Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
O Łomży piszą... :( |
powiedzcie mi skąd się bierze zaświadczenie o niekaralności ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: O Łomży piszą... :( |
dzięki za odpowiedź
|
|
Od kiedy wypacaja nadgodziny?Od samego poczatku.Nie tak jak w Polsce gdy zapisywane byly w moim zakladzie "na zeszyt":) A powazniej masz placone "osiemdziesiatki" po osmiu godzinach no i oczywiscie w soboty jesli zaklad daje taka mozliwosc. Dlatego pytanie ile mozna zarobic jest dziwne.Tak samo jak bym zapytal ile zarabia robotnik w kraju.Szacunek przedstawilem, a reszta zalezy od indywidualnego zakladu pracy
|
|
mam jeszcze jedno pytanie jak długo trwa wyrabianie papierów waldek27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Czytając poprzednika tarczyn trudno nie przyznać racji. Nie chce ci sugerować żadnych marek, bo możesz poszukać na zachodnich portalach testów, zwłaszcza niemiecki są bardzo drobiazgowe i wiarygodne. U nas są strony sponsorowane np. przez producentów telewizorów plazmowych, gdzie trudno o obiektywna ocene. No i oczywiście jeśli nie chcesz przepłacić kupuj w sklepach internetowych. Wchodzisz na porównywarki cen np. skąpiec.pl lub ceneo.pl, sprawdzasz model, cenę plus koszt dostawy ze sklepu, opinie innych ludzi, którzy kupowali w tym sklepie i zamawiasz. Proste. Jak przywiozą w domu sprawdzasz, czy nie uszkodzone, ale i tak, nawet jak wszystko OK., w 10 dni możesz zwrócić sprzęt, bez podawania przyczyn, oczywiście płacąc za przesyłkę, kaprysy kosztują:) Największą rzeczą jaką kupiłem przez sieć była lodówka Ariston. Ma ok.2 metrów, pojemność ~500 litrów, klasa A+, nowoczesna, nie wykopaliskowe eksponaty jakie widziałem w sklepach w Łomży. Nie mówię, by kupować zaraz lodówki „No Frost” w kasie A+, ale nie sprzedaje się już na Zachodzie lodówek klasycznych bez systemu AIR. W Łomży widziałem lodówki w styku lat 70tych, pudło z gałką w środku, zero funkcji. Bałem się, że może przyjść uszkodzona, ale była oryginalnie zapakowana w fabryce we Włoszech w twarde styropiany, folię, tak, że dotarłaby i do Chin. Różnica w cenie w stosunku do Łomży to 500 zł. Prosta zasada im droższy sprzęt, tym większa różnica, tak że lodówkę za którą zamawiano w Łomży ok.4000 zł, w sieci można było kupić za ok. 3000 zł. (cena z przywiezieniem 100 zł). Za zyskane pieniądze kupiłem dodatkowe 3 lata gwarancji od producenta i jeszcze zostało parę setek. Opisałem przykład lodówki, ale w ten sposób kupowałem, sprzęt komputerowy, a nawet WC Kompakt. Wszystko zawsze taniej niż w tradycyjnych sklepach. Z gwarancjami, naprawami, nie mam kłopotu, wysyłam emaila, przyjeżdża transport/ kurier na koszt firmy, zabiera sprzęt, a po naprawie, wymianie, przywożą nowy do domu. Pozdrawiam Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
dzięki za porady , a co się dotyczy zgłoszenia to trzeba zgłosic to w spółdzielni mieszkaniowej?,bo co do tego ma U.M.?
|
|
buahahah, dobra reklama
|
|
Tez mnie to zastanowilo. A dalej napisano, ze 8700 glosow padlo na PO. To, ze niby glosy oddane na te partie zostaly uznane za niewazne? i gdzie tu sprawiedliwosc?! :):)
|
|
S.G. : ja byłam w zeszłym roku w Kiermusach jessst tam cudnie i urokliwie, pyszne jedzenie i super impreza.
|
|
widzisz kiermek, tu nie chodzi o chwalenie się, tylko o przekazanie informacji, że schronisko łomżyńskie ma swoją stronę internetową, rozumiesz?? w dodatku stronka ta prowadzona jest przez wolontariuszy a więc przez ludzi (to na marginesie, gdybyś nie wiedział!) robią to, bo to jest ich pasja! robią coś i nawet złotówki za to nie biorą!! Tobie pewnie w głowie sie to nie mieści, prawda? a poza tym: nie podoba się, to nie musisz zaglądać ani na te stronę ani na to forum!! rozumiesz??
|
|
Zafunduj Jej bilet podaruj i cwieta nie ważne z ile to fajna kobieta... :) Pifpaf
|
|
Wróćmy do kawy moi kochani jeden mnie tutaj kwiatami mami inny mi prawi komplement ładny tylko ja nie wiem czy jest zasadny bo dobra kawa to jest podstawa oczy otwiera pomaga wstawać zanim więc zacznę o czyms rozprawiać na pierwszym miejscu jest zawsze KAWA
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |