Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kolejny polski żołnierz zginął w Iraku |
Pilocie Pirx - nie miałem zamiaru atakować nikogo personalnie ale jak chcesz to podam ci nazwiska i stanowiska Pań z którymi miałem do czynienia w twojej firmie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kolejny polski żołnierz zginął w Iraku |
czyzby zdjęto dwa wątki...? ....znalazłem cos takiego.... http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=10518&t=10474 Przed chwilą dowiedziałem się, że znajoma była u w.w. lekarza i nie chciał badać piersi. A ładna jest dziewczyna! Yo nigga!!! Aj!!!
|
|
Tak, szczególnie jak wjeżdżam w osiedle, widzę tabliczkę że pod obserwacją kamer, a potem czytam na forum że to pic na wodę. Prezez zrobił mnine w balona. I jak tu się czuć bezpiecznie?
|
|
jeżdże tam co roku wspaniałe święto. Doskonale zorganizowana impreza. Dużo kurpiowskiego jadła wspaniałego i wyrobów sztuki ludowej. Warto sie wybrac. Polecam wyjechac juz przed godzina 08.00 bo potem straszme kroki. ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
z tego kina to może być całkiem dobry interes. Tylko trzeba trochę w nie włożyć kasy. Ogólnie kina przężywają swoj renesans. zadne DVD CZY PANOMARAMA 16:9 nie zastąpi atmosfery kina. To także dotyczy naszego. Jednak w naszewj sytuacji jak mi wiadomo problem jest o tyle żłożony ,że kiedyś to kino należało do miasta które się go pozbyło, przekazując nie wiem czy sprzedając firmie która prowadzi kina w Białymstoku. Przekazało kino jako budynek a teren pod kinem jest nadal własnościa miasta. Całe zyski z kina idą więc do Białegostoku , który w tej kłopotliwej sytuacji nie jest zainteresowany inwestowaniem w to kino. Bo to prawo własności jest w jakimś stopniu ograniczone i inwestowanie w nie obarczone jest pewnym ryzykiem. Ale czy jest to główny powód chyba nie , raczej zasłona przed zrobieniem łomżyniakom porządnego kina. I to nie ze strony miasta ale Białegostoku. czy się myłe ? prosze o informacje może ktoś więcej wie na ten temat. cz
|
|
Witam, Jestem spoza Łomży, ale lubie Wasze miasto i chętnie do niego przyjeżdżam. Czasem stykam się z opiniami, że Białostoczanie (do których się zaliczam) nie lubią Łomżan. Podobno z wznajemnością. Trochę mnie to dziwi, bo u siebie i swoich znajomych (z Łomży i Białegostoku) takich złych emocji nie znajduje. Proszę Was o opinię: czy rzeczywiście jest taki silny antagonizm miedzy naszymi miastami? Czy tak bardzo się różnimy? Czy wierzycie, że np. w województwie mazowieckim Łomża byłaby bardziej doceniona niż jest w podlaskim? Liczę na ciekawą dyskusję. Zastrzegam od razu, że nie zamierzam bronić władz wojewódzkich przed zasłużonymi często kuksańcami. Bardziej chodzi mi o zbadanie jak daleko może sięgać wzajemna niechęć na poziomie zwykłych ludzi. Pozdrawiam i do zobaczenia na Forum... Zbych
|
|
PO PIERWSZE MIEC DURZO HAJSU PO DRUGIE SAMI ŁOMŻYNIACY MUSZA TEGO CHCIEC BO W WIEKSZOSCI POMYSŁOW JEST TO NIEWYPAŁ( np dawna dyskoteka STEREO)
|
|
Witam wie ktos może kiedy organizowane sa sa jaies wyscigi samochodowe, bo chciałbym wziąć udział. Sezon zbliża się wilekimi krokami, więc na pewno wylegnie na łomżę dużo fajnych furek ;) POZDRO Zbych
|
|
Piszesz że Łomża nie była by bardziej docenieane w woj. mazowieckim, może i tak by było ale proponuje wybranie się do Ostrołęki lub do jakiegkolwiek innego miast położonego w woj. mazoweicki. Różnice widać od raz (np. droga Łomża - Olsztyn, po wjechaniu do woj. mazowicekiego, dokładnie za Kuziami zaczyna się szeroko, niedawno zbudowana droga). Po drugie niedlugo, albo juz sie zaczął remont drogi Ostrołęka - Siedlece i kilku innych ulic w Ostrołęcę, wszystko przy nacznym wsparciu od wojewody. Łomżu natomiast od czasu wcielenia jej do woj. podlskiego od Białegostoku dostaje grosze na remonty drog, "dzieki wsparciu" Białegostoku Łomża do tej pory nie ma ronda i duzego skrzyrzowa przy wyjezdzie z osiedla marii, tak samo stalo sie z krzyzowaniem przy teatrze lalek i nowym sadzie. Zobacz jak w Białymstoku podskoczyły wydatki na inwestycje po zostaniu stolica woj. podlaskiego, Łomza i Suwalki dostaj teraz duzo mniej a w Białym stoku planuje sie budowe jednego wiaduktu za drugim... Po za tym jak sie czyta wypowiedzi wladz bialegostoku (Gazet w Białymstoku) że władze Białegostoku planuja kupic 50 autobusów ze środków Unii Europejskiej, ale o czesc srodkow moga starac sie Lomza i Suwalki, ale postaraj sie zeby cala pula trafial do Bialegostoku to juz naprawde rece opadaja.
|
|
dosyć często pozdrawiam ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
Siema! Tematem tego forum będzie ranking na najbardziej COOL szkołę w Łomży. Moim zdaniem taką szkołą jest Ekonom, a waszym zadaniem ... ??? Zbych
|
|
Ekonom rulez !!! Naj szkola ...
|
|
To Forum wraz z portalem już na początku lipca obchodzić będzie trzecie urodziny (wyprzedzam wypadki, żeby znów nie okazało się, że przypominam za późno). Okazja wprost wymarzona, żeby spotkać się na przyjaznym gruncie w przyjacielskiej atmosferze, co? Pozdrawiam Koleżanki, Kolegów, Pro- i Antagonistów, a szczególnie Mego Najuważniejszego Życzliwego Czytelnika, którego - o dziwo! - nie dostrzegłem powyżej..., ale to pewnie kwestia czasu, co? Z szacunkiem i sympatią w klimacie życzliwej tolerancji WJP MRD
|
|
ja sie ucze w 6 gim przy 1lo i sadze ze jest to najbardziej fajna szkola w Łomży, zas mitem ze tam najbardziej cisna. Dostają sie tam nawet slabe osoby. wystarczy tylko chciec. Zresztą prosze obejrzec wyniki- szkola Z. Zdanowicza jest COOL. Zbych
|
|
Hyba nie taka najlepsza...
|
|
.......... i moj kolega tez jak wpadnie do mnie czasem więc jego też policzcie.............. POZDRO
|
|
GUWNO WIESZ W NOGACH ŚPISZ I GAZETĄ SIĘ PRZYKRYWASZ! EKONOM TO ZAWALISTA SZKOŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
najbardziej denerwujace jest to ze jak gada sie z kims ze stanow - oczywiscie nie Polakiem to jak sie mowi ze sie mieszka w Polsce to 1/4 nie wie gdzie lezy Polska, ale wie ze Pudzian jest Polakiem
|
|
Lubię śledzie - ale w śmietanie... Każdy powinien mieć jakieś uprzedzenia - ja mam nieoryginalne i powszechnie wszechobecne uprzedzenie do białostockich śledzi - wzmocnione dodatkowo pięcioma latami studiów w stolicy śledziolandu (i poznaniem ludzi pod nazwą: "ja Polak, mieszkaniec wielkiego, metropolitarnego i imperialnego miasta Białystok i katolik - i co mi zrobisz ?"). Na marginesie - na studiach usłyszałem ze zgrozą, że Jedwabne i Jeziorko leżą na ziemii białostokiej... Moje tłumaczenia, że nie ma czegoś takiego jak ziemia białostocka skończyło się .... nazwijmy to.... żle. A Ziemii Białostokiej przecież NIGDY nie było - Łapy to jeszcze Ziemia Łomżyńska, Białystok to bodajze Ziemia Grodzieńska... (mogę się mylić). Pozdrawiam kolegów ze studiów, z którymi na szczęście nie mam zbyt wielu kontaktów... Jak dzielone są środki unijne - ano tak, że jeśli zależeć to będzie od śledzi to nic (lub prawie) nie trafi w okolicy Łomży (chyba że okolica Łomży dla kasy się sku...ić). Jeśli los tak się ułoży, że o dzieleniu kasy będą chwilowo decydować ludzie z Łomży to jestem przekonany, że ani jedna złotówka nie trafi do śledziolandu. Mecz trwa... Albo będzie kompromis na temat podziału władzy (do czasu rozwodu "w białych rękawiczkach" lub w "rękawicach bokserskich"), albo będziemy się do końca tępić serdecznie, ze szkodą dla wszystkich mieszkańców tego chwilowego województwa tak zwanego "podlaskiego" (chłe chłe). Jak potraktowała Warszawa Ostołękę - zostawiła urzędy wojewódzkie, które podlegają bezpośrednio wojewodzie mazowieckiemu (równe urzędom warszawskim - tzn tak jak w Warszawie też podległym wojewodzie a nie jakimś patyczkom typu dyrektor departamenu "czegośtam"). W Łomży nie chciano dyskutować nawet o utrzymaniu niektórych delegatur/przedstawicelstw podległych TYLKO "patyczkom". Dlaczego nie chciano podzielić władzy wojewódzkiej (rządowej i samorządowej) między Białystok, Łomżę i Suwałki - nie było takiej potrzeby ? Serio ??? Przed wojną (niestety tuż przed wybuchem - wojna to odktęciła) udało się Łomży uwolnić z niewoli śledziewskiej i przejść pod Warszawę - myślę, że powtórka z historii jest możliwa i całkiem prawdopodobna.... I tym optymistycznym akcentem żegnam wszystkich i życzę nadziei i szybkiego nadejścia lepszych - już nie śledziewskich czasów. P.S. Dlaczego Warszawa lepiej traktuje Ostrołękę niż śledziwo Łomżę ??? Dlatego, że z punktu widzenia Warszawy "wydojenie" Ostrołęki daje marne grosze... dla Białegostoku dojenie podobnej do Ostrołęki Łomży to jedyny realny, "dodatkowy" dochód w tzw. "podlaskim" ze szczególnym uwzględniem żebrzącej z nędzy stolicy czyli śledziewa. NIECH ŻYJĄ UPRZEDZENIA !!!!!!!!
|
|
...a może zarejestrował firmę na adres rodziców...? :D Zbych
|
|
Ja ucze sie w ekonomie i wcale ta szkola NIE jest taka cool!!!!!!!!!!! Jedyne co mi sie podoba w tej zjebanej budzie to system oceniania.
|
|
"Otwórz Oczy - Linux w szkolnictwie i biznesie." Miejsce: aula Wyższej Szkoły Agrobiznesu w Łomży Termin: 12 maja 2004; godz. 9 - 14 Program konferencji: 1) Wystąpienie Rektora WSA. (10 min.) 2) Dlaczego warto korzystać z Linuksa ? (10 min.) 3) Idea przyjaznego i bezpiecznego oprogramowania OpenSource. (20 min.) 4) Prezentacja wybranych rozwiązań do obsługi małego i średniego biznesu. (30 - 40 min.) Przerwa (30 min.) 5) Możliwości wykorzystania niekomercyjnego oprogramowania w pracowni dydaktycznej i komputerze domowym. (30 min.) 6) Propozycje tworzenia tanich stanowisk dostępu do internetu w szkole. (15 min.) 7) Co dalej ? - Perspektywy rozwoju oprogramowania OpenSource. (30 - 40 min.) 8) Doszlifować Debiana - jak poprawnie zainstalować i skonfigurować Debiana. (30 min.) 9) Dyskusja. (30 min.) 10) Spotkanie integracyjne pasjonatów Linuksa. W trakcie konferencji zostaną udostępnione stanowiska prezentujące przykładowe zastosowania Linuksa. Atrakcje: * Przynieś czystą płyte CD a przegramy ci legalnego Linuksa ZA DARMO!!! * Stanowiska z zainstalowanymi linuksami, gry na linuksie, pakiety biurowe, programy edukacyjne oraz wiele innych. !!! ZAPRASZAM !!! ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
W październiku 1923 r. w defiladzie, podczas wizyty prezydenta Rzeczpospolitej, wraz z innymi delegacjami wzięli udział wioślarze. Większość starszych członków Towarzystwa, którzy nie uczestniczyli w działalności sportowej i turystycznej zajmowała się grą w karty i bilard. Grano długo, nawet do szóstej rano. Było to korzystne dla budżetu klubowego. W latach 1920-1923 znaczna ilość starszych członków, nazywanych ironicznie "Mamutami" odeszła do założonej Resursy Obywatelskiej, ale gra w karty stanowiła nadal główne zajęcie w lokalu zimowym. Studia Łomżyńskie nr V cdn. .................................................. Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego Uwaga Lokal zimowy Towarzystwa mieścil się przy obecnym pl. Kościuszki. Za grę ponad wyznaczony czas otwarcia lokalu płacono kary umowne, które zasilały budżet klubu wioślarskiego. ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
sylwka: nie musizz byc gwiazda by miec wszytsko w pokoju, wystarczy, ze zaplacisz 200 zeta, bo tyle taka prywatna sala kosztuje. i jest dostepna dla kazdego. sama na takiej lezalam. byl telefon ( nie dzialal, ale byl) i telewizor z 4 kanalami:)0 i ladne zaslonki w onach :))
|
|
A ILO i tak jest najfajniejsze :-D
|
|
Sprobuj sam narobic na maske i porownaj czy bardziej to szkodzi niz odchody kormorana:) Zbych
|
|
Jak rozpoznac odchody kormoranów, aby ich niepomylic z odchodami zwykłej wrony?
|
|
MILLER - Marny Intelektualnie Lider Lewicowej Ekipy Rozbójników "Żądamy interwencyjnego skupu programów komputerowych!". Programiści. ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
najpiekniejsza kobieta TV uczy sie w ekonomiku i jest transwescyta Sz.P. IRENEUSZ M. nazwisko zastrzerzone ------------
|
|
Czy w Polsce powinno zalegalizować się maryśke? Moim zdanie jest to mniej trujące i uzależniające od papierosów :P
|
|
Zasłychnąłem, że coś cały czas dzieje się wokół tej sprawy w dobrym kierunku. Może pojawi się jakaś informacja z dobrego źródla. Mam cały czas nadzieję, że i zobaczymy konkretną realizację. Społeczeństwo obywatelskie charakteryzuje się udziałem mieszkańców społeczności lokalnych w stowarzyszeniach pozarządowych wpływających na bieg spraw tych społeczności. Forum również tą rolę spełnia. Jestem pewny, że wypowiedzi Zbycha wynikają z troski o bieg tych spraw i jest to godne pochwały, a nie ganienia. Sadzę, ze sprawy pójdą w dobrym kierunku i ton wypowiedzi Zbycha z czasem stanie się bardziej optymistyczny.
|
|
20 z Górki. Wszędzie Cie pełno. Kolego czy ty nie za duzy piszesz głupot ??? zastanow się co można napisać . i następnym razem nie wymądrza j się. dzięki... z górki.
|
|
"Przyłącz się do kampanii - przekonaj ludzi, żeby kupowali polskie Zapraszamy firmy, które chcą wesprzeć kampanię: zorganizować razem z nami dodatkowe działania zachęcające konsumentów do kupowania polskich produktów i usług. Zgłaszajcie się do nas, jeśli macie pomysł i możliwość przyczynienia się do wzrostu patriotyzmu konsumenckiego wśród Polaków. Akcje ulotkowe, plakaty, imprezy specjalne, programy i artykuły w mediach, nietypowe formy dotarcia do ludzi - to wszystko możemy razem zrobić. Do końca kwietnia jest jeszcze czas! Zapraszamy także media - małe i większe - do nagłośnienia tematu na swoich łamach, antenach i w internecie. Im głośniej będzie o kampanii, tym będzie ona skuteczniejsza. Żeby kampania odniosła sukces, musi być spełniony jeden podstawowy warunek: musimy działać razem. Tylko wtedy można zrobić rzeczy wielkie z dużym, konkretnym rezultatem." http://www.dajeszprace.pl/
|
|
Witam! widze ze administratorzy postarali sie o nowy wyglad stronki. to co nowe nie zawsze lepsze - ale to sie okaze jak zaczniemy uwzywac! pozdrawiam
|
|
Ciekawe jak ty "drzesz chałape". Mi się nie podobał ten hymn, ale nie widzę powodu, aby tu o tym pisać. Podziękuj Pani za promocję Szpitala Łomżyńskiego i niech więcej media piszą pozytywnie o tym mieście. Pozdrawiam
|
|
|
ja tam uważam, że nie ma co popadać w przesadę narzekając na mieszkańców Łomży. jacy są, Koszmitka? mało 'kulturalni'? patrzmy na siebie jacy sami jesteśmy, spotykajmy się z ludźmi z którymi możemy porozmawiać o sowich zainteresowaniach, chodźmy sobie do kina, mamy super teatr a w nim jeszcze lepszych aktorów, dlaczego nie wybierzemy się tam czasem? mniej narzekania, więcej działania ;)) pozdr.
|
|
potrzebny bylby stolik popielniczki jakis barek gdzie mozan bylo by sobie strzelic i BRAK NAUCZYCIELI ktorzy stresuja pozadnych ludzi
|
|
Czesc wszystkim.Dlaczego wszyscy rozpatrują ten temat w kategoriach podziału między ludźmi i zawiści między tymi ludźmi. Wydaje mi się, że nie tędy droga. Znam wielu ludzi z Biłaego, są to tacy sami ludzie jak my. Temat ten trzeba rozpatrzyć od strony politycznej. Tu w grę wchodzi polityka, i pieniądze. Tak jak moi koledzy wspominali o tym w swoich wypowiedziach. To pieniądze dzielą i nasze władze, a ludzie maja takie same problemy, i ci z białego i ci z Łomży. Zbych
|
|
TAKA PALARNIA TO DOBRY POMYSŁ (A PIJALNIA PIWA JESZCZE LEPSZY) ALE NIEWYKONALNY GDYZ OBRONCY MORALNOSCI I INNI MORALIZATORZY ZACZNA SIE PRZYCZEPIAC.
|
|
Współczuję :) Wg mojej znajomej lekarki na kaca najlepszy jest sok z cytryny (oczywiście w postaci lemoniady) bo ma dużo witamin a poza tym jest kwaśny co jak wiadomo jest zbawienne dla żołądka :) Można też wypróbowac alka zelcer (czy jak to tam się pisze). poza tym: zjeść coś lekkiego, wziąć coś od bólu glowy i wyjśc na spacer. pozdrawiam
|
|
TEMAT ZAKOŃCZONY PRZEPRASZAM JESLI KOGOS URAZILEM POZDRAWIAM
|
|
Racja sukcesy są ale niestety brak pieniędzy jest główną przyczyna braku przełozenia wyników druzyn juniorskich.W naszym regionie trudno o sponsora dlatego ciężko jest jakąkolwiek sekcję w Łomży utrzymać. Druzyn piłkarskich jest w Polsce więcej niz koszykarskich, inny jest system rozgrywek i dlatego trudniej osiągnąc sukces.Poza tym w Polsce nie ma właściwie systemu szkolenia młodzieży, na to powinne być przeznaczane pieniądze, bo sytuacja wygląda tak że pierwszym trenerem w wieku juniora jest zazwyczaj jakis hobbysta który pracuje pół darmo a sam niewiele potrafi takiego piłkarza nauczyc(zdarzają się wyjątki). Moim zdaniem w Łomży lepiej wygląda sytuacja ze szkoleniem młodych koszykarzy i dlatego w naszym regionie przekłada sie to na wyniki juniorów .Swoją drogą to dziwne, że hala sportowa nie została udostepniona Pozdrawiam --- PGG
|
|
wez długi rozbieg i przywal łbem w sciane wtedy zapomnisz ze masz kaca Zbych
|
|
A ja wam mówie ze Dr Leonczak tez jest super bardzo miła i zeby sa dobrze wyleczone
|
|
Sorki skłamałem.... chodzi oczywiscie o AMD-K5 166MHz :D - pozdrawiam! Zbych
|
|
przemek jestes jednym z tych tranwescytów ktorzy potrzebuja innej polci zeby kogos przeleciec i jeszcze za to placic TEN KLUB JEST OBECNIE MIEJSCEM SPOTKAN PE....W JAKBYS NIEWIEDZIAL
|
|
Oh :->
|
|
Bo fantazja, bo fantazja, Bo fantazja jest do tego, Aby bawić się, aby bawić się, Aby bawić się na całego...
|
|
kaschia alez zapewniam Ciebie, że nie mam na celu obrazania nikogo. Jedynie zwracam Ci uwagę skoro na mnie napadasz, ale widac, to ponad Twoje sily i nie mozesz i nie mozesz pojac. Jak podrosniesz, zmadrzejesz, to bedzie LUX, trzymam kciuki... papa
|
|
a ja w kalendarzu 4lomza znalazłem informację, o spotkaniu z autorką książek Hanną Kowalewską. Dla kogoś kto czyta, to chyba dobra wiadomość. 16.04, jeśli to kogoś interesuje. Pozdrawiam
|
|
Wchodzi pacjent do lekarza i pyta. - Przepraszam doktorze, do której dzisiaj pan przyjmuje? - Do tej - mówi lekarz, pokazując lewą wewnętrzną kieszeń marynarki. Zaczerpnięte z http://www.zabawa.piwko.pl Zbych
|
|
Witam. Po zimowych miesiącach przygotowań, rozpoczęła żywot zreaktywowana łomżyńska drużyna airsoftowa Szakal. 03.IV.2004r. mieliśmy nasza pierwszą strzelankę. Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Doskwiera tylko niska frekwencja. Serdecznie zapraszamy do udziału w zabawie. Nie będe się rowodził nad sednem istoty tego hobby. Odsyłam wszystkich na www.wmasg.pl, najwięgszy polski vortal dotyczący ASG. Tam znajdziecie wszystko. Pytania prosimy kierować do kolegi Pietrzaka: GG: 2773951 pietrzaki@poczta.onet.pl Pozdrawiam i zapraszam do wspólnych eskapad.
|
|
duzo
|
|
a ja lubie spacerowac rybakami. i brzegiem naszej lomzynskiej WISLY :P
|
|
tak wlasnie :)
|
|
Konkurs na zagospodarowanie terenów nad Narwią planują w najbliższym czasie władze Łomży. Link do informacji na tym portalu: http://4lomza.pl/index.php?wiad=492 Zbych
|
|
nejmleska, jak masz tak dalej pisać, to lepiej nic nie pisz.
|
|
Wiele osób mówi, że Łomża to jedna wielka DZIURA, poniewaz nic sie w niej nie dzieje, nie ma w niej ciekawych miejsc i wogóle. co wy o tym sądzicie ??? Zbych
|
|
Nic się w Łomży nie dzieje...? Poczytaj forum, artykuły w portalu - przejrzyj kalendarz imprez. Nie ma ciekawych miejsc? Polecam książki Donaty Godlewskiej, polecam wycieczki po mieście i po okolicach - piesze, rowerowe, może nawet samochodowe.
|
|
Zołza...!!! ..ale o czym Ty piszesz??? ...wszedłem na stronę urzędu miasta http://www.lomza.pl i nic tam o biskupie nie znalazłem.... ...znalazłem za to menu z takimi działami: · Załatw Sprawę w Urzędzie · Komenda Miejska Policji · Komenda Miejska P S P · Ogólny rys historyczny · Muzeum Północno Mazowieckie · Muzeum Przyrody w Drozdowie · Miejski Dom Kultury-Dom Środowisk Twórczych · Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej · Spacerkiem po Łomży · Sławni Łomżanie · Galeria Prezydentów · Budżet Miasta Łomża · Zagospodarowanie Przestrzenne Miasta · Książka telefoniczna · Łomża w liczbach ...może te instytucje o których pisałaś nie podlegają pod urząd miasta, tylko Powiat? ...albo są zupełnie niezależne...?? ...w górnym menu jest jeszcze dział: Instytucje Publiczne; może wystarczy zgłosić taką potrzebę do Ratusza i myślę, że informacja zostanie dodana.
|
|
Można być samotnym wśród ludzi...
|
|
Czy Łomża to "Dziura" ??? nie :-) sam mieszkam w dziurze wiec wiem co mowie ;-) pisze :-)
|
|
Nie nie i jeszcze raz nie- tylko trzeba wykazać własną inicjatywe i inne spojżenie na otaczających nas ludzi i przedmioty czy naturę
|
|
Życzę wszystkim Wesolych Świąt, oraz mokrego dyngusa. VIP_1
|
|
heheheheheheheh powazna ta stronka :-) Wesolych Świąt dla wszystkich bywalców forum!
|
|
To zależy z czym kojarzyć. Dziurą kulturalną, oświatową i przyrodniczą - to chyba nie jest, ale gospodarczą - to chyba tak.
|
|
Mam (odzidziczonych) około 150 płyt z ostatnich 40 lat, a do tego gramofon (deck) sprawny. Te winyle mają inny, chyba przyjemniejszy i bardziej ciepły dźwięk, a te szumki i stuki też mają swój urok. Nieraz ich słucham. Zbych
|
|
..."jeszcze w kwietniu miasto ogłosi konkurs otwarty na koncepcję zagospodarowania terenów na Narwią."... Jeśli tak będzie, to ja juz zaczynam (po cichu na razie): hau...hau.....
|
|
Bujda to czy prawda...niestety przepastne zasoby internetu milcza na ten temat,moze Drodzy forumowicze cos wiedza? pozdrawiam ciekawsko;-) cz
|
|
A po co to wszystko jak zaraz i tak tego nie będzie, pierwszy lepszy mecz i i po tych ławeczkach nie było by śladu Zbych
|
|
To mowisz ze te lawki 'mialy nogi' i po prostu wywedrowaly z tego stadionu, a nie sprochnialy albo zardzewialy ... jak te 'sruby' ... razem z moja ortografia? :) No coz, z jezykiem, podobnie jak z innymi sprawami ... i jak to sie tu mowi: 'use it, or lose it' ... czyli: 'uzywaj, bo zgubisz' wychu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |