środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Organizator o demonstracji pod Pałacem Prezydenckim: "Cyrk się udał"

@MP:
konował - rzeczownik, rodzaj męski
(1.1) pogardliwie lekarz
(1.2) pot. weterynarz
odmiana: (1) lp konowa|ł, ~ła, ~łowi, ~ła, ~łem, ~le, ~le; lm ~ły, ~łów, ~łom, ~łów, ~łami, ~łach, ~ły
synonimy: (1.1) zobacz lekarz; (1.2) zobacz weterynarz

zatkało?

Jarek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Organizator o demonstracji pod Pałacem Prezydenckim: "Cyrk się udał"

Autor: psilocyber (80.240.162.---)
Data: 28-09-07 23:39

widzisz graboś jak czytam twoj dlugawy i plugawy poscik to sie utwierdzam w swojej opinii na temat sanitariuszy i innych "geniuszy". to ze was od lekarza tylko pieczatka dzieli to juz od dawna wiadomo. tak samo jak to ze wiecie wiecej od kazdego lekarza bo w koncu trenujecie mozgi tego (wiadomo czym).
jak jestes w tym samym stopniu niespelniony co zakompleksiony i zawistny to dam ci rade. zakasaj rekawy i zapier*** do roboty. wez sobie fuche i poloz komus kafelki albo gnoj z obory wyrzucaj, to wtedy bedziesz wiedzial co to jest dorabianie po godzinach. bo z golego etatu, smieciu, to zarabiam niewiele wiecej niz ty.
a jak juz tak sobie wrzucamy bezinteresownie to ja wspomne o stosunku sanitariuszy do pacjenta, ich hamstwie, a wrecz agresji. ja mam wrazenie ze to dla was pacjent jest dodatkiem do waszej pracy, a ruszyc wasze ciezkie dupska z kanapy to jest dopiero wyzwanie...
a jesli masz obiekcje co do wycierania choremu tylka - idz na studia - bedziesz mogl zlecac to komus, matole.

Ty ciągle z tym "pokaż lekarzu co masz w garażu",chyba coś cię boli w tym kierunku,albo masz coś do ukrycia.Napisałem wyraźnie,że chętnie poznał bym tę waszą wiedzę tajemną,jak z tej marnej pensji postawić taki dom i kupić samochód.Ja tego lekarzom,nie żałuję,ale skoro płaczą,że mało zarabiają,to SKĄD TO WSZYSTKO?? A skoro walisz potężny pieniądz na nieopodatkowanej i niekontrolowanej przez nikogo prywacie,to nie rycz żeś biedny! (p.s. może byście sobie w końcu sprzęt do gabinetów pokupowali,anie jedziecie na państwowym w godzinach pracy)
Jeśli chodzi o mnie,to nie muszę nikomu kłaść kafelków. Nigdzie też nie napisałem,że jestem biedny.Zarabiam co najmniej kilka razy więcej od Ciebie,a czasy szpitala to przeszłość,którą jednak dobrze pamiętam.Obaj dobrze wiemy,że to wasze dupska znają najlepiej topografie skórzanych foteli w klimatyzowanych pokojach lekarzy i że wysługujecie się wszystkimi dookoła NA MAXA! "Weź zdejmij te szwy,bo dopiero co ręcę umyłem i nie chce mi się już znów z tym chrzanić" -takie (mniej więcej) słowa kieruje z rękoma w kieszeniach chirurg do sanitariusza innego oddziału,który przywiózł pacjentkę na konsultację, i nie ma prawa wykonywać żadnych zabiegów. Brawo! Dajmy mu za to 7 tys brutto! Mógłbym wyliczać takie przykłady do usranej śmierci,miejsca by na serwerze zabrakło.Żeby murarz miał takie podejście jak Wy, sufit by Ci się na łeb zawalił. Żeby mechanik miał takie podejście jak Wy, z buta byś pocinał. Żeby piekarz miał takie podejście jak Wy, wpieprzał byś co dzień zakalca,a żeby reszta personelu szpitala miała takie podejście jak Wy, to sam byś te dupy musiał podetrzeć! Jesteście (te wspomniane wcześniej 80%) bandą zadufanych w sobie nieudaczników nie godnych być lekarzami,bo dr przed nazwiskiem zobowiązuje. Kieruje do Ciebie te same słowa,co Ty do mnie. Chcesz zarabiać więcej? Zakasaj rękawy i zapierdalaj do gnoju (tylko najpierw wywal go z butów,bo Ci wystaje) albo połóż komuś kafelki po godzinach,to nie będziesz musiał ryczeć,żeś biedny,bo za tę profanację sztuki lekarskiej,którą na co dzień odpierdalasz NIE NALEŻY CI SIĘ ANI GROSZ WIĘCEJ! ROZUMIESZ MATOLE? [B] ANI GROSZ WIĘCEJ!! [/B] Chyba,że jesteś jednym z tych nielicznych,którzy zasłużyli na miano doktora,w co wątpie.

P.S. Śmiecia, to sobie poszukaj wśród swoich.
Nie pozdrawiam i nie życzę niczego dobrego
Żegnam

Jarek

Ooooo dzieki serdeczne kolego za wyczerpujaca odpowiedz. Strzaleczka.

rudy błazen z druhem

SaneOne
ale czy wiesz dlaczego jest to pogardliwe, co konkretnie oznacza, a nie kogo dotyczy? Ponawiam pytanie, na jakiej podstawie oceniacie lekarzy jako konowałów? konkrety - kto kiedy, gdzie zasłużyl namano konowała?

hehehehe weź człowieku idź stąd i nie denerwuj ludzi pseudolekarzu

Jarek

1. nie, nie wiemy... dziękuję, że nas oświeciłeś...
nawet nie zapytam co się działo za Pędzińskiego hahahaha

2. możliwe... ale to nic nie zmienia...

3. a niby dlaczego mają zarabiać 3 średnie krajowe za 160 godzin pracy???
w tym kraju mało kto tyle zarabia, bo to biedny kraj...

4. skoro lekarz za 160 h pracy powinien zarabiać 3 średnie krajowe, to ile powinna dostawać pielęgniarka? dwie średnie, 2,5 średniej krajowej??

5. skąd na to wszystko wziąć pieniądze? ileż można składkę zwiększać...

Ares

nie, ale po pierwsze: kształcę się w kierunku Finansów i Rachunkowości i orientuję się w mechanizmach działania NFZ...
po drugie: znam bardzo dobrze członka dyrekcji podlaskiego oddziału NFZ

Jarek

niby nic wspólnego ale jak masz forse na dojazdy do bialego to jak bedziesz chory to trzymaj bo na bialystok bedziesz jezdził!!!!

ja pierdziele co za bolszewia:
>5. skąd na to wszystko wziąć pieniądze? ileż można składkę zwiększać...
moze wreszcie zaczac wydawac pieniadze z glowa a nie wolac o wiecej

>4. skoro lekarz za 160 h pracy powinien zarabiać 3 średnie krajowe, to ile powinna dostawać pielęgniarka? dwie średnie, 2,5 średniej krajowej??

to chyba jasne ze ktos po 6 latach ciezkich studiow, a pozniej calego zycia doksztalcania i pracy w ciaglym stresie i walki ze smiercia ma prawa do duzej pensji

ja sie nie dziwie ze oni odchodza z pracy i zakladaja prywatne praktyki czy przychodnie. szkoda ze tak dlugo zwlekali

marecki - wyrazy uznania, a jakie masz przemyślenia odośnie treści mojej wypowiedzi (bo myślisz, prawda?)

ale niestety jaga wygrala :(

"Już są plany zajęć http://www.pwsip.edu.pl/ma/index.php?option=com_content&task=category§ionid=11&id=52&Itemid=84
Co ciekawe na kierunku zarządzanie wszystkie zajęcia będą odbywały się w Publicznym Gimnazjum nr 3"

Gdybym sie tam uczyl, to baaaaardzo bylbym zaskoczony studiując w mojej byłej podstawówce.

:D

Jarek

"trzy średnie krajowe?

buehehe... jedna sprawa, że to pustosłowie (bo oczywiście pieniędzy na takie podwyżki nie będzie)
druga sprawa, że taka płaca to już lekka przesada... trzy średnie krajowe to ponad 7 koła... chyba niewiele ludzi w tym kraju tyle zarabia."

a trzecia, to że po 2010 mieliby zapewnione coroczne podwyzki (jesli nie byloby jakiegos krachu) poniewaz jesli zarobia 3xSREDNIA_KRAJOWA, to w kolejnym roku SREDNIA_KRAJOWA bedzie juz wyzsza, conajmniej o podwyzki jakie dostali aby miec pensje rowna 3xSREDNIA_KRAJOWA. W kolejnych latach to samo :)

Zeby to mialo jakis sens (chyba ze ta deklaracja ciaglych podwyzek jest celowa) powinni obiecac pensje rowna 3 x srednia krajowa liczona z pominieciem plac lekarzy.

Nie oszukujmy się ci co nie mają kasy będą zawsze narzekać, bo nie potrafią zorganizować sobie ciekawie czasu. W Łomży jeszcze nigdy nie budowało się tak dużo, samych bloków stawia się teraz 10 na raz na każdej ulicy jest coś budowanego mniejszego lub większego, tyle budynków jest remontowanych. Oczywiście niektórzy by chcieli żeby miasto nabudowało nie wiadomo co i wszystko wyremontowało, jeśli tak chcecie to płaćcie większe podatki, bo na wszystko nie ma pieniędzy i obwinianie władz jest bez sensu bo prezydent nie natrzepie:) Łomże wystarczy porównać do najbliższego podobnej wielkości miasta, czyli ostrołęki... jest bez szans, nawet szkoda gadać, kino mają jedynie fajne to laskę mam gdzie na wycieczkę zabrać:)

A zresztą z małolatami nie będę dyskutował co w sobotni wieczór siedzą przed kompem, frustracja aż tryska:))) jak by był super basen to pewnie byście tam teraz siedzieli, albo dodatkowo 10 dyskotek to pewnie też byście się bawili hahahahahaha

thug: dlaczego nie piszecie po polsku? To jakaś zagraniczna firma?

Jarek

Moze dlatego wymienil, ze w Lomzy od zawsze byla bardzo duza emigracja. Niektorzy sie nawet smieli, ze jak w USA sie spotka polaka, to polowa z Lomzy. A ze marnie tu z praca i zarobkami to druga sprawa. Ja tam nie widze powodu, zeby sie oburzac. Warszawe tez wymienil i co? Zle, ze powiedzial ze za 2-3 lata nie bedziemy musieli jezdzic do Londynu, bo znajdziemy prace na miejscu?

Cytat:

A skąd ktoś wiedział, co czuł ten żołnierz przed śmiercią? ;)

Przypomina mi się Straszny Film 4, kiedy to dwóch czarnych kłóciło się o to, jak kobieta mogła opowiedzieć komuś kto ją zabił :)

Kiedyś idąc w nocy po Wojska Polskiego przy skrzyżowaniu z Sikorskiego, daję słowo, widziałem obraz Matki Boskiej(?), w podświetleniu w takim niezamieszkałym(?) białym domu. Przed tym zdarzeniem nie zażywałem żadnych środków odurzających.

Malachit złapany na kłamstwie :)

hehehe. Dran masz racje :) nawet dowipy byly na ten temat.:) jak lecial samolot do USA to kapitan zawsze pytal: Łomża jest? Grajewo jest?

czemu nie macie odwagi wyjść do ludzi?

pewnie nie możecie odpisać, bo w kosciele siedzicie w pierwszych ławkach
Pomódlcie się o rozum!!!

Witam!

Czy ktoś mieszkajacy na osiedlu Kraska ewentualnie na początku Konarzyc korzysta z usługi internetu radiowego w Firmie Netster?. Jesli tak to proszę o szczere wypowiedzi na jego temat tzn. jak to chodzi, czy są jakieś problemy w zależności od pogody, i takie tam...?
Z góry dziekuję za pomoc.

Dobrze, że wymienił Łomżę. To znaczy, że Tusk słyszał o Łomży i ma ją w swej pamięci. Gorzej z przywódcami innych partii, którzy nigdy nie słyszeli o naszym mieście.

Tak więc Bartes zamiast oburzenia, powinien się cieszyć i klaskać w dłonie, bo ten artykuł
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=9251490&rfbawp=1191100480.540&ticaid=148d7
jest nobilitacją Łomży.

set (ale również i MP):

Jedno pytanie: Więc uważasz, że to dyr. Jaszewski i szeroko pojęty szpital płaci rachunki za (p)osła Bosaka i 2 koła daje parlamentarzystom na mieszkania? Ciekawe. Masz jakieś informacje w tej sprawie? Czy tylko klepiesz głupoty bez zastanowienia? (Stawiam na to drugie...).

Powtarzam: sens miał strajk w czerwcu i lipcu, gdy był on ogólnopolski i stanowił główny element walki z systemem. Lekarze chcieli zmienić niewydolny system odziedziczony po PRL-u. I fajnie, przyklasnąć. Szkoda tylko że chcieli go wymienić na... równie komunistyczny. Tak! Tak samo. Każdemu po równo to właśnie komunizm. Ale mniejsza o to. Założenia reforny systemu zdrowia prezentowane przez pana Bukiela były mętne - bo mętne być musiały, stanowiły jedynie kamuflaż dla postulatów płacowych. I OK! Jak już się wówczas wypowiadałem dostali do rąk broń (czyt. strajk), to ją wykorzystali. Każdy chce, "by żyło się lepiej".

Jednak od tego czasu sytuacja się zmieniła. Solidarzym lekarski legł w gruzach. Coraz więcej lekarzy zgadza się na oferty szpitali. Takie, na jakie te szpitale - chodzące na płacowej smyczy NFZ-u - stać. Ci lekarze rozumieją, że szpital nie ma WŁASNYCH pieniędzy i daje tyle, co ma. Biorą 500, 800, 1000 zł + równie mętne jak gadanina p. Bukiela i naszego p. Kołakowskiego obietnice większych podwyżek w przyszłości. Bo nic innego ZOZ-y dać NIE MOGĄ.

Co robią w tym czasie lekarze w Łomży? Czy starają się chociaż trochę zrozumieć sytuację drugiej strony, co jest podstawą osiągnięcia kompromisu? Skąd! Usztywniają swoje stanowisko. Nie wierzę, by byli debilami, nie mającymi pojęcia, że jeden szpitalik, dostający kasę od NFZ-u, uzależniony od niego, nie ma tych pieniędzy. Plotą farmazony o złym zarządzaniu, o przeroście administracji. Równocześnie nie stawiają konkretnych przykładów na złe zarządzanie. Administracja. OK, przerośnięta. Ja też nie wiem, po cholerę np. w sekcji BHP siedzi kilka pań, które wiecznie plączą się po korytarzach, a gdy do nich zajrzysz, to tylko jedzą ciasteczka i piją herbatkę/kawę. A większość wykonywanych zadań to wypisywanie wniosków o badania okresowe. To przykład pierwszy z brzegu i wcale nie najbardziej drastyczny.

MP twierdzi, że liczba etatów w administracji została zwiększona o 50%. Cóż, procenty mają to do siebie, że o połowę więcej z 500 to 750, a połowa więcej z 2 to 3. I tu mamy wzrost o połowę i tu. Załóżmy, że MP mówi prawdę. Ile osób "nie białych" mogło w tym czasie przybyć? 20? 30? Nie więcej. Ile one zarabiają? Zwolnijmy te osoby. Ile oszczędzimy? Czy naprawdę tyle, by wystarczyło na oczekiwane przez lekarzy podwyżki? Dla STU SIEDEMDZIESIĘCIU lekarzy. A więc MP uprawia jedynie demagogię. I do tego kłamie twierdząc, że dlatego nie ma pieniędzy dla lekarzy...

MP - łgarz...

Tyle sobie wyjaśniliśmy.

Wracając do tematu - nie wierzę więc, by lekarze nie zdawali sobie z tego sprawy. Więc o co im chodzi? Otóż właśnie. Nie wiadomo.

Wiecie, jak się to skończy? Część wyjedzie za granice. Nie wiem, ilu. Część z tej części szybko wróci, bo się okaże, że są za nędzni na zagranicę. Część załapie się do innych szpitali. Część też odnajdzie się w innych dziedzinach życia, mniej lub bardziej związanych z medycyną, ale nie w zawodzie lekarza. Ale będzie też część, która sobie nie poradzi i za kilka-kilkanaście miesięcy stwierdzi, że chętnie by wróciła. Tylko już nie będzie do czego wracać...

I rzecz niewymierna... Szacunek ludzki. Kilka lat temu lekarze byli w czołówce zawodów cieszących się największy zaufaniem ludzi. Przez kilka lat się to zmieniło. Są niemal na dole. Czy wyciągnęli z tego jakiekolwiek wnioski? Nie. Za kilkanaście miesięcy ludzie mogą zacząć im pluć pod nogi...

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

siemka Sokół999
Ja mam internet z tej Firmy ,Może być nie narzekam Sygnał jest w miare możliwy na te czasy.

Jeżeli Robert nie będzie ewidentnie szybszy to nie ma szans na podium. W Formule 1 rządzą po pierwsze pieniądze, po drugie układy.

Witam. Czy ktos może wie gdzie w łomży mozna kupic pierscienie centrujace do felg aluminiowych?

... jeśli ktoś ma wątpliwości, to niech znajdzie podobne zdjęcia z Robertem Kubicą:

http://www.hotofoto.pl/images/km7d/d07jpn521.jpg

LH musi byc mistrzem swiata i wszystko jest robione by tak bylo. Po GP Niemiec juz bylo wiadomo ze to "swieta krowa (dla tych ktorzy nie pamietaja dzwig wywiozl tylko jego bolid na tor, podczas gdy w tym miejscu stalo jesze kilka innych bolidow). A dzis znow zwykla koliza podczas wyscigu i uznana jak przewinienie Kubicy, a jesli kto ogladal to sam widzial ile bylo takich "przewinien" w czasie tego trudnego wyscigu. Swiech na sali to sie dzieje z tym sportem.
Co to ostatnich metrow i walki miedzy Massa i Kubica to jest wlasnie esencja F1 - meska i twarda walka do konca, o kazdy punkt, a nie dawanie kar za nic.

Re: MP (tylko dlatego, że odpowiedział mi personalnie)

Tak, to nieładnie, że nie pracuję w swoim wyuczonym zawodzie. Ale, jeli mozna to tak nazwać "odpracowałem" studia, zanim zdecydowałem sie na zmianę pracy za nędzne pieniądze (dłużej pracowałem niż studiowałem), a poza tym nie uważam, żebym w mojej obecnej pracy nie wykorzystywał wiedzy zdobytej na studiach (lekarz np. może być też pielęgniarzem lub masażystą, jeżeli w tym zawodzie zarobi więcej), tak, że nie marnuje pieniędzy podatników- nie twierdzę np. że obrażę się i wyjadę za granicę.

Twoja sugestia, że wszyscy młodzi lekarze jeżdżą samochodami podarowanymi im przez rodziców byłaby śmieszna, gdyby nie była żałosna i nie chce mi się nawet z nią polemizować.

"... jeśli ktoś ma wątpliwości, to niech znajdzie podobne zdjęcia z Robertem Kubicą:

http://www.hotofoto.pl/images/km7d/d07jpn521.jpg"

powodzenia w szukaniu...

korzystam, jak na radiowke jest dobrze, pogoda nie wplywa na uzytkowanie

jedyny minus to slabe warunki do gry przez neta, no i bardzo rzadko, ale sie zdarza, nie ma sygnalu przez kilka sekund

hu* prawda powiedz mi który ten POsłowiec coś zrobił dla nas dla naszego miasta ? ten dureń powiedział żeby se inni się pośmiali z nas jacy mi biedni że w Łomży to tylko biura podróży i PKS do warszawy ;/

"a krew mnie zalewa jak czytam ze gosc ktory zarabia 10k, ma wlasna fure jeszcze wozi sie taksowkami na koszt obywateli i tlumaczy sie ze zabrali im rzadowe limuzyny i dlatego tak robi"

możesz mi wierzyć, że nie tylko Ciebie krew zalewa...

aha... jeszcze jedno:
poziom wydatków administracyjnych w NFZ jest paradoksalnie bardzo niski - wynosi ok. 1% budżetu NFZ...
większość pieniędzy pochłania lecznictwo szpitalne (ok. 45%) i refundacja leków (ok. 20%)...

a straty przyniesione przez Kasy Chorych są horrendalnie wysokie - skumulowana strata za lata 1999-2003 to około 1,5 mld zł (relatywnie około 1 mld zł, po wykorzystaniu funduszu rezerwowego)...

Jutro jak ten motłoch co złożył wypowiedzenia i nie będzie już pracował to Dyrektor szpitala Marian Jaszewski powinien dać automatycznie podwyżki dla tych co pozostali .

"...zeby znowu jakis przypał nie szukał powodu do dyskusji..."
Cieszymy sie, ze chociaz Ty jeden jestes tu madry i nas ustawiasz do pionu :>

"moja prywatnosc naruszal w pewien sposo i nie chodzi mi o kruczki prawne tylko ZDROWĄ LOGIKE"

Na zdrowa logike, to "prywatne" i "publiczne" to pojecia przeciwstawne, a gosc Twoja prywatnosc naruszal w miejscu publicznym, ciekawe. Co miales z logiki? Bo moim zdaniem, to znajdujac sie w miejscu publicznym sam z tej prywatnosci zrezygnowales i to jest LOGICZNE. Trzeba sie bylo zachowywac tak, zeby sie nie wstydzic.

"kruczki prawne" i "pstryczki w nos", to dobre. Moze kiedys ktos uzna, ze sie spojrzales na jego dziewczyne i tym samym naruszyles jej prywatnosc, po czym pomijajac "kruczki prawne", da ci "pstryczna w nos" i nauczy rozumu na przyszlosc... Ty mi zarzucasz, ze sie za bardzo prawem przejmuje, a ja widze, ze dla Ciebie prawo to tylko zbedna przeszkoda. Ciekawe czy tak samo bedziesz uwazal, jak to Ciebie ono bedzie chronic. A pobicie byloby faktycznie bardzo adekwatna kara, do jego przewiny. Moglbys mu jeszcze oczy wydlubac, w ramach zapobiegania i postawy obywatelskiej.

Powtorze, moze dotrze. Moralnie to sie gosciu nie zachowal, ale oceniajac moralnie to i Ty sie tak nie zachowales, bo pewnych rzeczy nie robi sie publicznie. Teraz probujesz zrzucic cala odpowiedzialnosc na goscia, poczujesz sie z tym lepiej pewnie, bo to nie Ty bedziesz odpowiedzialny za niemile przezycia dziewczyny. Nie lubie ludzi, ktorzy nie mysla co robia, a pozniej szukaja winnych dookola. Masz racje, trzeba go bylo zlac, to bys sobie ulzyl, a tak musisz jeszcze na forum z siebie to wyrzucac i szukac poparcia, zeby sie przekonac, ze to jego wina i pozbyc moralniaka.

jak ma nie narzekac...

kosciol ten jest ode mnie dosyc daleko... ale wszystko slychac...czasem nawet przy zamknietych oknach...

i nie wiem czy nie wczesniej slychac o 6.30...

Dla lekarzy najważniejsza jest kasa, której nie dostaną, bo jej po prostu nie ma. Nie obchodzi ich w ogóle życie pacjentów, los szpitala czy pracujących tam pracowników, liczy się tylko szmal.
Nie ustąpią, bo czują się silni .... tyle kasy, ile by chcieli też nie dostaną ... wiec pozostaje jedno, zamknąć oddziały.
I dobrze ... większość z nich odejdzie na praktyki prywatne, ale przecież wszyscy z prywaty się nie utrzymają ... pozostaną tylko najlepsi, pozostali za 2-3 miesiące będą skamleć o przyjecie ich do szpitala za tą sama kasę ... tylko nie będzie gdzie przyjmować. Nawet o tym nie wiedząc lekarze zrobią reormę służby zdrowia. NFZ będzie musiał kontraktować świadczenia w przychodniach prywatnych, powstaną prywatne szpitale, bo natura nie znosi próżni. Tylko gdzie się wtedy podzieją matolki, do których nikt nie będzie chciał chodzić?

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Przeciez Hamilton to jest narzedzie promowane przez Mclarena razem z calym FIA. Jest nie do ruszenia.

Kubica nie pojedzie szybciej. Chyba, ze zmieni obywatelstwo na niemieckie, to moze miec wyniki lepsze od Heidfelda. Ciekawie zapowiada sie przyszly sezon. Theissen sklada obiecanki, ze skonstruuja cos na miare Ferrari.

Od ktorej do ktorej jest cisza nocna?

sąd?

Cisza nocna swoja droga, ale jest jeszcze cos takiego jak zaklocanie spokoju. Myslisz, ze jak w dzien rozstawisz naglosnienie i zaczniesz bez uzgodnienia puszczac jakies wycie na pol osiedla, to nie mozna Ci tego zabronic? Inna sprawa, czy w przypadku kosciola ktos sie bedzie chcial wogole fatygowac i wtracac w to.

Zbych

Jan_serce napisał:

"A zresztą z małolatami nie będę dyskutował co w sobotni wieczór siedzą przed kompem, frustracja aż tryska:))) jak by był super basen to pewnie byście tam teraz siedzieli, albo dodatkowo 10 dyskotek to pewnie też byście się bawili hahahahahaha"

Tym potwierdziłeś, że sam jesteś małolat.

Oczywiście, że Łomża ma swoje zalety i niektóre miejsca są ładne, ale nie ma co się oszukiwać, że jest to podlaskie i niestety mało co tu idzie do przodu... między innymi za sprawą B-stoku.

Twierdzisz, że co chwila się coś buduje i rozwija. Podasz może przykład? A nawet jeśli, to chyba nie to co tzreba bo zabytki mamy w słabym stanie, tylko nie liczne są ładnie wyremontowane...

nie maja pozwolenia i nawet w Watykanie powylaczali im kilka dzwonkow bo jest cos takiego jak dopuszczalna glosnosc liczona decybelach - jesli przekraczaja ta norme mozesz to zgloscic do kilku instytucji wlacznie z sadem grodzkim i tam dochodzic swoich praw.sprawdz tylko jaka jest aktualna norma

pozdrawiam

Za ile te K300i??

Poczytaj temat GPS na naszym forum. Powinien pomoc.

A tak na serio to Nokia 6110 Navigator oraz Nokia N95 maja wbudowane systemy nawigacyjne.

Serbki na szczęście przegrały :D

Treść jest ukryta

dzięki a modele SPV

takze :))

U księdza jak w każdej firmie. Za każdą usługe jest cennik tylko że z zawyżonymi cenami :/ TO JEST WŁASNIE POLSKA !! Sami rozpieszczamy księży a potem takie ceny i takie sytuacje gdzie trzeba zapłacić 10% od wartości pomnika :/

set:

Tradycyjnie kulą w płot, Twoja ironia nie na miejscu, wyraźnie zaznaczyłem, by egzekwować wobec lekarzy to, co możliwe. Cytuję: "Niestety, tego my, pacjenci, nie jesteśmy w stanie dopilnować i ten proceder będzie się utrzymywał w dalszym ciągu". Czytaj dokładnie.

Ziko:

Już to kiedyś tłumaczyłem, później nie miałem siły i ignorowałem to, ale cóż... W nienajgorszym humorze jestem, więc Tobie też wytłumaczę.
"Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią" jest używany przeze mnie w formie podpisu. Jako tzw. sygnaturka. Zamieszczam go pod każdym swoim postem jako swoiste motto, oddające moją postawę. Jest to cytat z piosenki rewoloucyjnej z przełomu XIX i XX w., znanej bardziej z początkowych słów "Śmiało unieśmy sztandar nasz w górę". Piosenkę tę później ukradła organizacja polskich hitlerjugend, zwana też później harcerstwem, dorobiła inny tekst i uczyniła swoim hymnem. Co ciekawsze, użyte w oryginalnym tekście słowo "klecha" wbrew temu, co sądzą niezorientowani, nie dotyczy wyłącznie księży, ma szersze znaczenie i oznacza każde ścierwo, wyzyskujące z premedytacją tzw. lud, również świeckie.

Jarek

Która to Pani mgr. taka chorowita? Czyżby lubiąca rewie mody na korytarzach i fioletowe pasemka pani K.? Co do dyrektorki to jedyne co potrafi robić dobrze to dobre wrażenie...

Pozdrawiam byłych uczniów tego renomowanego P.G. xD

Zbych

A kiedy te targi wogole sie odbywaja??

Ja słyszałem inny tekst

Zanim Kolumb odkrył Amerykę to Zambrowiaki juz zboże kosili.

byłam kiedyś w ciąży, dokładnie cztery lata temu. Moja ciąża była tzw. wielkiego ryzyka . Pewnwgo razu leżałam 2 tygodnie w szpitalu na tzw.podtrzymaniu . Moja dwuosobowa sala sąsiadowała z łazienką personelu . Co wieczór byłam świadkiem, który ciągle słyszał odgłosy akcji erotycznych relacji lekarz - pielęgniarka pod prysznicem .

Witam wszystkich... Mam zamiar zdawac mature z Biologii na rozszerzeniu i szukam dobrych podrecznikow zeby sie przygotowac...moze ktos mogl by mi cos poradzic?

Pozdrawiam

Pifpaf

Prezydent nic nie ma do autobusów z PKS. To sprawa dyrekcji tej firmy. Ale tam ciągle zmieniają się komisarze bo to ciągle państwowa firma i nikt tego nie rozumie, że w Olsztynie studiuje coraz wiecej młodzieży z Łomży. W Białymstoku to już wiedzą, w Łomży ciągle nie. Popieram Ciebie Blanca ale chyba szybciej będzie zrzucić się na prywatny autobus, zrobić studencką linie do Olsztyna, jak przekonać PKS do zniżek dla studentów na trasie do Olsztyna.

Ja rowniez nie zdazylem przeczytac postów poprzedników i zmarnowalem troche czasu tylko po to,że jakis duren myslal ze wysle 2 smsy za cene ktora napisana jest w dole ekranu malym druczkiem!

Jarek

Treść jest ukryta

i co z ta kobieta wiecie cos??

1. No i OK, impra się udała, goście zadowoleni, M.W. zarobił i OK. Nie z naszej kieszeni. Tylko trochę naginaniem faktów jest twierdzenie, że zwinął kasę za 3 godziny. Założę się, że przez ten cały dzień już nigdzie nie wystąpił, więc przelicznik suma dzielona przez kwotę mija się z sensem.
Żal mi tego dziecka, wizyta "Wiśni" będzie mu się pewnie do końca życia śnić po nocach. Cóż, trauma do końca jego dni...

2. A ja się dziwię zachwytom nad wyrobami JBB. Najzwyczajniej w świecie mi nie smakują. Ale cóż, jedni lubią smalec, a drudzy jak im nogi śmierdzą...

Pifpaf

ciekawy sposob rekrutacji

"Autor: niekumaty_piknik (---.elomza.pl)
Data: 02-10-07 20:19

proste że IST to jest lepsze, to najlepszy NET jaki może być. W Łomży na bank najlepszy. Jak jesteś po LANie to filmy albo gry ściagasz z transferem po 10 mb/s :) zalezy moze i więcej. A jesli chodzi o szybkość NETa to do 8000 kbps.
Nie pozdrawiam, bo po co ...
"

Hahaha, co wy wiecie? IST jest przereklamowane. Obsluga pozostawia wiele do zyczenia. Uwazaja, ze jak maja pozycje to 1 klient wiecej czy mniej to zadna roznica.

Tak sie sklada, ze podpisalem umowe i mialem miec publiczne IP. Niby mialem. Postawilem sobie maly serwerek www. Nagle ktoregos dnia przestal mi dzialac net. Okazalo sie ze bez ZADNEGO powiadomienia mnie zmienili mi adres IP!

Jak zadzwonilem do nich, to sie tlumaczyli, ze ja tu nie mam zadnych gwarancji, bo to jest lacze domowe a nie komercyjne. Co za chamstwo! Kumplowi spalila sie sieciowka, wiec za przepisanie adresu sieciowki zaspiewali 50 zl (za wpisanie 1 parametru w konfiuguracji!). Poza tym ich tzw infrastruktura jest NIEZABEZPIECZONA przed skutkami burzy! Spalilo mi sieciowke! Kazdy profesjonalista w okablowaniu budynkow uzywa kabli ekranowanych! Ale widocznie im za drogo. Poza tym przerwy w dostawie internetu, problemy z POCZTA (jakies glupie ograniczenia), jak mam maila i chce go wyslac do kilku osob (na kilka adresow) to mi blokuje polaczenia pocztowe. Nie liczyc juz masy smieci w sieci, ktora wynika z dzialalnosci roznego rodzaju windowsowego robactwa (na szczescie mnie to nie dotyczy, mam linuxa). Skonczcie z tymi bajkami o "swietym i idealnym IST". Kazda siec ma swoje plusy i minusy.

IST ma dobre lacza ale poza tym wszystkjo do d... Jak chce fakture to musze do nich latac, kto jeszcze stosuje tak stare medoty ? Ja place za wszystko przelewem. Nawet taki moloch antykliencki jak TPSA jest na tyle cywilizowany, zeby przyslac do domu fakture!

IST zadowala glownie laikow. Ja na szczescie mam jeszcze inne lacza.

Pifpaf

Przychodzi Baba do lekarza, a lekarz w Irlandii

Przychodzi pewien mezczyzna do Anestezjologa, wszystko wiadomo ma byc znieczulenie.
I przed dzialaniem Anestezjolog pyta sie Pacjenta : Pan prywatnie czy na kase chorych ?
- Na kase chorych
- dobrze to zaczynamy : aaa, kotki dwa , aaaa

Idzie facet do lekarza i mowi:
-mam krzywe nogi
- od malego ?
nie.. od kolan

a ja nie...

Odpowiedź z ŁSM:
Opłata rozliczeniowa jest związana z rozliczeniem. Każdym rozliczeniem. Rozliczeniem szacowanym są rachunki zaliczkowe, rozliczeniem jest wykonany na koniec okresu odczyt rzeczywistego zużycia ustalający nadpłatę lub niedopłatę.
Opłata rozliczeniowa to kwota, która ma pokryć koszty związane z
rozliczeniem zużycia wody. Do podstawowych kosztów związanych z rozliczeniem należą koszty osobowe, sprzętu, oprogramowania itp. Zgodnie z obowiązującym w ŁSM regulaminem opłata rozliczeniowa nie może być wyższa niż rzeczywiste koszty rozliczenia.

I co my możemy.....................

W którym salonie kosmetycznym robia trwały i ładny makijaż w Łomży no i oczywiscie niedrogo :) z góry wielkie dzieki

każda jest dobra aby chęci były

Treść jest ukryta

Tak o to dzięki Ptysiu. :*

Loosac nie bredz, ja sie zgodze z tym co napisal przedmowca. Starsi ludzie tak czasem maja, nie wiem czy to wina choroby, czy ogolnie wieku. Ale zdarzaja im sie takie wyskoki, podobne troche do tych u zbuntowanych nastolatkow. Wcale nie znaczy, ze rodzina ja zle traktowala, moze odchodzili od zmyslow gdzie sie podziala... Nie oceniaj z gory.

Zbych

1:3

Dran doskonale to ujął. Trzeba by bardzo długiego wywodu dlaczego tak się dzieje. Starsi ludzie zaczynają dostrzegać, że ich dzieci radzą sobie doskonale bez ich pomocy. Rodzą się frustracje, błędna świadomość o własnej nieprzydatności. Tak jak w czasach naszej młodości babcia/mama oddała nam całe swoje serce i matczyną miłość tak my w tych trudnych dla nich momentach winni im jesteśmy pomoc. One właśnie takimi opisywanymi przez Was czynami wyraźnie wskazują, że jej oczekują. Nie zostawiajmy ich samych sobie !!

Pifpaf

współczesna to zwykły szmatławiec, gorszy nawet od faktu :) Więc nie ma za bardzo brać ich artykułów do serca, piszą aby pisać, chcą zrobić z igły widły. Chcą z zwykłych wypowiedzi zrobić sensacje. Sięją niepotrzebnie zamęt. SZMATŁAWCE, LATAWCE, WIATR ... skąd ja to znam :)

Do: Ukaz
Polecam Ci Centrum Edukacyjne Logos na Wyszyńskiego. Prowadzą kursy ze wszystkich przedmiotów, chodziłem do nich w tamtym roku i matura poszła mi super. A Pani Jastrzębska też tam uczy chemii.......

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org