środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Oszust Kurski

a wiecie moze jak sie zwie ta co w esce teraz leci cos tam lejdis le le lejdis

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Oszust Kurski

Skatman John - Skatman's World

wiem o jaka nute ci chodzi ale nie pamietam kto to spiewa :/

admin kima niedzielami???

jezeli tak to rzucam ogloszenie:
wypozycze na tydzien stado swin, musza umiec latac, znac sie na gwiazdach
i umiec ladowac na dachu

swiety mikolaj
ps renifery sa za drogie w uzytkowaniu

ja mam spv m700 i sie sprawdza

Jarek

a zanuc poczatek to ci powiem

Janie, ale ja patrzę na Łomżę egoistycznie. Co mnie obchodzi 10 nowych bloków w których nie będę mieszkał, bar przy BP w którym nie będę się stołował, jeden czy drugi budynek do wynajęcia bo nie skorzystam. Tesco też nie wniesie pewnie nic o czym pisałem na początku.
Pozdrawiam

małe pytanko, pan psilocyber wraca do pracy, czy pokazuje odrobinę honoru i odchodzi do lepiej płatnej pracy? nie wnikam jakiej..

a co cie obchodzi jakś zabytkowa kamienica w ktorej nie będziesz mieszkal...

Skończył się konflikt lekarzy z dyrekcją i - w okresie późniejszym - z "nielekarską" częścią załogi szpitala. Na szczęście Państwo Doktorstwo poszło po rozum do głowy i zrezygnowało ze swoich nierealnych żądań. Dobrze się stało, chwała im za to i już. Proponuję skończyć z dywagowaniem czy tylko straszyli, czy istotnie odeszliby. To już nieważne.

Podejrzewam, że łomżyńskie społeczeństwo (składające się w większości z potomków ludności przybyłej do "niasta" w latach 70. XX w. z okolicznych mniejszych miejscowości, gdzie dzieci wychowywało się jeszcze niedawno w czci do Wójta, Plebana i Lekarza) nie wyciągnie żadnych wniosków i znów otępiała tłuszcza niezdolna do samodzielnego myślenia będzie z wdzięcznością chylić czoła przed lekarzami, dostarczając im a to ciasteczko, a to flaszeczkę, a to kawusię, a to kopertę. Podejrzewam, że doktor-ginekolog - dajmy na to - Murek w dalszym ciągu będzie zlecał badania swoim prywatnym pacjentkom z pieczątką przychodni szpitalnej, co czyni nagminnie, podobnie zresztą jak pozostali ginekolodzy posiadający prywatne gabinety (zresztą to dotyczy wszystkich lekarzy "na prywacie"), oraz - wciąż biorąc pieniądze od prywatnych pacjentek - przyjmował porody na oddziale. Niestety, tego my, pacjenci, nie jesteśmy w stanie dopilnować i ten proceder będzie się utrzymywał w dalszym ciągu.

Ale zacznijmy od dzisiaj wymuszać od lekarzy to, co jesteśmy w stanie skontrolować. Dlaczego lekarza nie ma w przychodni od 9.00? Że nie zdążył z oddziału? A co mnie to? Pójdźmy na skargę do ordynatora, który zwykle sprawuje nadzór nad pracą specjalistycznej przychodni. Nie pomoże? Do dyrektora. Nie pomoże? Do samego diabła. Dostali 800 zł (a w przyszłych latach być może więcej) z NASZYCH podatków. Rozliczmy ich z tych pieniędzy i żądajmy jak najwyższej jakości ich usług.

Jarek

A ja zgadzam się z sumo, zacznijmy wymagać od tych lekarzy jakości usług, w końcu płacimy nie mało na służbę zdrowia, i to co miesiąc z naszych dochodów, co rośnie w skali roku w kwoty od kilkuset do nawet tysięcy w zależności od dochodu, w zamian za co otrzymujemy opryskliwość i dyskusyjnej jakości świadczenia.
Zgadzam sie z tym iż najwyższy czas skończyć z prezencikami dla lekarzy, zarabiają dość dużo w stosunku do sporej części społeczności tego miasta, by ich jeszcze dodatkowo wspomagać, a tym samym dyskryminować tych co nie dali.
Lekarz pokazali się jako nacja bez skrupułów, gdzie dobro pacjenta stało się nieważne, pacjent zakładnikiem, a przysięga Hipokratesa wyświechtanym sloganem używanym dla wygody, by często maskować swe niecne uczynki. Dlatego też i my potencjalni pacjenci winniśmy stać sie ludźmi bez skrupułów, wszak mamy nawet do tego prawo obowiązek by bronić swego życia i zdrowia.

,,...w obronie życia,zdrowia, mienia, wolno użyć wszelkich środków przymusu..." I tego się trzymajmy!!

a za miesiac znowu beda strajkowac...

Jarek

zgadzam się z Sumo... koniec tego dobrego... niech wiedzą za co pracują...

Prywatne nocki są po to, aby jedna konkretna osoba zajmowała się danym pacjentem, która np. nie jest w stanie wezwać personelu (jest nieświadoma itp). Taka pielęgniarka nie pełni wtedy dyżuru na oddziale i nic oraz nikt poza danym pacjentem jej nie interesuje (przynajmniej teoretycznie). Nocki są na życzenie rodziny/opiekuna.

Jestem za
Pozdrawiam

eska ani rmf maxxx łomża nie nadają na necie///a szkoda

mnie to tez wkur.......... jak idzie sie do ksiedza i trzeba za wszystko placic i to nie malo jak za slub musze oddac swoje pobory ja zapierd... przez miecha a on to bierze w godzine

Dawno temu kończyłam to liceum. Szukam znajomych. Jestem zarejestrowana w portalu http://nasza-klasa.pl/
Zachęcam innych może się odnajdziemy. Trochę namiarów już zdobyłam. Pozdrawiam Antka:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org