Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
KTO pamieta 21 postulatow SOLIDARNOSCI???? |
dziewczyny opanujcie sie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: KTO pamieta 21 postulatow SOLIDARNOSCI???? |
Ja tez robilam w salonie, a przekłucie boli, ale troszke
|
|
Jest kilka socket'ów...
|
|
**** ich wie, pojebane bardziej niz lato z radiem, ja wjezdzalem na rondo z lewego pasa i pozniej w prawo, teraz to naprawde nie wiem jak jechac buahha
|
|
Nie słuchaj co niektórzy mówią. Najważniejsze żeby Tobie się podobało.Reszta nie musi na to patrzeć,nawet jeśli uważa się za głos zdecydowanej większości mężczyzn.
|
|
nadal mysle ze trzeba wjechac na rondo, to co dzis odmalowali totalnie nie ma sensu :/
|
|
Kwesta na ŁKS!!!!!!!!!!! Brakuje kasy w klubie!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz widać, dlaczego przegrywaliśmy mecze, których nie mogliśmy przegrać!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
I klub w drugiej lidze ma się utrzymywać z kwest kibiców??? Z całym sercem jestem z Łks-em, ale te kwesty to można zorganizować na zakup nowych piłek itp. POTRZEBNY JEST SPONSOR!!!
|
|
No co Ty Malachit nie wiesz? Ludzie dziurkują się gdzie się da...
|
|
Wiatm , mam pytanie czy ktoś wie gdzie w Łomzy mieści sie lub mieszczą komisy meblowe? Dzieki za informacje.
|
|
jak komus sie podoba, prosze bardzo, rzecz gustu, a do pracy zawsze mozna wyjac, jesli pracodawcy to przeszkadza
|
|
DRAN napisales"Ewentualnie do podstaw samoobrony jakies systemy combat, krav maga itd. chociaz osobiscie nigdy nie bylem przekonany do tego." to nie sa sztuki walki to sa systemy gdzie sa wpajane reakcje na dane zagrozenia bardzo ciekawer zorwaiazanie ale tu podkreslam dla osob co juz cos trenowali tak zwane uzupelnienie tam nie nauczysz sie uderzac kopac to juz powinienes umiec idac tam o tyle dobrze ze tam uczysz sie prawdziwych zagorzen jak odeprzec atak nozem i mozesz do tego uzyc wszystkiego co masz w swoim otoczeniu krzeselka butelki. combaty i krav maga dobre rozwiazanie dla osob ktore sa niezle z "tradycyjnych" sztukach walki a trzeba im czegos wiecej. Ale na pewno nie dla osob co dopiero zaczynaja i maja zamiar po 2 treningach byc "mordercami" ale chyba sam wiesz ze do wszystkiego trzeba czasu zapalu i litrow wylanego potu inaczej bedzie to smieszne a nie skuteczne Pozdro
|
|
Dobrze że uprzedziliście o średniej wiekowej, znacznie bym ją zawyżyła.... Co do tańczących pań... być może ci się tylko zdawało i tańczące osoby to na codzień panienki z dobrych domów i dobrych szkół....
|
|
a Ciebie ?
|
|
ej spokojnie :) Jaki masz modem ? Speedtoutch?
|
|
"Autor: _M_L_ (---.introlan.pl) Data: 18-10-07 11:15 DRAN napisales"Ewentualnie do podstaw samoobrony jakies systemy combat, krav maga itd. chociaz osobiscie nigdy nie bylem przekonany do tego." to nie sa sztuki walki to sa systemy gdzie sa wpajane reakcje na dane zagrozenia bardzo ciekawer zorwaiazanie ale tu podkreslam dla osob co juz cos trenowali tak zwane uzupelnienie tam nie nauczysz sie uderzac kopac to juz powinienes umiec idac tam o tyle dobrze ze tam uczysz sie prawdziwych zagorzen jak odeprzec atak nozem i mozesz do tego uzyc wszystkiego co masz w swoim otoczeniu krzeselka butelki. combaty i krav maga dobre rozwiazanie dla osob ktore sa niezle z "tradycyjnych" sztukach walki a trzeba im czegos wiecej. Ale na pewno nie dla osob co dopiero zaczynaja i maja zamiar po 2 treningach byc "mordercami" ale chyba sam wiesz ze do wszystkiego trzeba czasu zapalu i litrow wylanego potu inaczej bedzie to smieszne a nie skuteczne Pozdro" Calkowicie sie nie zgodze: na zajeciach Krav-Maga we wstepnej fazie ucza wlasnie skutecznych uderzen. Od podstaw -ciosow zblizonych do boksu, przez kopniaki z kolana po ciosy lokciem itp.(wszystko uderzenia na sile) Dopiero potem techniki itp (chociaz wszystko to zalezy od szkoly, a jak wiadomo -w Polsce sa dwie szkoly) Piss off !
|
|
"Autor: markac (---.cca.pl) Data: 18-10-07 09:07 Łukasz, wszystkiego najlepszego z okazji imienin, jeśli dziś Twoje ;P Czemu Twoja komórka na pingi nie odpowiada? ;)" To do mnie? Dzieki :) moze masz stary numer? Przeciez niedawno dawalem ci wizytowke :) ten w plusie mam teraz, w idei nie mam od roku.
|
|
hehe norma ludzie sa naiwni i tyle i zawsze sie znajdzie taki ktory da sie przekrecic hehe.
|
|
Miejski Dom Kulruty - DomŚrodowisk Twórczych w Łomży ogłasza nabór na zajęcia break dance w dwóch grupach wiekowych: od 8 do 12 lat i od 13 lat Zapisy 19 i 22 października godz. 16.00 w MDK -DŚT ul. Wojska Polskiego 3 tel. 086-216-32-26 i 0501-067-211 Zajęcia bedą w poniedziałki i środy 16.00-17.00 (od 8 do 12 lat) i 17.00 do 18.15 (od 13lat) Cena za zajęcia to 20 zł miesięcznie Serdacznie zapraszamy!!!!
|
|
"Pacjent wezwał karetkę do szpitala Ciężko chory pacjent szpitala w Grodzisku Mazowieckim wezwał karetkę na ratunek. Jak twierdzi, ani dyżurujący lekarz, ani pielęgniarka nie chcieli mu pomóc. Do szokujących rozmów pacjenta z pogotowiem ratunkowym dotarł dziennik.pl. Pacjent, starszy mężczyzna, przeszedł operację jelita grubego. W nocy zaczął krwawić. Zaalarmował pielęgniarkę, by pilnie wezwała lekarza. Ta - jak relacjonuje dziennik.pl - zmyła jedynie krew z podłogi, a lekarz dyżurujący nie przyszedł, bo spał. Dyspozytorka nie mogła uwierzyć własnym uszom. Szef grodziskiego pogotowia, doktor Grzegorz Riemer, zadzwonił do szpitala, by sprawdzić, czy wezwanie karetki pogotowia do szpitala nie jest makabrycznym żartem. Dopiero po jego interwencji dyżurny lekarz zajął się chorym - informuje dziennik.pl." Piss off !
|
|
ale czy to cos zmienia ?? mnie nie okradli ani razu chociaz probowali juz nie raz chociaz mowie ze podejmujac walke mozna odniesc rany mowilem z wlasnego doswiadczenia bo mialem 2 razy przestwaiony nos polamane zebra nie wiem czy chcialabys dal telefony ryzykowac polamanymi zebrami ... ?? chcialem sie dowiedziec czy wiesz jak czlowiek mysli w trakcie napasci na niego bo ten co nigdy tego nie przezyl moze sie wydawac uderzylbym kopnal uciekl to nie jest tak latwo wszystko trwa pewni kolo mintu a przzez ten czas dzieje sie tyle Ja sztuki walki uprawiam od 11 lat od 3 lat 3 razy w tygodniu chodze na silke i zawsze o ile to mozliwe staram sie unikac bezposreniej konfronatcji sam wiem na ile mnie stac i po co mam kogos prowokowac albo cos ?? Jezeli mam ochote powaczyc robie to na macie gdzie sa zasady reguly sedzia a nie na ulicy gdzie nei ma zasad mozna dostac nozem gazem i wtedy nawet czarny pas karate i nic nie pomoze walka na ulicy jest inna od tej na sztukach walki na ulicy nie masz ani rekawic ani owijek kaskow ochraniaczy jest tylko jedna zasada ze slabsza kosc peka probowalas kiedys gola piescia udezyc w worek bokserski ?? a kosci sa czaszki sa jeszzce twardsze czyli reasumoujac walka na ulicy nie jest to to samo co walka na sportowo zaloze sie ze skoro jestes taka pewna ze bys sie bila walczyla na ulicy to z walka i przemoca niewiele masz wspolnego i mowisz o tym co widzialas w telewizji a nie z wlasnego doswiadczenia I bardzo dobrze mam nadzieje ze nigdy umiejetnosc walki w zyciu ci sie nie przyda Chcesz dla siebie isc na samoobrone idz ale chce cie poprostu wyprowadzic z bledu nie ebdzie tak ze po takim kursie poradzisz sobie na miescie w razie ataku bo nie jest to mozliwe zlodziej nie jest glupi a ma przynajmniej 100 albo 1000 razy wieksze doswiadczenie od ciebie Tak jak bys zrobila kurs na prawko i chciala sie scigac z Kubica na torze w bolidzie formuly nie masz zadnych szans
|
|
Jak to dobrze, że nie masz racji. Dwukrotnie sie już o tym przekonałam.
|
|
Współczuję odniesionych w czasie napadu ran, czy to dlatego, że mimo 11 lat ćwiczeń 3 razy w tygodniu NIE PRÓBOWAŁEŚ SIĘ BRONIĆ ? Ciekawe...
|
|
siema loosac modem to thomson speedtouch
|
|
LOOSAC Calkowicie sie nie zgodze: na zajeciach Krav-Maga we wstepnej fazie ucza wlasnie skutecznych uderzen. Od podstaw -ciosow zblizonych do boksu, przez kopniaki z kolana po ciosy lokciem itp.(wszystko uderzenia na sile) Dopiero potem techniki itp (chociaz wszystko to zalezy od szkoly, a jak wiadomo -w Polsce sa dwie szkoly) no moze i ucza ale kto lepiej nauczy uderzac trener boksu czy trener krav magi ?? kto nauczy lepiej kopac terener krasv magi czy trener boksu tajskiego ?? a po zatym ile masz godzin treningu uderzania ?? na pewno na krav madze trening uderzania nie trwa 2 lata tylko kilka peorwszych treningow wiec technike uderzen tylko lizniesz a nie ma mowy bys pozniej mogl walczyc z bokserem w stojce a ja mowie o tym ze jezeli np. trenujesz boks 3 lata pojdziesz na krav mage mozesz tam czegos sie nauczyc dla mnie szkoda bylo by pieniedzy by sie uczyc uderzac na krav madze gdzie nie ma co sie oszukiwac krav maga jest chyba najdrozsza ale sie nie dziwie ze ucza trenerzy uderzac bo czego nauczy jezeli ktos nie wie nawet jak poprawie wyprowadzic lewy prosty Ale jezeli trener ma grope gdzie ludzie naprawde maja po 5-6 lat kompleksowych treningow uderzanie kopanie i walka w parterze wtedy dopiero bys zobaczyl co to krav maga a nie nauka wyprowadzania ciosu .....
|
|
annamira widze ze nie ma sensu z toba gadac bo jak grochem o sciane kto ci napisal ze sie nie obronilem ?? chcilem ci pokazac ze podejmujac sie walki trzeba liczyc sie z tym ze mozna oberwac i bylo to kilka ladnych lat temu jeszcze jak mialem z 15 lat mowisz ze dwokrotnie sie o tym przekonalas i dalej myslisz ze masz szanse z napastnikiem ktory ma jedyny cel by cie okrasc ?? pfffff w sumie zalezy od napastnika jezeli spotyklas na swojej drodze dzieci po 12 lat to w sumie moze moze cos by to pomoglo ale tez nie dam sobie reki uciac
|
|
loosac o czym podobnym mowie ze krav maga jest systemem w ktorym masz duzo z naturalnosci i mowie ze jest calkiem fajny i niezly ale nie dal poczatkujach ktorzy chca sie zapisac na sport walki i wybieraja krav mage po kilku badz kilkunastu latach innych sztuk walki mozna sie zapisac na krav mage i naprade duzo sie tam nauczyc bo to juz nie jest walka typowo sportowa ale taka ktora uczy jak przetrwac w miescie fajna "szkola" krav magi jest we wroclawiu i gdzies na pomorzu (Gdansk ???) maja najlepszych instruktorow w polsce
|
|
Otworzylam temat o tej rasie pieskow,gdyz sama takze takiego posiadam:) Dla mnnie sa to najslodsze psy swiata :) Jesli chcecie sie podzielic info na temat tych pieskow piszcie. Takze jesli ktos ma suczke i chcialby szczeniaczki mam psa i mozna cos pomyslec :) Pozdrawiam
|
|
Nigdy nikt nie oczekiwał, że Ty jako poważny osobnik trenujący tyle godzin dziennie dasz sobie uciąć cokolwiek. Można się bronic wszystkimi dostępnymi metodami. I warto się tych metod uczyć, chociażby na treningach samoobrony. Nikt nie może czuć się bezpiecznie w naszym mieście, bo ostatnio jest z tym coraz gorzej. Ale sorry, nie zamknę się w domu, bo ulicą w nocy rządzi grupa łobuzów. >>Kilka ładnych lat temu jak miałeś 15 lat<< dałeś sobie przyłożyć i to cię może pchnęło do treningów. Nie wnikam czy był to strach czy ambicje. Ja sobie dołożyć nie dam, walczę o to rękami i nogami. Nie tylko na ulicy - w życiu również. p.s. Jeżeli ktoś coś wie na temat treningów samoobrony to proszę o sygnał. Chętnie poćwiczę.
|
|
Malachit-nic dodać nic ująć. Smutne... jednak prawdziwe. Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
A ja sie jednak zgodze. Dlatego pisalem, ze osobiscie nigdy nie bylem do tego przekonany. To jest dobre jako uzupelnienie albo przeciwko osobom nie trenujacym niczego. Jesli trafisz na osobe potrafiaca walczyc, to na nic sie raczej krav maga nie przyda. Fakt, sa rozne szkoly w Polsce. Natomiast z samego zalozenia to maja byc proste odruchy, skuteczne w sytuacji zagrozenia. Jak chcesz to wykorzystac przeciw komus kto trenowal jakies kontaktowe sporty walki, zna zalozenia taktyczne itp itd? Raczej marne skutki beda. Drugi powazny zarzut wysuwany pod katem systemow samoobrony, to fakt ze ciosow typu kop w jaja, palce w oczy itp. sa cwiczone bez wlozenia sily i na nieoporujacym przeciwniku, wiec ciezko powiedziec, ze beda skuteczne w walce. Podstawowym miernikiem skutecznosci, jest duza ilosc pelnokontaktowych sparringow na treningach, cos co nie jest solidnie przecwiczone, w jak najbardziej zblizonych do realnych warunkach, raczej nie sprawdzi sie w sytuacji krytycznej. Co do kursow samoobrony dla kobiet organizowanych przez policje, to ja bym sobie darowal... Jakis czas temu byly nawet artykuly o tym. Jak to na kursie pokazano pare "super sztuczek" i wmowiono kobietom, ze sa w stanie sie obronic. Skutek byl tylko taki, ze niektore z nich w krotkim czasie pozniej, w sytuacji zagrozenia odniosly powazne obrazenia, stracily zeby itd. bo im sie zdawalo, ze zamiast uciekac, czy sie poddac, moga powalczyc. Trzeba sobie uswiadomic prosta prawde. Zaden superkurs nie zrobi z nikogo wojownika w 2 miesiace...
|
|
biegasz z nim w zaprzegu? Czy trzymasz w 50m2 mieszkania?
|
|
OK, zatem słuchać napastnika, leżeć i czekac aż śmierć sama przyjdzie. Wtedy uratuję swoje "jedynki" chociaż i będę pięknie wyglądała w trumnie. Uważam, że ten temat pokazuje bandziorom: podejdź do kobiety, powiedz jej (nie jest wazne czy to prawda ) , że trenowałeś boks, aikido, krav-magę itede itepe - to się przestraszy i odda ci wszystko co ma wartościowego. Nie powinno tak być, że bandycie wolno wszystko zrobić a ja bojąc się o życie (które i tak może mi odebrać bojąc się rozpoznania) pozwolę się potraktowac jak worek do treningu. Ludzie! Co to za świat, w którym napadnięty ma być potulny ?
|
|
No i bardzo dobrze. Tylko to raczej nie po tym policyjnym kursie samoobrony ;) Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
poszukaj na stronie III LO
|
|
tak tylko że na tej stronie nie ma bo szukałem, może jakieś inne adresy
|
|
tapicer samochodowy jest na Harcerskiej. a jesli chodzi o meble, to Śliwka, Wilk, zaklad w Jednaczewie. to chyba trzech najlepszych tapiecrow w łomzy. adres badz tel znajdziesz w kazdym sklepie z meblami tapicerowanymi.
|
|
Generalnie (choć nie lubię generalizować :) jest tak,jak pisze urzad skarbowy Można kupić na allegro już za niewielkie pieniądze dobry zestaw do obszycia i po prostu zrobić samemu.Wystarczy minimum zdolności manualnych w sumie,tylko najpierw radził bym porozmawiać z kimś,kto już to robił,lub poszperać w necie na forach (fotki,instrukcje etc...) No ale jeśli już,to myślę że pierwszy lepszy tapicer to zrobi bez problemu,jak mu dać parę zeta :) Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
koszt zawieszenia nie jest tani ale nie zapominajcie,ze rozrzad w takim aucie kosztuje ok 2000tys.Silniki TDI sa bardzo dobre -ekonomiczne-ale jesli nie sa wlasciwie eksploatowane to pozniej koszty ew napraw beda bardzo wysokie-sama turbina kosztuje pare tysi.Ja jezdze diesel'em i szczerze nie przesiade sie chyba na benzyne..:) Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
jeden SZTUK :))))
|
|
Hmmm... a jak nie znajdziesz?
|