środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Bogatynia: chleb za 13 zł, woda za 10

Pieśń o Adminie ;D haha

http://pl.youtube.com/watch?v=ytjZcj8KQT4

"admin to lama, kawal ch**a, chama" hahaha ;D

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Bogatynia: chleb za 13 zł, woda za 10

w dupie :)

Łomżyński szpital to jeden wielki burdel. 80% kadry lekarzy to gamonie i lamusy,którzy albo nie mają zielonego pojęcia o swoim fachu,albo im się po prostu rąk z kieszeni nie chce wyjmować. Ulizani synusiowie i córeczki rodziców lekarzy,protegowani na uczelniach,potem w pracy,żeby im się tylko dobrze ułożyło. Przez kilka lat obserwowałem cały ten skorumpowany,obłudny mechanizm nierobów od podszewki,jako sanitariusz.Wszystko na odwal,po najmniejszej linii oporu,konieczne minimum i to z grymasem na ryju,a pacjent wiecznym intruzem.Wielcy panowie i panie "doktory" co paradują korytarzem pouwieszani stetoskopami,a co drugi prawidłowo "zleceniówki" nie potrafi wypełnić (o ile pamięta by to zrobić). Żal i porażka. Jak się chce coś dostać,to najpierw trzeba coś dać z siebie.Cała czarna robota z podcieraniem obsranych dup pacjentów-warzyw należy do szpitalnego "plebsu" (bo i takie stwierdzenie z ust lekarza zasłyszałem) typu pielęgniarka,sanitariusz,których zarobki oscylują pomiędzy 800-1100zł netto. I niech mi tylko nikt nie mówi,że trzeba się było uczyć,bo według norm unijnych pielęgniarki i sanitariusze muszą mieć wszelkie specjalizacje etc,a co za tym idzie kształcą się cały czas pompując w to kasę,a ich wiedza z zakresu wykonywanych czynności jest naprawdę duża. (jak przejrzałem materiały ze studium specjalizacji sanitariuszy z izby przyjęć i pogotowia to mi szczena opadła. Nasi lekarze są od nich lepsi tylko tyle,że mają pieczątki z mocą prawną i Dr. przed nazwiskiem)
Jeśli ktoś ma wątpliwości,co do tego płaczu tych obiboków,jak to mało zarabiają polecam się przejść na Hipokratesa,a potem pod szpital i popatrzeć z jakich aut "doktory" wysiadają całymi rodzinami do pracy dojeżdżając (każdy oczywiście swoim autem). Skąd to wszystko? Z tego 1700 brutto,czy ile tam zarabiają? Skoro im starcza na takie rzeczy to po co podwyżki? Mało tego! Niech się podzielą wiedzą tajemną jak z niecałych 2 tysiaków postawić wyuzdaną chawirę i kupić po nowym samochodzie dla każdego z małżonków? Może należało by do nich na rozmowę wysłać nie marszałka sejmiku,a Policję Skarbową? Może jakby się koło dupy zaczęło gorąco robić to by się wreszcie za robotę wzięli i przestali pierdolić smuty,że im źle i bieda?
Żenada panowie "doktory". I po co było przysięgać? Hipokrates się w grobie przewraca.

P.S. Tylko jeden lekarz w Łomży zrobił na mnie niesamowite wrażenie poprzez swój stosunek do pracy i pacjenta (i nie tylko) i wiem z autopsji że uratował mnóstwo ludzkich instnień. Pozdrawiam Dr. K Bućko.

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

wlasnie. zamiast odetchnac z ulga ze te "zakały" wreszcie odchodzą ...
cieszcie sie! juz nie bedziecie mieli komu zagladac do garazy :)))
o przepraszam! teraz beda bialostoccy medycy do ktorych bedziecie zasuwac. oni tez jezdza super wypasionymi brykami. mozecie im to wypomniec przy najblizszej wizycie. najlepiej po zaplaceniu za nia ;)

zreszta po tych epitetach ktore ostatnio uslyszelismy to coraz wiecej osob nie ma ochoty wracac do tego szpitala nawet na nowych warunkach. atmosferka sie zepsula. coz, jak to w zyciu...

wiesz jubei trzeba w zyciu znac swoja wartosc. my ja znamy i od teraz bedziemy szanowac siebie i swoje rodziny. dosyc dorabiania. od teraz tylko zarabianie.
tu sa ludzie do leczenia tacy sami jak w warszawie i na ich zdrowie takie same srodki powinny isc. a nie ida. pojedziecie sobie do stolicy regionu czy tez kraju i sie poleczycie. na pewno poczujecie sie leczeni lepiej niz przez jak to mowicie "lomzynskich konowalow"

ps. ostatnio sie mowi o podwyzkach dla mundurowych i to 20%. a podobno na nic nie ma kasy w tym kraju. a no tak, najwazniejsze zeby na kampanie wyborcza wystarczylo...
pamietajcie na kogo zaglosujecie niedlugo

psilocyber: zajmij się może leczeniem, a nie tym ekonomicznymi wywodami, które niezbyt Ci wychodzą...

poczytaj sobie może jak funkcjonuje NFZ i będziesz wiedział jak są rozdzielane pieniądze...
i nie porównuj Warszawy do Łomży, bo wystawiasz swoją osobę na pośmiewisko...
w Warszawie koszty utrzymania są wyższe, więc i ludzie więcej zarabiają...

...przepraszam bardzo!!. W mojej branży, ludzie wykonujący te same czynności, w innych regionach Polski zarabiają 3-4 razy tyle. Mam tego świadomość i się nie rzucam bo taka jest rzeczywistość !. Tu jest Polska B i do tego trza się było przyzwyczaić ! albo 'won z rodzinnych stron'. Co z tego że wyjadę i będę zarabiał te 3-4 razy tyle ?. Zamiast samochodu z czterema kołami kupię z sześcioma ?. Pogoń za błyszczącym miedziakiem i tyle !!

@psilocyber:
nie wszyscy sanitariusze są tacy i nie masz prawa obrażać nikogo...
to tak samo jakby napisać, że wszyscy lekarze piją, biorą łapówki i się opierdalają...
są różni ludzie - różni lekarze, różni sanitariusze, różne pielęgniarki, ale tylko Ci pierwsi (notabene niektórzy z nich) uważają się **** wie kogo...

ja osobiście szanuję bardzo wielu lekarzy, ale spotkałem się też z takimi przypadkami, które opisał graboś... szczególnie w łomżyńskim szpitalu...
i wiedz, że możliwe, że znam pewne historie lepiej niż Ty...

@psilocyber:
wyraźnie masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem...
napisałem, że ludzie są różni...
sanitariusze, lekarze, położne czy pielęgniarki... konkretnymi przypadkami nie będziemy się zajmować...

nikogo nie oskarżam, ale znam takich aparatów, co na bezczela się chwalą, że mają np. mikrofalówkę czy magnetofon z oddziału...

i jeszcze jedno: niektórzy początkujący lekarze są przerażeni tym całym strajkiem... to wiem akurat bardzo dobrze...

ten specjalista od siedmiu boleści spod Łomży - Kołakowski i kilku innych decydentów najwyraźniej lubią się wysługiwać hehe

świeżutkie i zdrowe no ... tak

Ares

...patusiaa92 tak się składa że wiem i dlatego się udzielam. Specjalnie dla Ciebie podpowiem "zobacz jaką cenę podałem i se porównaj" ale nie mów o tym nikomu, ok ?

Mam niejasne wrażenie że w tym roku święta będą wcześniej bo 'coś' z choinki się urwało :P

to kim ty jestes? chodzisz tu i tam, krecisz sie, wszystkich znasz, wszystko wiesz? moze wyznasz, bedzie latwiej dyskutowac.

hahaha... a po co ja mam pisać kim jestem?
Coś się rozjaśni przez to? nie sądzę...

to może ty podaj dane personalne...

Psi koliberku, ktory w dodatku nie staje (na wysokosci zadania)

100 razy bardziej kasa nalezy sie zolnierzom i policji niz wam. Oni z definicji swoim zyciem gwarantuja bezpieczenstwo takim prostakom jak ty. W razie niebezpieczenstwa to ONI ryzykuja swoje zycie zebys mogl dupe posadzic za stolem swojego wypasnego domu a nie nocowac w lesie ukrywajac sie przed obca armia. To ONI nie maja prawa strajkowac -rozkaz to rozkaz. I oni nie zalatwiaja swoich roszczen placowych szantazujac rzad narazaniem zdrowia obywateli.

Dlatego zamknij dzioba, koliberku pieska podworkowego, ktory z niewiadomych przyczyn uwaza siebie za osobe uprzywilejowana i lepsza od innych. Czasy feudalizmu to bylo w sredniowieczu. Kopnij sie w dupe, to moze ci sie wszystko uporzadkuje bo do tej pory udowadniales wszystkim ze w tej wlasnie dupie ci sie poprzewracalo.

Ares

lekarz w nocy -czyzby dyzur ?

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

składaj matołku :)) a ty co po nocy robisz? a nie wiesz ze lekarze w nocy spią na dyżurach? no wiec nie moge pisac z pracy. proste.

"jakbys byl bardziej rozgarnety tobys wiedzial ze szpital ma inne IP. ale tobie sie tylko wydaje ze jestes rozgarniety."

a ty jakbyś był rozgarnięty, to byś wiedział, że nadajesz zza NATu Szeptela, a przypadkiem albo i nie szpital jest w tej sieci...

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

W żadnej firmie (kancelarii) zajmującej się odzyskiwanieniem odszkodowań nie trzeba nic płacić za obsługę!

Wszystkie te firmy działają na zasadzie prowizji od wygranej sprawy, czyli od uzyskanego odszkodowania. Firma po prostu potrąca sobie wynagrodzenie po wygranej sprawie.

Pisząc kancelarie nie miałem na myśli zwykłych adwokatów od spraw karnych czy cywilnych (u nich płaci się na starcie). Sprawami odszkodowań komunikacyjnych czy osobowych zajmują sie wyspecjalizowane kancelarie.

W firmie Votum płaci się za obsługę tak jak wszędzie, tyle tylko, że po sprawie. Trzeba sprawdzić, czy nie ma w Votum zapisu (tzw. klauzuli) o opłacie po zakończonej sprawie nawet w przypadku przegranej sprawy co byłoby wielką nieuczciwością.

Podaję adres największej w Polsce firmy zajmującej się odszkodowaniami:
http:www.idealnapomoc.pl

oraz kilka innych:
http://www.ncls.pl/
http://www.arss.pl/

spokojnie nie ma zadnej klauzuli firma jest najlepsza w polsce posiada wszystkie certyfikaty ISO dodatkowo pod kontem swoich klientów otworzyla niedawno własna klinike i nasi klienci nie musza juz czekac w szpitalach na zabieg lub dlugotrwałe rehabilitacje. zapraszam najpierw do lektury na temat tej firmy a potem prosze wyszukiwac klauzul a widocznie skoro o takich mowa to sa w podanych przez ciebie kolego firmach a szkoda pozdrawiam

liczy sie tylko dobro poszkodowanych

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Witam!!
Mam pewien problem i zapytanie.planujemy z moim nazeczonym wziac slub cywilny w grudniu tego roku.Moj nazeczony prawdopodobnie pojdzie w styczniu do wojska.i tu mam pytanie:jak to jest z tym jedynym zywicielem rodziny?czy wystarczy ze sie ma zone czy musi byc tez dziecko na utrzymaniu?zaznaczam ze ja jeszcze studiuje dziennie wiec nie mam na razie zadnych mozliwosci do podjecia pracy i czy jest tez taka mozliwosc ze nie wezma mojego nazeczonego do wojska czy wezma ale na te 4 miesiace??BARDZO PROSZE O POMOC!

Zbych

Heheheh, fajny temat. Nie przecze mozliwosci istnienia takich zjawisk.

UPUBLICZNIć nazwiska lekarzy-dywersantów.

Nie chciałbym sie przypadkiem w przyszłości leczyć u takiego sępa konowała.

to pewnie nie bedziesz jej mial...

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

1:0 w dupeee;((

mp powodzenia w angli :P

koziol0

A kościołów bym się nie czepiał, bo jak je zburzyć to tylko bloki zostaną i na msze trzeba będzie jechać do Piątnicy lub Kupisk. Taka to jest nasza Łomża.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org