niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy ruch Skinheads przetrwa?

Czy ktoś zauważył żrący wpływ odchodów kormoranów na karoserię samochodów?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy ruch Skinheads przetrwa?

Siema. Nie wiem jak wy ale ja lubię przebywać w śmietniku, przynajmiej jest co jeść. I takie najciekawsze miejsce to śmietnik na kazańskiej.

przemek odczytałem maila z Twoim postem jedząc obiad. Teraz myślę czy jeść dalej... Oszczędź sobie chłopie następnym razem ;-]

Bez pozdrowień dla gejów.

Weź zamknij dupe , bo jak ja cie walne to ty sam odejdziesz. BUHAHAHAHAHA

Siema. Co ty nie wiesz. Jedziesz do meksyku, i wchodzisz do beczek po rybach i płyniesz do new york. Proste i logiczne. Nie jesteś taka głupia że nie wiesz.

HUJE

Wiesz co heniek..... chyba te kormorany to zamiast na karoserie to ci na mozg nasraly !!!.

Idz se zwal to ci ulzy !!!

I ,o_,|__,
I========I

Jest dużo ładych pań a w szczególności w TV !!!

Wklejajcie tutaj ciekawe opisy na gg !!!

Ptak nasrakał na maske !!!

Nie masz jak wyczyścić !!! Nie martw się !!!

Mistermusyl cie wyręczy !!!!

Znaczy, te białe z ptasiej kupy, to kwas...

O ile nie ściemniasz :-)

Przemek, zmiłuj się, kultury trochę.

Ja też uważam że są szkodliwe, dlatego samochód zawsze parkuje w stodole, pomijając fakt że ta stodoła nie ma dachu :)

Pasztety na Syberię!

---
PGG

Ptasie odchody zawieraja naprawde jakis kwas ktory uszkadza lakier na samochodzie ale nie odrazu ( fure trzeba czasem umyc człowieku) przynajmniej raz na tydzien jak juz widzisz ze cos ci ją osralo

Freek

Tylo w dżemie siła drzemie!

Pisze sie jak najbardziej na wycieczke rowerowa...np w majowy weekend:))

Hmmm... Dość ciekawym - może nie ciekawym, ale z pewnością intrygującym i pobudzającym fantazję :) - miejscem w Łomży jest balkon kamienicy położonej na ulicy Dwornej i sąsiadującej z katedrą. Jest to balkon, na który trzeba wchodzić przez okno, ponieważ nie ma tam żadnych drzwi... Jestem ciekaw, kto wpadł na taki pomysł i czym się kierował. A najśmieszniejsze jest to, że przechodziłem tamtędy niezliczone ilości razy, a zauważyłem to dopiero dzisiaj dzięki mojemu znajomemu, który raczył mi fakt istnienia tego balkonu uświadomić ;]

A pewnie ściemniasz

Witam

W ratuszu za dużo zarabiają,żeby brudzic sobie ręce przestawianiem zegara.Czekają aż majster wróci z urlopu to przestawi.Prosimy o ciierpliwosc.buhahahahaha

Pozdrowienia dla wszystkich łomżyniaków szczególnie rodzinnych :)

U mnie bez zmian.Sa momenty gdy jest dobrze, ale to rzadkosc. Wiekszosc dnia jest slabo. Predkosc razy dwa?- to ktos jeszcze w to wierzy? Ja sie bede cieszyl jak bede mial to za co place-64kb.

ehehehehhehehehheehe zawaliste oooooooooooo smeiszne !!

Dawaj henius pisz cos !!!! jakies laski z TV

Ściemnia.... on by nie wiedizla jak sie do tego zabrac !!

:D

Wolność słowa!!!!
Źle mi chodzi, więc będę pisał ile będę chciał, a jak komuś nie pasuje to niech nie czyta!!!
Wolność słowa!!!!

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

zaginął pies - kontakt czterejpancerni@rudy.pl
To ja Twoje sumienie - w ramach ćwiczeń poćwicz wyrzuty
Szukam wrażeń - spadły mi gdzieś pod biurko
Kryję krowy - kóz również nie wydam

Tiger

Skin14 jestes ********!!!

Hmmm... A podobno nie robią znieczulenia nadoponowego w Łomży.
Widać mili panowie ze szpitala sa mili tylko wybiórczo....

Tiger, dzięki, trochę pomagałem przy tej stronce.
Zreszta przygotowuje własną, tylko mnie umiejętności ograniczają.
A tu: www.ostpreussen.prv.pl jest troche o niemieckich bunkrach w Zbójnej, Turosli i Jeżach.
vR

Kiedy następny protest????
Ważne!!!!

codziennie

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

TPSA ?!?! Koniec świata !
Romanie Giertychu miej nas w swojej opiece !

Witam wszystkich,wiem na pewno,że nasza Edytka ma jak w raju i wiem również że to jest dobra reklama dla naszego Szpitala,ale czy ktoś się zastanawiał-gdzie jest sprawiadliwość.Czy ja też muszę być piosenkarką,żeby skakali nade mną 24 godziny i miałabym wszystko w pokoju?Oddzielną salę,goryli i spokój,chyba tak,lecz bardzo bym chciała,żeby lekarze i nas traktowali tak samo,przecież równiez jesteśmy ludzmi.Ile muszą dostać,żebym miała taki luksus.Ciekawa jestem co Edyta jada,a może zatrudnieni są specjalni kucharze?

Pozdrawiam

Sory za wulgaryzmy!!!

Dziękuję za pozdrowienia.

Slumsem nie jestem. Ba! Slumsem być nie mogę, gdyż slumsy (idąc za słownikiem języka polskiego) to ‘rudery, domy, w których mieszka biedota; też: dzielnica biedoty w wielkim mieście’, lub (za słownikiem wyrazów obcych) 'dzielnice wielkiego miasta o b. niskim standardzie życia, z nędznymi domami, ruderami zamieszkiwanymi przez biedotę wielkomiejską'.

Jestem człowiekiem, ergo: nie mogę byc budynkiem w żadnej postaci, a tym bardziej ich zbiorowiskiem - dzielnicą.
A jeśli ktoś by się uparł , że jednak mogę być dzielnicą - to z pewnością nie możemy powiedzieć, że Łomża jest wielkim miastem, a którakolwiek z jej dzielnic jest wielkomiejska! Mogę Cię także zapewnić, że na stałe przebywam w naszym Kochanym mieście, także nie mogę byc wielkomiejską dzielnicą innego miasta.

Jeśli zaś chciałbys roziągnąć definicję slumsów, na ludzi biednych - to Twoja wypowiedź, choć niepoprawna, zaczyna nabierać sensu.
Niestety stoję w opozycji do idei głoszonych przez J.Ch. i św.F. z Asyżu. Czasem jest mi wstyd wobec tych ludzi, że żyje mi się lepiej od nich. Mówisz, że przeszkadza Ci to, że ich spotykasz na ulicy? Mnie boli fakt, że społeczeństwo, polskie władze wszystkich szczeblów nie za bardzo wiedzą jak poradzic sobie z problemem ubożenia społeczeństwa, schodzeniem części społeczeństwa na margines jego funkcjonowania.

JEBAC SKINOW SKURWYSYNOW!!!

Ja z kolegą uważam że pani Kazia z TVN co prowadzi ''Najsłabsze ogniwo '' jest cool buhahahahahahhahahahahahaha....... :) albo Marcysia ze '' Złotopolskich'' bo u nas w Łomży to takich niema

POZDRO

Trzeba otworzyc kino samochodowe na starym dworcu (Plac Niepodległości )
Wtedy populacja wzrośnie, Łomża bedzie miala więcej mieszkańców,

Super!!! Dwie ligi - okegowa i podchodząca pod ekstraklasę Jakże piekny jest nasz ojczysty język, jakże elastyczny i jakże w oczywisty sposób uwypukla POZIOM (również inteligencji ?!?).... A ponoć nie miecz nie tarcz bronią języka lecz arcydzieła ....... ;)

Pozdrawiam

Tiger

Tester: ziom przemek tutaj poważne tematy porusza, a Ty nie starasz się być nawet odrobinę ziomalski!

przemek utop się.

Kablówka jest najlepsza, niestety nie jest dostępna dla wszystkich i nie jest tania!!

3,5 zł - ul. Poznańska, obok Pepees'u

a było 1,99 w piątek w biedronce

No to fajowo jednym słowem

Pomyliłem się - 3,4 zł

Świetny pomysł!!!

cała sieć gastronomiczna dochodzi do tego , czyli nowe miejsca pracy, tylko jak ograniczyc widoczność ekranu tylko dla osób które wykupiły bilety, trzeba by było zadaszenie robic, a to by już nie nie było takie fajne :(

Proponuje administratorom forum utworzyć nowy "pokój" dla wszystkich osobników którzy mają ochotę sie kłucic i rzucać wyzwiskami, bo już jest tego za dużo!

Momentami aż się niedobrze robi

Powinno się ich blokować po adresie IP, stworzenie nowego forum nic nie da.

Hoł, Hoł ,Hoł

ja w lipcu rodziłam w naszym szpitalu i na nic narzekać na nie mogę!!!
opieka bardzo dobra zarówno lekarzy i pielęgniarek
Nikt ode mnie nie dostał w łape,
A Pani Wilińska (ordynator oddziału) stanowi wzór lekarza
To ona trzyma cały oddział w ryzach, co nie zawsze podoba się pielęgniarkom, jak zdążyłam zauważyć !

kiedy mam wolną chwilkę to do Was zaglądam
całkiem od niedawna

to by bylo znakomite rozwiązanie, tylko czy administratorom zechce się czytac wszystkie posty?

Nowy basen, aquapark najlepiej.

To jeszcze nic, zapraszam na ulicę Kazańską lub Łagody, tu cukier ostatnimi dniami kosztował 3,79 zł. To paranoja, a co będzie w maju ?

To w czym w naszym mieście wyświetla się filmy to nie jest kino tylko sala projekcyjna bo do kina to bym tego nie porównywał . Pozdrawiam

Myślałeś kiedyś o leczeniu?

aha jeszcze jedno, jak sam przytoczyles(cos o anonimowosci) oczywiscie zlamany tez bedziesz anonimowo, chyba rozumiesz??

Sądzę że nie dali jej tego wszystkiego za darmo. na pewno coś zapłaciła za te "wydzielenie". chociaż...może się mylę?

Ja wam powiem kto najlepiej wykłada. Najlepiej wykłada pani Gejcyk z drzewnej. O. Tyle mam do powiedzenia.Nara.

gadaja tak bo szeptela nie mieli.

leonid sezon to się zaczyna na Ciebie - do wora, buraku. Po drugie to naucz się pisać po polsku, analfabeto.

aha, jeszcze jedno, łamać to możesz - płot wokół swojego obejścia ;-)

Witam sam rozkreciłem ten temat ze dwa tygodnie temu, ale zadnych konkretnych propozycji nie było moze jakos sie zorganizujmy w koncu. Proponuje W swieta zostawcie swoje gadu-gadu, czy jakis inny kontakt : nimm6@o2.pl . Nie odwlekajmy, bo w koncu nic z tego nie bedzie.

Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej
(Nie mylić z Wielką Polską :-)
WWW.WIELKA.NET

Pozdrowienia dla wszystkich wazeliniarzy.
Palanty co sie wam nie podoba krytyka- WON na Kube albo Bialorus - tam sie wszystkim wszystko podoba - bo musi!

Jak komus chodzi net slabo,a placi za lepiej-niech krytykuje Inet,bo z nimi sie nie dogada.Oni zawsze mowia,ze to wina uzytkownika,a date modernizacji przelkladac beda jeszcze nie raz. Jest zle i tyle. Jak sie placi to sie wymaga. Operatora na pewno zmienie, a wiem,ze niedlugo straca caly jeden blok:)

a co tu zrobic .... phe . Praktycznie nic nie trzeba, wszyscy w tygodniu pracuja i tak nie maja na nic czasu. No moze w weekendy - i tu myśle ze przydałoby sie zrobic dyskoteke z prawdziwego zdarzenia - jak cos w rodzaju manieczek. Żeby ludzie zewszad sie zjezdzali i były co tydzien zajebiste balety.

Witajcie,

Poszukuję kogoś kto do już istniejącej strony dorobi mechanizm aktualizacyjny oparty np.na My Sql. Kogoś kto nie zedrze, zrobi to szybko i dobrze. Jeżeli osobie tej zależałoby na promocji na zewnętrzne rynki (np.warszawskie),to jest to niewykluczone. Może być student.
Proszę pisać na priva.

Marcin Chludziński

Cześć,
czytając Wasze wojownicze posty dochodze do wniosku, ze ognisko forumowiczów powinno być pod czynna kamerą monitoringu ( o ile taka się znajdzie).
A poważnie, wyluzujcie Panowie, bo nie ma powodu do kłótni.

ja osobiście do cyndzasa nie chodziłam ale znajoma pare lat temu była u niego z anginą i skończyło się na okresowym badaniu piersi
hmm

Gfajek:
Głównym błędem popełnionym przez Ciebie jak i wielu innych formułowiczów są niesprawdzone informacje i operowanie nazwiskami osób, firm lub instytucji. Czy Twoje pytanie nie mogło brzmieć np:
"Zdejmij stanik czyli wizyta u lekarza". Jestem pewien,że wiele innych osób wypowiedziało by się na ten temat a może i inne nazwiska by się pojawiły.
A tak, pomyśl co czuje żona dr Cyndzasa , w jakim świetle go postawiłeś przed jego pacjentami i mieszkańcami Łomży. A Ty przecież tylko chciałeś potwierdzenia usłyszanej plotki.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem tej niesmacznej sytuacji będzie przeproszenie dr Cyndzasa i zakończenie całej sprawy.

Ps.
Ludzie, czy wiecie jaka jest moc słowa pisanego? Miarkujcie trochę!

NIE CZYŃ DRUGIEMU CO TOBIE NIE MIŁE

Ekonom jest najlepszy !!!!!

Wiecej o historii Leona Beynara vel Pawła Jasienicy w artykule
http://kasstor2222.webpark.pl/jasienica.htm .

Swoja droga warto dodac ze ten zyd byl zastepca "Lupaszki", walczyl po wojnie z komunistami, siedzial w PRL wiezieniu i popelnil samobojstwo w protescie przeciwko nagonkom na jego osobe. Tragiczna postac i tak naprawde malo wazne czy byla zydem czy kims innym...
Dobry Pan chcial, zeby ci dwaj wspaniali ludzie spotkali sie ze soba.

Oj Arek Arek, masz Ty wyboraźnie. Polski naród jest za bardzo zacofany na takie rzeczy.

Po co te kamery i tak i nikogo nie wystraszą. Ale za to nie bedzie juz teraz w szkole wogole prywatnośc.

Ty idziesz do szkoły sie uczyć czy oglądać panienki???

Andrew do boju!

Parafrazujac sygnaturke czestego bywalca tego forum: 'Hoping for the best, expect the worst', czyli: 'Majac nadzieje na najlepsze, przygotujmy sie na najgorsze'.
Sadzac jednak po ostatnich wystepach tego goscia, to czego sie tu wlasciwie spodziewac?
wychu

sluchajcie to jest forum na tematy ktore dzieja sie na terenie Łomży.Jak chcecie sobie gadac o jadze to sobie zalozcie wlasne forum.Ten temat jest zupelnie bez sensu.

A może uczcijmy ten Niewiadomy Dzień Poezji wypisując ulubione strofy poetyckie?
Więc zacznę:
"Dziecku zapatrzonemu w mapy i ryciny
Ziemia zdaje się wielka jak jego pragnienia.
Ach, jakże w świetle lampy ten świat jest olbrzymi!
Jakże mały wydaje się w oczach wspomnienia!

Pewnego dnia ruszamy z rozpaloną głową,
Z sercem ciężkim od uraz i pożądliwości,
Ruszamy, by kołysać w rytmie fal miarowo
Własną swą nieskończoność na mórz nieskończoności"...
(Ch. Baudejlaire "Podróż" z tomu Le Fleurs du mal- Kwiaty zła)

Stawiam na Gołote. Musi wygrać.

Czy gdzieś w necie jest udostępniony regulamin konkursu na zagospodarowanie bulwarów?

Jeśli nie ma na www.lomza.pl/bip pisz maila do admina BIPa żeby ci przysłał. Przynajmniej ja bym tak zrobił, albo lepiej do admina BIPa i Strony.

Pozdrawiam

Na BIPie nie znalazłem.

Polecam skontaktować się z administratorem BIPr: Aldona Zientalska (azientalska@um.lomza.pl) Stary Rynek 14, (086)2162805 w.217.

Konkurs jest... tylko nie wiadomo do końca na czym polega - ale nic to!

Jest jeszcze jedna rzecz: "Prace planistyczne - miejscowe plany zagospdoarowania przestrzennego miasta Łomży." http://www.lomza.pl/index.php?wiad=756

pkt. 6 Tereny Śródmieścia - Obszar P1. Uchwała Nr 106/XXI/03 Rady Miejskiej Łomży z dnia 29.10.2003r.

http://www.um.lomza.pl/foto/art/040413132427.jpg

pkt. 10 Tereny położone przy ul. Zjazd za Stadionem Miejskim. Uchwała Nr 115/XXI/03 Rady Miejskiej Łomży z dnia 29.10.2003r.
http://www.um.lomza.pl/foto/art/040413132612.jpg

--

W kontekście opracowywania projektu bulwarów nad narwią zastanawiam się dlaczego nie opracowuje się spójnego planu obejmującego całe nabrzeże Narwi?

Tereny śródmieścia obejmują większą cześć nabrzeża na odcinku od Sikorksiego (nowy most), do stadionum, jednak na przedstawionych planach ominięto centralny fragment leżący w okolicy tzw. plaży żydowskiej.

W pracach nad planem zagospodarownia przestrzennego, teren za stadionem ograniczono tylko dawnej strzelnicy, a przecież jeszcze jest tam tyle miejsca do zagospodarowania w zakolu Narwi aż do starego mostu.

Wg mnie powinno się stworzyć jeden całościowy plan zagospodarowania, dla całego nabrzeża Narwi, czyli terenów leżących między ulicami Sikorskiego, Rybaki, Zjazd a Narwią i zamkniętych z obu stron obydwoma mostami.
Można by się też pokusić dodatkowo o zagospodarowanie terenów na południowy-wschód od ul Sikorskiego - w trójkącie: Sikorskiego, Narew, droga do ujęcia wody.

Mam powazny problem jaram i to czesto ale co zajde do sklepu coraz to drozsze GDZIE SA TANIE SZLUGI????

PiPi
JESTES TAK LADNA JAK TA SZPARA KTORA DZISIAJ NA MARKETINGU MI **** SALA
pozdrawim Cie

od dzisiaj nowe kamerki tym razem na zewnatrz szkoly heheheheh najlepsze jest to ze jedna z nich skierowana jest na popularna palarnie heheheheheh

PiPi ja niekoniecznie musze patrzec tylko na uczennice ;-)))

Wlasciwie to ani ta walka, ani tak ogolnie boksem zawodowym to juz tak bardzo sie nie podniecam. Ten sport, wg. mego zdania, w ostatnich latach to calkiem poszedl na manowce, a tacy ludzie jak Dan King czy ten nasz p. Andrzej (choc w mniejszej mierze) na pewno mieli w tym duzy wklad.
Sytuacja tego sportu jest obecnie taka, ze w wielu stanach USA sa powazne proby aby ten 'sport' w ogole zlikwidowac albo przeklasyfikowac go na 'business' albo 'entertainment' (rozrywka), a nie sport ... podobnie jak to zrobiono z tzw. 'wolna amerykanka' (wrestling) i takze z cyrkiem.
Osobiscie to bylem kiedys wielkim fanatykiem boksu, ale bylo to tak dawno (i prawda), kiedy to jako mlodzi ludzie kibicowalismy i sledzilismy kazdy ruch (a wtedy to przewaznie tylko z relacji radia i Przegladu) takich wielkich ludzi tego sportu jakimi byli: Kulej, Kasprzyk, Grudzien, Pazdzior, Drogosz, Kukier, Chychla, Pietrzykowski, Walasek, Niedzwiecki, ... i mogl bym wyliczyc wielu, wielu innych, ale nie chce was nudzic, bo nie wiem czy wiekszosci bywalcom tego forum te nazwiska w ogole cos mowia. Sadzac z wielu wypowiedzi - na pewno nie.
A czy ktos z was pamieta te walki, np. Pietrzykowskiego z Laszlo Papp'em, czy Kukiera ze Szczerbakowem? Albo te nizapomiane zmagania naszej druzyny narodowej z NRD, a tym bardziej z sasiadami ze wchodu? .... nie mowiac juz o tragedii Walaska w Rzymie, cze tej slynnej juz walce Pietrzykowskiego z Cassius Clay'em (teraz: Mohammed Ali).
Az nie sposob nie dodac: to byly czasy!
A jeszcze na ten temat, nie wiem czy ktos z was natknal sie na ksiazke "Prawo Piesci", ktora, chociaz romantyzujac boks zawodowy, utknela mi jednak w pamieci; pamietam jak czytalem ja 'od dechy do dechy' przez prawie cala noc, nie odkladajac nawet na chwile. Polecam.
Pozdrawiam, wychu.

Chyba Wczoraj Dałem Plamę
Chciałem Wisieć Do Piątego
Chrrrr Wrrrrr Drrrrr Prrrrr
Chrapie Włodek Dzięki Pannie

Kefas napisał(a):
> ...a zapytaj w Vectrze!!
>

W Vectrze telefon odbiera pani ktora wie tylko jakie są abonamenty i ile kosztuje założenie. Może ktoś kto ma Vectranet i zna odpowiedź ?

WWW.WIELKA.NET

Znów pewnie kraczę, ale jak widzę nasze "pomniki' w mieście (podobno zatwierdzane jednoosobowo przez architekta miejskiego) to krakac muszę!
Bo czy ktoś kiedyś widział te projekty-maszkarony? Znów zaleciał mnie smrodek....

a o co ci chodzi dziki? okres masz?

...o to mu chodzi, że to nie demokracja tylko ...echhh....

"[...]Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest Miłość."

WWW.WIELKA.NET

Ekonom to badziewie.

Mam świetny pomysł na to, żebyś się nie nudził. Naprawdę świetny.
Wejdź sobie na http://www.zabawa.piwko.pl, poczytaj sobie teksty są wyje[****], no i możesz przejrzeć obrazki.

W poniedzialek zobacze juz :)

vectra nie udostepnia miejsc na www sam chcialem pozyczyc na chwile ftpa vectry bo jest bardzo duzy i bardzo szybki tzn wrzucic cos tam to nie pozwolono mi ;p

Czy w tym roku beda imprezy w "długi majowy weekend"????

Zabrakło jeszcze informacji - z jakiego powodu:

W meczu Jagiellonia II Białystok - ŁKS Łomża rozegranym w 15 kolejce w drużynie gospodarzy wystąpił nieuprawniony do gry zawodnik, Tomasz Wołczyk!!!

- z jakim skutkiem:

10 pkt. przewagi nad kolejnym zespołem w tabeli - Wigrami Suwałki.

Cyt:... Według mnie nie ma żadnych racjonalnych ani moralnych argumentów przeciwko karze ¶mierci oprócz wymy¶lnych, bezpodstawnych mitów tzw. obrońców praw człowieka. Kara ¶mierci jest dopuszczona przez ko¶ciół katolicki i wiarę chrze¶cijańsk±, choć nie bez sprzeciwów kierowanych również przez Papieża Jana Pawła II.
Najwyższy wyrok - wyrok ¶mierci jest jak najbardziej moralny, ponieważ odpowiada on odwiecznym, niezmiennym i nieuchronnie sprawiedliwym normom Porz±dku Bożego....

Cyt:...Oto słowa, jakie przekazał nam Pan Bóg: "Kto przeleje krew ludzk±, przez ludzi ma być przelana krew jego". "Nie zabijaj" oznacza także nie przerywanie ci±ży i zabijanie nienarodzonych dzieci - aborcja oraz ¶wiadome zabójstwo osób starszych czyli eutanazja....

Zestawienie to świadczy o odwiecznej manipulacji i sprzeczności etycznej dla usprawiedliwienia swego poglądu: zabijać czy nie zabijać? Przykazanie mówi NIE ZABIJAJ i nic więcej- każdy komentaż to zawsze jest manipulacja. W ST.TEST. Bóg zabijał wielokrotnie całe narody-pewnie kobiety ciężarne też tam się znalazły! Więc jak z tą 'krwią ludzką"? Dopiero Jezus swoją ofiarą przywrócił znaczenie temu przykazaniu, ale potem znowu (w imię wiary) wojny krzyżowe, inkwizycja.... ludzkość bardzo wolno sie uczy....

Tlumaczenie z francuskiego pisma 'Rohtas'.

"Polska Oto znajdujemy sie w Swiecie absurdu. Kraj, w ktorym co piaty mieszkaniec stracil zycie w czasie drugiej wojny swiatowej, ktorego 1/5 narodu zyje poza granicami kraju i w ktorym co 3 mieszkaniec ma 20 lat. Kraj brutalnie oderwany od wiekowych tradycji, ktory odbudowal swoja stolice wg obrazow Canaletta, a stare miasto odtworzyl jako nowe. Kraj, ktory ma dwa razy wiecej studentow niz Francja, a inzynier zarabia tu mniej niz przecietny robotnik. Kraj, gdzie czlowiek wydaje dwa razy wiecej niz zarabia, gdzie przecietna pensja nie przekracza ceny ( ! ) trzech par dobrych butow, gdzie jednoczesnie nie ma biedy a obcy kapital sie pcha drzwiami i oknami. Kraj, w ktorym koncesjami rzadza monopolisci: Kraj, ze stolica, w ktorej centrum stoja nowoczesne biurowce, oferujace pomieszczenia po 10-35 USD za metr. Kraj, w ktorym cena samochodu rowna sie trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znalesc miejsce na parkingu. Panstwo, w ktorym mozna sobie kupic chodniki, postawic parkomaty i placic panstwu tylko 10% podatku od zysku. Kraj, w ktorym rzadza byli socjalisci, w ktorym swieta koscielne sa dniami wolnymi od pracy (!!!), Gdzie otrzymanie paszportu do niedawna stanowilo problem, a mimo tego ponad 3,5 mln obywateli rocznie wyjezdza na wczasy za granice. Jedyny kraj bylego bloku socjalistycznego, w ktorym obywatelowi wolno posiadac dolary, choc nie wolno mu ich kupic ani sprzedac poza bankami i kantorami. Cudzoziemiec musi zrezygnowac tu z jakiejkolwiek logiki, jesli nie chce stracic gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w ktorym z kelnerem mozna porozmawiac po angielsku, z kucharzem po francusku, a ministrem lub jakimkolwiek urzednikiem, panstwowym tylko za posrednictwem tlumacza.
Polacy! Jak wy to robicie?"

Nazis,choć wiem, że nie to było celem Twej wypowiedzi ale przyjmij moje szczere wyrazy współczucia ....... Dziwi mnie natomiast fakt pogłębiającej się w naszym społeczeństwie pieprzonej znieczulicy Nikt, k...wa, nikt (!!!) z wypowiadających się nie zareagował na post nazis'a - odruchem, który w moim pojęciu (wpojonym mi przez moich rodzicieli) powiniem być czymś normalnym......... jakiego społeczeństwa się k...wa doczekaliśmy ? Zwyrodnialców, egoistów złaknionych jedynie własnych przyjemności, nie widzących nic oprócz końca własnego, usmarkanego nosa .......................

Tiger

dobre....ale prawdziwe...nasz kraj jest niewiarygodny !! :))

DZIEWCZYNY SPRAWCIE BY BYŁO SIĘ ZA CZYM OBEJŻEĆ

Bez względu na to czy jest to sektor państwowy czy prywatny, w ostatnich latach pracę można dostać jedynie po protekcji.
Ja pracuję w sektorze wymiaru sprawiedliwości. Pracę dostałam dzięki wstawiennictwu członka rodziny, ale utrzymałam sie na tej posadzie już dzięki wyłącznie sobie, swojej pracy. W ciągu tych lat zdążyłam awansować.
Natomiast moja siostra pracuje u prywaciarza, lecz również po znajomości.
Uważam, że teraz to rzadkość, gdy ktoś może z czystym sumieniem powiedzieć, że dostał pracę bez żadnej pomocy.

WWW.WIELKA.NET

Uczyłam się w British School. Obsługa jest bardzo miła, lektorzy również, choć niekoniecznie mają doświadczenie w nauczaniu czy prowadzeniu zajęć grupowych. Jeżeli grupa nie jest zbyt duża (do 10 osób) jest całkiem ciekawie. Jednakże trzeba dużo w domu się uczyć, przygotowywać. Na zajęciach jest ogólnikowo. Różny poziom wiedzy, czasami spora rozpiętość wiekowa. Jeżeli ktoś rozpoczyna naukę od początku to poleciłabym tę szkołę, ale jeśli chodzi już o doskonalenie to jednak w tym przypadku z doświadczenia muszę stwierdzić, że o wiele więcej dadzą lekcje indywidualne niż zajęcia w British School.

Jestem za! Niech każdy posadzi drzewko i nazwie je swoim nickiem :-) Np. Drzewko Pana "S"! Brzmi sympatycznie... :-PPP

Jak juz wspomnialem, to nie jest juz sport, ale cyrk.
wychu

Uczniowie ZSEiO nr 6 w Łomży oddali dzisiaj najwięcej krwi ze wszystkich szkól srednich!

A reklamowal tam juz ktos cos? Bo mi padla plyta i w piatek sie tam wybieram.... Gdzie jest dokladnie ta Nowogrodzka 194 (chodzi mi o ten numer)

Człowieku naucz się czytać. Taki sam temat wisi na liście.

PS: Myślenie nie boli.

Czy są w Łomży jacyś fani brazylijskiego jiu-jitsu i zawodów MMA?
Może ktoś zainteresowany ćwiczeniem bjj albo coś kombinuje sam po cichu?
;)

Pozdrawiam,
B.

To i ja dorzuce jeden wesoły tekst z netu :-)
Trochę długie, ale warto poczytać :-)

INFORMACJE O POLSCE

1. Wiadomości ogólne.

Położenie geograficzne.

W zależności od okresu historycznego, Polski trzeba szukać na mapie bardziej na wschód albo bardziej na zachód. Ogólnie można powiedzieć, że Polska zasadniczo leży między 24 a 38 stopniem szerokości geograficznej na wschodzie i między 14 a 16 stopniem szerokości geograficznej na zachodzie i gdzieś tam powinno się ją znaleźć. Jeśli się nie znajdzie - znaczy, że akurat są rozbiory.
[...]
Polska epopeja narodowa zaczyna się od słów: "Litwo! Ojczyzno moja!"
[...]

Regiony geograficzne, ludność.

W Polsce nikt nie mieszka tam gdzie powinien. Ludność wschodniej Polski jest wysunięta najbardziej na zachód, Polska zachodnia znajduje się w centrum. Miejscem zamieszkania mieszkanców Lwowa jest Wrocław. Zachodni skrawek ziem ukraińskich znajduje się na południowym wschodzie, toteż największe skupisko Ukraińców mieści się na północnym zachodzie, w województwie koszalińskim. Jako ludność góralska, zajmują się rybołóstwem.
Wewnątrz Polski rozciągają się historyczne krainy: Mazury i Górny Śląsk, przy czym ich mieszkańcy znajdują się w Niemczech.
Żydów w Polsce opinia społeczna poznaje po tym, że wchodzą do rządu.
[...]

Bogactwa naturalne. Fauna i flora.

[...]
Polska jest rajem dla niektórych gatunków zwierząt. Najczęściej spotykanym zwierzęciem jest mrówka faraona, która znalazła znakomite warunki do rozwoju prawie w każdym domu. W rzekach i Bałtyku, jak również w wodociągach żyją niespotykane bakterie. Co roku, od wiosny, w lodach pojawiają się pierwsze gronkowce.
W ostatnich miesiącach ochrona przyrody w Polsce odniosła spory sukces: świnia, która zdawała się być gatunkiem zanikającym i której wyginięcie doprowadziło do upadku paru rządów polskich (ranga ochrony przyrody jest duża), została uratowana i pojawiła się znów w naturze.
Przyroda polska ma duże znaczenie przemysłowe. Za przykład symbiozy przyrody z gospodarką może posłużyć choćby drzewostan w Sudetach, który w wyniku współdziałania krajów RWPG rośnie od razu bez konarów, jako pnie tartaczne.
[...]

Struktura społeczna. Poziom życia.

W ciągu ostatnich dwu lat płaca w Polsce skoczyła z okolo 30-40 dolarów na miesiąc do około 300-400 - z poziomu Górnej Wolty kraj przesunął się mniej więcej do poziomu Portugalii.
Dziesięciokrotna ta poprawa stała się przyczyną wielkiego niezadowolenia społecznego - protestów i strajków płacowych. W jej wyniku bowiem stopa życiowa obniżyła się w sposób niespotykany w historii. Polska płaca realna wzrosła tylko w skali światowej, natomiast wewnątrz kraju poważnie spadła. Warunki życia zbliżyły się do świata, ale się pogorszyły. Mamy więc do czynienia z przypadkiem stopy życiowej równocześnie rosnącej i malejącej.
Większość osób zatrudnionych w przemyśle, rolnictwie, szkolnictwie i służbie zdrowia, jak również wszyscy bezrobotni, utrzymują się z handlu. Także niektóre osoby zatrudnione w handlu utrzymują się z handlu. Tajemnica handlu zasadza się na tym, że opłaca się coś sprzedać jedynie pod warunkiem, że się tego nie wyprodukowało i że się tego nie kupi.
Pozycję społeczną poznaje się po samochodzie. Najwyżej w hierarchii prestiżu społecznego stoi furgonetka. Dalej plasują się samochody z przyczepą, samochody z naczepą i ciągniki. Nieco gorsze, choć jeszcze do zaakceptowania ze wzgledu na swą szerokość, są mercedesy. Inne samochody osobowe jako mało pakowne wskazują na niski standard właściciela, który nie może nic dostarczyć.
Handel odbywa się w amerykańskim systemie "drive-in", tj. nie wysiadąjac z samochodu, przy czym w Polsce jest to tak zorganizowane, że samochód ze sprzedawcą stoi, a pieszo przesuwają się klienci.
W strukturze społecznej wierzchołek piramidy stanowią zmarznięci. Wszyscy biznesmeni pracują na mrozie. Wnętrza gmachów i budynków zajmuje biedota. Piastuje ona jakieś stanowiska państwowe, zatrudniona jest w sferze nauki i kultury, występuje w telewizji. Nie może ona swoim dzieciom niczego zapewnić i posyła je na studia. W ten sposób tworzy się zaklęty krąg ubóstwa.
Sytuacja osób pracujących na stałych posadach jest dramatyczna. Nie mają oni kiedy czegoś zarabiać i wkrótce trzeba będzie zacząć je dokarmiać. Części swoich zasiłków na ich rzecz mają się zrzec bezrobotni.
Czołówke finansową kraju stać na to by dostać mieszkanie w spółdzielni mieszkaniowej. Pozostali mieszkają u rodziców, którzy z kolei mieszkają u swoich rodziców.
[...]
Opieka zdrowotna w Polsce jest rozwinięta, jednakże żeby iść do lekarza, trzeba być chorym.
W szkołach, ze względu na trudną sytuację oświaty, na drugi rok zostawiani są wyłącznie nauczyciele.
[...]

Naczelne organy władzy państwowej.

Decyzje polityczne podejmuje prezydent. Sejm za pomocą debaty parlamentarnej odgaduje jakie one są i następnie przyjmuje je w głosowaniu. Niezwłocznie po wygłoszeniu, wystąpienia prezydenta tlumaczone są na wszystkie języki świata i na język polski.
Prezydent jest pierwszym demokratycznie wybranym organem władzy. Jest on przez pozostałe organy władzy oskarżany o metody niedemokratyczne.
[...]
Do obowiązków premiera należy tworzenie rządu, składającego się z Leszka Balcerowicza. Rząd musi się składać najmniej z jedenastu ministrów plus jeden rezerwowy, co pozwala mu wystawić pełną reprezentację.
W Polsce jeśli chce się postawić jakąś dziedzinę na nogi, robi się to poprzez likwidację ministerstwa. Tak na przykład stworzenie rynku udało się osiągnąć dzięki zaprzestaniu działalności przez Ministerstwo Rynku.
[...]

2. Informacje praktyczne.

Przekraczanie granicy.

[...] Przed przekroczeniem granicy ostatni raz korzystamy z toalety.
Po przybyciu na przejście graniczne należy chwycić bagaż i biec z nim jak najszybciej w stronę celnika. Celnik mówi tylko po polsku. Na zadawane przez niego pytania najlepiej odpowiadać zawsze: "Nic nie mam" (_Nitz_nye_mam_). Dobrze jest wiedzieć, że celnik nie może znać aktualnej taryfy celnej, która nie została jeszcze wydrukowana, w związku z czym okazywanie mu jakichkolwiek przedmiotów może zostać przez niego odebrane jako wycieczka osobista.
[...]

Metro.

Jeżeli chcemy poruszać się po Warszawie, należy koniecznie zapoznać się z planem metra. Metro w Warszawie przecina wzdłuż całą dzielnicę Ursynów, [...i tu dalej trasa metra]
Wystarczy zapamiętać, że ulice którymi biegnie metro są w całości wyłączone z ruchu, natomiast tam, gdzie mieszcza się stacje, są objazdy. Dobra orientacja w przebiegu metra stanowić będzie przy zwiedzaniu Warszawy kolosalne ułatwienie.
[...]

3. Regiony kraju.

Warszawa.

_Dzielnica_rządowa_: Wyjątkowość stolicy polega na tym, że istnieje w niej prosty sposób na zdobycie mieszkania - wystarczy w tym celu zostać ministrem. Metoda ta, niedostępna w żadnym innym mieście stanowi przedmiot zazdrości.
W rezultacie obecnie wszyscy już obywatele miasta to potomkowie dawnych ministrów. Za stare uważane są rody założone jeszcze przez ministrów stalinowskich; rodziny, których ministerialność pochodzi dopiero z czasów Rakowskiego traktowane są jako nuworyszowskie.
Ministrowie, którzy w 1989 roku zastąpili nieudolnych Czerwonych, dali początek nowej dynastii.
Dzielnice rządową zwiedzćc najlepiej dołączając do demonstracji rolników. Demonstracje wyruszają o każdej pełnej godzinie spod Urzędu Rady Ministrów.
[...]

_Centrum_komunikacyjne_: Warszawa jest węzłem komunikacyjnym. Cały ruch kołowy z południa na północ Polski odbywa się ulicą Grójecką; wschód kraju z zachodem łączy ulica Grochowska. Wszystkie drogi spotykają się w Alejach Jerozolimskich, które są zamknietę dla ruchu. [...]

_Centrum_finansowe_(financial_district)_: Mieści się ono w Urzędzie Skarbowym przy placu Starynkiewicza. [...] Wyjeżdżając windą na szczyt wieżowca należy uważać na transportowane nią zwykle wiadra z wapnem.
Warszawską elitę pieniądza można tu zobaczyć przy jej codziennych zajęciach: jak odpisuje sobie różne najnowsze informacje z karteczki na korytarzu (kurs podatków w Polsce aktualizowany jest przez Radę Ministrów raz w tygodniu) albo jak czeka na przyjęcie przez urzędniczkę, wachlując się banknotami. Po trzykrotnym pukaniu, finansjera żegna się i wchodzi do urzędniczki - dalszy ciąg operacji finansowej jest niewidoczny dla oka.
[...]
Często można się natknąć na stojącego w obliczu katastrofy finansistę, który - po odrzuceniu mu źle wypełnionego formularza - ofiarowuje wszystkie posiadane przy sobie kosztowności temu, kto powie co ma wpisać do jakiej rubryki. Niestety, są rzeczy, których nie osiągnię się za żadne pieniądze.

_Centrum_kulturalne_: Warszawa jest jednym z największych na świecie ośrodków produkcji kaset wideo i magnetofonowych. Najnowsze przeboje nagrywane są bezpośrednio ze studia w Londynie przez telefon i ukazują się na rynku natychmiast. Płyta Tiny Turner sprzedawana była w Warszawie już na dzień przed jej nagraniem w Ameryce.

_Inne_atrakcje_ [...] _Ruski_targ_: Jedyne miejsce na świecie, gdzie do kupienia są wszystkie wytwory przemysłu ZSRR. Bardziej na zachód nie chcą ich kupować, a bardziej na wschód - sprzedawać; Warszawa jest dla nich złotym środkiem.

_Ważniejsze_telefony_: Poczta Główna, budka przy ul.Królewskiej, przy pl.Konstytucji oraz pl.Zawiszy. Pozostałe nieczynne.

Okolice Warszawy.

Cała Warszawa obudowana jest olbrzymimi blokami betonowych konstrukcji, które pełnią rolę filtrów chroniących miasto przed zanieczyszczeniami. I tak, pyły Huty Warszawa w 80 procentach absorbowane są przez blokowiska i żyjące w nich organizmy Wawrzyszewa i Chomiczówki. Z kolei zanieczyszczenia elektrociepłowni Siekierki pochłaniane są przez żyjątka z osiedla Bernardyńska. Potężną mechaniczno-biologiczną oslonę dla miasta stanowi zespół Bródno itd.; do centrum zanieczyszczenia nie mogą już się przedrzeć.
Zwróćmy uwagę na charakterystyczną zabudowę tych obszarów. Kiedy zanieczyszczenie już myśli, że znalazło sobie jakiś prześwit i wydostało się z tej plątaniny, wyrasta przed nim następna ściana, pełna pochłaniających je otworów. Labirynt ścian gwarantuje stałe przeciągi i prądy błądzące - aby dobrze spełniać swe zadanie, ściany tych budowli są dziurawe, krzywe i niedokończone.
Ogladać te monumentalne budowle można tylko z przewodnikiem. Zwiedzającym nie wolno oddalać się nigdzie samodzielnie - wiele osób, które podczas pobytu na Ursynowie czy Jelonkach straciły z oczu swoje grupy, do dziś błąka się między domami.
[...]
W rejonach tych żyją tylko matki i dzieci w wózkach. Dzieci, kiedy tylko zaczynają chodzić, opuszczaja natychmiast swe miejsce wylęgu i jadą tworzyć bandy młodzieżowe do Śródmieścia.
Mężczyźni nie mają na miejscu żadnych widoków i muszą migrować za pracą do miasta. Również uczniowie wywożeni są do szkół do Warszawy autobusami, aby zapobiec segregacji dzieci na miejskie i zdziczałe półwiejskie.
Rodziny umawiają się ze sobą w miejscu zamieszkania w większe święta państwowe i kościelne.
[...]

Zakopane.

Miasto powstało kiedy słynny góralski bajarz Sabała naopowiadał samych niestworzonych rzeczy Chałubińskiemu, a potem było już za późno.
Chałubiński namówił okoliczną ludność do chodzenia po górach dla zdrowia, a Stanisław Witkiewicz przekonał ją, aby żyła w góralskim stylu, jaki dla niej wymyślił. Nie jest jedynie ustalone, kto pierwszy przywiózł do Zakopanego i pokazał góralom narty. [...]
Po wojnie, w wyniku powstania Tatrzańskiego Parku Narodowego, wszystko w okolicy zaczęło być prawnie chronione i nic nie można już zmienić.
Za zniszczenie lub zerwanie komina w Zakopanem przewidziane są wysokie kary administracyjne i sądowe. Zniszczenie naturalnej czapy dymu wiszącej nad miastem - gdyby ktoś się tego podjął - zagrożone jest więzieniem. Osoby, które zostałyby złapane przy próbach wywiezienia ściekow z terenu Tatrzańskiego Parku Narodowego naruszyłyby prawdopodobnie ustawę i wolą nie zaczynać.
Przeciwko ochronie przyrody najbardziej protestują mieszkańcy Nowego Targu, któremu Tatrzański Park Narodowy zatruwa wodę. [...]

4. Trasy specjalne.

Pociąg Przemyśl-Szczecin.

Najdłuższa trasa kolejowa w Polsce nie do przebycia pociągiem. Skład wysyłany jest z Przemyśla każdego ranka; dnia i godziny przyjazdu do Szczecina nie można podać z góry. Orientacyjnie zabieramy jedzenie na cztery - pięć dni, picia na trochę więcej.
Punkt startu - dworzec w Przemyślu - jest wielką stacją przeładunkową ze Wschodu: potężne dźwigi biorą i przestawiają pasażerów na nowe tory. Dla osób jadących ze wschodu Przemyśl jest pierwszym kontaktem z Europą, dla osób jadących z zachodu - ostatnim.
Zabytkowy dworzec w Przemyślu cieszy się takim zainteresowaniem zagranicznych turystów, że wielu przyjeżdza specjalnie dla niego i na nim też już zostaje.
W samym Przemyślu - twierdza, zbudowana przez Austryjaków w przewidywaniu, że tutaj przebiegnie granica polsko-sowiecka. W mieście szereg kościołów nie mogących się pogodzić w jakim obrządku modlić się do papieża.
Pociąg powoli rusza, a szybko staje.
Mijamy Łańcut, a w nim pałac festiwalowy, zbudowany przez Bogusława Kaczyńskiego, a odebrany mu i rozparcelowany między okolicznych muzyków.
Następnie, nie podejrzewając tego, przejeżdżamy przez miasto Rzeszów i zbliżamy się do Dębicy. Jest to stolica potężnego niegdyś, dziś już pobitego księstwa Iglopol, słynącego z tego, że wszystkich swoich nieprzyjaciół potrafiło zamrozić.
W Krakowie, na widok każdego zbliżającego się od wschodu transportu, trębacz na Wieży Mariackiej ostrzega mieszkańców miasta hejnałem.
Pociąg zbliża się do terenów Górnego Śląska, gdzie nie może już utrzymać dotychczasowej prędkości 40 km/godz i musi zwolnić. Pociąg nie sunie tu po ziemi, która dawno już się zapadła, lecz pełznie, czepiając się pałąków elektrycznych; staje się na ten czas kolejką linową. Na torach kolejowych na całym Śląsku rozwinęło się budownictwo mieszkaniowe, co pozwala mieszkańcom bez dodatkowych opłat używać swych domów w charakterze mikserów.
O tym, że znaleźliśmy się we Wrocławiu informuje nas neon: "Dzień dobry we Wrocławiu", który jeszcze nigdy nie miał okazji się zapalić, bo kiedy jest jasno go nie widać, a kiedy jest ciemno to nie jest dzień.
Następną wielką stacją jest Zielona Góra. Znajduje się w niej Wyższa Szkoła Inżynierska im. Jurija Gagarina, który przebywał w Zielonej Górze i to podobno akurat wtedy, kiedy był w kosmosie. Dla zadokumentowania polskości tej ziemi, śpiewano tu przez lata piosenki z Rosji, Litwy, Łotwy, Białorusi oraz Azerbejdżanu.
Powoli tracimy rachubę czasu. Na przemian ściemnia się i rozjaśnia, ale nie wiemy, czy to mijają dni czy pociąg przejeżdza przez tunel...

Skoro znów został poruszony ten temat to chciałbym powiedzieć, że dalej nie mam x2. Wiem już nawet, że to była taka ściema, żeby nałapać klientów.
Podpiszcie umowę, niedługo prędkość razy dwa w cenie - że też w to wierzyłem :[
Nie znam się na paragrafach, ale za kłamstwo chyba grozi jakaś kara. Może ktoś wie jaka?

WWW.WIELKA.NET

Niedziela, 25 kwietnia? :-]

I bardzo dobrze jeśli jej członkowie tylko na forum umieja ubolewać a cykorzą aby pójść i stanowczo zrzadać ogłoszenia przetargu na operatora sieci kablowej to niech ich doją zgodnie z wymogami UE. Spółdzielnię tworzą członkowie i nikt im nie zabrania myślec ale jeśli sami nie chcą to myśli za nich prezes a oni w dowód wdzięczności głosuja na niego jak koreańczycy na Kim Ir Sena, obecnie Kim John Ila. Ponąc i jednym i drugim jest dobrze.

..... tak jak w temacie. Piszcie swoje opinie jak działa wam internet w\w wymienionych firmach.

--------------------
Feel The Beat

Pora chyba zmienić operatora chłopcy :)

Treść jest ukryta

Najdroższy sklep Łomży mieści się na Os. Marii I na ulicy Sosnowej - Gwarancja wysokich cen!

Co wy tak sie mnie uczepiliscie ?? didecks sam se doły bedziesz koparko kopalp[rzez siebie samego !!

Rodziców nie mam :(

Ty mi wytłumacz Dorosły :)

No to prawda, ale ja u siebie czuje sie bezpiecznie!
Choociaż wielu jest takich ludz, któzy bujają nie wiadomo czym! I czepiaja sie do wszystkich, może chcą zaimponowac innym...

umnie to nadole stojo i palo i brudzą wtedy jakies brudasy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

co tu robic ????

Pozdrawiam

"Czarne owce" są w każdej grupie zawodowej,czy społecznej,i raczej nie da się tego wyplemić patrząc "krótkofalowo",bo tacy już są niektórzy ludzie.Zwolnisz jednego chama,trafi się z czasem inny na jego miejsce...
Musi upłynąć "kilka lat",zanim społeczeństwo "odnajdzie się" w dzisiejszych czasach,a ludzie "dojrzeją" do traktowania się na wzajem z szacunkiem(którego brak jest raczej następstwem niedostatku,niespełnienia się i nieufności do kogokolwiek,w nastawionych na konsumpcję i materializm realiach),a póki co,krzywdą dla reszty kierowców byłoby uogulnić po doświadczeniach z jednym czy dwoma z nich,że wszyscy oni są chamami i już...
Pozdrawiam

"Jak wynika z najnowszych badań, Mozilli i Firerfoxa używało w październiku 6% amerykańskich internautów. Oznacza to regularny wzrost popularności tych przeglądarek – ich udział w rynku we wrześniu wynosił 5,2%, a w czerwcu 3,5%. Oczywiście rynek przeglądarek wciąż jest zdominowany przez Explorera, którego udział w ubiegłym miesiącu wyniósł 92,9% (w czerwcu było to 95,5%). Oprócz Mozilli i Firefoxa zauważalne są też Opera i przeglądarka Apple – Safari, które łącznie kontrolują jednak zaledwie 1% rynku."

ja wybieram Firefox

Wiesz co MrS...czasem mnie wkurwiasz tymi swoimi stwierdzeniami w stylu: (zrób cośtam)...a nie zaśmiecasz forum.Zawsze jesteś taki chamski dla innych...?Z domu to wyniosłeś...?Nie jesteś w stanie komuś pomóc,lub temat cię nie interesuje,to się w ogóle nie odzywaj i tyle...po to jest to forum,żeby każdy kto ma na to ochotę,mógł się o coś zapytać etc...i nie bez powodu z resztą forum to nosi nazwę OGÓLNE...a tak w ogóle to za kogo się uważasz,żeby tak ludzi"rozstawiać po kątach"?
...widzę,że z tą twoją mądrością to jest chyba tak samo jak z didżejowaniem DjDesk'a i DjNaPrI'a

(........)

w sklepie !

Jak nalicza ŁSM metry kwadratowe ?
Na ulicy St Konwy są mieszkania z tz. lodżami - inaczej mówiąc balkony wewnętrzne - wyobraź sobie, że ŁSM wpisuje do rozliczenia zużycia energii cieplnej właśnie DANE Z SUFITU jeśli chodzi o metry kwadratowe ogrzawanego pomieszczenia !
Podaje przykład mieszkanie ma 50 m2 z czego 5 m2 balkon wewnętrzny - wynikałoby z tego, że pwierzchnia ogrzewanego mieszkania powinna wynosić 45 m2 - ale nie w ŁSM oni biorą DANE Z SUFITU !

To co się wyprawia w tej spółdzielni dawno powinno się znaleźć w sprawie dla reportera lub w prokuratora.

Inna sprawa to nie wiem dlaczego liczą lodże-balkon wewnętrzny do całkowitego metrażu mieszkania ?

Tygrys !
Standard tak się pisze, masz racje, jestem dyslektykiem czasami pisze jak słysze - przepraszam

Mam podobnie! Choć na Neo 128. Teraz jest super ale po południu i wieczorem transfer spada tragicznie. Dzwoniłem ze 4 razy na TPSA partyline, kable i gniazdko sprawdziłem nawet. Kompa też mam sprawdzonego & zabezpieczonego więc to nie wiry i trojany (gdyby tak było to nie byłoby różnic w transferze o różnych porach dnia). Sprawdzili od siebie linię i mówią że tip-top. Specjalnie pytam czy ktoś z kierunkowego 86 coś zglaszał-żadnych zgłoszeń, tylko ja... Summa summarum-monter się do mnie wybiera.
Przyznam jednak że to pierwszy taki przypadek. Do tej pory przez 8 miesięcy mnie ani razu z netu nie wyrzuciło a transfer był zawsze max. To znajomi z Inetu i Vectry narzekali na jakość.

wielki czlowiek to za malo powiedziane...

kefas masz świetą racje...

zauwazylam ze ptys coniektorym psyche ryje hehe

Re: Skin14 jestes ********!!!

nie Tylko w kijanie ale tez w lodówce :p

[*]

trackone
uwazaj bo cie trzasne

Proszę państwa zespół MadBee niedługo będzie rozwiazany, ponieważ istnieje podejrzenie o popełnieniu przestępstwa przez członków zespołu handel narkotykami, paserstwo, nielegalny handel żywym towarem. Protokoły oczywiście zostały przeze mnie odpisane, na dniach ma się odbyć rosprawa sądowa. Zarzuty są ciężkie. Pozdrawiam i życzę udanej majówki.

ksk letnie ruskie to jak nasze wielosezonowe

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org