Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy rząd i MON są odpowiedzialni za katastrofę TU-154? |
zespol AZS objawia sie suchoscia i zaczerwieniem skory, ludzie myla ta chorobe z luszczyca, a to zupelnie co innego. AZS wlasciwie jest nieuleczalne, ale nie przejmuj sie. Suchosc i zaczerwienienie wywolywane jest przez alergeny, czyli srodki ktore uczulaja.. Jestem teraz w pracy i nie mam tu listy wszytskich alergenow ale jesli wyrazisz chec to Ci wysle pozniej. Trzeba bedzie tego unikac i oczywiscie specjalnie dbac o cere z AZS. Zadnych mydel i tym podobnych niestety..Nie mam tej przypadlosci ale znam kogos kto ja ma no i duzo sie o tym uczylam na studiach. Takze gdyby byly jakies pytania polecam sie na przyszlosc. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy rząd i MON są odpowiedzialni za katastrofę TU-154? |
pragne nawiazac jeszcze do jednego z postow...AA oceanic to najgorszy chlam do cery z AZS..kosmetyki z tej firmy najbardziej uczuluja pomimo tego ze jest napisane na opakowaniu "antyalergiczne" - totalna bzdura :) natomiast la roche posay jest ok ale mimo wszytsko nalezy to skonsultowac z dermatologiem
|
|
jechalem ostatnio platna autostrada. zaplacilem 4 x 11 zl (w 1 strone) za ok 100 km jazdy autostrada (!!!) z czego ok 1/4 byla w remoncie. nie wiem jak z objazdami.. zycze udanego wyjazdu z kraju, za granica juz sobie poradzisz na drodze.. niestety :/
|
|
I jeszcze cos autostrada nie ma 100km tylko 287km
|
|
a tak w ogóle to jest mój pulpit. zdjęcie naszego mostu :) Jarek
|
|
A dziecko w jakim jst wieku? Jesli to noworodek/niemowlak do 3 mca to moga wystepowac i wystepują często krostki ropne i inne ( coś jak trądzik niemowlęcy -sam mija), lekarze niestety nie postawia dokładnej diagnozy bo ilu lekarzy tyle uslyszysz roznych zdan na ten temat. Na takie wykwity skórne dobrze przemywać twarz rumiankiem - o ile nie ma uczuelnia na rumianek, a kapać lepiej w emulsji OILATUM a nie zadnych zapachowych jonsona i innych. Tak jak radzili wyzej - w bstoku trzebaby wybrac się do dziecinnego dermatologa Diament - mozna prosić te listę alergenow? Jarek
|
|
Kiernek a taką pogodynke to skad wziaść?:)
|
|
to moduł Superkaramby :) Zbych
|
|
najpierw pomyśl czy byś go używał tak, jak np. samochód.... tz. często... uważam że taki wydatek na ten 1-10 razów się nie opłaca...
|
|
Jakie jest mniejwiecej spalanie 530d i np. 528 benzyna ??
|
|
ja pytasz o spalanie to lepiej od razu patrz na 518 :) 528 spali po mieście pewnie z 13-14l przy normalnej jeździe i 17-18 przy dynamicznej :)
|
|
Dobra spadaj taki qrwa pewny to ty lepiej niebądź
|
|
Żałosny pan jesteś panie serce, tak samo jak pańskie poglądy. widać jedni rodzą się panami inni próbkami. A o wolnym rynku radżę pamiętać jak pan dożyjesz emerytury czy innego świadczenia. I zgadzam się z,,luśka"polacy powinni mieć możliwość znalezienia pracy w polsce. Zbych
|
|
AZS czesto towarzyszy astma oskrzelowa albo katar sienny. U dzieci objawy sa mniej nasilone, ale w okresie dojrzewania na ogol zaostrza sie :( Trzeba pilnowac zeby dziecko nie drapalo sie, bo to nasila swiad i jest jeszcze gorzej. Nalezy zapobiegac przegrzaniu, bo to tez zaostrza stan, najlepiej kapac w letniej wodzie i ubierac w przewiewna odziez. A i nie pamietam kto wyzej napisal ze AZS poglebialo sie od jedzenia ostrych potraw..bzdura! Ludziom z AZS mozna jesc wszystko, jesli nie wspolistnieje z owym zapaleniem alergia na jakis pokarm, ale na to polecam testy :RAST, doustny test prowokacji, testy skorne). W zasadzie to chyba wszytsko co wiem na temat AZS.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |