcia pochodziła ze Sławca, natomiast prababcia Helena Góralczyk była z domu Chludzińska; mam jej piękną fotografię z 1914 roku.
Pozdrawiam wszystkich Chludzińskich, na pewno mamy wspólnych przodków.
Elżbieta

Rozumiem, że chcesz być "modnom", zaimponować koleżankom i pochwalić się w szkole hehe, kiedyś z tego wyrośniesz, rach ciach, koniec tematu ;]

23Emilka, a nie pomyślałaś, że problem nie leżał w doborze materiału, a w tym, że chciała Ci sprzedać swój towar, żeby zarobić? :-)

Witam simlock z k750i 20zl Serwis Gsm na wojska polskiego 127A

Co możemy osiągnąć bez rasowych napastników. Przecież Ebi to ofensywny pomocnik. Sam mecz cienki , a w Belgii grał praktycznie drugi skład z b. młodymi grajkami. Jest jeszcze czas by z tą reprezentacją coś zrobić , by nie było wstydu. Dużo było niedokładności i brak gry kombinacyjnej. Pożyjemy , zobaczymy.

no no patrze ze szybko zmieniasz se checi na samochodziki:)lepiej kup se te wymarzone bmw i bedziesz miał te jedno marzenie z głowy:)

heheh,ja podjalem w tzm temacue tey temat yam cafe....krytyka byla jak nic...po 2-ch dniach temat zniknal...:)tak to juz jest na wsi lomzy, wszystko wolno ale nie wszystkim wiec i po temacie..:)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

hehe no ja wiem że chodziło o GPS, ale o co chodziło dalej? O bełkot??:P hihi

rudy błazen z druhem

Do: Kefas
Postawiłeś ok. 10. pytań i żadnej tezy.
Nie ma człowieka o cechach "przeciętny Łomżanin". Mozna coś powiedzieć w oparciu o dane statystyczne, ale ich nie posuadasz (albo nie chcesz ujawić.
O tym, że nie jesteśmy solidarni pisza wszyscy.
Jak na tym tle wygląda Łomża? Nijak.
Kefasie, czy masz optymistyczniejsze spojrzenie?

Zuza

"Wystarczy bierność dobtych ludzii, a by zło zwyciężało (Edmund Burke)

Odpowiem wa na to pytanie. Na pytanie które brzmi: Będzie CH czy nie???
Będzie, ale za to jeden wielki ch*j...

rudy błazen z druhem

Dzięki za posty i proszę o jeszcze :):):):)!!!

koziol0

do cytryniak: nie wszystkie kolczyki robione sa ze stali chirurgicznej, bo sa jeszcze np. z tytanu lub z bioplastu. no i niektorzy maja uczulenie wlasnie na te ze stali chirurgicznej. najbardziej polecane sa te z tytanu.

do Nero08: zrob sobie kolczyk i nie sluchaj rad innych. to super sprawa, choc na poczatku bedziesz dziwnie mowila, jezyk bedzie baaardzo spuchniety i bedzie bolal, ale po kilku dniach bedzie juz lepiej, a po ok. 2 tygodniach bedzie w ogole super. wiem to z doswiadczenia :) tylko czasami sprawdzaj, czy jest dobrze dokrecony, bo ja juz polknalem 2 kulki. poza tym na poczatku musisz zalozyc dluzszy kolczyk, bo jak ci jezyk spuchnie to normalny bedzie za maly i bedzie ci sie wbijal, a to jest zle. po zejsciu opuchlizny mozesz wymienic na krotszy lub nie - to zalezy od twojego upodobania. ja w warszawie placilem 100zl razem z kolczykiem ze stali chirurgicznej w studiu tatuazu. oczywiscie polecam, ale to w warszawie. myslalem, ze ceny w lomzy sa tansze.
pozdrawiam
mariusz
www.CzarnaOwca.com

rudy błazen z druhem

dzieki Mariusz;]]rowniez pozdrawiam

bo gg mi się psuje

hehe

uwaga napotkałem na ZAKOŃCZONĄ aukcję w której ktoś kupił
nadajnik gps razem z telefonem

fajnie bo za 1000zł miał nadajnik GPS a do tego jeszcze telefon na rozmowy, wg. mnie opłaca się jak niewiadomo co... w dodatku nadajnik sprawny...

co o tym myślicie?

A paznokcie fajnie robią na Długiej, tam bierze 120 zł za akrylowe, a za pomalowanie naturalnych nie wiem ile bierze.

wirkoz
tak jestem w humanie w 1 klasie :).
Co do nauki w humani, to trochę jest. Wszak na niektórych przedmiotach jest łatwiej, ale z polaka, czy histy to mamy więcej niż inne klasy :). Ale skończmy to rozkminiać, bo jeszcze chłopak się wystraszy i nie wybierze dobrej szkoły :).

3,5xr?

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org