Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
„Państwo daje na tacę” |
No wła¶nie..., a propos matematyki. Twierdzenie Pitagorasa dotyczy wył±cznie trójk±tów prostok±tnych. Gdyby jaki¶ uczeń uogólnił je na wszystkie trójk±ty (albo, nie daj Boże!, na wszystkie wielok±ty) spotkałby się z moim ostrym sprzeciwem. Dlatego o¶mieliłem się zaprotestować przeciwko Pańskiemu uogólnieniu - cóż wychodzi ze mnie belfer. Co do meritum, to uważam, że twierdzenie, że kto¶ jest be tylko dlatego, że działa (działał) w tej czy innej partii jest niezbyt m±drym działaniem. Jestem pewny, że s± w partiach uważanych (przez niektórych) za be m±drzy ludzie; jestem jednak jeszcze bardziej pewien, że w cudnych (wg niektórych) partiach s± ludzie... przeciętni. Uważam, że wyborcy powinni wybrać ludzi m±drych ze swoich ulubionych opcji (ewentualnie bez patrzenia na opcję). Bo, wg mnie Nie ważne jaki kolor ma kot, byle dobrze myszy łowił. Takich łownych kotów sobie i innym mieszkańcom Łomży życzy Bogdan H. Bacławski http://baclawski.republika.pl Tym razem prawidłowy link
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
"Państwo daje na tacę&" |
Panie Bogdanie Gratuluję decyzji o kandydowaniu. Znam Pana z konkretnej, rzetelnej pracy. To się w Radzie może przydać. Najgorzej z tymi, którzy nie zhańbili się żadnym konkretem, ale buzię maj± jak gwizdek lokomotywy. Na marginesie, słyszałem bardzo pochlebne opinie o po¶le Krutulu od osób, które znam z trzeżwo¶ci s±dów. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Re: „Państwo daje na tacę” |
Panie Tadeuszu, Jest mi bardzo miło, że mnie Pan jeszcze pamięta. Dziękuję za dobre słowo. Mimo tego, że kandyduję z innej listy (ale w innych wyborach), życzę Panu powodzenia! Bogdan H. Bacławski
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |