Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"polityczny magnetyzm" :) |
...i na jakiej warstwie rzeczywistości.? Czy jest jedynie realnym tu i teraz? Marerialnym pięc minut temu i za dwa lata? Czy życie jest jedynie okresem od wyjścia z łona kobiety do momentu w którym trafi nas śmierć tragiczna, lub odłączą nas od aparatury w szpitalu? Według niektórych istnieje cos więcej. Istnieje cząstka duchowa, byt niematerialny, słowo które było od początku. Wierzą, ufają iż to istnieje, choć nie wiedzą czym to jest tak naprawdę. Inni twierdzą, że życie jest pochodną istnienia, iż materia która nas otacza istnieje tylko po to bysmy mogli zaistnieć inaczej. Inaczej - nie dylko duchowo - byśmy moglu zazanć radości i trudności. Byśmy sprawdzili swoją siłę w prymitywnych warunkach. Życie, to materialne życie, jest niby poligon, sztuczne pole bitwy, na której sprawdza się moc naszego ducha. Podobno, materia to tylko ułuda. Gra Boga(-ów) - nasza gra. Czym jest życie? --- PGG
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "polityczny magnetyzm" :) |
Capoeira... hmm?... czy bjj ma z nią coś wspólnego?! ...bo wiem, że w Łomży działają chłopaki od Capoeiry! Zbych
|
|
A ja proponuję ranking najbardziej nielubianych panów, którzy chodzą i nic nie robią, a jak zrobią to nie wiadomo o co chodzi! ...albo pań! --- PGG
|
|
powiem tak....
|
|
A kto (poza Kolesiem) zna wszystkich łomżyńskich policjantów, żeby móc ich porównywać? Jeżeli któryś Ci- Koleś- coś zrobił, to napisz o tym, a nie chcesz tworzyć "rankingi"... Pozdrawiam
|
|
mnie kiedyś złapał taki ruzy gliniarz, nie pamiętam Jego naziwska, chyba ma na imie Leszel. przechodziłem przez ulicę sk...
|
|
Malwina: Jak stac Cie sama na zaproszenie jakiegos zespolu, nie sprzedajac przy tym biletow po 30 zl to prosze bardzo zorganizuja taka impreze!!!! Zauwaz ze kazd impreza organizowana jest przy udziale sponsorow. To nie tylko branie pieniedzy na jais cel, ale takze reklama, a firmy maja na ten cel przeznaczone pieniadze. Moze troszke trzeba wiedziec o funduszach, firmach, organizowaniu imprez. Ale tak jak juz wspomnialem najlepiej skrytykowac zamiast miec pomysl!!! --- PGG
|
|
Świetny tekst i jak wiele trafnych w nim przenośni!!! :)) Ale znając życie, zaraz odezwą się co poniektórzy i zaczną Cię Anno wyzywać od komunistów i bezbożników :))) Pozdrawiam!!
|
|
I chyba tylko w 3 LO... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |