poniedziałek, 19 maja 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ławrow przeprowadzi nadzór nad radą polskich ambasadorów.

Mały książę:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ławrow przeprowadzi nadzór nad radą polskich ambasadorów.

A to dlaczego ma być zamknięty? Reds jest dobry. Sczególnie jabłkowy,ale to dopiero na drugim miejscu po...łomża wyborowe:)

"Autor: markac (---.cca.pl)
Data: 26-09-07 16:54
(...)
Loosac jesteś w Warszawie?"

jestem juz w Lomzy od 26 do 30 :>

Zbych

wszedzie jest to samo...
jak gdzies nie pojedzisz to sie nie przekonasz..
wszedzie trzeba charowac by czegos sie dorobic... yhyh
pracowac trzeba wszedzie aby miec z czego zyc!

swietne sa ksiazki autora takiego jak Nicholas Sparks,przeczytlama chyba wszystkie i naprawde kazda polecam:)

O pracy i pracodawcach, cosmo, umyślnie nie wspominałem, bo to następny temat ... jak rzeka.

wychu

Wychu: nie dziwię się, że tak bardzo emocjonalnie podchodzisz do tej dzielnicy. Każdy swoją młodość postrzega jako zjawisko bardzo pozytywne. Wychowałeś się tam, ta ziemia jest w jakiś sposób Twoją małą ojczyzną. Faktem jest, że coraz mniej młodych Polaków wybiera USA i NY jako ziemię obiecaną. Znaleźli miejsce bliżej kraju, do którego można jechać na podstawie ważnego dowodu osobistego. Wszędzie trzeba ciężko pracować aby coś odłożyć więc ten aspekt jest niepodważalny. Takie kraje jak USA czy Australia przestały być elementem westchnień młodych ludzi. Dlatego zapewne, że wyjeżdża się tam tylko raz bez możliwości powrotu. Pozdrowienia

madziusmadzius , czytałas cos podobnego do "zakazane po legalu" ?? Chciałbym przeczytać podobną książkę, żeby była pisana takim samym językiem ale nie znam tytułów.

Po pierwsze jezeli ratownik zrobil sobie kurs zeby prowadzic takie cwiczenia to jest wyszkolony. W szkolach raczej sa takie zajecia wiec nie powinno byc problemu tylko nie wiem jak to jest z kwalifikacja dzieci na takie zajecia. Pozatym juz chyba kazdy nauczyciel wychowania fizycznego konczacy studia wyzsze ma dodatkowa liczbe godzin na zajeciach z cwiczen korekcyjnych i moze prowadzic takie zajecia.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

może buszujący w zbożu?? Hera moja miłość, lot komety, my rodzice dzieci z dworca zoo, Odlot na samo dno,ćpun itp. Duzo jest fajnych książek dla w tym momęcie akurat wyleciały mi z głowy wszystkie tytuły.

Najlepsze sosy sa na Statoilu lub na Orlenie a gdzie je kupic to nie mam pojecia moze tak jak poprzednicy pisali jedz do sklepu typu Makro i poszukaj

poza tym jestes albo troche roztrzepany albo bardzo uparty (sam wybierz) ale juz chyba wszyscy ktorzy sie tutaj udzielali zrozumieli ze ODCZEPIAMY SIE OD MOTYWU SEXU W TYM WĄTKU...wiec prosze odpusc juz sobie bo powtarzasz mysli poprzednikow...

pozdrawiam

czy wam tez sie wydaje ze niektore panie na poczcie (ks. janusza) zapomnialy ze komunizm juz minal i dalej traktuja klienta jako wroga nr 1 i najwiekszego intruza? najwazniejsza kawa, jabluszko, ciasteczko i co tam niech ludzie sobie czekaja. a nawet jak juz sie doczekaja to pani z wielka laska trzasnie stempelek i ani dziekuje ani pocaluj mnie w d...
nie to zebym sie czepiala, ale gdyby te same panie tak sie zachowywaly w innej firmie to dawno juz by zobaczyly drzwi wejsciowe od zewnatrz.
nie wymagam wiele- troche kultury osobistej i zaangazowania w prace, ktora same wybraly. czasy w ktorych petenta sie zbywa i traktuje z gory dawno minely drogie panie!!!

W Stokrotce !

wlasnie te mam na mysli

Treść jest ukryta

niech idą na emeryturę a na ich miejsca przyjdą młode potrzebujące pracy dziewczyny

Gdzie mogę zakupić śrubki ok. 2 cm długości ?

durniejszych pytan nie mozna juz znalesc ?? jedz do huty moze maja

A jak z dowozem pizzy w Łomży? Jest płatny? Jeśli tak, to ile i czym dowożą?

Zbych

Często korzystam z usług ,,owych miłych pań,, i mam wrażenie jakby siedziałały tam za karę.Takjakby one najciężej pracowały a klient z mety traktowany jest jak wróg-często wysyłąm paczki i gdy ide na owa pocztę staram się starannie zapakowac paczkę by nie miały uwag-ale one ( te dwie ) zawsze coś wynajdą by zwrócić uwagę-zawsze! my klienci zawsze jestesmy na pozycji spalonej.I choć czasami po całym dniu pracy może nawet jesteśmy bardziej zmęczeni stojąc przy okienku niz one.I taka wielka ,, łacha,, z ich strony-az mi głupio.Wiele ludzi jest bezrobotnych i wiele osób wiele by dało by być na ich miejscu:)Też mam kontakt z klientami mojej firmy na codzień-ale ja jestem nauczona się do nich usmiechać-bo pracowałam 5 lat w firmie prywatnej-gdyby popracowały choć dwa tygodnie u prywaciarza-wtedy by sie nauczyły:)Może często starsi mają wiele pretensji do młodego pokolenia-ale my młodzi jesteśmy nauczeni szanować pracę!

jesli jeszcze czegos nie wiesz, mozesz np. tu pytac: http://forum.usa.info.pl/

Jesli chodzi o panie to sie zgodze, choc pan ktroy siedzial (siedzi?) w okienku wcześniej to był taki nerwus. Wygladało to tak jakby siedzial "za kare"w tym okienku.
Na pocieszenie powiem tyle, ze za bodajze 2 lata rynek dostarczania listów ma być uwolniony (narazie tylko paczki sa obsługiwane przez znane na całym swiecie firmy kurierskie). Wtedy wejdzie konkurencja i pracownicy Poczty Polskiej beda musieli wlaczyć o klienta, a w konsenkwencji być nastawionym bardziej przyjaźnie.

Che, cha
"Po pierwsze jezeli ratownik zrobil sobie kurs żeby prowadzic takie ćwiczenia to jest wyszkolony. " Może, ale jak mówią jest ono szerokie i bardzo głębokie, dlatego wątpię. Takie kursy to chyba tylko dla osób z wyższym wykształceniem i podobno kilkaset godzin. Wątpie by któryś miał taki jakiś kurs i 9&% że się nie mylę. Chłopcy pokończyli kursy ratownicze i chwała im za to, ale tych innych kursów chyba nie. Może się mylę (2%) ale ostrożnie bo może być więcej szkody niż pożytku jeśli to fachowcy bez kursów.

Potraficie tylko psioczyć. Postawcie się na miejscu pracoweników. Psie pieniądze i nie zawsze klienci są nastawieni przyjaźnie. Ostatnio obserwowałem taką scene - klient wchodzi i odrazu z mordą na pracownicę że nie otrzymał paczki a to coś ważnego. Jeblował się chyba z 10 min. że mu ukradła aż tu telefon mu zadzwonił i tylko usłyszałem "już jest ????" Odwrucił sie i wyszedł. Nawet nie było słowa przepraszam. Nie dziwię się że potem może nie być miła dla innych jak taki palant wpadnie i robi raban.

no przecie widać że po lewej...

tak tylko ja zaniose za 50 zl i dadza mi plastikowe...tj teraz to pewien sklep mi zrobil...a ja bym kupil miedziale czy mosiezne...i sam bym to wymienil za 35 zl... zaniose dam 50 zl i 4 miesiace znowu?

ja widze, ze sa po lewej, ale to nei sa takiej samej wielkosci...

Zbych

Wiem z dobrego źródła że grzybów jest sporo.... a ja jestem uziemiony :(

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

znowu ta reklama :/
fajny projekt ale bez takich

nie ma takiego problemu, aby to bylo szybko, bo jutro bede mial juz nowa drukarke, ale ta i tak trzeba naprawic

Treść jest ukryta

w google nie chce sie wpisać PWSIP
może do żłobka a nie do wyższej szkoły trzeba pójść!

komu przeszkadza niechnieczyta.

Mi wiadomo ( ale nie jestem przekonany co do końca) to chłopak/i z Łomży prowadza ten serwis internetowy ;-)

wiesz co ? nie ucze sie w tej szkole ale http://www.pwsip.edu.pl/ma/ masz ... i zal mi mowic ale ubogie w rozum mamy spoleczenstwo =/

Proponuje zadzwonić do Dziekanatu tam powinny wiedzieć.

Bądź co bądź zostało 4 dni wliczając dziś a patrzę, że większości planów nie ma.

umówa = umywa ;)

Iga161 tia pani Koszelew the best ;)

normalnie masz isc ubrany a po co masz isc w gajerku jak masz normalne zajecia

pierre na jaki kierunek idziesz ??

Zbych

zartujesz?? wezmiesz pizze za 12pln i chcesz gratis dowoz?? normalnie dowoz to 7 w dzien chyba, choc ostatnio zamawialem kebab czy tam pizze i wzieli 10, fakt ze jak sam bym pojechal taxi to by wyszlo w obie minimum 15pln

perkoz masz racje. teraz lekarze, ktorzy zlozyli i nie wycofali swoich wypowiedzen z pracy przez swoje wypowiedzi (a byc moze i zlosc, ze tamci zostaja, a nie ida slepo za nimi) obrazaja reszte lekarzy. a kazdy z nich ma prawo wymagac wiekszej placy,bo kazdy wlozyl duzo pracy i poswiecen zeby leczyc. ale teraz koledzy po fachu (ci, ktorzy zostali) okazuje sie ze sa niedoukami, konowalami, czy kims tam jeszcze. teraz wielce obrazeni sa ci, ktorzy straca prace. a mozna bylo wycofac swoje wnioski i dostac podwyzke...

nie wyobrazam sobie sytuacji, gdzie przykladowo jest starsze schorowane malzenstwo i jedno z nich laduje w szpitalu... w bialymstoku np, a drugie nie moze odwiedzic malzonka z roznych wzgledow, byc moze po raz ostatni... po to szpital jest szpitalem wojewodzkim, zeby cos soba reprezentowac, a nie tylko pustoszejacy budynek

jak zlikwidują oddziały, to specjalnie będę do Śledziowa jeździł się leczyć... prywatnie nie pójdę...

Moze sie ktos orietuje gdzie mozna kupic zapaszek do samochodu,ale pluszowy? Kiedys tego bylo pelno tych maskotek,a teraz nie ma nawet na stacjach .np.w primie i w statoilu nie maja takich pierdul

hahaha... a na ch... ci to?

Najtansze xero jest na Legionow, nad sklepem zoologicznym - naprzeciwko parku.

akurat obecny dyrektor szpitala to twardy negocjator i dobry menadżer... niewiele mu można zarzucić...

Brak wyobraźni nie zabezpieczony głęboki wykop jestem za surowym ukaraniem kier. budowy i inspektora (kobieta w szpitalu po operacji)

wlasnie tak jest a co ta ***** wilinska klamie o noworodkach a poloznicy tez sa dobzi nikt w nocy nie zainteresowal sie pacjetka nawet nie wiedzial pan dr ze jest w ciazy a ona biedna sama urodzila na gin noworodka 7oogr

....ewidentnie ktoś/coś namieszało w rejestrze.

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

A Chilli Pizza dowożą swoją na terenie Łomży za free nawet tą za mniej niż 10 pln.

Ares

Jesli w 4 porach roku jest dowoz za 6zl nadal to pewnie doplacaja roznice. Taksowki podrozaly, za dowoz jest teraz 10zl. Co sie dziwicie, ze Wam nie funduja dowozu, jak zamawiacie jedna pizze za 12zl.... maja doplacac?
Piszecie ze gdzies tam za 44zl macie 3 pizze cole i dowoz gratis. W Lomzy przy kwocie 44zl tez bedziecie mieli 3 pizze, cole i dowoz gratis, moze jeszcze zostanie, wiec o co biega?

Tylko jedno mnie dziwi. Znow czytam, ze to zmowa, ze lomzynskie pizzerie zdzieraja itp itd. Dominium najlepsza... To przypominam, ze w Dominium kierowcy zasuwaja za niewolnicze stawki, na czarno albo z kombinowana umowa, za kurs dostaja jakies smieszne pieniadze, za paliwo itd placa sami... To sie zastanowcie, czy taki model biznesu ma byc promowany. Niektorym nigdy sie nie dogodzi, z jednej strony narzekaja na pracodawcow, a z drugiej chwala wyzyskiwaczy i szkoda ze ich nie ma w Lomzy...

Poza tym mysle, ze jakby w Lozmy byl taki zbyt na pizze, ze kierowca moglby jezdzic non stop caly dzien i rozwozic po kilka - kilkanascie zamowien za jednym zamachem, to na pewno by pizzerie mialy wlasny dowoz, kwestia skali mysle.

Ares

Ja jeszcze tej beemki nie mialem okazji zobaczyć ale Mercedesa widziałem - bardzo ładny.

A co do testow to jesli to wszystko jest prawdą to chyba ta strona musi wiele znaczyć w branży moto, bo takie duze koncerny byle komu nie dałyby samochodu za ok 200 tys. zł.

Thanks, ADALL. Widzę, że przynajmniej jedna tu osoba choć po części mnie rozumie.
Miałem także okazje przebywania, tak na Jackowie, w Bostonie, jak i w wielu innych amerykańskich miastach - w niektórych tylko przelotnie, a w innych nawet tydzień lub dłużej. I chociaż tez mam rożne opinie o każdej z tych miejscowości, to czy to znaczy, ze zaraz mam prawo rzucać jakimikolwiek obelgami w ich kierunku ... wlaściwie nadal znając je tylko połowicznie?
Dodam, ze kiedyś podobnie albo i jeszcze zacieklej zmuszony byłem do obrony dobrego imienia Łomży i łomżyniakow na jednym z podobnych miejscowych forum, kiedy to tylko na wzmiankę Naszego miasta padały różnorodne wyzwiska i epitety w stylu: noziarze, pijacy, itd. Nie muszę chyba ilustrować jaką, niestety, cieszymy się opinią.

Nigdy nie przejdę obojętnie obok takiego zachowania.

Pozdrawiam, wychu

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Wycinka drzew trudnych przy budynkach, liniach energetycznych, ogrodzeniach. Usługi ogrodnicze, prace wysokościowe.
tel. 792956988
linyidrabiny@gmail.com
praca
Poszukujemy osoby do opieki nad kobietą w podeszłym wieku w Łomży.
tel. 862185154, 508051512
usługi
Drewniane podłogi. Układanie cyklinowanie parkietów. Renowacja starych schodów.
tel. 608014410
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org