czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Stan wojenny T/N?

Widze dyskusja napięta wiec i ja sie wypowiem.. a wlasciwie to mam informacje.. bo byłem dzisiaj (wtorek) w BOK inetu i powiedzieli mi ze juz mają sprzęt i juz na dniach powinni uruchomic ten nowy system. (ze niby zamawiają z jakichs zagranicznych firm sprzęt i niby ma byc za 2 dni a przychodzi za 2 tygodnie.. i tak sie wydłuża) no i mam nadzieje ze bedzie lepiej bo jesli nie bedzie wiecej niz 50kb/s to niestety zmieniam na NEO bo takie transfery jak sa teraz to moga byc dla dzieciaków ktorzy wchodzą do neta tylko po to zeby poczte odebrac .. no ale coz mają czas do 1 lipca ;]

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Stan wojenny T/N?

Treść jest ukryta

Czy IST jest lepsze od Inetu trudno okreslic bo obie mają plusy i minusy. Po pierwsze IP.. w inecie mozna wykupic swoje stałe zew. IP co dla mnie jest duzym plusem.. a w IST co.. na pare bloków jeden IP? Po drugie szybkosc.. wiadomo.. ist lepsze ale transfer sie waha a w inecie ma sie swój stały transfer (dobra dobra wiem ze mały :P) w inecie przynajmniej mamy swobode w IST? Wiekszosc portów poblokowana.. niby to dobre bo legalne.. zadnej kazy zadnego DC.. ale servera tez nie da sie postawic (to sie wiaze tez z zew. IP) Co do awarii czy przerw to nie narzekam na inet.. no moze czasem cos sie stanie no ale to ze piorun trzasnoł w cos albo zerwała sie jakas linia to chyba zalezy od natury a nie od dostawcy... uwazam ze INET to bardzo dobra firma i stabilna i wszystko w niej jest plusem oprócz transferu ofkors.. ale mam nadzieje ze niedlugo wywiążą sie z umowy i bedzie szybsze (mowił gosciu w BOK ze nawet 4/5 razy szybciej jesli siec nie bedzie zabardzo obciażona) czyli bedzie podział przepustowości miedzy wszystkich jednak "wykupiona" przepustowosc napewno bedzie stała.. no i dobrze by było gdyby połączyli siec w jedno..

pozdrawiam

P.S. Jesli macie kase to zapomnijcie o ist i inecie i bierzcie Neostrade.. to najlepsze rozwiązanie w polsce jak narazie (mowie o domowym wykorzystaniu.. to ze dsl itd jest to ja wiem ;])

Pomarzyć... ale...

Czy ktos wie moze dokładnie co tam bedzie, jak to bedzie wyglądało i mniejwiecej ile osób przewiduje sie tam? I czy to jest płatne jakos czy wstep wolny.. i czy na dystrybucje linuxa trzeba tez kase/płytki brac?

(sie nazbierało tych pytan no ale moze ktos wtajemniczony bedzie)

Heh a ja uwazam ze powinni wybudowac nowy Skate Park bo ten ktory jest.. moze nie uzyje okreslenia "do bani" bo moge za to oberwac.. ale znam duzo osob (ktore tam tez przesiadują) ktore mowią ze tam nie ma nic ciekawego.. skatepark powinien wyglądac jak w grach typu Tony itd.. a nie jedna rampa i do tego niewielka .. i kilka górek, zjazdów.. i gdzie tam szalec? No chyba ze chcą drugie cos takiego wybudowac no to rzeczywiscie lepiej te pieniądze wydać na cos pozytecznego (np nowy komp dla mnie :D)

Pała

Jak pamiętam Twój wpis na tym forum, Piotrze, z adresem pewnego blogu- pamietnika ojca, to możesz okazac sie świetnym rodzicem.
Życzę Wam obojgu, żebyście mogli sprawdzić to naprawdę...

O to chodzi ze nie uzywam wspomnianego outlooka. Korzystam z bramek pocztowych i to nie jednej. Takie listy odrazu usowam nie czytajac, o nieuruchamianiu zalacznikow nie wspominajac. Uzywam komercyjnej skrzynki i nie tylko. I to wlasnie z pod tej komercyjnej przychodza do znajomych maile rzekomo odemnie, co nie jest prawda.

ja3 - chyba sie nie znamy widziałem cie na starym dworcu jak szalałeś swoim białym VVTi i nie przypominam sobie zebym cie znał.Co do organizacji to fakt mogli by trochę więcej trybun ustawić, kibli tez,a i zjesc w sumie nie mozna było bo koleje poważne, ale pewnie widziałeś jak niektórzy byli zorganizowani mieli swoje piwko, grile, towar i ok. A ty LADY... to wogóle jesteś jakaś dziwna w łomży na FADOMIE podobało ci się,a w MODLINIE nieeee no tak tam maluchów nie było hehehe pozdrawiam P.S. ...a co w BIAŁEJ PISKIEJ ?????? I KIEDY ??????

Nawet w ulicach łomży jest masa dziur, fakt jeśli chodzi o rozrywkę to nawet dobrego kina nie ma w łomży, imprezy też słabiutkie, dyskoteki żadnej, ale MC DONALDS jest... hehehe NOEMI ma rację ze swoim porównaniem. Mi się wydaje że wina tej DZIURY lezy po stronie mieszkanców łomży jest tak : jak nic się nie dzieje to żle ,a jak coś się dzieje to też nie pasuje... sami nic nie umiemy zorganizować ,a i inwestorów z zewnątrz też nie chcemy typu markety itp. kościoły, stacje paliw i to wsio pozdrawiam

osobiscie nie przepadam za tego typu muzyka ale mozna powiedziec ze grafika strony ciekawa

Kurak (chyba tak się nazywa) nad Narwią, teraz ma autoryzację skody, ale kilka lat temu jego żona mieszała lakiery tak, że przysyłali do niego z innych zakładów na dobranie koloru.
Tylko chyba niestety nie jest najtańszy :((

___________________________________-

Pytanie

A zreszta temat zamkniety juz !!!

Inet nadal chodzi fatalnie...

W tej majowce to tylko pokaza ogni byl fajny i kapela orkiestra dni naszych hehe

Idz na piwko !

Akurat wczoraj pisali z polaka a dzisja z ogolnych ciekawe jak im tam poszlo... mowie ofcorse o gimnazjalistach

A i powodzenia wszystkm maturzystom !!

Porównanie?

ok na drugi raz sie nie zgubie :)

tak ok. do 15:00 - 16:00

Zbych

ano jak narazie nie widac :((

Tak jak w temacie jaki był ? Łatwy czy trudny ?

Wypowiedzcie się na temat :

Najlepszy ośrodek kształcenia kierowców w Łomży ?

Jaki i dlaczego właśnie on ?

Czemu tak mało dziewczyn chodzi w stringach ?

Zacięzka muzyka jak dla mnie

Ostatni jest the best ciekawe czy jest ktos w łomzy kot umial by rysowac takie scenki i jak to robi mleczko. fajne by bylo urozmaicenie na stornie 4lomza.pl

Są lepsze.

Hiatus

okaże się. Ciekawe jak będzie z frekwencją

Życie to komedia

O co to chodzi ? CO to za konopka może jakieś bliższe informacje ?

A co póniej Anego Mike ? Są już jakieś plany na wakacje ?

8 maja to już w sobote ? wybiera się ktoś ?

Jeśli Zamiejska byłaby zrobiona to czy nie warto by zrobić zmiany organizacji ruchu na Wiejskiej i Stacha Konwy. Zrobić je jednokierunkowe w kierunku Nowogrodzkiej. Może część ruchu lokalnego pominęłoby górny odcinek Zjazdu i rondo.

Za tydzień moje imieniny :-)

nazis

Dobry

jaki gość !

hmm... bardzo latwy z matnmy i fizy ciezki z humana ( wyczytaj z czarnego zdjecia cos o świetle). Ci co ściągali na humanie sa zawiedzeni kilkoma grupami. to tyle z pierwszej ręki

ee tam , na latwizne ida , z takiej strony audycje biora http://www.emi.com.pl/
zaden wysilek i efekt tez nieciekawy

zrobcie jakies fajne swoje audycje np audycje Disco Polo , kiedys miala byc podobno , tak mowil na antenie Pan Zajkowski wlasciciel radia , pamietam jak to mowil, i co nie ma audycji. I gdzie sie podzial Pan Waldemar !!!! ??? on tak naprawde to potrafil zachecic do sluchania bo mowil o lokalnych problemach a podobno to lokalne radio, a teraz to nic specjalnego , co mnie obchodzi to ze Britney Spears sobie powiekszyla biust lub ze jakis mieszkaniec niemiec mial sraczke przez tydzien :(((((( Ja chce Disco Polo i Waldemara !!!

he he :) słyszałem to w Radiu Łomża :) Oni grają Britney do bólu. chociaż nie powiem bardzo fajne radio. A propo, czy ktoś wie czy w końcu to Radio Łomża / czy Radio Plus ? bo jestem ciekawy do kogo dzwonić, raz dzwoniłem to podają telefon do warszawy. Czy to idzie teraz wszystko z Warszawy ?

W życiu chodzi o to, aby uczyć się tak, by inni nie spostrzegli, że człowiek uczy. W Ameryce to jest najważniejsze. Gdy zaczynałem pracę w gazecie, nie miałem najmniejszego pojęcia o tutejszych standardach prasowych, a o Quarku tylko czytałem. Usiadłem we wtorek rano przy biurku, a na piątek miałem złożyć 96 stron gazety. I tragedia... Inny wymiar strony, jakieś dziwne cale, inne profile koloru... No i ten Quark... jakże inne skróty klawiaturowe, niezgodny z niczym. Popatrzyłem na poranione od mrozu palce na dachu, przypomniałem sobie zrywanie ostrych aluminiowych płyt sidingowych, i dwa dni póżniej nikt nie wątpił że Quarkiem znam się od kołyski.
Teraz chodzę do szkoły - darmowej szkoły angielskiego... W klasie jest 11 murzynów i ja... W ogóle w tej szkole chyba jestem jedynym białym. Usłyszałem opinię że jestem odważny, ale co mam zrobić, na inną szkołę mnie nie stać, a tu poziom jest w miarę wysoki. Joyce, atrakcyjna murzyńska amerykanka, coś ze 160 kg polskiej wagi twierdzi że się przyzwyczaję, a ja czasami myślę sobie, że kupię w łan dolarowym sklepie karton pasty kiwi black i będę się przed szkołą pastował żeby zniknąć w tłumie.
Uczę się religijności, czasami siadam na ławce, lub w kolejce jadąc do pracy, lub w autobusie i myślę o bogu... nie modlę się słowami z książeczki, lecz proszę o pomoc, o wskazówki. Pocieszam się gdy spotka mnie coś co odbiega od moich planów, że Bóg wie lepiej co dla mnie dobre i kieruje mnie na właściwą drogę.

Nauczyłem się by nie wierzyć Polonii. Dziś stałem na przystanku na rogu Belmont i Milłoki przy tak zwanej ścianie płaczu. I Michał K... tutejszy biznesmen zwodził kolejnych biednych polaczków, niezorientowanych w tutejszych realiach plotąc im bajeczki, przy których i Ezob, i Grimm i Andersen są tylko miernymi opowiadaczami. Roztaczał wizje, machał łapami pokazując kupki dolarów, chłopaki rośli w siłe, gdy mrugali oczami słychać było dzwięk kasy fiskalnej.
Oni tą kasę zobaczą tak jak ja swoje pieniądze za reklamę.
Nikt nie oszukuje lepiej niż "stara" polonia...
Dzięki Ci boże że spotkałem Mariusza. On otworzył mi oczy na Amerykę, a praca w gazecie pokazuje mi że najbardziej krzycząca Polonia, najbardziej zasłaniająca się papieżem, patriotyzmem i polskością, to naprawdę kilku oszustów, którzy biją na tym kasę.
Ale i są prawdziwy Polacy... I im za pomoc dziękuję... Uczę się cały czas bo człowiek uczy się całe życie.
Za chwilę idę na kolejny zew Polonii do zjednoczenia, i coraz jestem pewniejszy że to nigdy nie nastąpi, bo pseudopolacy starej daty żyją z nienawiści i dążą do skłócenia polonii. Bo oni sie nigdy niczego nie nauczą, nie pozwala im na to ich ego... buraczane ego...

Niedługo to już wogóle nie bedzie mozna jezdzić samochodami, 50km\h to bzdura jednym słowem. Ludzie Ci uchwalają takie rzeczy poniewaz nie mają co już ochwalać, więc ciągle coś zmieniają

Test matem. - przyrod. umieszczony jest na ponizszej stronie jesli ktos chcialby obejrzec:

http://bi.gazeta.pl/im/2059/m2059042.pdf

Stringi są mniej interesujące od ich zawartości ( w normie oczywiście):-0

Masz rację: Mądrość i Dobroć - to ciche istoty! Pozdrawiam i pisz dalej. Czekam na teksty.

Przyjdzie lato - wakacje dziewczyny napewno wskoczą w stringi teraz może i też je noszą ale ich tak ich nie widać bo jest jeszcze chłodno i dziewczyny nie zakładają jeszcze letnich ciuchów.

I bardzo dobrze, w innych krajach unii jeżdża 50 km/h i nie płaczą.

Jak komuś za wolno to zawsze może zrobić licencje W lub WJ.

Certyfikat i licencja W i WJ upoważniają do startu w zawodach na torach zamkniętych w randze Mistrzostw Okręgu (MO) oraz Mistrzostw Polski (MP).

Wtedy można się wyżyć.

Boicie się tej unii, że aż strach. To jest tylko głupie 10 km/h. Nic się nikomu nie stanie jak zdejmie nogę z gazu.

Poza tym jak komuś wolno to między godziną 22 a 5 rano można jeździć 60 km/h.

A jak ktoś twierdzi, że będzie się spóźniał do pracy to też niezły gość, bez kitu. Ja tam jakoś się nie spóźniam a przejeżdzam całe miasto w drodze do pracy (oczywiście jeżdzę już 50 - tką). Zawsze można 2 minuty wcześniej wyjść z domu.

Szczyt zwinności - nasrać w stringi.

Trzeba wcześnij iść paciu :-)

już wiem, nie spojrzałem na tytuł. jak tak to wyrazy współczucia.
tak wogóle to jest to trochę bez sensu, bo często (myślę, że nie tylko ja) ludzie się myją późno w nocy.

cz

kto sie wybiera do iraku to musi miec wkalkulowane ze moze zginac,jak ktos niechce nie jedzie prosta sprawa,ale jak ktos chce zarobic troche kasy jak zolnierze to wiadomo ze nie jada sie bawic drewnianymi zolnierzykami tylko walczyc!!!
JA WALCZE TY WALCZYSZ ONI WALCZA

Szybko wracaj do zdrowia. A tak do tego wypadku to wszyscy nie znamy dnia ani godziny..................

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org