Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZEGAR DLUGU POLSKI . |
Gfx, jak to kto mowi o pobiciu? Toc kilka razy to napisales, jeszcze sie dziwiles, ze nie dostrzegam ironii w stwierdzeniu, ze go goniles zeby porozmawiac. Jakby sie okazal bezdomnym to bys nie pobil, a jak czubkiem to co? Rozwalilbys mu leb, bo czubek nie ma prawa sam biegac po lesie? Podziwiam Twoja odpowiedzialnosc... Co prawda moze i sam bym tak zareagowal z 10 lat temu, ale juz dawno wyroslem, pewnie dlatego sie nie rozumiemy. Czy Twoje "rozwiazanie" jest lepsze niz "uciekanie i zostawienie problemu samego sobie" to ja bym polemizowal... Uwazasz, ze zgloszenie na policje to zbyt daleko posuniete? Ale oni od tego sa... i jesli chcesz przeciwdzialac, to najlepsze rozwiazanie. A zgloszenie na forum, nie rozsmieszaj, uwazasz ze to jest miejsce od rozwiazywania takich problemow? Pobicie moze dac tyle, ze nastepnym razem czubek sie w cos uzbroi i komus sie stanie krzywda. Przeciez sam stwierdziles, ze nie wiesz czego sie po takim spodziewac. Wedlug mnie, najlepszym rozwiazaniem problemu, jest nie wozenie dziewczyny noca po lasach, ale to do Ciebie nie dociera. Daruj ale nie rozumiem, jak przekonujesz, ze to takie romantyczne... Po pierwsze hotele sa od tego zeby z nich korzystac. Jak Tobie sie kojarza z dziwkami, to powiem Ci ze mi zabawy noca w lesie w samochodzie, kojarza sie z nimi tym bardziej. I to takimi tanimi, co to nawet szkoda dla nich na hotel wydac. Jak do hotelu jedziesz w jednym celu, to po co jedziesz autem noca do ciemnego lasu? Podziwiac widoki?:) I jedna i druga sytuacja jest dla mnie dosc jednoznaczna. Poza tym nie rozumiem, czy Twoja dziewczyna czuje sie z Toba jak dziwka lub nie, zaleznie od miejsca? To chyba troche glupie. Jakbys jeszcze przyznal, ze nie masz warunkow lokalowych, a na hotel kasy, to bym zrozumial, kazdy sobie radzi jak moze, ale jak na sile przekonujesz, ze takie wyjazdy to dowod goracego uczucia, to tego nie rozumiem... do domu tez mozna pojechac... i z pewnoscia jest przyjemniej i wygodniej, cokolwiek byscie chcieli robic... Moze ja kiepsko pojmuje takie rzeczy, ale to Twoja dziewczyna ma wspomnienia, jak to ja jakis oblesny zbok ogladal przez szybe, wiec nie wiem ktore podejscie daje lepsze efekty. A czy tamten filmik nie mial nic wspolnego z nasza rozmowa? Ja uwazam ze mial, tam tez jakis gosc "skrzywdzil" kobiete i jej mezczyzna postanowil "rozwiazac problem", szkoda tylko ze tak naprawde nie pomyslal o niej, a uznal ze ucieczka przed problemem to nie rozwiazanie:) Widzisz jakie to komiczne? Pomyslales, co mogloby sie stac z Twoja dziewczyna, jakby sie okazalo, ze nie dales czubkowi rady? Bo albo nie potrafisz myslec o konsekwencjach albo jestes bardzo pewny swoich sil.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZEGAR DLUGU POLSKI . |
Dokładnie!!! przez 3 miesiące NIC się nie działo, nikt z nami nie rozmawiał, wogóle nie było problemu. Dopiero w ostatniej chwili próbuje się coś robić. Nie wiem czy nie jest za późno. A tak apropos wygórowanych żądań to lekarze znacznie ustąpili ze swego stanowiska, a władza prawie wcale. Zresztą są już szpitale w Polsce, i to niedaleko nas, które pokazały, że można wyjść naprzeciw lekarskim postulatom. A u nas? Ciągle niemożliwe... Inna Polska??? 3 miesiące podjudzania, opluwania, mówienia "idźcie sobie" "znajdziemy całe zastępy chętnych do pracy" a teraz co? Okazuje się, że wpłynęła JEDNA oferta. Śmiechu warte!!!
|
|
Są przecież promocje, przy zamowieniu powiedzmy 3 pizzd, dowoz gratis. Jedną pizze za 12 zeta zamawiasz i chciałbyś na koniec miasta dowóz, bez przesady...
|
|
ukradli?
|
|
nie wem kto szczekał jak pies ale była podana od razu strona skąd można pobrać informacje o rozpoczęciu. ludku z wf od giertycha
|
|
Przepraszam bardzo, ale nie ja spowodowałem zamknięcie oddziałów tylko lekarze. Więc myślę, że to oni powinni zadbać o kolegów i koleżanki z pracy. Zatrudnienie byłych lekarzy nie jest jedynym rozwiązaniem w celu ponownego otwarcia szpitala.
|
|
ja to powiem tak : i w USA i w Anglii jest syf itp. , bo w końcu tam się zjeżdżają . Jeden się dobrze w Hameryce ustawi , inny na wyspach.
|
|
Projekt remontu i przebudowy tej kamienicy jest już praktycznie gotowy :D
|
|
oddzialy szpitala zakażny i okulistyczny zamknął dzisiaj dyrektor Jaszewski gratuluję "trafnej " decyzji po zamknieciu tych odzialow trzeba zwolnic salowe ,pielegniarki pracownikow technicznych i biurowych w skali makro ekonomicznej ogromne koszta na pewno mniej niz chca lekarze no trudno postimmy w kolejkach w bBialymstoku wydamy na bilet lub benzyne wezmiemy dzien urlopu chora ta Lomza
|
|
A któren z nich taki szkolony, oprócz wyższych studiów ratowniczych ma jeszcze te kursa. Jak jest taki to zmienię zdanie bo i mojej córce by sie takie ćwiczenia przydały. Do szpitala na ćwiczenia do mgrow cięzko się dostać. Długo trzeba czekać. A przyjmuja oni na skierowania od lekarza, na sali i w basenie?
|
|
Niech każdy patrzy swoich spraw, bo myślę że na swoim podwórku zawsze jest coś do zrobienia .Umiemy tylko krytykować , to przykre ale prawdziwe A. W
|
|
aż się cisną na usta nieparlamentarne słowa... "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
przeczytaj ksiegi pt. "Mysza na wakacjach...- bajki nie dla dzieci" tomka Matowskiego, "Uwięziona" - Malika Ufkir, Michele Fitoussi, "Pietno" - Erving Goffman
|
|
tow.siwek jeżeli to do mnie to błąd poniweważ nie mam nic wspólnego ze służba zdrowia, nawet jakoś udaje mi sie nie korzystać z ich usług. A to, że uważam, że dyrektor ma być skuteczny to inna kwestia. I nie ma znaczenia, że w tym wypadku chodzi o szpital mogłaby byc to szkoła czy inny zakład pracy. Nadal twierdzę, że dyrektor ma być skuteczny. A jak nie jest to się nie nadaje do zarządzanie danym zakładem pracy. Pozdrawiam!
|
|
Niech każdy patrzy swoich spraw, bo myślę że na swoim podwórku zawsze jest coś do zrobienia .Umiemy tylko krytykować , to przykre ale prawdziwe A. W
|
|
pij kawke jutro o 8 ale to lekarze zawinili i maja nas wszystkich w d,,,,,
|
|
a może głupi i głupszy?:PPP
|
|
i co wy na to dac im kasy?
|
|
I co z tego, ze Cie przyjma za kase... Nikt sie nagle nie zmieni w fachowca po wejsciu do prywatnego gabinetu, najwyzej sie ladniej usmiechnie za 100zl. Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
taa przyjdźcie jutro pod szpital. razem sobie "ponawrzucacie" i "poopluwacie". może wam ulży?
|
|
WIRUS
|
|
Dajcie juz mu spokoj, gdzie jezdzi z dziewczyna to jego broszka, jak ma taka fantazje to niech jezdzi i do kopalni. Ja o meritum tego watka - kiedys slyszalem ze w Jednaczewiaku straszy, podobno w tym celu przy drodze pozakladali takie malutkie kapliczki na drzewach. Tylko tak slyszalem
|
|
To wejdz na ta partycje i zrob tak, zeby widoczne byly wszystkie ukryte i systemowe pliki. Prawdopodobnie bedzie tam plik autorun lub cos takiego, w ktorym beda zapisane akcje typu open itd. Skasuj go i powinno pomoc. Ares
|
|
Zamykając oddziały, długi szpitala się powiększają! Totalne błędne koło. A właśnie, gdzie lekarska przysięga? To było tylko rzucenie słów na wiatr?No cóż, ale utrzymanie ich mieszkań, samochodów, nie wspominając o wakacjach za około 3000 zł było by nie możliwe. To tylko i wyłącznie wina lekarzy... A co mają powiedzieć pielęgniarki i inni "przeciętni" robotnicy, którzy pracują czasami w gorszych warunkach za około 1000 zł??
|
|
....poważny człowiek na poważnym stanowisku. Szacunek. Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
CALA PRAWDA TYM NA NIELEGALU JEST CIEZKO NAPEWNO A I DO DOMU DALEKO "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Ja o meritum tego watka - kiedys slyszalem ze w Jednaczewiaku straszy, podobno w tym celu przy drodze pozakladali takie malutkie kapliczki na drzewach. Tylko tak slyszalem W Lasku Jednaczewskim "trochę się działo". Niewiele osób o tym wie ale od roku 1945 było tam kilka-kilkanaście morderstw... Jak znajdę więcej czasu to napiszę o tym nowy temat. Pozdrawiam.
|
|
Jesteś właścicielem ?
|
|
chwalisz się czy się żalisz? zapewne masz 12 lat i też masz na imię Wojtek?
|
|
No wlasnie ciekawe, czemu kazdy temat o windowsie schodzi na linuxa? Nie przesadzacie troche? Ktos pisze z problemem, a Wy mu "zainstaluj linuxa"... Swoja droga, ciekawe czy autor raczy poinformowac, czy cos pomoglo ;)
|
|
Ale z was CKM-y haha.Nic w was powagi nie ma
|
|
zainstaluj emula i ściągaj
|
|
pielegniarkom sanitariuszom sie należą podwyżki lekarzom NIE!!!!mają dość pieniedzy w porównaniu z innymi pracownikami wstyd!!!!!!!!w dodatku niszcza nasz szpital chcą nam tu powiat zrobic
|
|
hahaha ... ale ludzie są ... ;) a ja wam powiem mieszka pewien koleś na wiosce na mazurach ma Land Rover DISCOVERY 3,Audi TT 2007 i kilka bryczek i to nie w jednej ma monitor ki i kamerki i jakoś na całej wiosce nikt o tym nie chuczył jak tu hah. ŁOMŻA GORZEJ NIŻ HAMY.
|
|
Sory Malachit jeśli zamawiasz "czyli pizza" to płacisz o jakieś kilkanaście zł więcej. Jak byś poszedł do nich i z zobaczył cennik to byś się dowiedział że ceny są niebieskie (te w lokalu i tańsze) i te czerwone (nie pamiętam czy z dowozem, ale poza lokalem i droższe i kilka zł) wiec jak nie wiesz to sie nie udzielaj :) A tak ogólnie to poco rozmawiacie o pizzach i z innych miast jak my jesteśmy z Łomży i mamy swoje, wiec po co mówić jakie pizze są w Wawie albo gdzieś indziej zastanowicie się sami, bo to forum łomżyńskie. PS. O ile jeszcze jest to pizze z dowozem gratis i nie drogie bo chyba do 14 zł (teraz nie wiem ile ale coś ok tego) są w "Big Red Tomato"
|
|
ja na lapku również miałem oryginalnego Windowsa i powiem że po niektórych aktualizacjach system potrafił stawać na nogi po ok 10 minutach (po pewnym czasie wyłącznie go hibernowałem) "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
kacperek98 masz racje kto siedza na tej Łomzay pewnie za przeproszeniem jakis dupek bo ja pusciłem ogłoszenie codzienie przez 4 dni to przez 2 ostanienie było tego ogłoszenia bo pewnie administrator nie chciał ruszyc swoich 4 liter aby sie ukazało:D Ares
|
|
Cytat: bes kitó, co tó trótnego do zrosómieńa? co ma Łomża do dropsów??!! lol
|
|
TAK ZNIECZULICA DOBRZE NATRAFILES..ZAWSZE I WSZEDZIE HWDP ZAWSZE I WSZEDZIE ****** POLICJA BEDZIE..MAM PISIORA:p
|
|
Dziś dostałam list bez adresu nadawcy, w liście była stówka(100PLN). Jeszcze nie wiem czy to prawdziwka czy fałszywka. Jutro sprawdzę w banku. Żeby było śmieszniej w sklepie w mojej miejscowosci spotkałam jeszcze jedną osobe która tez otrzymała dziś identyczną przesyłkę. Może znajdzie sie wiecej takich osób? Prosze jesli zdarzyło się wam to samo napiszcie.
|
|
ja tez!! nawet kilka moge dostac :D
|
|
E=mc2 Biernaczento schowajcie sie.... nic dziwnego ze te serwery padaja jak korzystaja z nich tacy debile jak wy!!!
|
|
u mnie na razie nic sie nie pojawilo??? waldek27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Ja bym w Łomży nie chciała być nianią. Przez 8 godzin, 5 dni w tygodniu opiekować się dzieckiem (nie oszukujmy się niektóre bywaja okropne), brać na siebie odpowiedzialność za nie, umęczyć sie przy nim i dostać 400 zł? Przy takim (np. dwuletnim) dziecku można sie nieźle namęczyć, nabiegać, nasiłować. Rozumiem, że nie każdego stać na nianię, ale nikt nie powinien nażekać, że ona oczekuje niewiadomo jakich pieniędzy. W końcu opieka nad dziećmi wcale nie jest zajęciem lekkim.
|
|
Nie widzisz sensu.. A ciągłość pracy? A kontakt z ludźmi? Wiele matek ma problem z wejściem na powrót do roli kobiety pracującej po 5 m-cach macierzyńskiego, a cóż dopiero po kilku latach... Rozumiem, że nie każdego pracodawcę stać na luksusy, wkurzają jedynie ci, którzy nie robią zupełnie nic poza opier****niem się i swoich pracowników, pracowników, z których pracy czerpią swe zyski, i którzy niejednokrotnie mają większe pojęcie na temat funkcjonowania firmy, niż jej prezesi.
|
|
MP no co Ty nie powiesz... To niech sobie lekarz siedzi w ksiazkach i sam rozwiazuje wszelkie problemy... Nie masz ostatnio problemow z kontaktem z rzeczywistoscia? Zaczyna mnie juz wk....ac brzydko mowiac, te zadufanie lekarzy jak to ich wiedza jest niezastapiona, a oni by potrafili wszystko sami... To niech sprobuja, powodzenia zycze. Ja jestem po informatyce i jak sie uprzec, to studia skonczylem, siedzac w ksiazkach medycznych tez bym w koncu doszedl co mi jest. To tylko lekarze zakladaja, ze wszyscy inni sa glupsi od nich i tylko oni jedni niezastapieni i wszechwiedzacy. U mnie nie potrafili zdiagnozowac glupiego wyrostka, dopiero jak im matka podpowiedziala, to na to wpadli i co Ty na to? Taki sam przyklad jak z Twoja pralka. A znak rownosci miedzy przegladem technicznym jakiegos sprzetu, a diagnoza lekarza jest dla mnie oczywisty. Co Cie boli w znaku rownosci? Sam jestes smieszny chlopie. Pan doktor to pewnie by tylko spojrzal na dowolny sprzet i juz by wiedzial co sie popsulo, przeciez do tego zadnej wiedzy nie trzeba... Co tam, ze ktos moze tez pare lat studiowal, zeby wiedziec... A pan doktor jak stawia diagnoze to ile razy jest, no przepiszemy to, przepiszemy tamto, zobaczymy czy pomoze, jak nie to nastepnym razem sprobujemy co innego... Oczywiscie kase bierze za kazdym razem, a nie dopiero jak usunie problem...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |