wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak sekta- to i teczki....

juz nie licze na to że je odzyskam, za błędy trzeba płacić jak mówią ale aż tyle....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak sekta- to i teczki....

Czy wie ktoś może kto jest właścicielem lokalu nr 5 na dworcu autobusowym.Chcę otworzyć działalność. Poszukuję lokalu na dworcu. Nr 5 stoi zamknięty. Proszę o pomoc.

markac ma racje! Najlepszy kebab w bialym wlasnie przy dworcu pierwsza budka przy przystanku naprawde polecam!

Jarek

Prawda, pamiętam ze studenckich czasów, Białystok budka przy dworcu PKS....
szkoda, że trzeba wydac na bilety, żeby zjeśc coś dobrego

justine - rzeczywiście, przyniesiono mi danie z zaplecza, to powinno było mnie zastanowić...

Nie trzeba zapytać prawnika?

Podam Wam gdzie w Polsce są najlepsze kebaby.
1. sieć Petra, Wrocław
2. Galeria Dominikańska, Wrocław
3. Stary Rynek, Gliwice
4.Dworzec Centralny, Warszawa.Nie pamiętam w tej chwili nazwy.Mają parę punktów na Dworcu.
Oczywiście wszystkie te punkty są własnością obywateli z Bliskiego Wschodu.

ciuchy nie wypalą...

Wejdz na stronke: http://www.clublomza.fora.pl/iv-eliminacja-kjs-brd-t830.html
tu jest troszke wiecej informacji.

Jezeli dane, czyli adres i nazwa odbiorcy były dobre a tylko machnales sie w numerze konta to mas zpodstawe do ubiegania sie o zwrot. Jezeli tylko sam numer konta bez danych to amen....

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Ja jak ja nie miałem na myśli wyścigów na 1/4 chodziło mi o te wygłupy w mieście na drogach publicznych niech jada i pokażą co potrafią na odcinkach do tego przystosowanych.
Niech panowie od srebrnego civika 2 czerwonych jeden z beznadziejnymi nalepkami kolega od bmw z anteną niech wpadną i pokażą jak się jeździ a nie narażają ludzi na niebezpieczeństwo na publicznej drodze ostatni przykład ul. Rządowa

Pozdrawiam Cię Kosiniak

heh spoko, moze zle to odebralem, looz

Sa przeciez do dostania w sklepach pakowane po 2 sztuki. Kosztuje ok 7-9 zl. Opanierowane itp. wystarczy podsmazyc.

Jarek

a co za problem podejść do sąsiada i się po prostu zapytać, skoro to takie ważne...

Głodna sie zrobiłam...

PKO SA proponuje kredyt lokatorski bez wpisu do hipoteki, warto pomysleć o tym jeżeli nie ma się ustabilizowanej sytuacji z właścicielami nieruchomości (np ktoś gdzież wyjechał).

Witaj

Pracuję w jednym z banków i powiem ze w tego typu przypadkach nalezy zwrócić sie do osoby na konto której pieniązki wpłynęły z prośba o zwrócenie. Osoba ta oczywiście nie ma obowiązku sie zgodzić. Jeżeli zatem prośba nie przyniesie skutku sprawę kieruje się na drogę sądową.

Pozdrawiam

Camel hehe patrze że jesteś w porządku facetem:-D Życzę Ci powodzenia w poszukiwaniu TEJ WYMARZONEJ:D No a wody w proszku możemy poszukać, może kiedyś znajdziemy:D:D

Zbych

ubunga bunga

kulig ale ty masz nasrane w glowie chlopie a skad przyszlo ci do tego pustego lba ze jestem lekarzem moze z nicku jeszcze wyczytasz specjalizacje?? drugi idiota szkoda gadac

1. wiśniowe BMW do KJS się nie nadaje zupełnie...

2. srebrny Civic? ten ospojlerowany? chcesz, żeby szpachla i plastik odpadły przy naprężeniach budy? :)))

3. kolega od czerwonego Civica startował w KJSach jak jeszcze jeździł innym samochodem...

4. a ten czerwony Civic z nalepkami to jeździ spokojnie...

Pifpaf

Ja jadłem w białymstoku w jakiejś budce i za bardzo zadowolony nie bylem...dobry był ale mięsa bylo 1/4 a reszta to warzywa a nie zbyt je lubie wiec wiadomo...a jesli chodzi o Łomże to smakuje mi na dworcu.

Idź na pocztę gdzie wpłacałeś kasę i złóż reklamację. Jeżeli konto, które podałeś, nie istnieje, to ta kasa „wisi” na poczcie lub w banku, na którego konto chciałeś te pieniądze wpłacić i jest jak najbardziej do odzyskania. Jeżeli natomiast to konto istnieje, to raczej małe szanse na odzyskanie pieniędzy. Wtedy to już chyba zależy tylko od dobrej woli właściciela konta.

Uwaga!!! nabity :)))))

wątpię, może pizza miesiąca, ale nie roku. pizza roku musi mieć coś specjalnego w sobie

wtedy wyślesz mu drugi przelew z tytułem o treści: "Proszę zwróc przelew z przed kilku dni na konto xxxxx :) "

Przynajmniej jedna osoba choć trochę mnie rozumie.Tylko że dalej nic nie wiem.

Samochód który nadawałby się na takie coś niestety sprzedany> Obecnie mam za długi zdaje się gabarytowo.......szkoda. Można się fajnie rozerwać:)

płutno.

Gratuluje ! wiem ze to kadra z polskiej ekstraklasy ale jak by nie bylo to zaszczyt.
pozdrawiam

i co?.Psiutka zwisła.Kulig poszerzył horyzonty?
po chu. to było.?
Słuchaj frajerze starszyzny i nie cwaniakuj

Czy jest w Łomży lub okolicy jakiś skup, lub miejsce gdzie ktoś przyjmuje butelki i ogólnie szkło? Nazbierało mi się tego i nie wiem co z tym zrobić - żeby nie wywalić do lasu:)

Serce,
dziekować Bogu jak sie znajdzie ktoś, co coś madrego podpowie.Głupich ,,cfaniaków,, u nas dostatek.Ja powiedziałem, gdzie dobrze i ze smakiem.
A co sie dowiedziałes od doktorka?
Oprócz głupiego cfaniakowania nic.To mlon wirtualny.)
W du..e był gó..o widział.Po prostu śmierdziel, do bujany.))))

to ta buda jeszcze stoi? Za dzieciaka sie biegalo butelki sprzedawac, jeszcze mi powiedzcie, ze ten sam, charakterystyczny facio skupuje ;)

kozę z nosa :-D ???????????

Przeciw....

Zbych

Siemka. Mam 15 lat i jestem zupełnie inny od wielu w moim wieku. Nie palę i nie biję się z nikim. A napewno już nie zrobiłbym krzywdy małemu bezbronnemu kociakowi. To jest chore. Jak można tak traktowac niewinne zwierzęta? Ah...dobrze że nie jestem taki :)

Hm.. tak się składa, że ta czerwona i wg co nie których z Was wieśniacka honda z nalepkami i spoilerem nalezy do mnie :) no i odrazu kilka spraw musze wyjaśnić :)

1. Auto kupiłem już shamione tymi nalepkami itp, było tego więcej ale kilku rzeczy się juz pozbyłem, na naklejki i spoiler tez przyjdzie odpowiedni czas - po zimie. Może więc dziwic co nie których z Was, że kupiłem to auto, ale juz to wyjaśniam - EG9 to jakby nie było rarytas, ciezko jest znaleść sedana z tym silnikiem, ponieważ auto ogólnie jest zadbane ( tj. wnetrze i silnik) więc zdecydowałem się na jego zakup, a te wiesniackie rzeczy zawsze mozna zdjąć. Auto na wiosne będzie gotowe więc wtedy pogadamy.. tyczy się głównie Panów Bogdan i Majek

2. Jesli chodzi o udział w KJS to po pierwsze to auto sie zupełnie do tego nie nadaje, a po drugie jest mi go szkoda do takich rzeczy.

3. Majek: "ta moc dzięki której prowadzący ja szofer ze strachu ma otwarta paszcze" :/ wiesz.. ja se nie przypominam żebym kiedy kolwiek bał się jeździć tym autem a tym bardziej jeździł z "otwartą paszczą" N/C

4. Piszcie o tym kjs a nie piszecie jakies głupoty na temat obcych aut na temat których nie macie zielonego pojęcia, wiecie mało albo nie wiecie wszystkiego do konca.

To tyle z mojej strony

Zdecydowanie przeciw ! Mamy swój kraj nie po to by gdzie indziej iść na łatwiznę...

VOTUM DEO IGNOTO

najlepiej to nie mieć żadnej 3 czerwony pasek obowiązkowy inaczej do II nie ma szans!!!! chyba ze oceny inne zredukują te 3 i będzie sporo pkt z egzaminu

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Gazela - a czemu uważasz, że to jest bzdura? A poza tym jak już wcześniej napisałam, takie jest moje zdanie i mam wiele przykładów na to. Wystarczy się przejść koło Statka w piątkowy lub sobotni wieczór. Prawie każda dziewczyna lansuje się na właśnie taką osóbkę jak długonoga piękność. A dlaczego? Bo faceci najpierw patrzą na wygląd i w ten sposób oceniają z którą pójdzie im łatwo a z która nie. Pozdrawiam

Heh,nie dawno miałem w rodzinie ślub,wyszliśmy z kościoła i jechaliśmy na wesele,a kilkunastu gówniarzy(12-13lat) od razu zrobiło bramę pod samym kościołem,kiedy drużba dał im cukierki strasznie się oburzyli,i oznajmili,że chcą wódki a nie cukierków! Ustali na środku i powiedzieli "nie przejedziesz skur**** jak nie dasz każdemu po pół litra!Wtedy mój wuj (on był drużbą) wkurzył się i kazał im ...uciekać ;) a oni z tekstem -"jak nie dasz wódki będziesz miał cały samochód poobijany" (tu rzucali różnymi epitetami) I całą noc kręcili się wokół auta,trzeba było odprowadzić je do domu ...

Druga sytuacja..to gdy byłem z dziewczyną na spacerze a czterech gówniarzy kręciło się koło nas,chrachali przeklinali stroili sobie żarty,krew się we mnie zagotowała pogoniłem ich to spieprzali aż się kurzyło ..

Albo kiedyś siedzę sobie na ławce w parku..podchodzi do mnie chłopak..nie wiem ile miał lat,około 10(?) Taki mały w okularach..i pyta -"masz szluga ? " To przechodzi ludzkie pojęcie ;|

ja tez jestem w ostaniej klasie w gimnazjum i mysle ze pojde albo do drugiego albo do trzeciego zalerzy gdzie mnie przyjmą:P

2 LO

Ja też mam internet z vektry i jestem niezadowolony czego nie mam zamiaru ukrywać nie wiem co sie dzieje ale przez ostatnie czasy słabo chodzi czasami to nawet strony ledwo się otwierają.Tak jest już od półtory miesiąca miał być zwiększony ale na to wygląda ,ze chyba zmniejszyli wczesniej wszystko lepiej chodziło.Pozdrawiam

Świadectwo z paskiem, nie zawsze wystarcza, bo jeśli gorzej pójdzie Ci egzamin to wtedy lipa :-/ Możesz mieć troszkę słabsze oceny i dobrze zdany egzamin i Cię przyjmą spokojnie do 2 LO, tym bardziej, że co roku obniżają punktację :-)

Pojebani są qrwa niemją co robić tylko zwierzaki zabijać....

Zbych

Autor: sebi (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) ''Wy, dzieci Neostrady'' Serwery w nocy wyłącza się i modernizuje a nie w godzinach przed wieczornych .

To było do peeter09.

Uwaga!!! nabity :)))))

rady, nie pierd... toć w Łomzy rzadzi PO:)))

LOL

*** *** - co Ty za bajki piszesz o smużeniu NEC-a MultiSync 20WGX2 PRO . Na egiełda są testy i wygląda , że to taka Twoja konfabulacja. Patrz: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2610-3 .

Ale jak zauwazyles Twoje sugestie nie sa potrzebne,bo nie o takim temacie jest rozmowa,masz chec kogos zjechac za jego upodobania zaloz nowy temat.A ten sama nadalam,wiec moge komentowac.A jesli chodzi o aluzje do 'kogos madrego'...dalej sie nie wypowiadam i jak mowilam proponuje zalozenie nowego tematu;p

hmm...fajnie jest iść na taki bal sylwestrowy tylko gorzej jak się nie ma partnera tanecznego:P

ogladac mozna:

UW --> Urząd Wojewódzki Obok BPH
Poligonowa --> ??
Ferenc --> Piłsudskiego
Szuter --> Poznańska
JW --> Al. Legionów obok Mc Donald's

Wszystko fajnie, dyskusja ciekawa, tylko szkoda że obrażacie siebie nawzajem, gdy tylko ktoś ma inne zdanie. To jest forum tutaj każdy może wypowiedzieć swoje poglądy, a przecież nie każdy ma takie same.
Pozdrawiam !!!

Może detektywa??

Zbych

Yyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Zbych

Bank który prowadzi konto twojej firmy, lub prawie każde towarzystwo ubezpieczeń.
Jest przy tym bardzo dużo roboty papierkowej. Ubezpieczenia finansowe nie są takie proste do zawarcia, więc przygotuj się na szereg barier biurokratycznych.

Przesyłam wykaz dokumentów jakie Firma ubiegająca się o gwarancje finansowe powinna najczęściej przedstawić:

1. Aktualny wyciąg z KRS,wpis do ewidencji działalności gospodarczej, statut i umowa spółki,
2. Numer statystyczny REGON,
3. Wykaz majątku właścicieli firmy (druk w załączeniu)
3. Sprawozdanie finansowe za rok poprzedni zawierające bilans, rachunek zysków i strat, informację dodatkową, a w przypadku gdy sprawozdanie podlega corocznemu badaniu również opinię i raport biegłego rewidenta oraz zestawienie zmian w kapitale (funduszu) własnym i rachunek przepływów pieniężnych,

4. Sprawozdanie F-01 za ostatni okres rozliczeniowy,
5. Aktualne zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o nie zaleganiu z podatkami
6. Aktualne zaświadczenie z ZUS o nie zaleganiu z płatnościami składek na ubezpieczenie społeczne
7. Opinia banku prowadzącego rachunek bieżący
8. Opinie banków, w których firma ma zaciągnięte kredyty
9. Inne wymagane dla danego rodzaju działalności zezwolenia i koncesje przyznane Zobowiązanemu,
10. Zeznanie podatkowe za ostatni rok oraz miesiąc wraz załącznikami składane przez osoby fizyczne prowadzące dzialalność gospodarczą, i o ile podmioty te nie są zobowiązane do prowadzenia ksiąg rachunkowych,

11. Opinia beneficjenta opisująca przebieg dotychczasowej współpracy i rozliczeń ze Zobowiązanym
12. Specyfikacja istotnych warunków zamówienia w przypadku ubiegania się o gwarancję wadium, kontrakt, którego gwarancja dotyczy w przypadku ubiegania się o gwarancje dobrego wykonania kontraktu.

Mając te wszystkie dokumenty - pozostaje tylko udać się do banku, albo zadzwonić po swojego agenta ubezpieczeniowego, by załatwił resztę formalności.

Sądząc jednak po zadanym pytaniu, nie masz swojego agenta, bo przecież poprowadziłby całą sprawę i udzielił takich informacji jakie ja przedstawiłem.

Dobry agent ubezpieczeniowy - to oszczędność czasu, a czas - to pieniądz.

Jeśli mogę jeszcze w czymś pomóc - chętnie pomogę.

POZDR.

Obojętnie jakby nie podali, jakby nie zrobili, cokolwiek by nie zrobili, wam będzie źle, bo przecież łomżyniacy już tacy są, że ciągle narzekają, że pizza była niedobra, kebab w Łomży jest niedobry, dyskotek i klubów porządnych w Łomży nie ma, hiper druper Hipermarketów nie ma..., a że jest weekend, to trzeba usiąść przed komputerem i krytykować wszystko co w Łomży powstaje. A właściciele mieli na tyle jaj i odwagi, że zaryzykowali i taki biznes w ogóle (zaznaczam, że piszemy "w ogóle", bo większość łomżyniaków ma z tym nie lada problem, co widać szczególnie na tym forum) założyli, czego wy możecie im tylko pozazdrościć i ewentualnie ponarzekać, bo nic innego wnieść nie potraficie. Tommeknet, Ty byś wmontowal klimatyzację nawet do WC.
Pozdrawiam wiecznie narzekających łomżyniaków, nic się nie zmieniliście i nigdy się nie zmienicie, bo jak komuś coś przeszkadza to robi coś w tym kierunku, żeby to zmienić. Dajcie do zrozumienia właścicielowi, że warto byłoby zainwestować w takie urządzenie, albo sami załóżcie własną pizzerie i montujcie tam co chcecie.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org