czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
pan prezes zapomina

Na ginekologii nie pracują pielęgniarki, tylko położne :))))

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: pan prezes zapomina

Psilocyber:

Moja mama podczas ostatniej wizyty na oddziale poplamiła po zabiegu krwią prześcieradło. Rozumiem, że na przyszłość mam to zgłosić do Ciebie i z domu przyniesiesz czyste. Gdy trafi tam raz jeszcze, nie omieszkam Cię o tym poinformować, rozumiem, że będziesz przynosił jej obiad.

Gdy się Panu Doktorowi Psilocyberowi zepsuje prysznic, nie będzie dzwonił do hydraulika, ale weźmie żabkę i sam go naprawi. Gdy nastąpi zanik napięcia, sam pobiegnie uruchomić agregat prądotwórczy. Podobnie zresztą, jak będzie się urywał z dyżuru w przypadku kontroli urządzeń energetycznych z Rejonu Energetycznego. Sam sobie też będzie kupował niezbędne materiały, narzędzia i co tam jeszcze będzie mu potrzebne do wykonywania swojej pracy.

Uważam, że nie masz pojęcia o funkcjonowaniu szpitala. Siedzisz na swoim oddziale i wszystko masz podstawione pod nos. Ale skąd to się bierze? Poziom Twojej wiedzy nt. szpitala jest porównywalny z dzieckiem z I klasy, bo ono jest również przekonane, że szpital to pielęgniarki i lekarze.

My, nielekarze, często wykazujemy się ignorancją w kwestiach pracy lekarzy. Wg wielu z nas - niesłusznie - np. lekarz na dyżurze jedynie śpi (i dobrze! niech śpi, to świadczy jedynie, że nic złego się z pacjentami nie dzieje). Ale Ty swoimi słowami potwierdzasz jedynie moją tezę, że lekarze są takimi samymi ignorantami w kwestiach nielekarskich.

Jakiś mądry człowiek kiedyś powiedział, że jeśli znajomy nam powie, że jesteśmy chorzy, to powinniśmy go zignorować. Jeśli drugi powie to samo, to powinniśmy się zastanowić. Ale jeśli trzeci, to natychmiast pójść do łóżka i wezwać lekarza.

Dedykuję Tę myśl gfx-owi...

Ja od poniedziałku do piątku jeżdżę do Olsztyna. Codziennie mam 4 wolne miejsca dla chętnych osób w osobówce. Płatne 20zł od osoby.

podaj piwo:-)

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Droga przy strzelnicy to typowy przykład działalności zarządu spółdzielni. Jest tam JEDEN mądry facet. Nie wiem, jak się nazywa, ale na pewno jest. Wpada na całkiem niezłe pomysły. Siedzi tak sobie i nagle wpada na jakis pomysł: wybudujmy to, wyremontujmy tamto! I OK, to jest dobre.

Ale później za temat zabiera się reszta spółdzielców z Bożej łaski. I wtedy zaczyna się zgroza! A to wykonają parapety bez spadku, z których nie spływa woda (Konstytucji 3 Maja blok nr 1, na uwagę, że to bez sensu 2 lata temu Panowie Mądrzy odpowiedzieli, że tak ma być...), a to położą nową nawierzchnię na jezdni i kostkę na chodniku, umieszczając tam kilkudziesięciocentymetrowe kraweżniki bez zjadzu dla wózków (bo jak wiadomo, na osiedlu nie ma osób niepełnosprawnych i mam z dzieckiem, a starsze osoby są obdarzone sprawnością kozicy). A to wreszcie schodki pod klatkami zaprojektują w sposób uniemożliwiający odpływ wody po solidniejszych opadach. Podobnie ma się sytuacja z brakiem progów na drodze przy strzelnicy.

A Panowie Rybkiewicz i Dzierzgowski (za ewentualne przekręcenie nazwisk przepraszam) jedynie sobie chodzą i wszystko jest wg nich OK.

Chyba Wojciech Młynarski miał kiedyś monolog, którego fragment dedykuję Radzie Nadzorczej i Zarządowi ŁSM: "Co by tu jeszcze spieprzyć, panowie, co by tu jeszcze spieprzyć...".

Jarek

Lepiej zniszczyć samochód niż człowieka. To trudniej naprawić.
Niektórzy ierowcy traktują ten CHODNIK jak tor Formuły 1

Powinniście bojkotować autobusy łomżyńskie jeżdżące do Olsztyna. Może wówczas zauwazyli by że frekwencja spada to wprowadzono by jakieś ulgi.
Zerknąłem właśnie w rozkład jazdy autobusów i zdecydowanie więcej jeździ "przelotowych" przez Łomże, także wybór również jest.

Autor: psilocyber (80.240.162.---)
Data: 02-10-07 22:09

nie zapominaj ze to dzieki lekarzowi wogole mozliwe jest leczenie, nie ma szpitala bez lekarzy. 170 to wcale nie jest duzo tym bardziej ze struktura wiekowa spowoduje ze niedlugo wielu przejdzie na emeryture.

I tu się grubo mylisz, bo cóż lekarz wart jest w szpitalu bez fachowej obsługi pielęgniarskiej???? Czy lekarz zmieni podkład kobiecie która miała zabieg w 75 roku życia? Czy lekarz przyniesie basen i pomoże jej się załatwić? Czy lekqrz czuwa nad nią w dzień i w nocy? Ho ho wiele sobie przysługujesz, ale to co mówisz mija się z prawdą nieco...

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

W kodeksie jest napisane ze pieszy powinien się trzymać prawej/lewej krawędzi drogi a nie chodzić środkiem

ten o murzynie mi sie nie podoba.

Pifpaf

Treść jest ukryta

2:4

Ze wsyztskiego korki?? No to powdzenia:P na angielski najlepiej do skzoly ale teraz juz chyba za pozno.. na chemie sa kursy maturalne w sql na wyszynskiego... chyba pani jastrzebska prowadzi wiec masz gwarancje ze cie nauczy:P uczyla mnie i kobieta zna sie na rzeczy z biologii rowniez tam :)

I w plecy po tym meczy z gliwicamibedziepewnie z 10 goli lks siada powoli i zblirza do III ligi. z takim budzetem lks-u to na III lige a nawet IV lige sie nadaje.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org