Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Film TVN o TW Bolku wyciekł do sieci |
hamstwo kierowców ciężarówek z tablicami RUS i LT nie znaja granic.Nie zahowują bezpiecznej odległości,praktycznie najeżdzają na samochody osobowe,oślepiając błyskają światłami drogowymi ,trąbią tylko dlatego,że przygotowując sie do manewru skręcania redukuję prędkość,wymauszają pierwszeństwo juz nie wspomnę o tym,że stwarzają niebezpieczeństwo łamiąc ograniczenia prędkości.I to tylko dlatego,że sie śpieszą.... Czy ktoś zna takie przypadki? Co z tym zrobić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Film TVN o TW Bolku wyciekł do sieci |
Serwer jest hostowany 24/7 przez fitme interkar , wiec tak ip jest stale. DiDi
|
|
Na Litwie za przekroczenie prędkości można stracić prawo jazdy a jak wyjado za granice to szaleją jak dzikie świnie:)
|
|
kiedys slyszalem ze Kamiński robi i kosztuje to coś ok. 1500 zł. Ale nie wiem jaki jest stan faktyczny...
|
|
hahaha
|
|
Tyku kojażysz mi sie ze znajomym siostry a siostra ma na imię? jakieś szczegóły? może znam xDD
|
|
To ja mam pytanie. Co to są kwarki? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
1.Bezmyślnośc radnych 2.Spadek wpływów z podatku od psów - część psów trafi na ulicę, cześć "przeprowadzi się" do dziadków na wieś, a w Łomzy bedzie w odwiedzinach u wnuczka, 3. Wzrost nakładów na wyłapanie wałesających sie, porzuconych psów. 4. Łomża jest miastem starych i samotnych ludzi. Dla wielu z nich, również mieszkających w blokach ( szczególnie na waryniaku) towarzystwo ratlerka, jamnika czy kundelka wiekości średniego kota to jedyna szansa na kontakt z kimś bliskim. Uchwała nakładajaca na tych ludzi 100 zł podatku jest po prostu NIELUDZKA !!!!. w czasach PRLu była okreslona jakaśtam stawka ceł na samochody. W ciagu roku sprowadzono np. 100 tys. samochodów. Wielcy ekonomiści pomysleli i policzyli, że jak dwukrotnie podniosą cło, wtedy podwoja wpływy. Niestety w następnym roku sprowadzono 50 tys. - wpływy nie wzrosły. Geniusze ekonomii na poziomie naszych radnych w kolejnym roku znów podwoili cła. W efekcie ich wytężonej pracy wpływy spadły o połowę. Opowieść te dedykuję nieprzebranej mądrości naszych wybranych. I jeszcze jedno. Zwykle po swoim psie sprzątam. Jesli zapłace 100 zyla rocznie to uznam, że miasto bierze wystarczajaco duzo, aby po moim psie posprzątał zapłacony przez miasto cieć. A jak brakuje to radna Konopka niech przeznaczy część diety na wtpłatę dla sprzątacza. Bezdusznośc i bezmyślnośc radnych pokroju pani Konopczyny coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że pomimo blisko pięćdziesiątki na karku, trzeba, póki zdrowie pozwoli mysleć o wyjeniesieniu się na stałe z tego paranoicznego miejsca.
|
|
mŁoda mam pytanie na poważnie Gdzie w dobrej cenie wyrwe BBS skręcane 3 częściowe 15/9"?? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
na tory z nimi!!!!!!!drog przynajmniej wiecej by nie rozwalali
|
|
Bardzo dobra decyzja rady miejskiej, chociaż według mnie dużo bardziej uciążliwe są psy w blokach. Rada powinna też zastanowić się co należy zrobić aby uskutecznić kary za psie odchody w miejscach publicznych. Psy nie powinny załatwiać sie ani na chodnikach ani na trawnikach. Chodniki i trawniki są dla ludzi a nie dla psich kup. W europie zachodniej nie spotyka sie takich niemiłych widoków, jest inna kultura i wyższe mandaty za takie przewinienia. Poza tym trzymanie psa w więzieniu w postaci mieszkania jest przede wszystkim niekorzystne dla samego zwierzęcia.
|
|
szkoda mi tych kasjerek ktore tam pracowaly, podobno dowiedzialy sie z dnia na dzien ze traca prace i firma upada. Teraz musza patrzec w oczy tym oszukanym ludziom. Przyjmowaly spokojnie reklamacje nie majac swiadomosci ze ta kasa na serio znika!!!!! szok.
|
|
a może coś łatwiejszego? np. ile jest 2+2? hehe
|
|
ile pali tarpan na 4 biedu na zakrecie w sniadowie na zuzlu?...dodam, ze w zakrecie w lewo! a drugie co to jest? male, owlosione, mieszka pod ziemia i wpier**** kamienie ?
|
|
W schronisku jest tyle psów ponieważ ludzie biorą pieska dla żony/dziecka/wnuczka/samego siebie a potem im się znudzi lub nie mają dla niego czasu. Bądż w wypadkach kiedy to się nie pilnuje własnego psa i robi co mu się podoba. Dlaczego mam płacić za to, że ktoś jest nieodpowiedzialny?
|
|
Jutro zaczyna się kurs u Kaminiaka na Al.Legionów. Kurs kosztuje 1800 zł + 200 badania. Trwa 3 miesiące.
|
|
a potem egzaminy w Wordzie. podobno trzeba sie wykazać (czyt. posiadac sporoą wiedze i umiejetności) rudy błazen z druhem
|
|
Wyobraźcie sobie ile kosztuje działka na cmentarzu 2,5x2, czyli około 5m2. Raczej wychodzimy z założenia kto musi ten płaci kosztem kredytu pożyczki czy kto wie co jeszcze, księża biorą kasę za grunt który jest parafii a nie ich, więc skoro jest tyle mądrych pomysłów na podatki, może opodatkujemy i ten nielegalny dochód lecz przed opodatkowaniem proponuję wnieść postępowanie o oszustwo bo jeśli się sprzedaje coś co jest ogółu czyli parafii a bierze się kasę dla siebie to jak to można inaczej nazwać? Ewentualnie niech powołany ksiądz wystawi rachunek z VATem a zmarły go zapłaci. Dla mnie jedno i drugie jest bezsensem, ale ktoś czerpie niezłą kasę głupi płacą a urząd skarbowy śpi.
|
|
Niedawno Litwin wyprzedzając na podwójnej ciągłej jechał na mnie czołowo. Milimetrami uciekłem, ale nasi widzieli to i z pewnością dali mu do zrozumienia. Słyszałem na CB. Dziwne uczucie przebiega w takiej sytuacji bo wiadomo że nie można wszystkich brać jedną miarą, ale szlak trafia jak ten sam przypadek na tej samej trasie powtarza się dziesiąty raz.
|
|
Dokładnie całe 30 postów z całego forum hehe
|
|
Uważam , że podatek ten powinien fukcjonować i w całości poświecony powinien być na rozwiazywanie problemu bezpańskich i bezdomnych zwierząt - nie tylko psów. Ale aby mógł funkcjonować poprawnie ( potraktowany jako zrzutka na rozwiązanie wspomnianych wyżej problemów) powinna być w jego ustanawianiu jakaś logika. Z tytułu posiadania psa płace podatek systematycznie. Sporadycznie wspieram działania organizacji, niosących pomoc zwierzetom. Chcę być jednak pewny, że za pieniędze , które wpłacam jako haracz za zaadoptowanego zwierzaka, podejmowane są działania, które jego pobratymcom moga choć w minimalnym stopniu poprawić los. Ponieważ podatki lokalne - a takim jest podatek za posiadanie psa są dochodami budżetu miasta, takiej pewności nie mam. O ile dobrze pamiętam, w Łomży jest zarejestrowanych coś około 3500 psów. 3500x53 = 185 000 zyla., zatem miesiecznie cos koło 15 tysięcy. Myslę , ze w zupełnosci wystarczy to na sprzątanie. Negowanie podwyżki podatku wcale nie znaczy że będe uchylał się od łożenia na utrzynmanie schroniska , cze wspieranie np. fundacji Arka. Radni tacy jak Pani Konopka są gwarancja że wpłacone środki zostana roztrwonione na wyimaginowane potrzeby miejskiej władzy. Co wiecej deklaryje, że mogę wpłacić nawet wielokrotnośc kwoty nowego podatku na rzecz instytucji zajmujacej sie zwierzętami, ale pod warunkiem, że potraktowne zostanie to jako wywiazanie sie z obowiazku podatkowego, oraz że "nie położą na tym łapy" "nasi" radni. Jeszcze raz powtarzam, po swoim psie sprzatam, ale jak szanowni radni zarządaja ode mnie kolejnej kasy to przestanę. A tych wszystkich estetów, którym psie kupy przeszkadzają - przyjmijcie do wiadomości, ze inni wasi ulubieńcy , marki golf II, opel skoda i inne zostawiaja na pieknych ulozonych z mozołem nawierzchniach czarne plamy, które starszą znacznie dłuzej niż psia kupa rozkładajaca sie w ciągu kilku dni. Mnie znacznie bardziej razi zarzygane przepracowanym olejem alejki w poblizu cmentarza czy stanowiska parkingowe w centrum miasta lub na osiedlach. Może w ramach konstytucyjnehj równości wprowadzić podatek , np w wysokości 100 zł od posiadaczy samochodów wjeżdzających na teren osiedla. W częsci chociaz mogłoby to pokryc koszty usunięcia substancji ropopochodnych? Manią wielu ludzi w Łomzy jest żucie pestek i plucie łuskami tam gdzie popadnie. Może tak do każdej sprzedanej torebki pestek wprowadzić podatek symboliczny - powiedzmy 10 zł od torebki? A czesto widzi sie ludzi, którzy rzucaja na ulice pety. Mało ze zanieczyszczają środowisko oraz szkodzą warstwie ozonowej, to jeszcze zanioeczyszczają miasto. Moze Radni uchwalą podatek od kazdej sprzedanej paczki fajek na terenie miasta? A przeciez Łomża to tak wyjatkowe miejsce , którym też niesłychanie swiatli radni lokalne prawa stanowią. Za oddychanie tym samym powietrzem, co te chodzące wielcedoskonałości należy sie specjalna taksa - np. opłata klimatyczna - dla zameldowanych ściagana przy okazji innych płatności , zaś dla przyjezdnych ściągana na rogatkach miasta. Mozna jeszcze myto za przejazd ustanowić itd itp. Osobiście mniej przeszadzają mi zwierząta, w wielu wypadkach niesfornie szalejace bez należytego nadzoru w parkach czy na trawnikach, Duzo bardziej bulwersują mnie młodzi ludzie, dzieci wręcz przesiadujace na trybunach waryniaka z niedłącznym piwkiem w dłoni, lub podgrzewajace płomykami zapalniczek w metalowych łyzeczkach jakieś substancje chemiczne. Dzięki tak mądremu podejściu wkrótce norma będzie odurzanie sie w miejscach publicznych młodych ludzi , a przestępcą będzie siedemdziesiecioparoletnia babcia, która nie bedzie w stanie sprzatnąć kupy po osiwiałym ze starosci ratlerku , bo to ani nie bedzie w stanie zobaczyć ani sie po nia schylić. Myśle że radni po raz kolejny przekroczyli granice groteski.
|
|
Ostatnio to taki Litwin prawie by mnie nie przejechał na przejściu dobrze że zauważyłem go . Szaleją na drogach a najbardziej po tych rondkach u nas ahh.
|
|
Może Stasiek Kowal?
|
|
ula 42 to trwa tak długo 3 miesiące :(
|
|
Stasiek żyje...
|
|
młodej zapytaj :)
|
|
...chciałbym coś napisać ale ręce mi opadły... to jakiś Matrix ?! rudy błazen z druhem
|
|
...bankowość elektroniczna się kłaniać zaczyna. .. polecam film "Zeitgeist" i wszystko jasne !
|
|
"Wyobraźcie sobie ile kosztuje działka na cmentarzu 2,5x2, czyli około 5m2" - więc ile ? bo ja sobie wyobraziłem że jakieś 20 000 zł.
|
|
SG1 to wszystko juz wiem.w Bialym dostaje skierowanie na testy do Szczytna tylko,ze te zasady obowiazywaly do 3pazdziernika.teraz np zaswiadczenie o niekaralnosci nie jest potrzebne.chce znac tylko termin skladania dokumentow na ten nabor 14 stycznia bo nigdzie na necie nie moge znalezc.wczesniej wszystko bylo napisane-teraz nic...:/ zly_czlowiek tak,jestem kobieta:) i wcale sie nie gniewam:Pkazdemu moze sie zdarzyc:)
|
|
Młoda w teleturniejach startuj jak znasz odpowiedź na każde pytanie hehehehe Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
Krzyzak napisal: "Gans. A jak bym powiedział, że Cię znam..i bym powiedział, że to co wcześniej powiedziałeś nie jest prawdą ....." ... i gansa nie ma
|
|
henryk gała?
|
|
takiego hu** im posprzatam DiDi
|
|
OKS POLONEZ CUP - najlepsza L
|
|
madziusmacdzius a ty w hurtowych ilościach kupujesz że chciała byś hurtowych cen?:)))
|
|
a moze i kupuje DiDi
|
|
A ja w 4 Porach jadłam pizze raz i więcej tam nie pójdę. W Da Grasso też jadłam na razie raz, ale wybieram się tam ponownie- każdy ma ma inne podniebienie i prawo do swojego zdania- dla mnie ta pizza jest super.
|
|
nie znam;p rudy błazen z druhem
|
|
:) Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
popieram MiYu.... park na legionow jest tragedialny.. ten chodnik w biale smierdzace plamki.... Fuj.... mogli by cos z tym zrobic rudy błazen z druhem
|
|
Steamboy to skladajac papiery moge juz sobie wybrac w jakiej sekcji bede chcialabyc w przyszlosci??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |