środa, 18 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
300 milionów złotych dziennie!

Jesteś głupi jak but z lewej nogi

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 300 milionów złotych dziennie!

a ja mam windę 2k i chodzi u mnie 2 dwóch kompach już ze 2 lata
a naprawdę mam wiele pierdół poinstalowanych....

PS P@wciu, bez obrazy ale popracuj nad ortografią, bo mam problemy żeby Cię zrozumieć

no stacji benzynowych u nas dostatek ,a konkurencyjność żadna. Nie od dziś wiadomo ,że mają pomiedzy sobą umowę i stosują smieszne róznice rzędu 2 do 3 groszy a generalnie w sumie w Łomzy płacimy zdecydowanie drożej niz w Warszawie , Białymstoku czy nawet Ostrowi Mazowieckiej czy Ostrołęce. Więc po co kolejna stacja jak i tak to sytuacji nie zmieni. Natomiast pilnie należy dbac o rozwój sektora handlowego , sklepy o dużych powierzchniach , placówek kulturalnych, usługowych. W tym nasze miasto jest na szarym końcu.

duzy leczysz sie ? a jak nie to zacznij

Prawda. Nasza kultura jest okrutnie zamulona. Mamy muzeum, które stoi w miejscu od kilku a jego kadra to już same eksponaty, mamy kino, które świetnie by się sprawdziło w pokazach offowych, a wałkuje się w nim generalnie sam chłam, mamy Bonar, który chyba jako jedyna instytucja (no i oczywiście TLiA) w tym mieście ma jakiś potencjał i cokolwiek robi ale niestety - problemem jest na pewno brak sali z prawdziwego zdarzenia, mamy w zasadzie tylko dwie galerie, co nie jest zbyt imponującym osiągnięciem...

"Tu potrzeba silnych rąk które będą kulturą zarządzać, osób odważnych, pewnych siebie, osób , które potrafią i lubią budować relacje z mediami, innymi ośrodkami kultury, instytucjami, sponsorami, artystami."

Jasne. Ale przede wszystkim tu potrzeba osób, które kulturą się interesują. Chociaż minimalnie. tutaj potrzeba pomysłu na to, żeby chociaż część ludzi w tym mieście została...

Bardzo dobrze. Zawsze z ziomkami musimy po 22 naginać na statka czy BP żeby browarka kupić a tak będzie blisko i pod ręką.

Signature will be available soon. Please wait ;)

Jutro zawożę do schroniska stare bety!! :)) Przynajmniej na cos sie przydadza!

hehe dobre :)

głupota.

hahahahaha

relax polecam.

mi tez sie wydaje, że coś około 2tys

szkoda ze zamiast rozsądku o wszystkim tu decydują układy
a to ze wyzywasz innych publicznie i anonimowo od ciot świadczy tylko o tym ze sam jesteś prymitywem!

kamillo nie mam takiej potrzeby ALE jesli Ty chcesz brac mete to polecam przestudiowac kilka ksiazek o kulturystyce a nie isc na prostote ;) 8==> HEJ

Ludzie kultury w Łomży to osoby, które tkwią w takim błogostanie z czasu PRL. Są nazywane "ludźmi kultury" więc troskliwie pielęgnują ten stan. To wystarcza im do egzystencji. Pójdą na koncert, na wystawę, powiedzą mądre zdanie....to wystarczy żeby byc człowiekiem kultury. Jeśli są twórcami : jedna wystawka na 2 - 3 lata, będzie wywiadzik w TV Łomża i jakiejś gazetce. Po co więcej ? Jeśli zaczeli by coś organizować dla młodzieży mogłoby się okazać, że są mniej płodni niż młodzi. Mogłoby się okazać, że trzeba coś robić a nie tylko trwać .... to juz brzmi groźnie. Mało tego : po co tworzyć sobie konkurencję ? Młodzi są medialni więc szybko okazałoby się że w TV mówią tylko o nich a nie o "ludziach kultury" .

Kto chce społecznie przekazywać swój "sssskarb" dla młodych ?

Czemu ludzie bez podstawowej kultury osobistej, często nie potrafiący się wypowiedzieć zrozumiale dla średniowykształconych Polaków mieliby myśleć o promowaniu kultury ? ( A jednak oni decydują...)

Czemu niewykształcony człowiek poparłby przekazanie pieniędzy na coś tak niepotrzebnego w odróznieniu od autostrad czy becikowego jak KULTURA? ( na dodatek kultura w postaci sztuki nowoczesnej to dla nich bazgroł, bełkot i generalnie treści antykościelne)

Czemu nie ma w Łomży : kółka fotograficznego, dyskusyjnego klubu filmowego, dyskusyjnego klubu czytelnika, warsztatów graficznych/malarskich, które miałyby STAŁE SIEDZIBY i były choć minimalnie finansowane przez Miasto ?

Pytań jest jeszcze więcej ale ...komu chciałoby sie je za darmo czytać ????

dokładnie...

Łomżyniak@ : widzę, ze podoba ci się taka manipulacja w stylu komunistycznym. Niby pytanie, a w nim sugestia o korupcji, na dodatek lekko podburzająca dla mieszkańców.... Sprytny populizm :-)
Gratuluję kunsztu i pytam : co jest złego w stacji paliw przy szosie zambrowskiej a czego nie ma w innych stacjach paliw lokalizowanych w sąsiedztwie zabudowy mieszkaniowej. Dla przykładu : okolice pl. kościuszki gdzie jest stacja przy blokach mieszkalnych, lub stacja paliw w ostrołęce lub stacja paliw Statoil zlokalizowana w parterze budynku mieszkalnego ? Bo mnie nie przeszkadza ale może ktoś będzie miał powód żeby się wyprodukować. Np. alterglobaliści, czy też wegetarianie

napewno przestudiowałem więcej książek niż ty

Podajcie jakieś Łomżyńskie servery do CS'a. Kilka z nich już znam:

Pizgatornia - 91.192.88.206:27015

Lomza 4Fun - 91.192.88.206:27015

Radius FFA - 83.238.44.7:27045

To jest najdłuższe forum na 4lomza eheheh.

Łomża - to miejsce w, którym jedyną rację bytu mają pseudo stacje benzynowe z mafijnymi układami, po prostu mafijnymi i kropka, o czym mowa, oszustwo n ajakości paliwa i oszustwo na cenie, podwójne oszustwo.

Uwaga!!! nabity :)))))

Nie wiem jak jest w da grasso w lomzy, w wawce serio jest dobra np.z ananasem, mozna sie konkretnie najeść.
Tomekko niedlugo przyjade,sprobuje to tez sie wypowiem:P

A tak to 4 pory i Di Angelo(chociaz tam lokal tez do bani)

Pozdro

marceli: myślałem,że w nowych stacjach zbiorniki są monitorowane w czasie rzeczywistym przez np. Orlen i nie ma możliwości dolać czegokolwiek bez ich wiedzy. Gdzie tu widzisz możliwość dokonania oszustwa skoro każde otwarcie zaworu jest monitorowane w centrali ? Każde dolanie czegokolwiek grozi utratą znaku ( co kosztuje krocie) więc wątpię czy stacja ma chęć oszukiwać. Jeśli wiesz jak to zrobić to oświeć nas. Natomiast stwierdzenia że są mafijne układy to tak jakbym napisał, że wszyscy co korzystają z netu przez plusa są złymi ludźmi. Taka wypowiedź nie ma przecież sensu. Powtarzanie nawet potocznych głupot to też głupota. Chyba że masz dowody wtedy łaskawie podziel się nimi conajmniej z forumowiczami. Pozdro

chyba ksiazke JAK PRZYKOKSOWAC W DWA CYKLE przestudiowales.

btw. 70zł

Jeżeli ma ona powstać na układach to zapewne, plan jej budowy łamie jakieś zakazy, przepisy bezpieczeństwa lub coś w tym stylu. Gdyby tak nie było, to po co miałaby byc budowana za sprawą znajomości?

Czy korzystacie z dostępu do internetu w Netii. Jeśli tak to z jakiej oferty, jakie są wasze opinie i uwagi ?

Sebo19 Ratusz nikomu nie zabrania kształcenia się jak również bycia kulturalnym. Ale Tobie na pewno przyda się i jedno i drugie. Powodzenia.

rybka22, a z prawej to mądrzejszy ?
Nadepłem na odcisk ?? :P

zgadza się ;p
a na 16 jest na cmentarzu w kościele :p

Polska meta to róznie ale zazwyczaj drukrotnie droższa od ruskiej tak ok. 70-80 zł czasami nawet do 100

Biernaczento a inne meta z EAP, ALCHEMIA nie wiesz po ile ?

ruska to sie nadaje do du.y

W sumie kiedyś się mocno burzyli mieszkańcy Stacha Konwy (?) i najbliższych na ten stary CPN niedaleko starej poczty. Że niby truje...

"Psy szczekają, a karawana idzie dalej..."

nikt nic nie wie, ale warto być przeciw nie?

Marceli jak wiesz, że to mafia i masz dowody to idź do prokuratury. Jak nie masz to nie oczerniaj.

Nie spinaj się _wowo, bo wystarczy wyjechać za Olszyńską Górę w Drozdowie i po śladach na asfalcie widać co się tam dzieje. Żadna miejscówka sie nie spali bo są wszystkim doskonale znane hehe

ale ossochozziiiii zią???

kamilo, brakuje mi monohydratu diwodoru zeby moc chlusnąć na Ciebie :)

No i jak myślicie ŁKS narzeka że nie ma sponsorów. Ja wychodzę z reguły że jak płacę to wymagam, a po ostatnim meczu pewnie jeszcze trudniej będzie o nich. Wykazali się że pożal się boże. Już pewnie mój syn by prędzej strzelił bramkę. Odniosłem wrażenie jakby robili łaskę że w ogóle zagrali, czy tak samo robią łaskę jak biorą pieniądze. Co lepszy to odchodzi a ci co zostają to pewnie się czują jakby już byli w I lidze. A w ogóle to nie dość że mało kasy to dojdzie jeszcze kara za bandę gówniarzy. Skoro rodzice nie umieli ich wychować to może względem ambicji by się złożyli i uregulowali co się należy, naprawili szkody, chociaż swoje pewnie w życiu jeszcze dostaną, jeśli ich synalek potraktuje kiedyś dom jak stadion, i bedą się czuli jak na pobojowisku. Ojoj, współczuję takim.

to nie jest steam !

żal Cię ? ja bym powiedział żal mi Ciebie ;)

Po alkoholu czlowiek nie mysli racjonalnie i zapewne stad tyle przypadkow wsiadania za kierownice po pijaku... Zapewne wielu kierowcom na trzezwo nawet przez mysl nie przyszloby wsiadanie po kielichu,a w stanie upojenia nawet zawahania nie było.... ;)
Czy to wina posiadania prawa jazdy?Nawet osoba bez prawa jazdy moze wsiasc po pijaku... To ewidentna wina alkoholu,wiec moze zakaz picia alkoholu za jazde po pijaku? :D

Nie wiem, ale chyba coś w tym jest. Kiedyś miałam mieszańca boksera z owczarkiem kaukaskim (niby uznany za agresywnego). Mój psiak był nie tylko słodziutki, ale i grzeczny, choć lubił okropnie gryść kapcie:) Ale mi go ukradli i już się nie znallazł. Ostatnio widziałam jak pewna starsza kobieta chodziła z "czymś" podobnym. Ciekawi mnie czy to był mój psiak. Miał bardzo nietypowe umaszczenie i wygląd.
Co do ras niebezpiecznych. Mój kolega miał psa mieszańca - matka była bull terrierem, a ojciec mieszańcem amstaffa i pitt bulla (autentycznie!). Pies był wyjątkowo mądry, karny, grzeczny i mogę szczerze powiedzieć, że niejeden pies nie dorastał mu do pięt. Niestety złapał jakąś chorobę i już go nie ma:(

Ja wieżę w siebie :)

Uwaga!!! nabity :)))))

Treść jest ukryta

sciagnij flash playera z innej strony,wpisz w google,sciagnij zainstaluj i po klopocie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org