Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bojówki komuszo-liberalne |
Wszystkie z wymienionych przeze mnie pizzerii dowożą na terenie Warszawy za free. Jesli mają kilka lokali to każdy obsługuje swój teren - nieraz większy niż cała Łomża. Czekam na przykład gdzie w którejś wymienionych pizzerii dopłacę - nie bądź gołosłowny. Co do ciasta - jest duzo innych niz pizza time, jesli komuś nie smakuje Drań napisał: "W Lomzy przy kwocie 44zl tez bedziecie mieli 3 pizze, cole i dowoz gratis, moze jeszcze zostanie, wiec o co biega?" Tak będziemy mieli3 pizze wielkości jednej z pizza time, dowiezione zimne bo zaden taksiarz nie ma torby, która zatrzymuje ciepło. Co do stawek i wyzysku: spytajcie dziewczyny w Osterii ile zarabiają, a ile bierze właściciel hehehe. Małe Łomżyńskie klimaciki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bojówki komuszo-liberalne |
W Polsce nie ma czystej rasy polaka- z jednego względu na terenach naszego kraju było wiele wojen, a co się z tym wiąże było wiele mieszania krwi : niemieckiej ,ruskiej, szwedzkiej, tatarskiej, tureckiej, francuskiej, żydowskiej dzięki temu mamy teraz piękne kobiety i urodziwych męższczyzn:) Więc daj się na spokój z jego genetycznym pochodzeniem! Tak samo, każdy może powiedzieć, że jest szlachcicem!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
nie to film o takim murzynie co najpierw jest gruby potem cos tam se lyknie i jest chudy to jest komedia szukalem wszedzie ale nie mogelm znalesc Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
ukradli? :D
|
|
Autor: loveley (---.elomza.pl) Data: 27-09-07 18:42 skad wzioles takie informacje???????? ja sie w niej edukuje juz 3 rok i na egzamin przychodzi sie na galowo no na zerowke normalnie i na kolosa normalnie . Jak nie gajer itp to przynajmniej ma byc elegancko i na poziomie i bez dekoldow. życie to nie poemat, czas skończyć te brednie ---------------------------------------- Bo wy to z dziennych jesteście :) Nam na zaocznych nikt uwagi nawet nie zwraca, że nie na galowo się ubraliśmy ;>. Zresztą to jakaś głupota na Politechnice Warszawskiej też nikt na galowo nie chodził na egzaminy. Ale ta szkoła musi być inna nie tylko pod tym względem. Dla mnie osobiście dziwne jest to, że nie wpisuje się ocen z ćwiczeń czy laboratorium. A jak zechcę szkołę zmienić ?
|
|
Jeśli to rusek to kosą po żebrach, albo zwab go do piwnicy i kula w łeb. Poćwiartuj zwłoki i wywież na wysypisko, albo nalej kwasu do wanny i rozpuścisz to ścierwo na amen:)))
|
|
bardzo by było dobrze gdyby ten post poprawił choć trochę jakość obsługi na poczcie na ks. janusza- szczególnie właśnie w okienku gdzie nadaje się paczki. wyładowywanie się na klientach, niekulturalne zachowywanie się, rzucanie się za niewiadomo co- to w tym momencie chleb powszedni. przecież nawet gdy ktos zle zapakuje list albo paczke to pracownica powinna kulturalnie wyjasnić dlaczego jest źle a nie z wieeelką łaską stawiać stempel i 5 razy wznosić oczy do nieba mrucząc coś pod nosem. nie pisałabym tego postu, gdybym raz czy dwa została potraktowana nieładnie- cóż gorszy dzień, zmęczenie, choroba, kłopoty- każdemu może się zdarzyć, jestem też człowiekiem rozumiem. ale trudno, żebym za każdym razem odchodziła od okienka zdenerwowana, bo pani x znów coś się nie podobało. tym bardziej, że bardzo często wysyłam paczki i zostawiam na poczcie nie mało pieniędzy. a i jeszcze coś- dlaczego to my klienci mamy nadkładać drogi i korzystać z usług UP, gdzie jest kompetenta obsługa. pora zrobić coś, żeby i w tym UP można było liczyć na odrobinę kultury i kompetencji. czasy komuny dawno minęły... pozdrawiam
|
|
przeciesz to nasi bracia jak możesz coś takiego proponowac.
|
|
ukradli ?? hehehe dobreeee !!! Ares
|
|
słyszałem że Białostocki NFZ będzie musiał oddac do centrali w Warszawie 33mln zl dlaczego nie trafia one do Lomzy i Suwalk na podwyzki dla lekarzy i pielegniarek brakuje co niktorym na kampanie wyborcz
|
|
Autor: mark (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 28-09-07 10:58 Doskonale rozumiem tych ludzi. Jestem z oświaty, a oświata i służba zdrowia to najgorzej opłacane sektory gospodarki. I lekarze, i nauczyciele muszą się cały czas kształcić, na bieżąco poznawać najnowsze metody pracy. A kiedy lekarz ma znaleźć czas na naukę, skoro szuka zarobku w trzech miejscach na raz, pracuje non stop? Dlatego rozumiem desperację lekarzy i popieram ich protest. Praca w tym zawodzie powinna być doceniana, lekarze powinni mieć pensje równe poborom posłów, bo posłem może zostać nawet prosty człowiek, a w szpitalu musi pracować fachowiec z górnej półki, który przez wiele lat ciężką pracą zdobywał doświadczenie, bez przerwy uczy się nowych rzeczy. W naszym szpitalu są świetni fachowcy, mamy ich do dyspozycji 24 godziny na dobę, a przecież to też ludzie, powinni mieć życie rodzinne. Są dla nas świetni, mili, z uśmiechem odpowiadają na każde, nawet naiwne pytanie. -------------------------------------- Mhm ciekawe, a w którym momencie pojawił się ten uśmiech? Z tymi 24h to bym nie przesadzał tak samo z tymi fachowcami z górnej półki bo tych to na palcach obu rąk można by policzyć... radzę uważniej czytać posty na forum. Lekarze mogli zarabiać więcej na kontraktach nie chcieli, więc wniosek z tego, że chyba nie o pieniądze tu chodzi.
|
|
ja osobiście nie spotkałam lekarza, który na prawdę z zaangażowaniem potraktowałby moje problemy zdrowotne. Zawsze jest to zbywanie pacjenta bez wnikania jak mu pomóc. Rutynowe działania i rutynowe klasyfikowanie dolegliwości. Skierowania na badania nie dadzą, tylko będą doświadczać na tobie osobiście jakie leki będą dla ciebie dobre, metodą prób i błędów. Takie doświadczenia mam od 1 kontaktu z lekarzem do ostatniego. To przykre ale prawdziwe. Może jest to też wynikem stanu całej służby zdrowia ....? Może powinni więcej zarabiać ...? Ale swoje rządania powinni jednak jeszcze raz przemyśleć i poszukać kompromisu. "Z próżnego i Salomon nie nalaje" Dla mnie to oczywiste.
|
|
Może jeszce dodam pewne spostrzeżenie, co stanowi pewien plus w tej całej sytuacji.Zdarza mi sie tez byc obsługiwaną przez Panie z okienek przednich,nigdy nie miałam zastrzeżen co do obsługi.Panie sa bardzo miłe-czego tez doświadczyłąm wczoraj.Także sa tez tam fajne kobitki.Ale te dwie Panie wyglądajace jak siostry( każdy wie o które chodzi) psują cała opinie.
|
|
gruby i chudy to chyba ten film :) przez bearshear ściągnij
|
|
tak w Łomży tylko pielegniarkom i sanitariuszom można dziekować za dbanie o dobro szpitala dla nich podwyżi powinny być Lekarzom won!!!wstyd i hańba co wy robicie z naszym szpitalem który jest dobrem całej łomzy
|
|
Down a nie dałn
|
|
dawno ta pijana na ginekologii była? bo nie słyszałam o czymś takim i o lekarzu też nie. ale można wszystkigo się spodziewać po nich
|
|
Tak właśnie wygląda rządzenie naszym miastem nie pomyliłam się gdzie można spotkac naszych rządzicieli ,co tam ich obchodzi manifestacja pracowników zdrowia po jej zakończeniu nie zostaną zaproszeni na bankiet.Ciekawe czy nie pokaleczyli sobie paluszków ostrymi nożyczkami bo kto im udzieli pomocy jak ,,wredni pracownicy szpitala strajkują i głośno krzyczą,, Pokazujcie dalej swoje oblicze obłudy i zadufania w sobie
|
|
Treść jest ukryta
|
|
|
XX: nie zwalaj na PIS, bo strajki były, są i będą niezależnie od ekipy rządzącej... Zbych
|
|
wawa to syf w kazdej pizzeri robią na akord a nie na jakośc..... moze i super smakuje ale zdrowe to to niejest hehe :D a u nas wszystko świezutkie i cacy :PPPPPP wiem bo robiłem heheh Zbych
|
|
hmm powinni umiescic snajpera przed budynkiem jak jakiś lekarz odejdzie to odrazu kula w łeb.. nastepny pomyśli zamim zacznie strajkowac hehee Jarek
|
|
|
Hi! W najblizszy poniedzialem 1 pazdziernika zaczynamy II sezon Łomżynskiej Ligi Pokera Start: godzina 19 Miejsce : Klub 54 Zapraszam wszystkich Do zobaczenia przy stoliku... Pzdr
|
|
|
lekarzem zostaje sie z powołania ale niestety tak nie jest. lekarze lecą na kase Jarek
|
|
Bardzo trafne spostrzeżenia, kulig, i do tego ładnie ujęte - krótko, zwięźle i do rzeczy. Sam muszę przyłożyć się trochę by móc pisać w ten sposób. Oczywiście podzielam Twoją opinię i dziękuję za wsparcie. wychu
|
|
Witam chce postawic w domu serwer sieciowy ktory ma obslugiwac komputery w sieci,serwer poczty email i serwer www.Ktora dystrybucja jest najleprza sciagam teraz ubuntu 7.05.1 moze macie jakies inne pomysly Czekam na wasze propozycje
|
|
DZIEKI!!! ZA PORADY ALE NIC Z NICH NIE POMOGLO. JUZ WIEM CO SIE STALO. W REJESTRZE MIALEM KLUCZ ZAINFEKOWANY PRZEZ TROJANA. SCIAGNALEM PROGRAM TROJAN ROMOVER I WSZYSTKO JUZ JEST DOBRZE:D PZDR 4 ALL
|
|
w suse 10.X jest domyslnie wszystko poinstalowane. jeśli wybierzesz podczas instalacji pakiety serwera. powodzenia :)) linux rlz.
|
|
gondoljerzy - "Kielich" - to o alkoholikach jakichś ?? :D pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
Mam pytanka? 1. Czy, drodzy koledzy/koleżanki pacjenci zdarzyło wam się żeby lekarz przyszedł do pracy na pore? np. godz. 8:00 jak zapisane na drzwiach? ...bo mnie nigdy... 2. Czy, drodzy koledzy/koleżanki pacjenci zdarzyło wam się że nie mieliście nic do roboty w pracy i poszliście do domu? ... bo ja zazwyczaj nie... Ja rozumiem że NFZ płaci za wykonane zabiegi. Ale jeśli np. do urologa trzeba się zaisywać na jakieś 4 miesiące przed wizytą to nic nie rozumiem. A lekarz przyjmuje określoną liczbę osób a potem mu jakiś tam NFZ nie płaci... Bez obrazy, ale czy Pan lekarz pogrzebie w tyłkach 5 czy 25 osobom to chyba nie robi mu już różnicy (konsekwencje wybranego zawodu). A wtedy nie ma kolejek i ludzie, którzy martwią się o swoje zdrowie mają komfort psychiczny że nie padną z uwagi na brak odpowiednio zapewnionej opieki lekarskiej (gwarantowanej, z tego co pamiętam uczciwie płacąc podatki i inne świadczenia wymagane przez Państwo). <Ale się rozpisałem ;)> Może to nie jest wina lekarzy, że muszą pracować na wielu etatach, żeby zapewnić swojej rodzinie godne życie. Tylko że do <chole<r>y> Ci którzy liczą na ich pomoc nie zawsze mają możliwości dorobić. Nie wszyscy mogą mieć dyżury... I świadomość, że ojciec i matka dziecka muszą przeżywać stres związany z faktem, że ich dziecko urodzone przedwcześnie jest narażone na utratę zdrowia przez protest lekarzy powoduje że krew mnie zalewa. Moje drugie dziecko urodziło się za wcześnie. I jestem OGROMNIE WDZIĘCZNY wszystkim (absolutnie wszystkim) pracownikom szpitala w Łomży że dzięki ich cięzkiej pracy mam zdrowego synka. I nigdy Wam tego Szanowni Państwo nie zapomnę. Ale lekarze - pamiętajcie że szpital to nie tylko Wy. To również ludzie którzy dbają o to aby instytucja w której pracujecie funkcjonowała jak najlepiej... Życzę wszystkim rozwagi, spokoju. Pozdrawiam. PS Ewentualne inwektywy proszę na bremes@tlen.pl. Jeśli w sprawach merytorycznych to bardzo proszę na forum, nie jestem nieomylny, może ktoś mi parę spraw wyjaśni
|
|
Hmm :) Janko Muzykant, Katarynka i inne nowelki ;) Żeby czytac bestsellery- trzeba mieć podstawy (cytat z jakiegos artykułu :P)
|
|
@mark już jesteś żałosna z tym komentarzami... zajmij się może dokształcaniem (pewnie jako przedszkolanka), a nie piszesz bzdury na forum... Jarek
|
|
Tak będzie "do puki te wszystkie bolszewiki nie powymierają" (cytat z filmu :P )
|
|
...jeśli już to 'dwójkowym' :) Jarek
|
|
Twoje implikacja ma błąd, w 95% przypadków ognisko spali się szybciej niż losac na nie przyjdzie lub loosac przyjdzie nie na to ognisko a ja mam 0,75 a ja mam 0,75 na rozpicie, moze schłodzę już ;)
|
|
mam prośbę ...jeśli ktoś ma na zbyciu jakiś telewizor na chodzie to proszę o kontakt :)
|
|
Idź do dobrego psychologa!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
drzewa jest tyle że hoho. bedzie koło 10osób, kacper kogoś przyprowadzi :) pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
Jasne że działanie systemu zależy od kompilacji i ustawienia komputera, a mówiąc po ludzku, od kolejnej aktualizowanej wersji programu, systemu, itd. Wiadomo, że kupując oryginał ma się pewność, że mamy kompletne oprogramowanie, a przy ściąganych piratach jest z tym czasami różnie. Choć znam ludzi używających prawie wyłącznie piratów, od systemu operacyjnego, przez wszystkie aplikacje, gry, antywirusy i całość działa ekstra. Nie ma tu żadnej filozofii, najprostsza wiedza, którą każdy może poznać w sieci. Jeśli chodzi o programy antywirusowe, to lepiej ściągnąć sobie wersję testową, demo, sprawdzić jak program działa, te kilka miesięcy, niż wydać od razu kilkaset złotych, a potem wkurzać się, że antywirus nie daje żyć, bo na okrągło są komunikaty, z którymi „nie wiadomo”, co robić. Co, do Linuxa, to już ktoś fajnie kiedyś napisał, że wystarczy zapytać na tym forum, o cokolwiek z komputerem, ale i o sposób na grypę, myszy w piwnicy, czy męża pijaka, a i tak zawsze pojawi się głupiutki dzieciak, który wpisze Linux. Głupie to jak but, bo jeśli ktoś zechce założyć sobie Linuxa to wejdzie na „linuxowe” strony, gdzie jak „chłop krowie na miedzy” jest wszystko opisane, bez zaglądania na takie fora.:)
|
|
no i ja dodam: 'skrętnie ' Jarek
|
|
Witam. Pragnę nawiązać kontakt z osobami, które odbyły bądź odbywają praktyki/staże w łomżyńskich mediach. Proszę o kontakt mail'owy. Pozdrawiam
|
|
haha 10 ?;> czekaj czekaj :d stawiam kolo 15 ;d tommetknet ma byc prawie lod :d
|
|
Czy zdarzyło się Wam "stracić" posty, które zamieściliście na forum portalu "4lomza" mimo, że nie zawierały one treści, które byłyby traktowane jako podstawa do usunięcia tychże postów, tj. nie kopiowały artykułów prasowych ani nie były formą reklamy?
|
|
uuu chyba admin wrócił :)
|
|
Robiłam na Al. Legionów u p. Mierzejewskiego. Kasowo - standard, nie tanio, nie najdrożej. Jako instruktora polecam pana Witkowskiego. Jednak z tego co wiem nie pracuje już w tym Ośrodku... Pozdrówki!
|
|
dokladnie. wiesz co to opcja szukaj ?
|
|
maciek1990 może i było, ale nie o to pytam. nie chcesz to nie odpowiadaj, ja tu nie siedze 24h/d i nie wiem
|
|
dobra, dzięki, juz sobie znalazłam w archiwum :P:P
|
|
że się tak zapytam, gdzie Ty psilocyberze, zamierzasz się w przyszłości leczyć? tak szczerze; może skorzystam z Twoich wskazówek, a może nie tylko ja...
|
|
no hej a cio bys ogólnie chciala wiedziec???
|
|
Tu nie ma takiego czegos jak admin ;)
|
|
Ty, ja rozumiem, ale wyluzuj, nie robia tego cyklicznie od 15 lat tylko teraz, w tym tygodniu, bo wazy sie ich zycie. Cisza nocna konczy sie o 6:00 rano. W pelni ich popieram, chociaz wedlug mnie, protest powinien odbywac sie ciut pozniej (np o 9:00 lub 10:00), dzieki czemu: 1. Wiecej osob mogloby sie podlaczyc pod ten protest 2. Mniej osob budziloby sie przez syreny. No ale zrobili jak zrobili. Nie robia tego systematycznie od miesiaca, a jedynie 2 dni. W poniedzialek raczej wszystko ucichnie. Albo lekarze ustapia, albo odejda, a wtedy raczej pielegniarki i reszta personelu nie bedzie miala powodow do protestu, bo odbiorcow protestu albo juz nie bedzie, albo wroca do pracy. Zbych
|
|
Kupię tano kome z mp3!! Czekam na propozycję!! Jarek
|
|
Już są plany zajęć http://www.pwsip.edu.pl/ma/index.php?option=com_content&task=category§ionid=11&id=52&Itemid=84 Co ciekawe na kierunku zarządzanie wszystkie zajęcia będą odbywały się w Publicznym Gimnazjum nr 3
|
|
TE WYDARZENIA MOŻE MAJĄ TEŻ WPŁYW NA TO CO TAM SIE DZIEJE: INFORMACJE Z Polski plan wojny w 1938 r. "O 3.30 obserwatorzy zauważyli ruch Niemców przy kolumnie wzdłuż drogi z Jakaci Starej w kierunku na Szabły Młode i we wsiach Jakać Stara i Jakać Dworna. W tej sytuacji płk. Hertl nakazał dowódcy 18 dać otworzyć ogień, który okazał się pełnym zaskoczeniem dla nieprzyjaciela. Po przygotowaniu artyleryjskim oddziały 71 pp uderzyły z rejonu Szabły stare na bagnety, rozpędziły uciekającego nieprzyjaciela i opanowały Szabły Nowe. Następnie w pocigu za Niemcami zdobyto Jakać Stara i Dworna oraz las na południe od tych miejscowości, wyrzucając w ten sposób Niemców za rzekę Ruż. Ogień artylerii niemieckiej był chaotyczny i mało skuteczny. Walka trwała około 3 godzin zgineło wiele osób." "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Ehehehe dobre dobre ale niewemę hehehe :) Jarek
|
|
ok jakos wytrzymamy :D ale o 20 juz bedziesz ??:>
|