Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
adamosxx - jak teraz sie czujesz?? |
Od lat słychać o kradzieżach praktycznie wszystkiego z grobów. Giną kwiaty, znicze, ozdoby. I to nie tylko w czasie świąt, ale także w ciągu roku. Będąc na cmentarzu przy Kopernika nie raz widziałem jak niecałą godzinę po rozejściu się rodziny po pochówku kogoś bliskiego najpierw z daleka obserwując otoczenie, czy nikt się nie przygląda, a potem już śmiało baba z torbą kradła kwiaty z świeżo położonych wieńców. Rodzina pewnie jeszcze nie dotarła do domu, a tu już hiena okrada ich grób. Łatwo poznać takie złodziejskie towarzystwo, "kursuje" po cmentarzu, szuka dokładnie nie wie czego, a z cmentarza wychodzi z torbą napchaną tym co udało się nakraść na grobach. Widziałem złodziejki, ale i są złodzieje, jeden o którym ludzie już sporo mówili, kradł po grobach i znosił na swój, tak, że u niego cały rok było zatrzęsienie kwiatów, zniczy itp. Wiem, że ludzie przyłapali go, nieźle za to pobili, a na jego grobie potłukli tablice i tak "zarobił"Inna chętna ozdób chłopaki, jak zauważyli, że kradnie, złapali, a, że narzędzia mieli pod ręką, naprawiali na cmentarzu przy grobie, to dla postrachu złodziejce za rękę obcęgami, że palce obetną jak jeszcze ją tu zauważą. Ona w ryk, histerię, raczej więcej nie przyjdzie kraść. szpenio - człenio!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: adamosxx - jak teraz sie czujesz?? |
Pewna Pani na grobie swoich bliskich przylkeiła kartkę na której napisała: " Złodzieju, zeby kwtaty które ukradłes stanęły na twoim grobie"- podobno pomogło.
|
|
a ja właśnie idę do da grasso, znajomi mi polecili, biorę chłopaka pod pachę i ruszamy. Mam nadzieję, że i mi się spodoba, bo słyszałam, że super i lokal jest długo czynny.
|
|
duzy, a co to jest "no wai" bo próbuję rozkminić o co ci chodzi?? szpenio - człenio!!!!
|
|
słuchaj,możesz mi podać jakis konkretny namiar?
|
|
1.evelin wjazd na przeciwko starego Andaro.2.kraska auto szyby
|
|
Jak widzisz, slowo dowcipni zamieszczone jest w cudzyslowiu. :) Przydaloby sie zeby raz na jakis czas tacy dowcipnisie trafili na psychola z giwera, co by im kola przestrzelil za glupote.
|
|
Ja nie jestem pewien,ale byc może dzisiaj taki psychol przyłatwił mi tylna szybe w golfie(pewnie wiatrówka)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |