środa, 18 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Panie Jarosławie jesteśmy z Pana dumni

Ogólnie chciałem powiedzieć to co annamira.

A tak do wszystkich - te 2 godziny gadania to była wyjątkowa sprawa. To był mój kumpel ze szkoły i byłem w jego mieście, a że akurat miał dyżur to nic nie poradzę. Myślicie, że jak u niego byłem to nie wychodził na oddział, bo u niego siedziałem??? Wychodził, i tego za złe nikomu nie mam bo to akurat jest jego praca!!!

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Panie Jarosławie jesteśmy z Pana dumni

CI CO NIE ODDĄJA MAJA SLABY ORGANIZM A CI CO ODDAJĄ TO JEDYNIE DLATEGO ZEBY DOSTAC CZEKOLADY

Hi!

Tak,byla najwieksza liczba uczestnikow a dokladnie 17 osob (3 wiecej od ostatniego rekordu), odwiedzila nas miedzy innymi delegacja z Kolna(pzdr)
Turniej wygral debiutant w naszej lidze Konop gratulacje...

oto wyniki 2 turnieju:

1. Konop 31
2. Fido 25
3. Qbas 21
4. Ke 18
5. Tomek 16
6. Markiz 14
7. Maro 13
8. Łupiniak 12
9. Peter 10
10. Jaco 8
11. Szydlik 7
12. KGB 6
13. Lee 5
14. Artek 4
15. Thomas 3
16. Myciek 2
17. Turok 1

Tabela po II turniejach:

1. Konop 31 (1)
2. Markiz 29 (2)
3. Peter 29 (2)
4. Qbas 29 (2)
5. Ke 28 (2)
6. Fido 25 (1)
7. Tomek 22 (2)
8. Łupiniak 13 (2)
.........................
9. Maro 13 (1)
10. Turok 13 (2)
11. Lee 10 (2)
12. KGB 10 (2)
13. Jaco 8 (1)
14. Szydlik 7 (1)
15. Artek 6 (1)
16. Buła 3 (1)
17. Thomas 3 (1)
18. Myciek 2 (1)

Pula Masters: 362

i do nastepnego poniedziałku, mam nadzieje ze w tak samo licznym gronie

Pzdr

NIECH WAM KRADNĄ ..MOZE COS SIE NAUCZYCIE I ZDOBEDZIECIE JAKIEGOS DOSWIADCZENIA WTYCH SPRAWACH JAKICH OBRACA SIE ZLODZIEJ,,NNIE TYLKO SZKOLA PRACA SEX I SEN
21 WIEK....
DZIECIAK KRADNIE ....BO JEST GLODNY

A ZA TWOJE KOŁPAKI DOSTALEM ZALEDWIE 70 ZŁ BO BYLY PORYSOWANE;] POZDRAWIAMTO I TAK 2 KRATY PIWA

PIEPRZYCIE BZDURY WSZYSCY,,.. A TY TATIANA NIC NIEPISZ BO NA WYMIOTY SIE ZLEWA..TEN PIESRSCIONEK TO HYBA BABCI Z PALCA SCIAGGNELAS GDY ODBYWALA STOSUNEK ZTWOIM CHLOPAKIEM HAHA
MASZ CO NAJWYZEJ TYLE ILE MAM WNIKU LAT..NO A JA MAM TROSZKE WIECEJ

MACIE DYLEMAT....LEPIEJ UWAZAJCIE NA SIEBIE BO SWIETEJ PAMIECI CHLOPACZKA PRZECIEZ NIEBEDZIE OBGADYWAC.,,,?JESZCZE DO WAS PRZYJDZIE WNOCY MEBLE BĘDA FRUWAC JAK WNIEDOWIARY

XLASKI.PL POSZUKAJ TU

Jak mało mojaj mama pracuje w tym jest laborantko i w Łomży może nie codzień ale podczas organizowania ekip po rużnych szkołach to zazwyczaj jest dużo młodzieży oddającej kre, ale nalezy pamiętac że nie każdy może ma mogą być złe wyniki badań itp.

szpenio - człenio!!!!

18:00

Signature will be available soon. Please wait ;)

o kurde ale macie te pomysły na tematy heheh lol :D

Signature will be available soon. Please wait ;)

scanning505 a co kogo obchodzi jakim Ty autem jezdzisz?
W jakim celu w ogole zalozyles ten temat?Żeby pochwalić sie,że masz lepszy wóz od komendanta?
Nie rozumiem Cie czlowieku...

Droga kasienko 16 popros swoja mamus zeby wziela w lape twoja glowe i przywrocila cie do myslenia

Dziwne --chyba mieszkam w innej Łomzy --moi przeszlo 80letni rodzice i ja sama , to emeryci -inwalidzi 1 grupy --znamy lekarzy od podszewki ..i NIGDY nie dawalismy łapowek ...Czesto bylismy pacjentami szpitala ...Nie spotkalam sie z obojetnoscia czy lekcewazeniem ..Fakt -trafilismy na 4 lekarzy , ktorzy nie powinni wykonywac tego zawodu ..Nigdy zaden lekarz nie zazadal ......lapowki ..za to widzialam sceny wciskania roznych " form" podziekowań - zalosne ..Złego slowa nie powiem na dr Załeskiego -urologa . dr Niewińska - nefrologa , dr .Susoł- i innych kardiologow , dr Zengote , dr Eysmonda . i innych --a nazwiska tych 4 nie bede wymieniac --powiedziałam im to osobiscie w oczy ...i od razu zaznaczam --jestem emerytka ze starego portfela i nie mam w rodzinie zadnego lekarza , ale musze byc uczciwa --w Łomzy sa i lekarze z powołania ..A mam do tego prawo --bo w przeciwnosci do innych forumowiczow -ja i moi rodzice z lekarzami spotykam sie przynajmniej raz w miesiacu

"kasieńka16" jakieś probelmy z płcią?;>
no i chyba też problemy z capslockiem...
unomat...jest wyjście? "pożycz" od kogoś innego kołpaki na zime:D xDD

trafnie zauważyłeś że sporo ludzi oddaje krew dla zwolnienia z pracy a nie pomyślałeś, że właśnie z tego powodu jeszcze więcej nie oddaje.
Ja osobiście mam grupę A Rh- (podobno żadka i poszukiwana), ale jak miałem innego bosa to oddawałem regularnie, ale on odszedł i żądzi ktoś inny. a reszte sobie dopowiedz.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

żaden nie bierze 50 tys. zł, ale koszty to nie tylko opłacenie wykonawcy... pomyśl trochę...

A kradnij złodzieju kiedyś i ci ukradną i wtedy swój na swojego trafi i poczujesz się jak zostać poszkodowanym .

Jak wszyscy daja to i oni biora!Teraz ciezko by sie bylo odzwyczaic
lekarzom i nietylko,bo przeciez lapówki sa na porzadku dziennym w kazdej branzy!

Skad wiecie co po niektorzy,ze honorwi dawcy krwi oddaja krew tylko dlatego, ze maja np dzien wolny??albo jak kasienka16 napisala dla czekolad!!!
Ja oddaje krew, do tej pory oddalem ponad 12l krwi, robie to nie po to zeby miec korzysci, czy dla czekolad tylko dlatego, ze tak chce i w ten sposob po czesci uratowac zycie innej osobie!!!

kasienka16
piszesz glupoty, w jakim celu?Twoj iloraz inteligencji na wiecej Ci nie pozwala?jesli nie masz nic madrego do napisania to lepiej bedzie dla Ciebie jak zamilczysz!!!!racjonalnie myslaca osoba nie pomyslala by nawet ze ktos kto oddaje krew robi to dla slodyczy-czekolady nie sa drogie i kazdego przecietnego czlowieka stac na taka ilosc slodyczy!!

diabel z dusza aniola
probojesz uswiadomic forumowiczow jak wazne jest oddawanie krwi itp. mam pytanie?czy przed operacja oddawales krew?po operacji rok trzeba odczekac ale po tym czasie jesli zdrowie pozwala i nie bylo innych przeciwwskazn to mozna oddawac krew.

Kasienko16 lat moze i wiecej ale rozumu to chyba bardzo malo

Stare baby w kożuchach zimowych .

A może tak z innej strony. Dlaczego przestałem oddawać krew?

MirekO

kasienka, 16 lat u kobiety to powinnas byc bardziej dorosla.

Ja jezdze jesli jestes nadal zainteresowana prosze o jakis kontakt...

ok, 3mam za slowo! A sprobuj znowu odkladac w nieskonczonosc : >

diabeł z duszą anioła wcale nie jest prawdą,że mało osób oddaje krew.
Sam nie mogę oddawać jeszzce krwi ponieważ nieskończyłem 18 roku życia.
kasienka16 racja.

kręcą ich lody, albo oni kręcą lody... trudno okreslic ;)

DLACZEGO MOJE POSTY SĄ KASOWANE

SaneOne nie mądrzyj się, bo organizowałem nie jeden koncert, więc wiem ile co kosztuje. Duże wymagania mają te hip hopowe gwiazdki, biorą więcej niż Budka Suflera, Ich Troje albo Kult za koncert w ramach trasy. Ciekaw jestem czy znajdą chętnego kto wyłoży taką kasę, Żeby się zwróciło bilety musiałyby być po 25 zł i musiałoby przyjść 2000 ludzi. Chyba Kasieńka Cię zbajerowali, 5 tys. to uwierzę, ale nie 50 tys. ...

mam pytanie czy w łomzy jest studio gdziemozna zrobić tatuaz permamentny i czy zna sie ktoś na tym i mógłby przyblizyc cos na ten temat jak to działa i wogóle.z góry dziekuje,,,

Oni niby nie chcą , ale i nie leczą i weź coś zrób. Traktują Cię prawie jak powietrze. Tak było kiedyś , może teraz się zmieniło?

nie wymadrzam sie a Ty nie strasz mnie bo sie nie boje-paragrafy tez sie moga znalezc!!... Widze ze blyszczysz intelektem,na tym poziomie nie bede wiecej z Toba dyskutowac!!!

MirekO
przestales oddawac krew, dlaczego?To twoja decyzja wiec nie mam zamiaru tez w jakikolwiek sposob krytykowac. mojego kolege przy oddawaniu krwi zalatwili zoltaczka-tak on twierdzi-od tej pory oddawanie juz jest niemozliwe
Pozdr wszystkich HDK

"A ZA TWOJE KOŁPAKI DOSTALEM ZALEDWIE 70 ZŁ BO BYLY PORYSOWANE;] POZDRAWIAMTO I TAK 2 KRATY PIWA" dzięki za informacje kasienka16. Przypominam Ci tylko, że nie jesteś anonimowy na forum. Była już sytuacja, że za wypowiedzi na tym forum - komuś o 6 rano wjechali do domku. Przy okazji komputer zarekwirowali - no i oczywiście prokurator na karku. Także nie wiem czy mówisz serio - czy tylko sobie jaja robisz. Przyznanie się do przestępstwa już jest.

A GDZIE TY JE KUPILES TY KOLPAKI? HYBA NA BAZARZE BO LEDWO POSZLY;P

i co i co? obiecałem? wypaliło? ej jak z tą końcówką? ;>

I to wysoce nieudana :)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

To dobrze, zawsze miejsce więcej he he

Zbych

Pytanie do mam i tatusiow- jak placicie niani swojego dziecka? Stawka za godzine czy stala wyplata raz w miesiacu? I najwazniejsze- ile?
Na co zwracac uwage przy wyborze opiekunki?
W jakim wieku jest lepsza- studentka czy starsza pani na emeryturze?

Z gory dziekuje za potraktowane tematu powaznie.

Szkoda, że nie masz możliwości być z dzieckiem przynajmniej jeszcze ze dwa miesiące. To bardzo ważne dla dziecka aby widział swoją mamę i tatę jak najczęściej. No ale różne są sytuacje. Myślę, że opiekunki bardziej wolą starsze dzieci. My też będziemy niedługo poszukiwać kogos odpowiedniego. Ale z tego co się słyszy - trudno jest znaleźć odpowiednią osobę. Zresztą każdy rodzic ma inne wymagania dla swojego dziecka i każdy chciqałby zawsze dla niego najlepiej. Powodzenia

sama mam 5-cio miesięczne dziecko.a gdybym musiała szukać odpowiedniej niani to nie kierowałabym się zbytnio wiekiem tylko doświadczeniem. co do ceny: moja była sąsiadka dostawała 500 za opiekę 2 letniej dziewczynki ale nie wiem czy ze sprzątaniem i gotowaniem.

Mlodym sie wydaje, ze wszystko jest proste ;) Chyba logiczne, ze nikt nie zostawi 3 miesiecznego dziecka z opiekunka, jak nie musi.

i wszystko zostało wyjaśnione

Radze udac sie do dr Golaszewskiego przyjmuje we wtorki w szpitalu w poradnia gdzies na Kazanskiej prywatnie

Sposób pierwszy: Nie można bo wlamywacz musiałby wlamac sie do sieci sejmowej, a to raczej malo prawdopodobne.

watpisz w polakow? haha

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

ja sie wybieram:)

Ttak też myślałem. Widzę, że się znasz i doceniam Twoją opinię. Może ktoś jeszcze?

Wiesz co pajacu tak sobie pomyślałem, tak sie w sumie sam domagasz. Sam cię odwiedzę zobaczymy jaki z ciebie chojrak.

Do Blanca,Aparatka,

Ja często jezdze w piatek badz sobote rano do Olsztyna i wracam w niedziele, mogę zabrac dwie osoby.
Najblizszy wyjazd w sobote 20 pazdz.
kontakt do mnie killburn@o2.pl

pozdrawiam "studentów" z łomżyńskich uniwersytetów!

ja bodajrze bede jechal w piatek do olsztyna ale jeszcze nie weim na 100% wyjazd planowany ok godziny 12.30 jak cos to prosze na e-maila

dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/

"...pokój nam wszyskim, po ch*** nam spory..." skad ja to znam hehehe mialem kiedys tasme tego skladu "profesory" jak sie nie myle co?

Czy ktos może mi wytłumaczyć jedna kwestię?
Otóż w tym roku mając mniej kresek za sezon grzewczy (czyli mniej zużyłem ciepła) dostałem mniejszą nadpłatę i to znacząco mniejszą niż w tamtym roku kiedy tego ciepła zużyłem naprawdę dość więcej.
Kiedy przyszedł Pan spisywać podziałki z kaloryferów i zobaczyłem że mam ich mniej niz w ubiegłym roku, miałem nadzieję że dostanę dużą nadpłatę a tu lipa....
Pytałem sie takiego jedego gościa mi znanego jak to jest.On dokońcanie wiedział ale cos wspomniał że oni liczą jakoś tak że biorą wszystkie kreski z całego bloku jakos tam dzielą i takie tam....A ja sie pytam jeśli tak naprawdę jest:A CO MNIE TO OBCHODZI ILE KTOŚ INNY ZUŻYJE CIEPŁA????Każdy oszczędza dla siebie a nie dla innych.
Pozdrawiam.

Ooo sie beda teraz podniecac że Wilka znają ;p lol . mam mieszkanie w Wwie na mokotowie i nie raz , nie dwa go widziałem

Zbych

uwaga na ppodszywaną policje w celu rutynowych koontroli na poludniu brak dokumentacji pistoletu i odznaki

praca na roli to co nas podnieca

Wpadnij i zapytaj u fryzjera A.Rogińskiego na Wyszyńskiego (przy intercosmetic) on ci na pewno doradzi

AMFETAMINA NA KOLACJE MMMMMMMMM JAK KROL NOSEK PRZECZYSZONY

Dzieki Doda_19 :D

Najprościej ,przerzucić się na maca

Ktoś wie gdzie w Łomży otwierają ten sklep Agd i Rtv?

wlasnie, po co pisac? Lepiej miec cos pewnego,wystarczy,ze na pisemnej bedziesz pisac

masz glowe to kupowac i pisac nie msuisz he a wszystko z glowy powiesz :)

Mam nadzieję, że nie doczekam takich czasów, kiedy dzieciom moich dzieci i ich dzieciom będą instalować pod skórę implanty, dzięki którym będzie można znać każdy ruch delikwenta. Brrrrr!

po co pisac i kupowac, jak mozna posiedziec?

Kasienka 16, zmien ksywke albo przestan sie bulwersowac ze cie za dziewczyne biora.

A co do policjii: Trudno dorosnac? I uwazaj, za grozby na forum tez mozna dostac wyrok.

Jebac przestepcow, niech zyje uczciwosc.

Hehe chciałbyś zaznać w życiu 1/100 mojego zycia :D

to co napisales jest tak glupie ze gdyby nie nuda w robocie to bym tu dalej nie pisal

ale co niektóre przemyślenia są płytkie na ten temat i widać że piszą je dziewczyny które jeszcze wielu rzeczy niedoznały w życiu i nieznają sie .Prawdziwie zakochaną kobietę kręci każdy szczegół to jak facet pachnie w co się ubrał ,jakiś nieoczekiwany buziak ,ale trzeba przeżyć coś takiego prawdziwego na swojej skórze a nietylko wmawiać sobie że tak jest

javieerr za ile,cena ostateczna ;)??

myjcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny ? ? ?

waldek27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

polecam programik sopcast
sam korzystam jak trzeba obejrzec jakis meczyk a tv nie pokzuje

MP nie pieprz glupot nikt przez 15 minut nie wymieni lozysk w pralce , chyba ze byl to taki fachowiec jak TY .

Myśle ze najlepiej obejrzeć w domu przy otwartych oknach.

Eldo !

Piję wódkę od jakieś trzydziestu paru lat, a dopiero teraz za sprawą Kwacha dowiedziałem się, że to jakiś filipiński wirus... ;))

Akurat te 15 min to sprawa drugorzędna, co powiesz na cenę usługi - robocizna - 90 zł! Dodatkowo zużyte łożyska zostawił mi pod drzwiami wejściowymi, na schodach. Za trudno mu było wyrzucic je do kosza lub zabrać ze sobą. Ale to już sprawa kultury, a ja nie o to pytam. Ja nie żałuję człowiekowi zarobku, ale chcę, aby ktoś odniósł się do tego, dlaczego 90 zł dla majstra od pralki to normalnie, a 50 dla lekarza specjalisty to "rozbój w biały dzień"!

wszystko w porządku Formowiczu a co u ciebie :)

Jebie tu moczem i starymi ludźmi xD

To po pierwsze, te 15 min. ma znaczenie, bo oczywiscie czym bardziej czasochlonna praca, tym wiecej sie placi, wiec 90zl za 15 min. a za np. godzine pracy, to jest roznica.

A po drugie, powiedz ile kosztuje wykonanie przez lekarza zabiegu/operacji ? Bo jak nie, to porownaj ceny analogicznych uslug: wizyta podczas ktorej lekarz przeprowadzi podstawowe badanie i postawi jakas tam wstepna diagnoze, do uslugi polegajacej na obejrzeniu pralki i stwierdzeniu co sie w niej moglo zepsuc, a nie naprawy. I co? Dalej Ci wyjdzie, ze lekarz mniej wezmie?

Pifpaf

Jak czytam te artykuly przepelnione bledami to az mi wstyd, ludzie z innych miast tez to czytaja, co oni sobie mysla o naszych "redaktorach"?? hahaha, zaraz pewnie bedzie ze ja tez nie grzesze :)

a dokladniej?

kawa tak na noc? to chyba niezbyt zdrowe?

Pifpaf

Siku mi się chce. Zaraz wracam <wc>

MP mam nadzieje ,ze nigdy nie bedziesz w sytuacji ,kiedy bliska Tobie osoba bedzie potrzebowala pomocy ,i w takiej chwili nie bedzie twojego kolesia doktorka i ciekawi mnie czy wtedy bedziesz taki madry.

taa

oczywiście, że zapłąciłem, zawsze płącę swoje rachunki. Nie wiem ile powinna trwać wymiana łożysk, ale wiem ile czasu wymieniano je w mojej pralce. Co do diagnostyki, to nie bądźcie śmieszni, to, że lekarz potrafi wstępnie ocenić stań zdrrowia pacjenta, że wiadczy tylko o jego ogromnej wiedzy i wykształceniu i czas diagnozy nie ma tu nic do rzeczy. No i błągam, nie ośmieszajcie się stawianiem znaku równości pomiędzy przeglądem stanu pralki, a diagnostyką lekarską! Lekarz za którymś razem, z książką w ręku w końcu by tę pralkę naprawił, odwrotnia sytuacja jest raczej niemożliwa.
Inna historia, z tą samą pralką. Przestała mi odpompowywać wodę. Panu z serwisu powiedziałem, co się dzieje i zasugerowałem, że to chyba pommpa siadła. Pan otwoorzyl pralkę i stwierdził: zepsuty modół, koszt naprawy 1200 zł, kupi pani sobie nową pralkę. Poprosiłam pana z innego serwisu i wymienił mi pompę. Pralka chodzi dalej.

Już jestem. Właśnie idę spać. Ciekawy wątek :) TAKI NA POZIOMIE I NIKT NIE ZARZUCI SPAMOWANIA :P

Zbych

remez: to serwer cw, proponuje skontaktowac sie z administratorem

nie sra się we własne gniazdo!!!

w Peweksie za dolary:D

ewentualnie Pub Pod Ratuszem, Tscheslav Pub
54 to niestety obecnie spęd różnego rodzeju cwaniactwa (zróbcie dla nich jakieś pomieszczenie zamknięte) a jak tak dalej pójdzie szulernia.
Jeśli tam jest klima to dlaczedo latem można było się tam udusić, teraz jest lepiej bo naszczęście mają okna.
Ja osobiście preferuję indywidualne przeżywanie tego typu wydarzeń sportowych w klubie 69 na kanapie (jak ktoś lubi skóry to może być skórzana) ze swoim partnerem. Mnie osobiście mecze tak bardzo nie interesują a ten "klub" to idealny kompromis dla mnie i dla mojego partnera.

buahaha, zaraz bedzie reklama, bo nicku cos mi tak............

jest.

nie ma ?

Ja jak Ja. zgadzam się z Tobą. Błędów jest masa :/

ja jestem za seksem w pracy a nie romansowaniem.
oczywiście jeśli sex to tylko ze swoim mężem bądź stałym partnerem. jest tu mały problem z dostępnością ale dla chcącego nic trudnego. Sprawa jest zupełnie prosta jeśli mąż-partner to właściciel - w moim przypadku tak jest - można wtedy szaleć do woli, a to na stole konferencyjnym, a to w socjalnym, a to u księgowej na biurku. Praca codzienna stanie się wtedy bardziej relaksująca i milsza ze względu na możliwość wspominania tych ekstarawaganckich wyczynów np. podczas spotkania z kotrachentami przy stole konferencyjnym, albo podczas lanchu ze współpracownikami w socjalnym, albo podczas niemiłych spotkań z księgową przy jej skrzypiącym biurku.

tsa ale z ciebie idiotka czy ja napisalam ,ze mam meza i ze chce romansowac?Mysle ,ze powinnas troszke uwazniej czytac ,a pozatym cos cie zabolalo?Tak to jestz zakompleksionymi kobietami ,ktore nie umieja zaakceptowac siebie.Pozdrawiam kretynko:}

lol Remezy z dmowskiego ... i wy chcecie klan zakladac dzieci ...

buehehe dobre z tym Milano :D

w zasadzie polecić można tylko VIPa i Yamę... i nie wiem co ostatnio się dzieje w Atlanticu (może nic?)

a jak lubisz łatwe małolatki to Alibi :)

nie no ludzie walimy dzis na milano.. ma "hamówy" xd hehe alibi n.c

co to jest kock boxing?? box dla kokow??

dzieki

Chwilowo nieobecny :D:D:D:D i gołąb:D:D

SamNiewiemCzegoChce: malo wiesz o grajacych w lomzy.

Czy wiesz może co sie stanie jeśli odwołam sie od decyzji egzaminatora... Oblał mnie za to, że zgasł mi samochód 1 raz na mieście.... czy tak można?

Pewnie chodziło o cock boxing...

Darck: nie pieprz głupot. A jak już zaczniesz tyo upewnij się czy jesteś pewny tego co mówisz: "Podpisaliśmy zakaz kary smierci podczas wojny"
W Polsce kary śmierci nie wykonuje się od roku 1988 (ostatni wykonany wyrok kwiecień 1988)

XX - nie każdy będzie polonistą owszem. ja jestem ekonomistą a będę jeszcze informatykiem ;)

ciekawe z czego ta "ułomność" wynika? z braku szarych komórek czy z braku zainteresowania ze strony rodziców w okresie wczesnoszkolnym...

-frytki
-jajka

Ja jak Ja: we współczesnej jest mnóstwo błędów:) ...i masz rację to jest wstyd:) bo przecież są tzw. korektorzy tekstu, może warto byłoby odżałować parę złotych i zatrudnić kogoś kto wie jak pisać po Polsku.:)

wystarczy umieć posługiwać się Wordem :D

Hej mam do sprzedania 2 klasery starych znaczkow z roznych dziedzin : sport, olimpiady, wojny,zwierzeta, panstwa oraz kraje .. takze kilka ladnych serii, niestety ja sie nie interesuje znaczkami dlatego chcialabym odsprzedac kolekcjonerowi i osobie ktora naprawde ytm sie interesuje i zajmie sie nimi dobrze.. napewno z apare lat beda zyskiwaly na wartosci jeszcze wiecej. Pozdrawiam serdecznie . Jesli ktos jets zainteresowany podaje adres danateresa@hotmail.com Pozdrawiam

ile?
co do wzrastania wartosci...to musi uplynac duzooo czasu...aby sie "wzbogacic"

pozdrawiam

Zbych

Jak oceniacie wczorajszy mecz? Bo pierwsza połowa byla tragiczna!

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

popieram subedit jest dobry

Pan Wałkuski na prezeza? Bardzo dobry pomysł. Ale myślę, że pani Wanda Wałkuska też się nadaje. Obrotna kobieta.

Czy byl ktos w sobote lub dzisiaj nad Narwia ogladac loty motolotnia? moze ktos ma fotki z tej imprezki??????

kerahaz tamto pytanie bylo do loosaca ;)

Adramelech, oczywiscie, ale wybacz, raz ostro sie wqrzylem, bo sie ludzie rozpychali temu sie spieszy do przedszkola a temu do pracy. W koncu nie wytrzymalem (czekalem cierpliwie jak wszyscy w kolejce), pokazalem legitymacje i powiedzialem ze czekam juz (chyba ze 2 godziny czy 3) i mam prawo wejsc bez kolejki wiec mogliby sie uspokoic. :)

Najczesciej jednak nie korzystam z tego przywileju. Swiat sie nie zawali jak poczekam troche w kolejce jak inni ludzie.

Hehehe, kobietka sie zbluwersowala ;) Zlapalas haczyk :P

"na tym forum nie spodziewaj się, że ktokolwiek poleci ci jakikolwiek z tych lokali."
Ja widze, ze polecili. Nawet sam (powiedzmy) polecilem :P

"To miasto życiowych nieudaczników i totalnej dezaprobaty dla własnej inicjatywy. "
"I TOTALNEJ DEZAPROBATY" A moze jednak kolezanka ma problem z czytelnym formulowaniem przekazu?

Nie usprawiedliwiaj sie, bo to co mi teraz odpisalas (w ramach wyjasnienia) ma sie nijak do tego co wyzej i powinnas to juz wyzej zamiescic. Napisalas po prostu niejasne oskarzenie, ktore latwo zinterpretowac tak jak ja:

"ale fakt ciągłego narzekania tych którzy nie robią nic i wypisują jak to im w naszej Łomży źle." a gdzie to wynika w twojej pierwszej wypowiedzi? NIGDZIE.

Widac tylko 2 krzywdzace stwierdzenia w jednym zdaniu

1) Lomza to miasto nieudacznikow,
2) Lomza to miasto gdzie niszczy sie wszelkie inicjatywy powstale w Lomzy.

Po prostu. Nie zaadresowalas jasno swoich oskarzen, w sposob zgodny z tym co napisalas teraz. Wyzej jest tylko o Lomzyniakach.

"Ktokolwiek na tym forum" -> i nic wiecej -sugeruje wszystkich forumowiczow poza toba (chyba poza).
"Lomza to miasto nieudacznikow"

-wg mnie to jasne stwierdzenie. Nie obwiniaj czytelnikow za niejasnosc sformulowan ktorych uzywasz.

Nie wykrecaj sie.

Nasza inicjatywe linuksowa przytoczylem w ramach obalenia stereotypu, ktory wyglosilas, ze w Lomzy niszczy sie wszelkie inicjatywy. Nikt naszej inicjatywy nie niszczy. Wrecz przeciwnie -spotyka sie ona z zainteresowaniem w kregach do ktorych ja kierujemy (biznesowo-edukacyjnych).

To, ze o czyms myslalas, nie znaczy ze forumowicze to slyszeli w myslach i kazdy zrozumial wyrwane z kontekstu twoich mysli zdanie. Trzeba to jeszcze dokladnie i zrozumiale napisac :>

Reklamujesz kola gospodyn wiejskich, wiec moze sama powinnas odwiedzic? Zapewne maja kurs formulowania czytelnego przekazu ;)

Ojej, ale ja CI sie dzis narazilem... Wybacz zlosliwosci ;) Kiedy ktos probuje mnie (nieslusznie) atakowac, czasem lubie odpowiedziec rownie ostro lub bardziej.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

zambrowianka ,którego banku to dotyczy,że są nie miłe panie prosze o komentarz.

waldek27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

mnie bardzo szybko (chyba ze z GPRS sie lacze)

loosac: nie nie nie, wrecz przeciwnie, ja uważam, że ludzie którym sie nie powodzi, nie pomagają bo wychodzą z założenia, że przecież im też jest ciężko i nikt im nie pomaga. dziwne, ale prawdziwe...no chyba, że mowisz o nowobogackich to rzeczywiscie bardziej skupieni sa na szpanowaniu.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Przed małymi rondami, nie tylko L-ki się zatrzymują. "Normalni" kierowcy również. Ronda miały poprawić rozładowanie ruchu, ale przy naszych miejscowych kierowcach korki są jeszcze większe :/

"Autor: lunatyk (---.lomza.mm.pl)
Data: 15-10-07 21:16

rondo,jak rando jacy to kierowcy w Łomzy,że nie potrafia po prostym rondzie jezdzic???"

;) Skubancu, niezly jestes -jak swiat swiatem -prostego ronda nie widzialem, wszystkie sa okragle ;)

Joke ;) tylko mi sie nie obraz ;)

Odnosnie zakazu jazdy tirów nocą jaka wprowadził prezydent widac dba nie tylko o sprwy przedsiebiorców i sklepikarzy ale także o mieszkańców Łomzy w tym szczegołnie ulic Poznńskiej i Wojska Polskiego. Przedsiebiorcy maja gdzieś ochronę środowiska i sprawy mieszkańców Łomży, ostatnio jakiś przedsiębiorca tak żalił sie ze srodowisko ucierpi jak tiry beda musiały pokonywać wieksze trasy omijając Łomżę wypuszczajac z silników wiecej zanieczyszczeń bo wiecej paliwa sie spali, to bzdura jego kieszeń wyda wiecej kasy na paliwo, utrudni mu życie, czas dostaw itp, a co maja powiedzieć mieszkańcy którzy próbuja spać w nocy a tu sciany sie trzęsą okna nie mozna otworzyć bo spaliny, hałas, nie mowiąc juz nic o pustych lawetach które niemiłosiernie halasuja. Mam pecha bo mieszkam tuz przy ulicy Wojska Polskiego :( ,

ps. chyba bez blokad sie nie obedzie bo przedsiebiorcy juz domagaja sie zniesienia zakazu u wojewody a ten? hm co go obchodzi jakis tam mieszkaniec, jakiejś tak ulicy w Łomzy

Zbych

fLoorek: nie to ja tam aż takiego problemu nie mam :/

Zbych

kiernek: a moze sprobowac porozmawiac i zaufac. mysle ze dzieci, ktore maja w domu szczerosc i troske potrafia lepiej sobie czas zorganizowac anizeli tluc szyby.

ps. moje dziecko jest za male na tluczenie szyb w kiosku;)

w Łomży jest tak wielki wybór książek na studia że trzeba jeździć do miast typu Białystok, Warszawa bądź szukać w księgarniach internetowych - a tu jeszcze robią sobie zakazy jazdy nocą dla tirów.

ja pisze o tranzycie tirów nocą a nie że ktoś robi zakupy w łomzy, np. zakaz jazdy tirów na ul. Legionów dotyczny tylko tranzytu ruch lokalny jest dozwolony z drugiej strony ciekawe co by ktos powiedział jak by mu pod nosem jezdziły tiry ? a ni episał cos tam o ksiażkach czy zakupach w Łomzy

Przez Piłsudskiego czasem jakiś TIR przejedzie, to nic niezwykłego, ale przez Wojska Polskiego i Poznańską jadą prawie cały czas, więc to różnica. Poza tym od jezdni na Piłsudskiego do najbiższych sypialni jest średnio ok 100 metrów, a przy Poznańskiej, czy Woj. Polskiego po kilka metrów. To robi różnicę kolosalną. Czasem stojący na przystanku muszą do siebie krzyczeć, taki jest hałas, więc zakaz naszego prezydenta jest jak najbardziej słuszny.

Chodzi o to, by jak najwięcej osób krzyczało i upominało się o obwodnicę. jeśli tego nie będziemy robić, to GDDKiA wybuduje ją nam po 2025 roku!!!!

Dlatego ja i moi znajomi popieramy protesty mieszkańców tych ulic w 100%!

Bez względu na to jacy są i co robią Kaczyńscy to w końcu jeden jest Premierem a drugi Prezydentem naszego kraju. Więc nie rozumiem z czego się cieszycie że jakiś kolorowy ubliża Wam jako polakom znieważając głowę Państwa Polskiego czy też Premiera Rządu ????
Co innego my, my możemy psioczyć bo to nasz Premier i nasz Prezydent Oni nas reprezentują i nasze interesy. Więc mamy prawo do tego ale żeby cieszyć się z tego że Ci ludzie są obrażani przez gości, którzy pewnie nie potrafią wskazać na mapie gdzie leży Polska ???? I nie ma tu w/g mnie znaczenia kto piastuje dany urząd bo byłbym tak samo zniesmaczony gdyby kto ktokolwiek inny zajmował te urzędy. Nikt nie musi kochać czy zgadzać się z polityka Kaczyńskich ale powinno się szanować urząd jaki pełnią z woli narodu, będąc wybrani w demokratycznych wyborach. Ktoś Ci pluje w pysk a Ty się z tego jeszcze cieszysz ... zresztą szkoda słów. Jaki naród taki kraj. I dlatego każda miernota może go znieważać a Wy macie radochę.

po co ma się nóż przewracać? :)

O INFORMACJE PROSZE TUTAJ LUB NA MAIL KLUB77ISPA@yahoo.com

Zbych

klasyk :)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Przeglądałam starsze wątki na ten temat, tam każdy każdego poleca ale o zdawalności niiiiiiiic.
Chodzi mi o to aby zapisać sie na naukę jazdy nie tylko tam gdzie jest tanio i fajna atmosfera ale do szkoły po której się zdaje.

madziusmadzius napisał(a):

>
>
> nick podalam chyba nizej slepoto Madzius_Kamilus
>

I po co tam Twój nick, madziusmadzius? Żadnych przedmiotów wystawionych tam nie widzę. Gdyby nie aktywacja, pomyślałabym, że założyłaś konto, żeby się pochwalić na forum... :D

będzie lepiej!!

zaraz idę. Młodzi do urn!!!! Zmieniamy kraj. Zróbmy 80 procentową frekwencję!!!

Pifpaf

Mój wrek na pchły też jest w domu to znaczy nie mój a wabi się XXXXX

"Autor: tommeknet (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 20-10-07 13:46

Ale wyniosla ze spotkania to, że "linux jest fajny" hehe"

Dobrze, niektorzy wynosza inne rzeczy ;)

fLoorek, tx ;) czasem cos fajnego sie w necie znajdzie

oto przykład jak pisze się artykuły na 4lomza. Fragment ze strony głównej:

Zbych

zajrzyj na stronę www.jestem.debilem.pl tam jest świetny opis.

Ile z Was zabralo dowod dziadkom?

Ja ciągnę przez Moorhunta.

Pamietaj by zabrac ze soba trzy zdjecia,zeby nie wloczyc sie od razu po fotografach.Jedno jest dolanczane do pozwolenia na pobyt, drugie do formularza meldunkowego.Obydwa formularze dostaniesz z biura firmy.Sa one w jezyku angielskim i islandzkim, wiec bedziesz musial sobie poradzic Jesli nie znasz tych jezykow,ktos zawsze pomoze.Z trzecim zdjeciem pojdziesz do banku, gdzie wydadza tobie debetowa karte bankomatowa.
Pierwsza umowa o prace jest z regoly na rok.Tutaj sprawy papierkowe ciagna sie dosyc dlugo.Nawet 2 albo3 miesiace.Wiec tym sie nie przejmuj.

Chłopak chce pewnie zamienić swojego 10 letnigo Panasonica 21 ' na nowy a my mu tu mieszamy

Ja Podałem przykład który jest teraz na rynku najlepszy jeśli chodzi o ekrany LCD i wyświetlanie obrazu SD. Cieżko jest znależć LCD-ka który będzie ładnie świecił na kablówce, ( efekt smużenia, ziarno, pikseloza ) a ten gra o dziwo ładnie . Tu standardowe telewizory CRT nie mają sobie równych.

Jeśli chodzi o HD, to także świeci pięknie. Szczęka opada i ciężko ją podnieść . Naprawdę polecam.

Oczywiście możesz kupić taniego Samsunga LCD za 2 tyś , i jeśli masz tylko kablówke to będziesz narzekał na jakość, to ci gwarantuje. Z obrazmai HD jest lepiej.

Jako ciekawostka powiem że jest też na rynku rewelacyjny telewizor CRT Philips 551 HD Ready który bije na głowe podstawowe modele LCD ( te do 4 tyś ) jeśli chodzi o wyświetlanie obrazu HD , ale to już inna bajka. Wygrywa nawet z Sony Bravia kóry jest tak osławiony przez Telewizję N.
Wadami jest to że jest to duży kolocek a kolega chce LCD-ka, pewnie zawiesić na ścianie, więc podany przezemnie model napewno by go zadowolił zarówno w standardowej telewizji, jak i w telewizji Haj Definiszyn, a kiedyś nawet kupi już Full HD.

World pisze prawdę, poczytaj opinie, fora i kup przez internet. Jeśli już tak bardzo chcesz chodzić po sklepach i patrzeć , to spisuj modele które Ci odpowiadają i potem w internecie porównaj ceny. Ale to co jest w sklepach na półkach to zazwyczaj ostatnie modele których nikt nie kupił, albo bardzo wąska oferta i ceny zawyżone

Nie istotne jaki komputer ale ważne co zawiera twardy dysk, Przy mnie kiedyś gościu zapłacił 4000 za samego twardziela i co wy na to ?

Zbych

...już nie musicie mieszkać w Islandii :)

Zbych

Co do firmy Netster może i dobrze chodzi, zależy od dnia, ale z płatnościami jest dosłownie "cyrk". Nie przysyłają faktur na czas, ja ostatnio dostałem faktury po 3-ech miesiącach (3 w jednej kopercie) włożone w drzwi i następnego dnia miałem zablokowany internet. Po opłaceniu faktur i zapewnieniu mnie, że internet będzie podłączony jeszcze tego samego dnia, czekałem prawie tydzień. Zadzwoniłem, zapewnili, że zaraz podłączą, czekałem jeszcze jeden dzień.

Jana Serce widzę że masz ewidentne "umiłowanie" do wszystkiego co napisze tatiana .... i jak mniemam tylko dlatego , że ma odmienne poglądy polityczne niż Ty i potrafiła je w sposób rzeczowy sprecyzować... Toć to nie po bożemu, to nie przystoi słuchaczowi Radia Maryja :P

Zbych

Myślałem, że mnie już nic w życiu nie zaskoczy...

"Gratulacje" dla autora bannera, hehe.

Zbych

Mam Internet w IST prędkość jaka jest w tej chwili to niespełna 1 mega a co do TV to niestety ale obraz się tnie a zwłaszcza w godz wieczornych.
Pozdrawiam

hehe urzad skarbowy troche racji w tym jest :))

Co do gg to problem nie leży po stronie dostawcy internetowego. Stąd używam Tlena ;)
Jestem skazany Multi. Ceny hmm........ Jakość ok NIGDY NIE MIAŁEM PRZERW W DOSTAWIE a przynajmniej nie wiem o tym ;)

szycha. Co do doboru nowej zawodniczki to ma ona o wiele większe doświadczenie od prawie wszystkich pozostałych. Zgranie..... przyjdzie pora na to. Problem leży w zatwardziałości Trenera naszego. Z tego co słyszałem i sam dwa razy widziałem (przypatrywałem się treningom) to trener nie wprowadził prawie żadnych znaczących zmian. Trenując inną dyscyplinę sportu na szczeblu ogólnopolskim widzę niedociągnięcia. treningi są mówiąc szczerze i z przymrużeniem oka... ZA LEKKIE. Monotomia to jest to z czym walczy nowoczesna pedagogika i metodyka specjalna (taka która zajmuje się np nauczaniem np jednego przedmiotu/dyscypliny sportowej).

mam pytanie ile kosztuje wynajem mieszkania w nowym budownictwie w blokach z 2006 - 2007 roku dla młodego małżeństwa? tak 50-60m2? 300-400 zł? pomocy

za 300-400zl to mozna tylko kawalerke wynając

Mam problem chcę kupic samochód ale okazało sie że właściciel nie przerejestrował go w ciągu 31 dni a poprzedni właściciel zgłosił do wydziału czy jak podpiszę umowe to mi zarejestrują

nie chodziło o migrenę,ale o pigułki Mirena:)

bigi 2004 - chłopie a ty znasz coś takiego jak IRONIA ???

Bo takową zastosował właśnie urząd skarbowy w odpowiedzi na drugą część posta lock48, który zasugerował (być może nieświadomie), że derby (podlasia ?) to mogą być tylko ŁKS-u z Jagą.

Ludzie - MYŚLCIE !!!

To naprawdę nie boli...

cała Łomża...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org