poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
WSPÓLNA ŁOMŻA

zdecydowanie porzadny klub, z selekcja, a ten lokal to przypadkiem nie Vip?? cos mi sie wydaje ze tak

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: WSPÓLNA ŁOMŻA

kucnij do miecza przodku swinopasa!! buahaha w Łomży to sie nic nie podoba nikou i tego sie nie zmieni!!

MASZ RACJE HANES TE TYLKO BY KASE Z LUDZI WYSYSALI

Szczerze ? chyba tak III liga powraca i powrócą dawne czasy na mecze będą przychodzić ci co naprawdę kibicują czy przegrywa czy wygrywa .

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Nie wiecie może o której ma sie on odbyć???

wstyd

Wiktor75(at)10g.pl

może będzie dobrze już 2-1 przegrywamy

na dole tak :) przeciez nowy wlasciciel juz cos tam dziala!!

na dole tak :) przeciez nowy wlasciciel juz cos tam dziala!!

Po Mszy, która zaczyna się o 18.00.

*X*X* również mam vectrę 3 lata kiedyś to było coś była neostrada i szeptel i miało się te liche 256. A teraz IST ? u mnie na osiedlu wszyscy co mieli vectrę zmienili na IST ja zostałem bo mam jeszcze pół roku umowy i tak się podniecają że filmy w 10 minut że MP3 w sekundach takie ładnie cudownie ciekawe na jak długo U mnie działa bez zarzutów chyba że stronki takie co mają liche serwery i duże natężenia są to lipnie ale dużo gram przez internet Warrock Bt 2 itd. i powiem ci że jeszcze ani razu nie miałem laggi a co do ściągania,cały 9 sezon Top Gear z P2M ściągnełem wciągu godzinka półtora .Nie jest zle. Teraz każdy ściąga i prędkości nie wiadomo jakie, kiedyś żeby gta 2 ściągnąć trzeba było pół dnia ściągać ale człowiek siedział czekał a później miałem większa frajdę z ściągniętego pliku tak samo MP3 czekało się kiedy będą brzmienia a teraz nie zdarzysz przeczytać co pisze a już ci działa eh.

rudy błazen z druhem

chcecie wiedzieć/dowiedzieć sie jak nasze kochane Władze - Pan Prezydent i Jego zastępcy pomagają ludziom którzy oddali na nich glos?...Ciekawy artykuł juz w najbliższy czwartek –tygodnik „KONTAKTY”pod tytułem..."Wykup mieszkania" chyba najdłuższy z możliwych. Sprawa tak skomplikowana ze władze nie wiedzą jak to ugryźć. Zachęcam do lektury.

gość w pierwszym poście pisze wyraźnie że ten lokal na legionów, na przeciw jednostki, a tu ktoś vipem wyskakuje...

VIP jest mniej więcej na wysokości jednostki... co się tak przypierdalasz do wszystkich?

Do osób korzystajacych z p2p, czyli ściągających różne torrenty, w programie do ściągania trzeba wpisać port, często z tym jest kłopot. Stąd jest wiele skanerów portów, którymi szybko można sprawdzić, czy mamy u naszego operatora otwarty jakikolwiek port TCP, czy UDP.

Do tego przed chwilą użyłem programiku SuperScan4.0. Wpisuje się tylko w zakładce Scan nasze IP w polu Hostname/IP, klika > i wynik mamy po chwili. Choć ściągam jakieś filmy, programy, czy inne sprawy mam zamknięte wszystkie porty w IST. Wynik: 0 otwartych portów. Informował wcześniej mnie o tym uTorrent, ale coś tam kapie i zawsze po kilku dniach nakapie. Powinny być otwarte porty do tego typu spraw. Więc Vectra nie jest wyjątkiem, który ma zamkniete porty.

Ja sie musze tu zgodzic z 1POLAK, brakuje nam zakladow produkcyjnych... Jak cale miasto zyje z handlu i uslug, to dobrobytu nigdy nie bedzie. Wiec najlepiej, zeby zaczely powstawac zaklady produkujace cokolwiek, niekoniecznie zaraz jakies wielkie fabryki, ale to jest miastu potrzebne. Jak bedzie kasa to i kluby sie znajda i wszystko inne.

Kawiarnia, herbaciarnia, klub z klimatem. Ceny nieco wyższe niż u konkurencji żeby wykluczyć "młodzież" (20-letnie BMW, chłopcy zapraszają dziewczynki 18-letnie na 1 coca-colę przez cały wieczór) Czyli nastawienie na klienta pracującego, wydającego własne pieniądze ( wtedy prawdopodobne jest że zrobi to regularnie , natomiast młodzież dostaje kieszonkowe różnie) klienta szukającego spokojnego miejsca, bez głośnych k...a i ch..j, wyższego poziomu niż plastikowe krzesełka i stoliki ( np. dawny Łoś moim zdaniem troszeczkę wygubi klientelę, bo wątpię żeby poza facetami pijącymi piwo poszła tam np. pani doktor, albo nauczycielka - byłyby moim zdaniem zażenowane). Myślę, ze w Łomży mimo bezrobocia i biedy jest zapotrzebowanie na wyjście wieczorem do lokalu z klasą. Nie do mc, nie do pizzeri ( bo to restauracje-jadłodajnie no może poza 4pory gdzie ociera się klimat kafejkowy ) Dobra kawa (bo średnią klasa średnia zaparzy sobie w ekspresie w domku) dobre wino ( bo średnia klasa pija już wina ), klimatyczne miejsce ( żeby warto było wyjść z domu) klimatyczna muzyka ( nie disco, nie techno- bo to do tańczenia) może jazz, albo coś neutralnego, zeby można było spokojnie porozmawiać po pracy. Sala klubowa do wynajęcia na imieniny lub rocznice. Jednak podstawa to wysoki standart ( i to nie taki jak Amadeusz, imitowany i kiczowaty ale sugeruję obejrzeć takie kluby w Holandi albo Anglii-wcale nie muszą być rzeźby, alabastry czy stiuki - należy poprosić prawdziwego projektanta wnętrz o stworzenie KLIMATU )

Moim zdaniem powinien powstac Empik (albo cos w tym stylu, popieram:):) ) albo... coś, co zapewnia aktywną rozrywkę. Kręgielnia, albo sala gimnastyczna -nie tylko siłownia, ale różnorodny sprzęt powinien tam być. Ale znając życie powstanie sklep z ciuchami...

o!

Do rzymianki muszą zacząć przychodzić fajniejsze dziewczyny, a nie takie:

sklep całodobowy... :D (w zambrowie jest ich ze 3 minimum)

Brakuje porządnego centrum sportowego - z pływalnia, siłownią, fitnessem.
W Ostrołęce jest takie centrum. Nie trzeba wynajmować sali - każdy kto ma na to ochotę może przyjść zapłacić symboliczne 2,50 zł za osobę i korzystać z siłowni, salki do sportów walki z porządną matą. Oczywiście taka inwestycję nie robi się dla zysku, tylko społecznie, aby młodzież zamiast pić, ćpać ,miała ogólnodostępne miejsce do uprawiania sportu. Barów, Pabów, dyskotek i klubów mamy i tak pod dostatkiem. Do Łomży przyjeżdżają ludzie z Zambrowa, Wysokiego, Wyszkowa czy z wspomnianej Ostrołęki, by się pobawić - to już mamy. Teraz czas pomyśleć o młodzieży. Na co kolejne fast foody????.

Dziękuję bardzo wszystkim za rady sprostuje lokalizacje jest to nad hurtownia zabawek "Prymus" obok pizzeri De grasso Co myślicie nad studio urody kompleks rekreacyjno sportowy albo cos z innej beczki czyli Wszystko od A do Z związane z organizacja ślubu również z sprzedażą suknie dekoracje wystrój sal i kościołów ,samochodem ITP.

no właśnie
wg unomata przydałby się w Łomży jakiś dobry wujek który by za dużą kasę zrobił coś i najlepiej żeby potem wyjechał do Islandii dalej zapie r dalać a całą inwestycję przekazał na rzecz Caritasu. A czarni za 2,5 będą uszczęśliwiać i ewangelizować zwyrodniałą młodzież. To jakaś totalna paranoja. Unomat a może ty byś się odważył.

a nie o 20 ?

sorry moze nie tyle zainteresować a zwrócić uwagę

andzelika1007 przybliż temat

Beth:
Uczą!! Przynajmniej u nas i w 2LO. I się z tego cieszę, bo mam w końcu wybór i nie muszę się uczyć niemca... Rosyjski teraz moim zdaniem o wiele bardziej się przydaje.
Czas płynie dla wszystkich tak samo. Zawsze nam się wydaje, że jest go za mało. No cóż, tak jest :)
No oczywiście, każdy ma tyle lat na ile się czuje! Ale może powinienem do Ciebie mówić przez Pani?? ;)

to niech lepiej już będzie jakiś junk-food lol

SaneOne a już myślałam, że aż takich debili to w Łomży nie ma. No trudno myliłam się.
Faktycznie jak ktoś źle zainwestuje i nie nastawi się na zysk to jeśli nie jest instytucją charytatywną finansowaną z publicznych pieniędzy, to zarobią adwokaci, komornicy, i ktoś kto dowie się o licytacji pierwszy, może to być przy ogromnej dozie szczęścia - bo rozumu nie masz- nawet taki imbecyl jak ty.

Filgarka nie mam zamiaru Cie oceniac bo to co robisz to Twoja sprawa.Jednak mysle, ze gdybys bardziej pomyslala to mimo wszystko nie wyszla bys z tym kolesiem na przejazdzke-co on mial Ci pokzac?zasyfione ulice stolicy po nocy?jakbys tego wczesniej pewnie nie widziala!!!Druga sprawa to moze slownictwo jakiego uzylas wplynelo rowniez na krytyke-slowa, ktore uzylas napisalas pewnie w zlosci ale to i tak Cie nie usprawiedliwia niestety.
annamira w jednym swoich ostatnich postow pisze o zachowaniu facetow i w sytuacjach kiedy przeklinaja to sa feeee.Sadze,ze jesli lacine slychac ze str plci pieknej to jest bardziej niz feeeeeee..:)
po napisaniu wypowiedzi czasem warto zastanowic sie przed wcisnieciem Enter..:)

ależ dziękuję za te cudowne określenia... naprawdę
ja o jednym, Ty o drugim... o co innego mi chodziło niż Ty zrozumiałaś :P
poza tym po każdym zdaniu stała emotikona... omfg

Ja żałuję, że nie uczyłam sie j. angielskiego, teraz sama muszę nadrabiać zaległosci, zeby zrozumieć ELF-y :) Miałam rosyjski (i nie pamiętałam, ze Piecia to... ach, ta skleroza) i niemieckiego.
Czas płynie dla każdego inaczej - moim zdaniem, ale to jest tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzać!
No tak, powinieneś mówić do mnie przez duże P ale lepiej tego nie rób! :)

re SG1
Chciała bym wszystkich urażonych serdecznie przeprosić. Moje słownictwo wynikało z chęci jak najbardziej drobiazgowego przedstawienia całej sytuacji i wynikało raczej z chęci przestrogi dla młodych dziewczyn które ślepo zapatrzone w ładnie ubranych i wypachnionych facetów ślepo wykonują ich zachcianki. Ja nie mam już nic do stracenia. Jestem do szpiku kości zdemoralizowana przez 8 lat ciągłego imprezowania. Napatrzyłam się na to gówno z bliska i dzisiaj żałuję - ale nie wszystkiego.

"No i ta edytka z kudłaczem między nogami."

ROTFL...

hahahah konam...

Wiktor75(at)10g.pl

Lubię jeszcze (muszę to napisać!): "Mort", "Kosiarz", "Wolni Ciutludzie", ... a Bułhakowa tez oczywiscie lubię! Była to moja ulubiona lektura w szkole(!).
Juz nie przeszkadzam w nauce. Powodzenia!

panidomu
Jak nie widzisz to i nie zobaczysz, każdy inteligentny człowiek to zauważy.

I nie ważne, czy dotyczy to "Kontaktów", czy "Wieści Oborowych", jeśli jest prośba, ludzie wiele razy o tym pisali, to w myśl powiedzenia:

"Mądremu dość po słowie, a głupiemu i referatu mało..." dalej robi swoje i nie wie, lub udaje, że nie wie o co chodzi.

Wiktor75(at)10g.pl

one jest tragiczne...ani to kopa nie ma ani nic...dzisiaj z 5 razy je widzialem jeszcze ciagnelo przyczepke z lódką....strasznie wyje a ten automat...

heheheh
nie jestem ich rodzina i nie mam z nimi nic wspolnego,yam caffe troche przebudowali na lepsze oczywiscie, wlascicielem jest wysoki,czarne wlosy,dobrze zbudowany koles-bylby wporzadku zeby nie probowal oszukac podpitych klientow ale tak nie jest
w takim razie syf byl i jest jak tak......lokal sie zmienil ale tylko jesli chodzi o wyglad.....dyskusji nie ma sensu prowadzic,ja mam swoj poglad Ty swoj i jest OK.
Nie zaluje,ze tam juz nie chodze,a nawet sie ciesze...:)

Pifpaf

Teraz nawet nie wiem czy jest w spisie lektur.
No cóż... Miło się bardzo rozmawiało. Może jeszcze na forum będzie okazja. Mam nadzieję :) A nawet wiem! :)
Dziękuję.
Pozdrawiam!! :)

kopa nie ma za bardzo, bo LPG, bo automat, bo ciężki samochód...

ale powyżej paki to już całkiem musi jechać... w trasie pewnie całkiem nieźle sobie radzi...

HEHE ZAMIAST OLEJU SILNIKOWEGO ZALAł DOMESTOS, A ZAMIAST TłUMIKA MA RURę Z C.O.

moze i duzo wyciagnie ale przy wyprzedzaniu to musi byc lipa z tym automatem...z tego co slyszalem jak to chodzi...

o!

Zgubilem watek. Wybaczcie, nie chce mi sie czytac kilkunastu lub kilkudziesieciu wypowiedzi po mojej ostatniej ;)

LEPSZY JEST DR UKULELE MBUTU, PRZYJMUJE W NAMIOCIE ROZBITYM PRZY NOWYM MOśCIE.

Pifpaf

Ja bym byla za propozycja kawiarni/herbaciarni, ewentualnie jakies inne fajne miejsce, gdzie mozna wyjsc wieczorem, napic sie czegos dobrego (a nie 3 piwa na krzyz) i nie spotka sie chmary malolat wygladajacych jak spod lampy.

Chodzi o te BMW w śmiesznym kolorze, mieniącym się różnymi odcieniami? Jak to te, to dla mnie strasznie wygląda...

Wiktor75(at)10g.pl

nie raczej roznymi kolorami to one sie nie mieni...BMW seria 5 ale dokladnie jaki to silnik to nie wiem...jest wisniolwe...ma dluuugiego bata :D hehe antene CB jakies 2 metry...

Ja po ciężkim dniu relaksuję się w siłowni. Mimo intensywnego wysiłku czuję się lepiej. Polecam
Sauna i dobry masaż tej brzmi zachęcająco

Dobra :) Chodziło mi o serię 3. To nie ta. :D
Tak swoją drogą beemki są u nas ostatnimi dniami pechowe. Wczoraj 5 zabiła kobietę na Rządowej a w środę 3 rozbiła się pod Podgórzem.

Ile razy mozna zakladac identyczne tematy?

Restauracje SPHINKS

http://www.sphinx.pl

Witam.

Szukam w Łomży sklepu/hurtowni gdzie można by kupić plexi.

Potrzebne są tafle około 1x1 metr o grubości 6mm, więc nie małe.

Żal mi dziewczyn było...

czarny, wysoki, dobrze zbudowany - to ewidentnie mój typ, dawaj dokładniejsze namiary.
No ale powiedz na ile cię skubnął, 50gr czy coś więcej bo nie wiem jak można da się oskubac zamawiając piwo. Zresztą byłby debilem gdyby mając taki lokal łaszczył się na jakieś grosze. Raczej nie wie co z kasą robic. Jeśli ma klub o już wyrobionej reputacji to raczej debilem nie jest. Niesra się we własne gniazdo. To by było nie logiczne.

Z tego co się orientuje to w Ostrołęce masz najbliższą hurtownię. Dokładnie na ul. Warszawskiej. Na wylocie na Warszawę z Ostrołęki za rondem, firma mieści się po lewej stronie.

W Łomży
ATEST-POL - niedaleko browaru, to chyba poligonowa

Najlepiej w domu z piwkiem

IMO

hahaha
otoz sra we wlasne gniazdo, a z 50zl reszte potrafi wydac jak z 20zl wiec mi tu nie ....... kapujesz !!!
czy dalej cos dla Cienie jest nie zrozumiale??...nie chce mi sie pisac wiecej na temtat tej czy innej nory wiec zegnam!!!

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

mnie polityka nie interesuje, az tak Ci to lezy na glowie ze musisz pisac takie uwagi??? To rowniez sprawa nasza OBYWATELI, sprawa naszego miasta, nie sadzisz? Nie zycze Ci bys mial takie problemy z takimi ludzmi jak nasi "wspaniali" Prezydencji, którzy to przed kamerami tylko umieja pieknie mówic i szczerzyc swe pożółkłe zeby...buuuu

Czy ktos wie czemu juz nie ma treningów na kierzkowej?

ja jade o 6.30 rano, zabiore za darmo:)

Autor: domnisoara demolka (---.lomza.mm.pl)
Data: 11-11-07 20:37

Ja bym byla za propozycja kawiarni/herbaciarni, ewentualnie jakies inne fajne miejsce, gdzie mozna wyjsc wieczorem, napic sie czegos dobrego (a nie 3 piwa na krzyz) i nie spotka sie chmary malolat wygladajacych jak spod lampy.

Popieram.I jakiś fajna nutka, leniwa...

Co w tych betach widzą ? Kiedyś betami mafia się woziła ktoś miał czarną bejce znaczy że jest kimś teraz mafia woli fordy fukusy i jaguary . A bejce ? młodzi gniewni .

Pifpaf

angelika1007: to napisz coś więcej a nie odsyłasz nasz do tygodnika. Przeczytamy, posiądziemy niezbędną wiedzę i przynajmniej tego "czerwonego" szmatławca nie będziemy musieli kupować.

Konkurencja patrze się obudziła :). Ale kmou chce się wstawać przed 6...

Czy ktos wie czemu juz nie ma treningów na kierzkowej?

co się z nimi stało? . Dlaczego byle co uważane jest za coś wyjątkowego. Dlaczego prostactwo stało się wybitnością. Czy taki jest obraz naszego miasta?

Pifpaf

"Odbudowanie piekła" - Lew Tołstoj
Rozdział X

"- Mówcie pojedynczo i nierozwlekle! - krzyknął Belzebub - Czym ty się zajmujesz? - zwrócił się najpierw do diabła ulepszeń technicznych.

- Wmawiam w ludzi, że im więcej rzeczy będą wytwarzać i im szybciej będą to robić, tym będą szczęśliwsi. I ludzie marnując życie na produkowanie rzeczy, wytwarzają ich coraz więcej, nie bacząc na to, że rzeczy te ani nie są potrzebne zmuszającym do ich produkowania, ani dostępne dla tych, którzy je produkują.

- Dobrze! A ty? - zapytał Belzebub diabła podziału pracy.

- Ja wmawiam w ludzi, że skoro przedmioty wytwarzać można szybciej za pomocą maszyn niż ręcznie, więc trzeba ludzi przekształcić w maszyny; i to właśnie się robi, a ludzie przekształceni w maszyny, nienawidzą tych, którzy to z nimi zrobili.

-1 to dobrze! Jak u ciebie? - rzekł Belzebub, zwracając się do diabła dróg i komunikacji.

- Ja wmawiam w ludzi, że zachodzi potrzeba możliwie najszybszego przemieszczania się z miejsca na miejsce. I ludzie, zamiast ulepszać swe życie każdy na swoim miejscu, spędzają większą jego część w przejazdach. Są bardzo dumni z tego, że w ciągu godziny mogą przejechać 50 wiorst i więcej.

Belzebub pochwalił i tego diabła.

Wysunął się z tłumu diabeł sztuki drukarskiej. Jego praca, jak objaśnił, polega na tym, aby jak największej liczbie ludzi zakomunikować wszystkie te paskudztwa i głupstwa, które dzieją się i piszą na świecie.

Diabeł sztuk pięknych objaśnił, że pod pozorem pocieszenia i wzbudzenia u ludzi wzniosłych uczuć, pobłaża ich nałogom, przedstawiając je w ponętnej i atrakcyjnej postaci.

Diabeł medycyny wyjaśnił, że wmawia w ludzi, iż najważniejszą dla nich sprawą jest troska o ciało; ponieważ zaś troska o ciało nie ma końca, więc ludzie troszczący się o swe ciało z pomocą medycyny, zapominają nie tylko o życiu innych ludzi, ale i o swoim własnym.

Diabeł od kultury opisał jak wmawia w ludzi, że korzystanie z tych wszystkich przedmiotów, którymi opiekują się diabły ulepszeń technicznych, podziału pracy, dróg i komunikacji, sztuki drukarskiej, sztuk pięknych, medycyny - stanowi coś w rodzaju cnoty, i że człowiek korzystający z tego wszystkiego może być zupełnie zadowolony z siebie i nie musi starać się być lepszym.

Diabeł wychowania wyjaśnił jak to wmawia w ludzi, że mogą, żyjąc źle i nawet nie wiedząc na czym polega istota dobrego życia, uczyć dzieci dobrego życia.

Diabeł poprawy ludzi opowiedział, jak przekonuje ludzi, że mogą poprawiać innych, nie wyzbywając się uprzednio swych złych przyzwyczajeń.

Diabeł odurzania się chwalił się, że naucza ludzi, iż wygodniej jest szukać zapomnienia przez odurzanie się winem, opium, morfiną, tytoniem, niż uwolnić się od cierpień spowodowanych złym życiem przez poprawę tego życia.

Diabeł filantropii powiedział, że wmawia ludziom, iż są dobroczynni, grabiąc na pudy i oddając ograbionym na łuty. Dzięki temu nie odczuwają potrzeby doskonalenia się, stają się niedostępni dla dobra.[...]"

niestety wszystko kiedys umiera :)
ale nic nie stoi na przeszkodzie zebys zaczela pierwsza madrze pisac a reszta moze sie odnajdzie.
pozdrawiam

pan soplica to mi wyglada na wlasciciela margharity,czyż nie prawda////

911

gtw-tomek : Na strachy to mozesz wroble ganiac a nie Nas....

Wiesz....biorac pod uwage iz kazdy moze sie tu zalogowac na tym forum....co raz czesciej ludzie pisza rozne posty, rozne fora, a takze co raz czesciej ludzie wyrazaja swoje opinnie publicznie na dowolny temat......Wiec nalezy tez zorzumiec ze kazdy ma prawo wlasnego zdania, wlasnego wyboru, wlasnej dezyzji.....

Moja opinnia jest taka....
im wiecej nowych chamow, tym wieksze urozmaicenie danego forum.Po co odbierac komus prawo glosu skoro i tak moze wypowiedziec sie pod kazdym innym loginem...\\\\\\

Nie jestesmy sami wiec miejmy szacunek do innych wypowiedzi

Lidia

Uwaga!!! nabity :)))))

Tak dokładnie, często tam jadę, krówki same wracają tylko ciekawe kto je odwiązuje? :)

Vlad: to dobre :D

smak kawy psuje się cukrem, herbaty cytryną, a.......... itd.
cmyk jak umiesz liczyć, to licz tylko na siebie :)), a kawy się napewno napijesz jak sam sobie zrobisz, albo do baru pójdziesz

Moim zdaniem, nie chodzi o środowisko dzieciaków. Liceum to już nie dzieci a jeszcze nie dorośli. Właśnie w tym okresie wykształca się indywidualność jednostki. Początkowo młodzież stara się zunifikować, bo tak jest bezpieczniej. Nie naraża się na śmiech jako inny : "słaby", nie chce wystawiać się na świecznik i np. brać odpowiedzialności jako "przywódca" - najlepiej jest być średniakiem. Po jakimś czasie bycia średnim, można sobie wykształcić pogląd na życie, kulturę i ....średnie otoczenie. Wtedy powstają pierwsze zalążki indywidualności , oderwania od "plastiku". Niektórzy pójdą w klimat "metalu" innni w "anarchię" inni w "pop", aż do momentu, kiedy zauważą w sobie, że nie ma sensu szufladkowanie siebie. Jednym zajmuje to mniej czasu innym nawet całe życie. W momencie , kiedy dostrzegamy własne potrzeby i nie boimy się brać odpowiedzialności za ich realizację stajemy się moim zdaniem "dorośli". Co nie znaczy, że to rozwiązuje jakieś problemy :-)
Jednak to uśrednianie towarzyszy nam nawet po ukończeniu szkół. Każdy chce mieć pracę, dom, dzieci, samochód , działkę nad jeziorem. Mało kto decyduje się na samotny żywot pisarza idealisty w przyczepce kempingowej.
Praca, dom itd. są dla kobiety wartościami ważnymi, natomiast szpanerstwo, sztuczna pewność siebie, modne ubrania na meżczyźnie już raczej są drugorzędne. W wieku licealnym jest chyba odwrotnie dlatego, że pierwszorzędne jest bezpieczeństwo średniości ( bezpieczeństwo - bo przecież pomału traci się to pierwotne bezpieczeństwo domowego ciepełka gdzie mama wszystko zapewniała, na rzecz nieznanego świata gdzie o wszystko trzeba walczyć samemu). Ale też z drugiej strony o licealistkach ciężko mi powiedzieć " kobieta" . I niech się cieszą, że tak piszę :-) naprawdę na wszystko jest czas.

Gizmo pozwól, że "dodam" do ...pracy i domu... dzieci, OK ? One są najważniejsze. Przynajmniej dla mnie.

Kobietami sie nie rodzimy, stajemy sie nimi pod wpływem wielu czynników. W tym także tych, które oddziaływują na nas kiedy jesteśmy jeszcze podlotkami.

W pewnym wieku nabywa sie tak duży zapas doświadczeń, że jest się w stanie świadomie iść przez życie wybraną przez siebie ścieżką.
I nie jest to przeważnie wydeptana przez setki stóp droga - a pokręcona, omijająca złe miejsca ścieżynka.

Patetycznie wyszło, przepraszam.
AM

reakcja prawie natychmiastowa - już poprawiono :)

Pozdrawiam

No i są jeszcze tacy, którzy zostają do końca życia takimi, "nieprzepoczwarzonymi" motylami...

Ja tam już chce zimy, przynajmniej nie będzie tak ponuro:) Autkiem też sie fajnie jeździ wtedy:P

A czy zaskoczy? Mysle ze juz wiekszosc kierowców jest do tego przygotowana:)

Chodzi Ci o młodzież ?

Chodzi o osoby, które mimo osiągnięcia wieku, w którym należałoby się zastanowić nad swoją drogą życiową - nie sa w stanie pogodzić się z tym i chcą nadal korzystać z życia na zasadzie "szczenięcej swobody" (przepraszam, za to określenie).

Dwa przykłady:
Faceci - "bikiniarze" urzędujący pod Filarami np żyjący tylko po to by pić i bawić się.
Kobiety ubierające się w stylu: "z tyłu liceum, z przodu muzeum" (z odkrytymi zwisającymi brzuchami, podrygujące wśród młodzieży na dyskotece (no tak teraz powie ktoś, że każdy ma prawo iść na dyskotekę imprezę czy cokowiek, ale miałam na mysli ubiór i zachowanie).

Tu jestem lekko ostrożniejszy w osądzie. Uważam, że jeśli ktoś świadomie chce tak żyć to nie należy mu przeszkadzać. Natomiast jeśli ktoś zagubił się w takim życiu, to można próbować mu pomóc. Wskazać na inne możliwości.
Oczywiście nie chodzi mi o picie, ale o obyczajowość czy sposób ubierania. Jesteśmy wolni, ubierajmy się i bawmy dopóki nie zamieni się to w manifestację "innością" lub nie przekroczymy pewnych nazwijmy to "szerokorozumianych dobrych obyczajów". Czym innym jest młodzieżowy strój, a czym innym np. naturysta na głównej ulicy Łomży.

annamira: A skąd wiesz, że przepis Vlad'a na kawę to:
'Pół na pół kawa z mlekiem. Zero cukru.
Podane .... w łózku :))' ? ;)

Wiesz, nie na kazda satysfakcje zazwyczaj jest czas w tak aktywnym zyciu ;). BTW, masz racje, wlasnie wstalem.

W górach leży już nawet do 2 metrów śniegu..podobno zima ma być długa,mroźna i śnieżna..

Czy ktoś z Was należy do Koła Łowieckiego?

zobacz w serwisie na starym rynku moze cos dopasuja

Zapytaj również w Gaspolu tam był taki sklep z kuchniami gazowymi, kiedyś mi sprowadzali

Pifpaf

Macie rację prawdziwych i uczuciowych facetów juz nie ma wygineli jak te dinozaury, dzisiejsi mezczyźni potrafią tylko poniżać i obczerniac dziewczyny , sa bardzo nieprzyjemni na tym forum najbardziej nieokrzesanym chłopczykiem jest zły człowiek on jest bezczelny jak można oceniać kogoś kogo się nie zna, widac ten człowiek ma zaniżone poczucie własnej wartości no cóz i taki tez musi żyć niestety męzczyźni są mistrzami w ubliżaniu kobietom (owszem być może są wyjątki nawet czytajać te wszystkie wypowiedzi zauwazyłam paru fajnych chłopaków i co najważniejsze normalnych ) chciałam napisać sprostowanie dla "złego człowieka" ktory tak podle się o mnie wyraża i bardzo arogancko otóż nie jestem blondynką nie jestem głupia (czy zatrudnili by głupią osobę- czyli mnie w telewizji publicznej na stanowisku bardzo poważnym która ukończyła doktorat w warszawie?? odp. nie), nie mam żadnego urazu do meżczyzn (to faceci odpychają swoim zachowaniem i słowami od siebie) poczułam się urażona przez niektóre wypowiedzi bardzo złych facetów :(, ale no cóż .... mimo to dziekuję wszystkim za odpowiedzi na moje pytanko.

widzę tak wasze staty z polibudy i coś dziwię się że takie słabe. to i ja sobie na uczelni sprawdziłem :D

a gdzie ty ten doktorat konczylas?? ciezko zrozumiec to co piszesz, mi to ZDZ podjezdza a nie doktoratem!!

Jak już ma być zima to niech będzie taka z prawdziwego zdarzenia, a nie tak jak w zeszłym roku, w sylwestra deszcz :D a zaskoczy jak zwykle...:D, kiedy nie zaskoczyła ? ...

takie podejście do kobiet jest naprawdę odpychające.....

moze sie i myle, jednak tego ze nie umiesz poprawnie sformulowac zdania ukryc sie nie da hehehe

ANDRZEJKU -"Ja jak Ja" CHYBA SKONCZYłES TYLKO PODSTAWOWKE ..............

ty unomat ale ty tez nie jechales 90 tylko ponad 100, co sie czepiasz do ludzi?? myslisz ze chcial ja zabic?? celowo raczej tego nie zrobil!!

andrzejku nie oceniaj innych według siebie.............

niestety facet to świnia.... i wogóle brak słów..............

Angelica.. Ty nie jestes ta jedna... i nie kazdy facet jest swinia...

no, ale z czego masz ten doktorat?

bo polski i informatykę możemy chyba wykluczyć ROTFL

przecież pisałam wcześniej, że nie wszyscy faceci są tak chamscy jak np . andrzej "ja jak ja" czy "zły człowiek" itd., zauwazyłąm na tym forum , ze sa naprawde fajni faceci normalni :), ktorzy potrafią szanować innych ....:)

ja myślę, że Andrzej też potrafi hahahaha

Andrzej Bachleda-Curuś... ten od kierpc hahaha

nie twierdzę przecież że zrobił to celowo. mam to na myśli, że jeżeli ktoś rzeczywiście tak się rozpędza to powinien mieć świadomość że może stać się coś złego.
Owszem - on będzie miał skaże już na sumieniu. Jeżeli ma słabą psychikę to może być z nim ciężko.

a co do prac polowych: nieraz widziałem jak 7-13latki jeżdżą ciągnikami po ulicach. Myślisz że one same weszły do ciągnika i podebrały kluczyki?

prosze bardzo panie uczony "ja jak ja"

Profil użytkownika

Imię (nazwa) użytkownika: Ja jak Ja
Imię: Andrzej
Strona domowa: http://www.kierpce.pl

JESTEśCIE NAPRAWDE BEZCZELNI I BARDZO NIENORMALNI!!!!!!!!!!!!!!

To juz wiesz dlaczego się takich tematów nie porusza na takich forach? Własnie dlatego co tu sie dzieje. O takich rzeczach mozna podyskutować ze znajomymi w jakimś kameralnym gronie a nie na forum :) Bo tu wszystko sie tak kończy :)

PRZEPRASZAM BARDZO , ALE DłUZEJ NIE ZAMIERZAM CZYTAC BZDURY BEZNADZIEJNYCH SAMCOW TO PRAWDA CO LUDZI MOWIA , ZE FACECI TO PORYPANE SAMCE............ZEGNAM !!!!!!!!!!!!!!

musialem to napisac bo nie moglem przepatrzec na te glupoty ktore wypisujesz... co Ty mozesz wiedziec o mezczyznach jak calymi dniami siedzisz zamknieta w czterech scianach w tych swoich ksiazkach szczycac sie tym swoim doktoratem pffff....

patrzta ze na takich to kary nima oni sie juz chyba nie naucza

i po co się wydzierasz? :D

Angelica,
Prawdziwych mezczyzn jest tyle samo co prawdziwych kobiet....O ile dobrze pamietam piszesz, ze nie mialas nigdy faceta.Skad wiesz w takim razie na czym polega prawdziwa milosc.Odnoszac sie chociazby do literatury, milosc mozna podzielic na kilka kategorii.A Ty piszac o milosci, ktorej tak pragniesz i ktorej nigdy nie przezylas, chyba nie zadjasz sobie sprawy jak to wyglada naprawde, czy wg Ciebie milosc to uczucie ktore tylko uszczesliwia?pamietaj, ze czasem przynosi wiecej bolu i coniektorym lez.....
Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniu milosci.....

Nasz chodzacy ideal... nasza Angelica wlasnie pokazala se prawdziwe oblicze... swoja prawdziwe "ja"... Dziekuje

to, że nie siedzisz w książkach to akurat łatwo da się zauważyć...

obracasz sie wśród ludzi na poziomie?? hmm... no chyba, że jako błazen na dworze królowej angielskiej hahahah

buahahaha, beka jak nic!!

teraz przynajmniej wiadomo dlaczego dziewczyny mądre uciekają od takich facetów bezczelnych , aroganckich , chamskich , którzy jedyne co w swoim życiu potrafią zrobić dobrze to obrażać innych i im ubliżać wiadomo kogo mam na myśli .....

do Grey:
nie ma możliwości zmiany kategorii z D na A, natomiast odwrotnie robi się to tak: jeżeli poborowy twierdzi że jego stan zdrowia uległ zmianie od ostatniej komisji może zostać skierowany na jego wniosek do Terenowej Wojskowej Komisji Lekarskiej w Ełku ( w czasie kiedy trwa pobór kieruje się do Powiatowych Komisji Lekarskich). Przychodzi się do WkU i tam dają do wypełnienia wniosek i dostaje się karte skierowania na badania ( data badań do uzgodniena). Pozniej wszystko zalezy od orzeczonej kategorii zdolności :). Proponuje zajrzeć do ustawy - art. 29 ustawy o powsz.obowiązku obrony RP (Dz. U.2004, Nr 241,poz.2416 z późn.zm).
I sprawa podstawowa: zawsze jest 14 dni na odwołanie sie od orzeczenia lekarskiego. Jeżeli nie zgadzasz się z kat. zdrowia, jaką Ci orzekli możesz się odwołać w tym terminie

Do Faral:
slużba zastępcza to zupełnie inna bajka i nie dotyczy policji. Mysle ze chodziło Ci o służbe w formacjach uzbrojonych niewchodzących w skład sił zbrojnych - tu mieści sie między innymi służba w Oddziałach Prewencji Policji, której odbycie jest jednoznaczne z odbyciem zasadniczej służby wojskowej w jednostkach wojskowych.
I cos jeszcze: podstawową sprawą przy uzuskaniu zgody na służbę w OPP jest niekorzystanie z odroczenia! Poborowy, króry jest odroczony raczej takiej zgody nie dostanie.

Pifpaf

Cytuje... "Kazdy facet to swinia" nie jestem tu po to zeby komus ulizac ale jak juz sie wypowiadasz to piszesz na temat wszystkich mezczyzn... ja swinia nie jestem i nie pozwole zeby o taka Angelica mnie obrazala... ludzi nie ocenia sie po stylu pisania...

WY NAPRAWDE JESTESCIE NIENORMALNI ZNALZALY SIE DZIECI Z PRZEDSZKOLA NIE NO TO JEST NIESAMOWITE NIEKTORZY Z WAS SA NAPRAWDE ZALOSNI ZE AZ WAS SZKODA NORMALNIE DEBILE JAK NIC Z WAMI NAWET NIE WARTO PRZYSTAWAC A CO DOPIERO ROZMAWIAC NA JAKIKOWLIEK TEMAT BO GORSZEJ GLUPOTY W ZYCIU NIE SPOTKLAM AJAK WASZA (PISZE TU O KILKU CHłOPACZKACH, KTORYM SLOMA Z BUTOW WYSTAJE W MOZGU MAJA SIANO) NIE NO USMIALAM SIE Z WAS NIEZLE JESTESCIE ZALOSNI HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH WRACAJCIE DO ZLOBKA MUSZA WAS NAJPIERW NAUCZYC KULTURY BO ZA GROSZ JEJ NIE MACIE NICZYM SOBA NIE REPERENTUJECIE ALE ZA TO Z INNYCH WARTOSCIOWYCH LUDZI KTORYM DO PIET NIE DOSTAJECIE WYSMIEWACIE SIE I UBLIZACIE IM TO SWIADCZY TYLKO I WYLACZNIE O WAS I O WASZEJ INTELIGENCJI JEDNYM SLOWEM "MNIEJ NIZ ZERO" ...............ZEGNAM !!!!!!!!!

Autor: SamNiewiemCzegoChce (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-11-07 20:31

Cytuje... "Kazdy facet to swinia" nie jestem tu po to zeby komus ulizac ale jak juz sie wypowiadasz to piszesz na temat wszystkich mezczyzn... ja swinia nie jestem i nie pozwole zeby o taka Angelica mnie obrazala... ludzi nie ocenia sie po stylu pisania...

ps no właśnie a wy to zrobiliscie ze mną......oceniacie po tym co pisze i na dodatek mi ublizacie do tego stopnia ze mocno sie zdenerwowałam az za bardzo jestescie bezczelni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111

nie warto było tutaj nawet zachodzić do was..............:((((((((((((((((((((((((

melisę sobie zaparz jak się zdenerwowałaś...
bo my zupełnie bez nerwów... polew mamy tylko z Ciebie :)

dziękuję za to, że nabijaliscie sie ze mnie i macie swietna zabawe ztego powodu gratuluje potraficie słowami zranic zbyt mocno :(((((((((((((((((((( z wami niewaryo zaczynać bo tak dacie popalic ze az w piety zajdzie zaluje ze tu zalozylam konto i sie wogole odezwalam to przykre co pisaliscie nie mielisci e racji :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Myślałem, że też potraktowałaś to raczej z uśmiechem na ustach. Przepraszam za moje burackie zachowanie. Sądziłem, że to jest zabawne i nie wiedziałem, że aż tak bardzo Cię to urazi. Jeszcze raz przepraszam. Mam nadzieję, że potrafisz wybaczać?

Nie dosc ze bardzo wrazliwa to i placzaca....Nie ma sensu brac tyle do siebie bo tylko zalamka Cie czekac bedzie.....Idealu nie znajdziesz, a chyba wlasnie szukasz prawda?

Pseplasiam

szkoda mi sie bardzo w tej sytuacji, chcielismy sobie pozartowac, wybacz nam, prosimy!!

Autor: SG1 (---.elomza.pl)
Data: 12-11-07 20:50

hehe, najpierw dziecinada a teraz serioo...eheheh
Angelica nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.....
chlopaki troche sie posmiali bo dalas tez im powod i tyle...:)
faceci to swinie, a baby to ...... z cyckami jak to mowi moj kolega..:)

ps. jestem zdruzgotana jak ty piszesz o kobietach... przecież twoja mama tez jest kobietaą...........cytuje twoj eśłowa:"a baby to ...... z cyckami "

od opczątku pisąłam poważnie, jestem bardzo urażona i nabijajcie się dalej nikogo nie szukam a bynajmniej nie ideału po tych słowach bardzo przykrych napewno nie chce narazie nikogo, strasznie jestem rozżalona przez wasze zachowanie..................:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

mnie tylko ciekawi czemu właściciela Zodiaka ochrzczono "Żydem' albo "Jehowym" ( nie mylić z tym od części rolniczych w Wojska Polskiego)?

to, że stoi sam w swoim sklepie do oporu nie jest przecież zabronione. jednak ludzi chyba boli, że komuś się chce i się uczciwie dorabia, a nie np kradnie.

więc przezwali typa, ale jak trzeba coś kupić to się leci do "Żyda" co?:)

Tak samo jadą po Pulwinach ze Śniadeckiego, ale po mszy w BW pół kościoła stoi u Pulwinów, a drugie pół w kiedyśniejszym "Grand Markecie" ( potem min. K1, a teraz nie wiem jak - nie chodzę). ot Łomżyńska mentalność....

on miał parę lat temu Zodiaka na Nowogrodzkiej ( bo tak naprawdę na Piłsudskiego to Zodiak - BIS). Tam też ktoś stoi non stop?

Niech przestaną pieprzyć Ci co twierdzą, że to nie było celowe itd !!!!!
To każdy wie albo się domyśla, że chłopak nie chciał zabić, ale każdy kto jeździ po Łomży wie, że prędkość 100 km/h na tym odcinku = wielkie prawdopodobieństwo, że może wydarzyć się tragedia...

Ma zowsze Łomża

Niestety ale Łomża jest miastem kościołów i Biedronek, a trzeba nam czegoś więcej. Życie nie polega tylko na zakupach i modłach.

odchodzi jedna z nielicznych osób na tym forum,która potrafiła z sensem pisać o ŁKSie i kibicach

xbox zrób jakąś przyjemną knajpkę (koniecznie dla osób pełnoletnich w odpowiednim odzieniu). W Łomży ludzie w wieku powyżej 30 lat niemaja gdzie wyjść się spotkać pogadać przy jakiejś cichej muzyce.

Szybami Pilkington nie oknami :D hehe pomylka :D

sprostowanie: mecz odbedzie sie o godzinie 19.30 zapraszamy wstęp wolny

[*] haha

Jest jednak jedna osoba, którą Ptysiu80 uraził i nie przeprosił. Osoba ta właśnie z tego powodu zniknęła z forum 4lomza, poczuwszy się dotknietą i do dnia dzisiejszego sie nie pojawia. Osobą tą jest maciek, którego uraziły wypowiedzi Ptysia na temat ludzi pochodzących ze wsi.
A wystarczyło jedno słowo - przepraszam.

Ma zowsze Łomża

może jest ktoś co brał kredyt mieszkaniowy,sam sie rozglądam może ktos podpowie w jakim banku i w walucie jest najkożystniej

Witam...mam pytanie odnoscnie zrobienia sobie prawa jazy na kat.C . Nie wiem dokladnie czy to prawda...ale slyszalem, ze dopiero mozna je zrobic od 21 lat. Szukalem na stronie word, ale nic tam nie ma na warszawskim word tez nic nie znalazlem...moze ktos z Was robil i chce sie podzielic wiedza:)?

pozdrawiam

1 to zespół zajmie 1 miejsce w grupie , a 2 to zajmie 2 miejsce w grupie

W Kodeksie drogowym jest napisane:) Poszperaj.

2. Wymagany dla danej kategorii wiek wynosi:

1) 16 lat - dla kategorii A1, B1 lub T,

3) 18 lat - dla kategorii A, B, B+E, C, C+E, C1 lub C1+E,

witam
Miło słyszeć ,że coś się w końcu z tym kopszem ruszyło w Łomży.Domyślam się ,że to determinacja ludzi,zawodników ,którzy kiedyś grali.Super wieści mam nadzieję ,że wreszcie Wam się uda i zaliczycie przynajmniej baraże .Pozdro:Kaban,Ksepka,Sopel,Fenol,Misiek,Jery,Wojtek:)
Powodzenia chłopaki!!!!!!!!!!!
Damian KS Piaseczno

Mam problem z tym kieratem,niedawno był w naprawie i po powrocie,gdy chcę odpalić jakąs gre to sie restartuje ;| Nigdy wcześniej nie mialem tego typu problemów..może ktoś wie co sie dzieje?

Zrob formata i bedzie gitara

lol wąsy..... rodzice nie zadbali o kurację hormonalną córki.. tragedia!

Przedstawiciele Stowarzyszenia Sympatyków Jagiellonii Białystok oraz Sportowej Spółki Akcyjnej (SSA) Jagiellonia Białystok zarzucili w poniedziałek policji nieprawidłowe działania, agresję wobec niewinnych osób, a także niszczenie mienia w czasie interwencji w nocy z piątku na sobotę w Zielonce koło Warszawy

Źródło: interia.pl

Został tam zatrzymany pociąg wiozący do Białegostoku ponad tysiąc osób po meczu Legia - Jagiellonia. Doszło do zamieszek, podczas których obrażenia odniosło dwóch policjantów i 16-latek, przypadkowo postrzelony w udo przez jednego z rannych funkcjonariuszy. Wobec czterech uczestników zajścia sąd orzekł w poniedziałek dozór policyjny. Podczas policyjnej interwencji zatrzymany został też białostocki radny Krzysztof Bil-Jaruzelski, którego po przesłuchaniu zwolniono do domu.

Przedstawiciele (SSA) oraz stowarzyszenia sympatyków klubu, nie wykluczają złożenia zażaleń na działania policjantów w Zielonce. Uważają też, że policja powinna pokryć część szkód, jakie poniosły PKP.

Podczas poniedziałkowej konferencji prasowej w Białymstoku prezes SSA Aleksander Puchalski powiedział, że klub zamierza ukarać, niezależnie od decyzji sądu te osoby, które wszczęły awanturę, ale zamierza to zrobić po prawomocnych wyrokach. Mówił, że na takich zachowaniach cierpi klub i jego wizerunek, także wizerunek prawdziwych kibiców.

- Nie popieramy chuligaństwa stadionowego, ale również nie popieramy odpowiedzialności zbiorowej, nie popieramy nazywania wszystkich kibiców - kibolami. Nie popieramy również niektórych działań niektórych policjantów - zaznaczył prezes SSA.

Według uczestników konferencji, interweniujący w Zielonce policjanci byli nieprzygotowani do rozmów i agresywni wobec osób spokojnie zachowujących się w pociągu.

Bil-Jaruzelski powiedział, że został zatrzymany "na zasadzie przypadku" i chce złożyć zażalenie na zatrzymanie. Zaprzecza on zarzutowi, że zniszczył drzwi w pociągu. Także osoby, które zdawały na konferencji prasowej relację z tego, co działo się w pociągu sugerowały, że to interweniujący policjanci zniszczyli drzwi, gdy próbowali dostać się do środka pociągu.

Prezes Stowarzyszenia Sympatyków Jagiellonii Białystok Jarosław Dunda mówił, że policja zatrzymuje najczęściej w takich akcjach jak w Zielonce "osoby przypadkowe". Także działacz stowarzyszenia Jacek Cylwik (z listy PO radny sejmiku wojewódzkiego) zarzucał policji nieprawidłowości.

Dziennikarzom przedstawiono przygotowane przez PKP zestawienie kosztów związanych ze szkodami w pociągu. To w sumie blisko 13 tys. zł, ale prawie 10,5 tys. zł to koszt zerwania hamulca bezpieczeństwa i kilkugodzinnego opóźnienia pociągu.

Koszty powinien ponieść organizator wyjazdu, ale przedstawiciele stowarzyszenia uważają, że większość zniszczeń powstała podczas interwencji funkcjonariuszy prewencji i to policja powinna pokryć część szkód.

Prezes SSA Aleksander Puchalski przepraszał w imieniu klubu osoby, które ucierpiały w czasie zajść w Zielonce, zarówno kibiców, jak i policjantów. Powiedział też, że zarząd chce poczekać na reakcję policji w sprawie zajścia. Podkreślał, że klub nie chce zaogniać sytuacji a zależy mu na "normalności po dwóch stronach", kibiców i policji.

Źródło informacji: INTERIA.PL/PAP

PIZZA NIE JEST ZŁA W DA GRASSO ALE MALO SKLADNIKOW I WIEKSZOSC TO WARZYWA W PIZZACH JA TAM WOLE JESC W ''CHILLI PIZZA'' OBSLUGA JEST OK I PIZZA DOBRA WARTO SPRUBOWAC A W SZCZEGOLNOSCI SYCYLIJSKA

Ukończone 21 lat musisz mieć jak chcesz być kierowcą zawodowym kat C.

pluszz i kawa - 24h rozpiera Cię energia

Ma zowsze Łomża

kolega wyzej ma racje. oczywiscie nie wkladaj odkurzacza bo mozesz cos uszkodzic :). najlepiej kup spreZone powietrze w komuterowym i tym odkurz. sprawdz temperature poszczegolnych podzespolow komputera - gpu, cpu, mobo zeby wiedziec co sie grzeje. potem ew pasta termoprzewodzaca nowa lub cooler.

Czyli juz na 99,9% Pan soplica to właściciel margerity który dal tak wyczerpującą wypowiedz po zapoznaniu sie z da grasoo:)

To zależy oczywiście od stanu tych egzemplarzów, bo w silnik przecież nie zajrzysz... a wady ukryte wyjdą z czasem...

Podzielam zdanie przedmówców, że oba nie są rewelacyjne...
ale jak kupisz Alfe to większe jest prawdopodobieństwo, że bedziesz miał częstsze usterki...

A jeśli już , to wybrałbym VW Passata =D ale jego nie ma w opcji hehehe No ale jeśli rozważasz kupno Omego to chyba nic nie stoi na przeszkodzie żeby rozejrzeć się za VW Passatem, w końcu to pojazdy tej samej klasy

eureka?

Pifpaf

Ciekawe, ciekawe.
Przeczytał ktoś trochę więcej.... ?

Wyjątek z trzeciego rozdziału:
"- Gdy nadszedł ów straszny czas, że piekło zostało zburzone, a ojca naszego i władcy zabrakło między nami, udałem się w miejsca, gdzie głoszona była ta właśnie nauka, która o mały włos nie doprowadziła nas do całkowitej zguby. Przyszła mi chęć zobaczyć, jak żyją ludzie stosujący się do niej. I ujrzałem, że ludzie stosujący tę naukę w życiu, byli zupełnie szczęśliwi i dla nas niedostępni. Nie gniewali się na siebie, nie ulegali urokowi kobiet i albo nie żenili się, albo mieli tylko jedną żonę, majątku zaś nie posiadali wcale, wszystko było uważane za wspólną własność, nie bronili się przed tymi, którzy na nich napadali, a za złe płacili dobrem. I życie ich było tak dobre, że wciąż więcej i więcej ludzi do nich przystawało. Widząc to, pomyślałem sobie, że wszystko stracone i chciałem już odejść. Oto jednak w tym czasie zaszedł incydent sam w sobie błahy, lecz mnie wydał się interesujący i pozostałem. Zdarzyło się bowiem, że wśród tych ludzi jedni byli zdania, iż wszyscy powinni ulegać obrzezaniu i nie powinni jeść tego, co zostało złożone w ofierze bogom pogańskim, inni zaś uważali, że takie rozgraniczenie jest zbyteczne, i że można nie stosować obrzezania i jeść wszystko. Zacząłem więc podpowiadać jednej i drugiej stronie, że ta różnica zdań jest różnicą o pierwszorzędnym znaczeniu, i że nie można ustąpić, ponieważ chodzi tu o rzecz ważną - o służenie Bogu. Ludzie uwierzyli mi, a ich kłótnie przybrały ostry charakter. Więc i ci i tamci zaczęli gniewać się na siebie wzajemnie, a wtedy ja zacząłem im podsuwać myśl, że cudami mogą dowieść prawdziwości swej nauki. Jakkolwiek było rzeczą oczywistą, że cuda prawdziwości nauki dowieść nie mogą, ludzie zapałali taką żądzą, aby mieć rację, że uwierzyli mi, ja zaś urządziłem im cuda. Z urządzeniem cudów trudności nie miałem. Ludzie wierzyli we wszystko, co potwierdzało ich chęć posiadania prawdy przez nich jedynie.

Jedni utrzymywali, że zstąpiły na nich ogniste języki, inni zapewniali, że widzieli samego zmarłego nauczyciela i wiele różnych rzeczy; imaginowali to, czego nie było i niepostrzeżenie kłamali nie gorzej od nas, w imię tego, który nas kłamcami nazywał. Jedni o drugich mówili: "Wasze cuda nie są prawdziwe", a tamci odpowiadali: "Nie, to wasze cuda są nieprawdziwe, a nasze prawdziwe".

Wszystko szło dobrze, ale obawiałem się, że ludzie mogą rozpoznać zbyt ewidentne oszustwo i wtedy wymyśliłem kościół. Kiedy uwierzyli w kościół, byłem już spokojny: zrozumiałem, żeśmy uratowani, a piekło odbudowane."

Pifpaf

Yerba mate, yerba mate, yerba mate... Tylko nie przesadz. A nastepnie wyspac sie.
A tak w ogole: material z ilu przedmiotow? I ile masz czasu na to?

Treść jest ukryta

najkożystniej

Winno być: najkorzystniej.

Sorki jacobs, ale to straszna wtopa :)

Pozdrawiam.

Kup nową pamięć i będzie w porządku. Loveley to też dotyczy. Macie walnięte pamięci.

Kawka rano czarna, mocna i gorzka, popołudniowa nieco lżejsza najlepiej rozpuszczalna.

rudy błazen z druhem

To jest wybór typu czy lepiej się utopić czy powiesić. Poczytaj na autocentrum.pl opinie użytkowników i wyciągnij wnioski. Poza tym jaka cena , taki samochód.

co to jest memtest?

Linux suxx ;) ? Oto wasza przyszlosc :

bazyl14 to zrob cos i nie marudz. Kazdy mocny w gebie i narzekaniu.

tak, slyszalem.

Pifpaf

Troll, za 1000 zl chcesz 19 ? Pogielo? Za te cene mozna miec 22 " :D i to w sklepie w Lomzy!

Pifpaf

Ja od kilku dni mam 19'' LCD LG, zwykły, nie panoramiczny. I faktycznie, za 1000 zł można mieć 22'' :) Różnica cenowa między łomżyńskimi sklepami a sklepami internetowymi jest ogromna, nawet 150 zł można zaoszczędzić., kupując przez neta. Mój kosztował 715 zł.Po zamówieniu, na drugi dzień już dotrze do Ciebie. Polecam ceneo.pl Zwróć uwagę na czas reakcji (najlepiej 2 do 8 ms) i kontrast (im większy, tym lepszy, bo za x lat możesz sobie go podkręcić i nadal będą lux kolorki).

masz racje
zwracaja bez wiekszych problemow

Z niezłych paneli 19'' za rozsądne pieniądze jest BENQ FP93GP na matrycy MVA - 800-900zł.
Nie bierz chłamu na TN-kach. Dobre matryce to MVA/PVA i przede wszystkim S-IPS. Dobry monitor 22'' kosztuje znacznie więcej niż 1000 zł, i to nie w Łomży tym bardziej. Porządna panorama 20'' to wydatek ok 1500 zł (NEC 20WGX2 pro na S-IPSie) dla przykładu.

Zanim rozpoczęto budowę kauflandu, powierzchnie handlowe były już wówczas rezerwowane, nie wiem na jakich zasadach odbywało sie to, ogłoszenie ukazywało się zdaje się we współczesnej.

pogoda za oknem sprzyja rozmyślaniu, to dobry czas by przypomnieć sobie o http://centrumadopcji.za.pl/. Jeśli i Wy możecie w jakikolwiek sposób pomóc zapraszam na ulicę Wojska Polskiego...

ja mam 22" belinee którą sobie bardzo chwalę
super ogląda się filmy, ułatwia pracę np na arkuszu kalkulacyjnym
gierki też ładnie smigają choc te starsze wygladaja przekomicznie (np starcraft)
w wakacje zapłaciłem za nią chyba około 1200zł

czy to dotyczy też studium? czy tylko uczelni wyższych?

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

kozak :)

Treść jest ukryta

...gratulacje...4lomza podaje wynik 52 do 42...zawsze to miło pokonać rywala z podlasia...

...do jacobs30...

...znam ten ból...całkiem niedawno tez sporo musiałem sporo się namęczyć żeby załatwić formalności związane ze ślubem...spróbuj u Ojców Kapucynów...mają trochę inne podejście do tego tematu...

z tego co wiem nawet w pizzerii "margeritta" czy jak ona sie zwie na pilsudskiego kolo alkoholi swiata mozna obejrzec mecz. Jak sie pana poprosi to wlaczy :]

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Ja mam Belinea 19 panoramiczny. Nie narzekam wręcz jest pełna satysfakcja kupiony przez inernet za niecałe 800 zł. z pół roku temu

Władza przemówiła, decyzję podjęła, chór pochlebców przytaknął, ale kto na tym zarobił ?

Klubów więcej już nie ma, są ekipy ogólnopolskich klubów posiadaczy określonej marki.

rudy błazen z druhem

Bogdann mi zapomniałeś odpisać... startujesz czy nie?

czy jesteście za czy może przeciw opuszczaniu kraju... naszego kraju... ???

antares

za!

rudy błazen z druhem

coś więcej ?
wpisz w google "nazwa Twojego samochodu" (audi, opel, renault - czy coś tam innego) + "forum" lub "klub" i będziesz miał np.
renault + klub:
<a href>http://www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=renault+klub&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8</a>

Twistermax kozak argumenty!!! :D

zaraz się okarze, że 90% użytkowników forum 4lomza zamierza wyemigrować... :)

http://www.nexto.pl/?p=66722

Sram na wszych Karłów, Eunuchów, Impotentów, Wy...Kolejeńców kaTTynskichh!

najważniejsze aby był zespół zgrany, trąbka, puzon i organy. Osobiście polecam Robins z Kolna:)

ale się podirytowała:))) dla ciebie mogę być i gówno, osoba z tak niską samooceną jak ty nie jest w stanie mnie zdenerwować. Ktoś kto ani razu nic dobrego nie napisał o tym mieście, musi leczyć swoje kompleksy poprzez krytykę miejsca w którym żyje i wszystkie swoje niespełnienia i zawody topić w pomyjach wylewanych na to miasto.

No masz rację... :)

Mam wrażenie że to sam zainteresowany się odezwał:)

Niezła prowokacja :D

U mnie na weselu grał zespół BOSS polecam bo jest świetny, ale numer gdzieś mi się zawieruszył ale chyba na stronie 4lomza mają namiary na nich

Jak dla mnie bomba. Oby było więcej takich "łapówek", może jakiś większy basenik, albo kręgielnia =)a te lodowisko ma być kryte czy na wolnym powietrzu?

No to dzisiaj został otworzony nowy skelp Media Expert co onim sądzicie, czy warto się tam wybrać na za kupy co tam w nim jest ??

rudy błazen z druhem

http://cf.korba.pl/konta_osobiste.html

nieprawda Juzio :)

bo jezeli z lomzy to troszke dziwne pytania zadajesz :)

Cytat:

Karmią Swoje Zwierzątka ;) Dbają O Traktorki ;]

Zeby te "chamy" nie karmili swoich zwierzatek i nie dbali o traktorki to bys nie mial co jesc "mieszczuchu"

a ty swoje, za płacą to do wawy!!! Fakty są takie że specjaliści odchodzą wszędzie, mają pole wyboru, bo jest wolny rynek, nikt ich końmi trzymał nie będzie, więc nie broń wolnego rynku w zarządzaniu szpitalem i koniecznej rynkowej likwidacji zakaźniaka. Więc przemyśl że zaoszczędzone pięniądze polepszą "życie" szpitala wojewódzkiego, czyli pacjentów jak i lekarzy, choć oni już swoje dostali...

chetnie sprzedam ani razu nienoszone

rudy błazen z druhem

No nieźle nieźle

buhehehhe PROSTAK.

Witam.Mam pytanie o to ,czy wie ktoś jakie połączenie jest najlepszym rozwiązaniem jesli chodzi o drogę do Wrocławia.Może byc i autobusem i ewentualnie kieruje pytanie do tych którzy może jezdzili do Wrocka i wiedzą jak jest najlepiej tam dotrzeć i mniej więcej ile to kosztuje.Z góry dzieki pzdr

ten plac jest bardzo duzy, nie wiem o co chodzi.........

no i..... masz jeszcze cos do powiedzenia

Jaka sale polecacie? co sadzicie o retro jako sala weselna ?

retra nie polecam sala osobiscie mi sie nie podobala a tez szukalam na wesele ale za to plecam labirynt piekna sala ,bardzo dobre jedzenie i super obsluga powodzenia

wybory, wybory...
nie wygra, a i tak go ktoś za uszy może wciągnąć na stołek..

gość choiński musi czuć mrówienie na plecach, żyjąc ze świadomością przejścia do historii swojego miasta z opinią niszczyciela i nieudacznika... obok notki, że był prezydentem ds. edukacji, będą jego wątpliwe "osiągnięcia" natury destrukcyjnej..

Chciałabym poznać opinie (głównie kobiet) o pralkach automatycznych, ładowanych od frontu. Jaką markę polecacie? Jaka sprawia wiele kłopotów itp.
Do niedawna podobała mi się Indesit, wąska (ok. 40 cm) - akurat do małej łazienki, ale jak poczytałam opinie, to nie chcę jej za darmo :) Nie wiem czy nie zdecydować się na model Whirlpoola 4313. Jak na taką cenę jest bardzo funkcjonalna.

Wiem, że było już wiele takich tematów. Słyszałam, że w Łomzy jest jakiś nowy salon fryzjerski "atelie" czy jak to się pisze. Nie jestem zbytnio obeznana w łomżyńskich salonach, więc licze, że ktoś mi pomoże.
Szukam konkretnego salonu, gdzie specjalista dobierze mi fryzurę i kolor. Może być drogi, oby był dobry.

Jan_Serce: zawsze lubisz się wpiep...ać, gdzie Cię nie proszą. Kobiety też na te pralki zarabiają, a pytam kobiet, bo to właśnie one głównie nimi się posługują.
"co tu się znać, program ustawić to każdy głupi potrafi a reszte robi automat" - bo ten głupi nie potrafi wykorzystać wszystkich jej możliwości :P Jeśli swetry i spodnie pierzesz tak samo, to nie wyskakuj z opiniami!!!
Widać, że lubisz się przechwalać. Takie cwaniaczki jak Ty, to może i stać nie tylko na lepszy model, ale na najlepszy. A takiego nie masz? Dziwne... :P

Dobry salon to studio oliwia

ula42 pierwsze pytanie to czy ma samochod...bo cos mi sie wydaje ze to raczej zal sciskajacy za dupe spowodowany brakiem auta :P a nie miejscem parkingowym hyhy

Polacy niestety narzekać to lubią niezależnie od miejsca pobytu:) u nas w mieście pełno takich wiecznie niezadowolonych osób, a przecież miasto się rozwija, pełno u nas centrów handlowych biedronka:))) to tak ironicznie do tych co za synonim rozwoju miasta uważają tylko centra handlowe...

Jak na lomze to ceny nie sa drogie. To jeszcze zalezy jaki ten tor bedzie. Bo np w piasecznie jest 2x drozej ale tor ma 400m dlugosci. W ten weekend mnie nie ma w lomzy, ale za 2 tyg odwiedze tor i zobacze co to wyszlo. Jeszcze mi podpowiedzcie w ktorym miejscu to bedzie?

E=mc2, przeczytają, zastanowią się, wpadną w zadumę, zapomną i jutro znowu się zacznie...
Wina jest też po stronie moderatora, jeśli w ogóle taki istnieje, nieumiejetności łączenia/usuwania tematów. Jak nie będzie osoby odpowiedniej do pilnowania tego, to samowolka będzie kwitła.

ja naprzykład nie wiem o co chodzi, jedno zero zamydla mi sytuacje...

"zastanowią się" - to miało być usunięte :P

Edycja postów też by się przydała... Ale co tam, można powtarzać trzeci rok z rzędu to samo, kto tego słucha :-)

Kulig,

pomijając tezy zawarte w Twojej wypowiedzi, obawiam się, że Łomża jest za ciasna na tak szerokie horyzonty myślowe jakimi Ty dysponujesz:)

Można to spuentować tak: po prostu znaki czasu..... Nikt nie powiedział, że do końca świata będzie zawsze tak samo:)

loosac ciekawy dekalog , tylko te 10-te ani. O jaką Anię Tobie chodzi. Jakie żeczy ta Ania ma . Jakiej płci ta Ania jest bo piszesz Ani, potem Jego nie rozumiem

86% z kawałkiem ;]

Wowo- Kuligowi pewnie juz starczy, pij za Siebę. Kulig czcza gadka nie gotojesz nie, sprzątasz domu.,trawnika nie kosisz Chłop powinien wszystko potrafić, nawet napić się to trzeba z godnością
Z szacunkiem bazyl

zastanawiam się włąsnie... czemu o tej porze... skoro dzisiaj nie ma żadnego święta. Wogóle czy ktoś z was słyszał ?

Kulig niezly referat :>
Niestety swiadomosc spoleczna tak przesiakla "metroseksualizmem", ze kobiety same juz nie wiedza czy chca kobiete z fiutem i bez cyckow czy oldshoolowego neandertalczyka :>. A potem do glowy im przychodza teksty "gdzie ci mezczyzni prawdziwi tacy" :P

Zaraz mnie tu zbluzgaja, ale uwazam, ze facet nie jest facetem jesli nie przeszedl wojska. Wojsko zmienia chlopcow w mezczyzn. Przed wojskiem mialem powodzenie u kobiet, ale po wojsku mialem duzo wieksze :>. Z reszta te regule potwierdzaja badania socjologiczne. Wystarczy poczytac.

Facet to takie stworzenie, o silnym pierwotnym instynkcie lowcy, mysliwego. Jak trzeba -nie boi sie uchrzanic, grzebac w blocie, czy smarze. Facet potrafi sobie ugotowac lepiej niz zrobilaby to kobieta. Facet rozumie, ze wazniejszym od utrzymania pedantycznego porzadku w domu jest zarobienie na ten dom a co sie z tym wiaze -dbanie o swoja forme do pracy poprzez dobry wypoczynek (piwo, seks, sen). Zadowolony facet to dobrze zarabiajacy facet. :>

Jakbym nie pracował, też bym tak "chodził spać" hahaha.

użytkownik usunięty

Czlowiek swiatly intelektualnie to czlowiek otwarty na wiedze, swiat i ludzi a nie dyskryminujacy kogokolwiek, czy wywyzszajacy sie nad jakas grupe spoleczna. Zdecyduj sie. Albo dalej jezdzisz po katolikach i katolicyzmie albo uwazasz sie za inteligentnego i swiatlego czlowieka. Te dwie postawy stoja ze soba w sprzecznosci.

Piękny sztos z tą fabryką szlugów. Klasyka.
Pytam cichutko i nieśmiało, beknął ktoś?

A wracając do głównego tematu.
Shiloh, czy Ty przypadkiem nie chcesz uszyć bucików dla naszego, lokalnego byznesmena.
Niech Cię ręka boska broni.
Ale kto był udziałowcem w dyskotece Bolero, to powinieneś zapytać.Ludzie wiedzą, może powiedzą.))))))

Witam,maturka calkiem niezle myslalem ze bedzie trudniejsza. Ja wybralem drugi temat z "LALKI" MECHANIAK

ten sam...dziś ok 12.00 był znów na polowej koło mojego bloku i przyznaje nie był agresywny,bardzo przyjazdy...a wcześniej miałam inne odczucie do niego ....bład

Bardzo często widać go właśnie na Starym Rynku ,ale nie wygląda na wygłodzonego,budowa ok.

Na małachowskiego w budynku obok MDK na dole od storny ulicy Konstytucji 3-go maja jeszcze rok temu kupiłem Exide'a

Popieram.

a co to

Gdzie dkładniej jest studio Jolanta może jakiś nr telefonu?

po pierwsze uczelnia na poznanskiej powinna juz dawno byla ustalic ile kosztuje warunek, a nie przez kilka lat bylo ze kwota ta wynosi 250 zlotych a tu ni z gruszki ni z pietruszki wyskoczyli ze 12 zlotych za godzine na kierunku technologia zywnosci co daje za powtarzanie przedmiotu 900 zlotych (nie wspomne o pielegniarstwie - 17 zlotych za godzine), nie licza sie z nami tak samo jest w dziekanacie tej szkoly, kierujesz do jednej kobiety pytanie odpowiada ci zupelnie co innego niz druga kobieta pracujaca w dziekanacie do ktorej bylo to samo pytanie skierowane dzien wczesniej. ta szkola sie powinna zastanowic jak nie utrudniac zycia nam biednym studentom a nie tylko klody podstawiac pod nogi, po to zostaly utworzone studia w lomzy aby miec jak najwiecej studentow z lomzy i okolic a nie aby se robic wrogow, tak samo jest z systemem oceniania 56% ze wszystkiego aby miec przedmiot zaliczony, fakt faktem uczelnia chce jak najlepsza opinie miec wsrod wyzszych uczelni, ale bez przesady, dajcie nam zyc i korzystac z urokow zycia studenckiego a nie zmuszajcie do siedzenia w zeszytach i do ostrego zakuwania...
co do warunkow powinni cofnac stawki za godzine dla poszczegolnych kierunkow i przywrocic dawne koszty czyli dla warunku 250 zlotych i dla innych temu podobnych rzeczy... :-P
pozdro

wczoraj około 00:30 ruszył strasznie z kopyta, i tak do rana, do około 9 chodził jak brzytwa :)

niestety ja nie chciałam czegoś takiego on mnie zmusił

na shellu w servisie jest specjalista jezdzi skada startera zadzwon tam a napewno pomoga

za 100 zł moge ci szybe wytłuc ;D:D wezmiesz sobie spokojnie te kluczyki haha :D

Ja na pytanie zadane w tytule, odpowiadam: jajco!:)))

Tak mi przykro ;( Z tego co pamiętam była w ciężkim stanie,dobrze że skróciłeś jej cierpienia.

Kończąc wątek,ja pojechałam do Konarzyc (nawet nie wiem jak się nazywa ten weterynarz) no to stwierdził u mojego psa parwowirozę ,naszprycował go surowicą i innym świństwem,ja mu zaufałam,a pies był zdrowy jak ryba...od tamtego czasu trzymam się jednego weterynarza.

zły_człowiek. Ja sie buraku nie chwale. poprostu uwazam ze na wiochach przy trasie w nocy zwalnianie do 60km/h jest absurdem. A mandat zaplacilem sam i nie pierdoll ze wyciagnelem staremu bo mnie nie znasz prowincjonalny wieśniaku

Czy też macie problem z zalogowaniem się na poczte ?

Od niedawna jest w Łomży.Wcześniej z tego co wiem była w Warszawie.Ja mówiłam tylko sama za siebie, u mnie było ok.To już teraz mnie z tropu zbiłeś.Zawiodłam się na wetach z Łomży, przez jednego straciłam suczkę( nie wybudziła się z narkozy)W takim razie nie ma już dobrych lekarzy dla zwierzaków w naszym mieście. Zostaje Białystok i M. Ramm.W takim razie już nic nie mówię, niech każdy sam wedle uznania odwiedza kogo chce.Pozdrawiam.

Spróbuj na innym kompie albo poprzez eksplorator windows ( prawy przycisk myszki i eksploruj). A jak nie to kłania się jednak robienie kopii papierowych ważnych zdjęć.

A napisz jeszcze jaki system masz na komputerze, a jaki chcesz zainstalować. Prawdopodobnie instalator chcesz z windowsa zainstalować....

Kefas: instalator windows XP bardzo żadko widzi dyski sata... trzeba wtedy mieć sterowniki od nich na dyskietce, ewentualnie należy przerobić sobie instalke windowsa, żeby robiła to automatycznie....

Greg12: jak opiszesz dokladnie jaki masz komputer(plyta glowna, bios...) to wtedy mozemy cos wiecej powiedziec. Ale mysle, ze to co juz zostalo napisane powinno pomoc w zupelnosci ;-) Quick boot menu nie jest w kazdej plycie....

http://www.youtube.com/watch?v=cBcCMAJaFZQ

Dlaczego akcje Pepeesu straciły ponad 110% > Co sie dzieje w firmie? Ktos cos wie?

Jak kto gdzie?? U hodowcy.

buldog angielski to dopiero pies - chodzi i sapie jakby miał sie za moment zadusic , upał to tragedia , a na dokładke sam sie nie urodzi :)))))) cesarki potrzenba. :))))))

odnośnie skrzyżowania przy PKS

sa tam sygnalizatory S-3 tak zwane kierunkowe czyli można jechać tylko tam gdzie wskazuje strzałka

tzn:
- jeśli jest strzałka tylko w lewo to można jechać tylko w lewo, a nie można zawracać, a sygnalizator wygląda tak http://img.interia.pl/_img/motoryzacja/nimg/moto621147.jpg

- a zawracać można na sygnalizatorze S-3 jak jest strzałka w dół dodatkowo na przykład w takim połączeniu
http://gazdodechy.pl/wp-content/uploads/s3b.jpg

jednocześnie sygnalizator taki S-3 informuje nas że jeśli jedziemy w kierunku wskazanym na strzałce to nie występuje kolizja z żadnym uczestnikiem ruchu i pieszymi

jeśli chodzi o N to jest minus bo trzeba oddzielnie antenę do polsatu

ja tam za 5 zł cale miasto moge zwiedzic. takie rzeczy tylko w MPT ;] Polecam.

Halina faktycznie się filmów naoglądała. Należy raczej się cieszyć z usług naszych korporacji ( łomżyńskich ), widać, że nie jeździliście taksówkami w innych miastach. W Łomży na dzień dzisiejszy są najtańsze taksówki w kraju. najniższe stawki na wejściu jak i za kilometr. Co do kierowców to również uważam jak E=mc2... jak w każdej grupie społecznej i zawodowej są dobrzy i mniej dobrzy.

jak jechalem taxi w wawie...to na start patrze 6.50 tylko jak trzasnalem drzwiami:D nie wiem czy tak powinno byc, ale mniejsza o to. Za nie cale 10 minut ...no okolo 8.15.345 :D zaplacilem 30 zl:)

a co do taxi w lomzy...i na calym swiecie..to zawsze tak jest, ze nie wiesz gdzie sie udac...to pojedziesz inna ulica...co dowodzi fakt, jak jechalem w wawie...to facet chcial inna droga jechac...a ja sie pytam czy to tedy...jego zatkalo, a ja usmiech na twarzy...i patrze co bedzie robil dalej...na pierwszym skrzyzowaniu skrecil:) i pojjechal tak jak trzeba....ale 2.70 poszlo:)

Siedze sobie w do,u nagle słysze chuk. Myślę sobie wypadek. Wychodzę na baloko a tu sbie na chodniku pięknie stoi nauka jazdy z napisem ''egzamin'' pod spodem leży znak drogowy :) w elce urwał się prawy błotnik. Tak sobie my śle ''kurde jak ona jechała że tak wiechał i jakim cudem zaliczyła wszykie godziny jazdy skoro teraz nie umiała jechać po drodze tylko po chodziku'' hahahah szkoda gadać.

w energetycznym na polowej energie niepobieraja prowizji i jest sprawdzony

a ja wole przez internetowe konto. bezpieczniej szybciej i bezplatnie.

słyszałam że 5 zyla.. i do tego szatnia też jakieś 2-3

Komu przeszkadzają drzewa może wykupić sobie bilet w jedną stronę na Syberię lub Saharę.

£

Polecan myjke u Jakaca na Łąkowej najlepsze ceny w miescie a i chłopaki sie troche starają

do 250zl na AGP szukaj 6800gt badz 7300gt

moi 2 koleszy z klasy maja tak ze non stop po wf maja takie lapu czerwone jakby se pomalowali mazakiem , to napewno cos z ukrwieniem , ale to tylko lekarz(dermatolog)moze stwierdzic

zgadzam sie z tomkiem : P KierMek nie znasz sie :P

Dla wyjasnienia: Strefa czasowa - Londyn Tokyo - Nowy Yrok

Wspomniałeś że wybudowanie fabryk dużo lepiej oddziaływało by na rozwój Łomży- zgadzam się, nowe miejsca pracy by się przydały, najlepiej dobrze płatne, ale warto zauważyć że w usługach są lepsze płace niż w przemyśle. Poza tym warto zauważyć że gospodarki wielu miast dobrze rozwiniętych opierają się na usługach, co nie oznacza że trzeba rezygnować z przemysłu. Każde miejsce pracy jest potrzebne, ale w tych czasach nie same miejsce jest najważniejsze a to jaka jest płaca na takim miejscu.

.

46 1240 1532 1111 0010 0818 2606 - czekam na wpłaty :D

Bimbo !

Sane ale tam nie ma Janka!!

nie chodzi o to, ze nie potrzeba modernizacji szosy...ale nie tak...bo tylko korki beda sie robic...zreszta zobaczymy w praktyce

Bimbo !

Wyobrażam sobie Ciebie a nad tobą Mama z zegarkiem w ręku i liczy ile czasu synusiowi zajęło wymyślenie czegoś. 0,48 sek - BRAWO ŚWIWETNY WYNIK. TAK TRZYMAĆ Dostajesz 6 ze słoneczkiem.

rudy błazen z druhem

co ma Plus do simlocka Play'a??

UL.BOGUSKIEGO, Ul.ŁKS-u , UL.GRUBEGO

Z tego co mi sie wydaje to nie mozna...

Bimbo !

Chyba OPOP na 1112

rudy błazen z druhem

Chcesz słoneczko musi być kasa takie czasy

Bimbo !

tradycyjnie polecam dr. chomoncikowa, lecze sie u niej od urodzenia i jest wszystko okej, kobieta zna sie na rzeczy i wie co robic w ostatecznosci dr. kulas

kurcze moze nie znam sie dobrze na tych sprawach, jestem mlodym kierowca ale mysle ze taka sprawa to dobry pomysl , poniewaz w tej chwili z kazdym probleemem trzeba latac gdzie indziej, niczego nie mozna zrobic w jednym miejscu, jestem zaa a co do miejscowy to nie jest najistotniejsze do dobrego punktu trafia wszyscy chetni

W tym co był wybuch.

Bez kituu nie nawdze metalu najgorsza muzyka na świecie bym wszystkich tych cweli powybijał ahh żal

prawda w paintbalu jak strzelisz z odległości poniżej 3m to jest kłopot a z asg to już jest problem a młodziez ma fantazje ułańską i wszystko wie lepiej był taki jeden w poznaniu co za broń boczną miał wiatrówkę na co2 jak się okazało elektryka zmienił juz po kontroli sprzętu

Ja bym kupil fife. Ale zastanow sie nad kupnem NFS na playa :D Tylko nie pro street!!!!!

Nasza napisał:

"Głównym problem jest po prostu wzrost pobytu nad podażą"

Chyba popytu na podażą ;)

Wracając do tematu, bawiliśmy się dzisiaj w Yamie i jak zawsze było wszystko w jak najlepszym porządku. Wszystko jest wyjaśnione, nie widzę sensu, żeby ciągnąć tą sprawę dalej, no chyba, że komuś tutaj bardzo zależy na tym, żeby psuć opinie dobremu klubowi.

Szkoda co? Powtórek nie będzie

do wiadra i utopic,

te stare komunistyczne psiuty powinni wywalic z ratusza

Jest masaż ujędrniająco-wyszczuplający ale bez połączenia z dietą i ćwiczeniami nic nie pomoże...
A o które partie ciała ci chodzi? Niech zgadnę : brzuch, uda i ramiona jak również okolice bioder i pośladków.
50zł za 30 minut masażu za każdą partię co drugi dzień (z odpowiednią dietą + zestaw ćw codziennie). Stać cię...?
;D

"Fazzi-niedojebiek" jest z Łomży, obecnie mieszka w Warszawie, wynajmuje stancję gdzieś u jakiegoś krawata i uważa się za wielkiego warszawiaka :-) Szybko zapomniał skąd jest skąd pochodzi, dlatego używa sformułowań "macie, opalacie się".
Plaża w Łomży jest, ale Fazzi tam nie ma piasku, gdyż panowie z ratusza, nie mają kaski - pieniądze przeznaczają na niesamowite atrakcje w centrum miasta np. na efektowną fontannę na ul . Długiej, na tworzenie nowych miejsc pracy (MOSiR) oraz na nagrody dla urzędników. Wygląd plaży ma się zmienić podobno za jakiś czas, gdy ruszy budowa łomżyńskich bulwarów - czas pokarze jak będzie. Wracając do postu to gdzie w wawie są takie zajebiste plaże???? Po co co weekend setki aut napiera na mazury, jak w wawie takie plaże mają!!!! Weź się koleś ogarnij, znajdź sobie forum dla krawaciarzy i tam poruszaj takie kwestie dotyczące "twojego" miasta pajacu.

Jak chcesz zdobyć dziewczynę najlepiej zrób to sam nie pytając o rady. Taki sposób będzie najlepszy ,bo będzie Twój. Jak dziewczyna ma równo pod sufitem na pewno to doceni.
Chyba ona tez umie czytać i być może czyta to forum :)

rudy błazen z druhem

ciemno to masz w d, jak wchodzisz

na początek sugeruję taki pakiet TEAM SQUAD

Peja i HG vs Tede i PARIAS
Popek z firmy vs Liroy i Mezo

Byłem tam na różnych imprezach i nigdy znajomi i rodzina nie mogli przejeść tego jedzenia zawsze na koniec jeszcze karton jedzenia do domu dostawali z tego co na stole zostało po prostu nie do przejedzenia ale w sumie jak ktoś był na weselu gdzie może po prostu chcieli ludzie miej jedzenia ponieważ na weselach ludzie często są przesadni i stwierdzają na co tyle później się marnuje a tu do stołu 5 pasibrzuchów i zjedzą wszystko :) różnie bywa najlepiej to iść samemu sprawdzić zorientować się w cenach w porcjach z tego co mi wiadomo to każdy szef kuchni powinien wiedzieć ile na stół postawić i czego :)A co do lokalu to ma swój urok :)

Jasiu zrób to.

A będziesz mój na wieki.:)

pocaluje dwa jajka!!!!

ok dzieki

Wiecie gdzie w Łomży można naprawić rolki???

bos glupi cep! swieze pieczywo nie jest zdrowe! lepszy czerstwy chleb!
wymagania ma, chlystek z ciebie i tyle!

we wrzesniu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org