środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
no wreszcie, zaczynają mysleć

very funny. wyłącz szyfrowanie w GG bo tym razem nie wiem co do mnie pisałeś ;)

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: no wreszcie, zaczynają mysleć

Pakero podpis "Żyje By Pakować Pakuje By Żyć"
iiiiiiiiiiiiiiiii wszystko jasne :)))))))

koziol0

1.
Kto w ogóle powiedział, że w Anglii potrzebują lekarzy i tym samym będą miejsca pracy dla naszych Łomżyńskich specjalistów?

Tam potrzebują ludzi którzy pójdą robić to czego się typowemu Anglikowi za takie pieniądze robić nie chce.

2.
Zgadza się jest 1200 pracowników włączając w to, lekarzy, kuchnie, pralnie, spalarnie, pielęgniarki, salowe, techników, laborantki, pracowników fizycznych, administracje... jeśli jakieś ważne gałęzie pominąłem to przepraszam.

Już słyszałem opinie jednego z lekarzy, że mu nie jest nikt potrzebny on wszystko zrobi sam.
To proponuje zrobić strajk np. administracji, ciekawe czy fajnie by było nie dostać wypłaty.
Albo Pralni i łaźcie sobie w brudnych kitlach.
Albo Kuchni a pacjenci mogą wziąć jedzenie z domu, Bufet też nie potrzebny każdy może gotować sobie po przyjściu z pracy.

3. Witam Panie psilocyber, już rozumiem co miał Pan na myśli pisząc w którymś swoim poście, że lekarze sobie poradzą...

No faktycznie wracając na łono to sobie Pan poradził :) Na drugi raz trochę więcej pokory może?

Moja śp. babcia była chora na Alzheimera. Nie była w domu niepotrzebna, opiekowaliśmy się nią jak umieliśmy. Na pewno popełniliśmy masę błędów, dzisiaj wiem, że w niektórych przypadkach trzeba było postąpić inaczej, ale do wszystkiego musieliśmy dojść sami. Do rzeczy:

Zanim została rośliną, leżącą i jęczącą, z którą nie sposób się było porozumieć, w czasach, które wydają mi się dzisiaj niezmiernie odległe, babcia miewała "humory". Pamiętam, że któregoś dnia matka miała do niej jakieś pretensje, "ochrzaniła" ją trochę (to był początek choroby, wówczas jeszcze wierzyliśmy, że wystarczy postępować jak z dzieckiem, zastosować nie ostrą przecież, ale połajankę, a jakiś skutek to odniesie, dopiero później zrozumieliśmy, że babcia już nie była w stanie zapamiętać naszych słów) i babcia się obraziła. Ubrała się i wyszła. Matka wyszła za nią, ciekawa, dokąd pójdzie. Idąc przed siebie babcia pytała o coś ludzi. Matka pytała ich później o to, o co pytała ich babcia. Otóż chciała pójść do domu starców. Została oczywiście zawrócona przez matkę. Od tej chwili zamykaliśmy mieszkanie, by nie wyszła.

Rzecz jasna sytuacja z tą starszą kobietą może być zupełnie inna. Może jest zdrowa na umyśle i mówi prawdę. Ale może też być tak, jak w przypadku mojej babci. Nikt jej z domu nie wyganiał, uważam z perspektywy czasu, że otoczyliśmy ją najlepszą opieką, jaką mogliśmy. A jednak taka sytuacja miała miejsce.

przestań , z tymi policjantami .Tylko samochody się niszczą .

Jarek

ja na szczęście przeczytałem ostrzeżenia , dzięki

Sam tędy przejeżdżam dosyć często i zgadzam się, że jeden próg to za mało na tym odcinku, szczególnie że obok jest plac zabaw dla dzieci.......

annamira poniekąd się z Tobą zgadzam. Niektórzy kierowcy jadą tą drogą ile się tylko da. Ale niektórzy przechodnie też nie są bez winy. Chodzą sobie spacerkiem środkiem ulicy, zamiast bokiem.

Najlepiej niech chodza po trawniku, prawda? Byłoby najlepiej....
Tak naprawde o mają prawo chodzić nawet środkiem, nie ma bowiem wyznaczonych miejsc dla pieszych i dla pojazdów.

MiYu równiez poniekąd się z Tobą zgadzam, ale tylko w kwestii szybkości pojazdów na tej uliczce/chodniku.

zaczynamy

Państwowy Szpital Kliniczny Nr. 4 w Lublinie. W izolatce rozlega się dzwonek telefonu komórkowego. Mężczyzna podnosi się z łóżka i sięga do szafki.
- Czy pan Kowalski ? - rozlega się głos w słuchawce
- Tak.
- Mówi ordynator oddziału zakaźnego prof. Kwiatkowski. Drogi panie mam już wyniki pańskich badań. Jest pan chory na błonicę, boreliozę, brucelozę, cholerę, dur brzuszny, dżumę, czerwonkę bakteryjną, gruźlicę,
kampylobakteriozę, kiłę, krwotoczne zapalenie jelit, ospę wietrzną, chlamydiozę, krztusiec, promienicę, pryszczycę, nosaciznę, odrę, tularemię, rzeżączkę, wąglik, włośnicę, wszawicę, wściekliznę i AIDS.
- O Boże - krzyczy pacjent - ale chyba będziecie mnie leczyć ?
- Aaa ? Tak, tak, oczywiście, będziemy. Już nawet wyznaczyliśmy panu specjalną dietę naleśnikową.
- A ta dieta mi pomoże ?
- Pomoże albo nie. Skąd ku*wa mam wiedzieć ? - odpowiada zły jak diabli profesor - Ale naleśniki to jedyna potrawa, która zmieści się w szparę pod drzwiami.

CDN...

A ja najczęściej odwiedzam ogromny sklep za Prymą, głównie we wtorki i piątki. Wówczas jest 10 zł/kg. Cena przystępna dla wszystkich, przy czym w takiej dużej ilości towaru można wybierać. Zawsze znajdę coś odpowiedniego. Są to firmowe rzeczy, często niezniszczone prawie, dobre gatunkowo, niepowtarzalne. I oto chodzi.

kolego ŁKS jesli mialby juz spasc (wierze ze tak nie bedzie) to tylko do II :) a jesli nie spadnei to bedzie w I - reorganizacja kolego reorganizacja bedzie...

Chemi i Biole zdaje na rozszerzeniu i zastanawiam sie nad tym kursem powiedzcie mi czy to jest dobre czy moze lepiej korki?...a angol na podstawie, wiem ze potrzebuje korepetycji bo jestem kiepski..moglby mi ktos poradzic ktory nauczyciel w Lomzy jest dobry?

skoro powiedziales A, to powiedz i B, a nie 'nie chce mi sie'... za jaki szit placi? na co pozniej narzekac? to, ze Ciebie nie stac na abonament, albo nie masz go z innych powodow, to czy jest to wystarczajacym argumentem, by nazywac Play gownem? rozwin swoja mysl

apostata

dobra...to gdzie sie ustawiamy...i o ktorej... i czy bedziemy sie gdzies bunkrowali, zeby w kulminacyjnej scenie wyskoczyc i powiedziec "jestes w ukrytej kamerze!" lub "mamy Cie!"
haha

Signature will be available soon. Please wait ;)

Zgadzam się z Malachitem. Mówię z własnego doświadczenia i doświadczenia znajomych. Absolutnie nie polecam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org