Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polityczne Zabawy |
Jesli wygra prezydent poprzedni - to czekajcie do "siwych włosów" na inwestycje z zewnątrz. Ta sitwa miejscowego "szmalbiznecu" nie wpuści tu nikogo, bo sami chcą opanować całość, np. rynek alkoholu w powiecie i okolicach (dając szczodrze np. na kościół - dla zmylenia oczu). Ogólnie wzmacnia się we mnie poczucie podwójnego pecha: nie dość, że urodziłem się w państwie durnego i pazernego narodu, to jeszcze mieszkam w mieście, którego mieszkańcy sprzedają się za piękny bilboard i zdjęcie z biskupem. Nietrudno to było przewidzieć, wszak każde środowisko wybiera sobie podobnych. CZy zmieni się coś w dogrywce prezydenckiej" ? Watpię.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polityczne Zabawy |
Ogólna historia Łomży znana jest chyba większości jej mieszkańców.... niektórzy znają ją w mniejszych lub wiekszych szczegółach. Ostatnio szukałem informacji o nazwie i herbie Łomży - trochę informacji znalazłem. Najbardziej "skompresowane" były chyba tutaj http://republika.pl/zsd_lomza/lomza.htm#Nazwa%20i%20herb. Ale interesują mnie jakieś legendy dotyczące naszego miasta. Czy ktoś jakieś słyszał? Czy ktoś ma do nich dostęp? Może ma je spisane?!? Wiecie coś o tym...? Piotr 'Kefas' Dobrzański
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |