sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Znów wojna o krzyże...

Niedługo będziemy jeźczić robiąc całyczas ósemki LoL

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Znów wojna o krzyże...

Piszcie jakie macie pomysły na to, żeby Łomża stała się bardziej atrakcyjna zarówno dla mieszkańców jak i dla osób przyjezdnych, turystów. Dużo osób narzeka, bo Łomża to Łomża tamto, ale rzadko kto (a pewnie nikt z tych osób) nie potrafi ruszyć palcem żeby w Łomży żyło się lepiej. A tutaj są naprawdę spore możliwości rozwoju, tylko trzeba trochę się postarać...
Tak więc piszcie czego brakuje, a co powinno bardziej się rozwinąć.

Ronda są potrzebne ze względu na ich niewatpliwe bezpieczeństwo. Dzięki rondom łatwiej jest włączyć się do ruchu, a kolizje zmniejszyły się prawie do zera.

Niestety wielu kierowców nie radzi sobie z poruszaniem się po rondzie i szybkim, bezpiecznym wjeżdźaniu i zjeżdżaniu z ronda. Widzę to codziennie, gdy jakiś niedzielny kierowca mając puste rondo staje i zastanawia się czy ma jechać, czy może się zdrzemnąć. Przez takich od razu robią się zatory i korki.

Ronda do doskonały sposób na bezpieczną jazdę po mieście, oczywiście lepszym rozwiązaniem jest skrzyżowanie bezkolizyjne, lub takie jakie jest na Legionów i Sikorskiego, ale są to astronomiczne koszty, więc możemy o tym nawet nie wspominać.

Najważniejszą sprawą jest dojazd do Łomży.
Dopóki nie będzie porządnej, szybkiej drogi, lub połączenia kolejowego, nie mamy nawet co marzyć o jakimś inwestorze.

Bez infrastruktury nikt nie zbuduje u nas fabryki.

Miesta, które mają doskonałe połączenia (np. na śląsku) walczą o inwestorów proponując szereg ulg, np. zwolnienia z podatku.
My nie mamy szans.

Wobec powyższego pozostaje tylko mały przemysł i turystyka.

Moim zdaniem świetną sprawą byłoby utworzenie zalewu w dolinie Narwi, by Łomża stała się wielkim ośrodkiem turystyczno-wypoczynkowym.
Ze śląska, czy Warszawy mieliby bliżej niż na Mazury.

Turystyka to potężny biznes i masa miejsc pracy.

A co MC.D ci niewystarczy bo co w KFS są duże piersi i gorące uda !! LOL W MC też są !! Byś tylko o żarciu myśał!!

Witam!
Może trochę nie na temat, ale przede wszystkim zastanów się ile pieniążków chcesz wydać, później do czego ten komputer ma Ci służyć, wtedy poczytaj tu:
http://www.oc-forum.org/index.php?s=a44d5630aa261c9277de8e2865290f38&showforum=34

A jak wybierzesz sobie zestaw to wtedy tylko kwestia pochodzić po sklepach i porównać ceny!!!!!

Ja w tamtym roku robiłam kurs u fajnego gościa i zdałam za pierwszym razem. Uczyli sie u niego też inni moi znajomi i też pozdawali bez problemu za pierwszym razem. Facet wszystko elegancko objaśnia i od razu wiadomo o co chodzi. Polecam! Cena kursu jest przystępna. Jego ośrodek jest na ul.Małachowskiego przy MDK-u. Wisi szyld, więc bez problemu można trafić.
Jeśli Cię to zainteresuje, mogę podać więcej informacji: gg:7989203

Zbych

niesadze zeby w ciagu2 latdorzucili jakis nowyprzedmiot. po pierwsze on juz sie uczy i jest w 2/3 klasie (liceum/technikum) a jakby wprowadzilizmiany to od 1 klas.

kto mowi ze jest roboty duzo to niech sie odezwie;) chetnie zmienie pracodawce:) ...praca pasuje mi kazda tylko prosze o czas na nauczenie;D
pozdrawiam

tez robilem u ferenca. egzamin za pierwszym podejsciem. przy tym instruktorzy w wiekszosci bardzo dobrze tlumacza i sa cierpliwi. nie bede pisac na forum nazwiska instruktora. jak chcesz to napisz do mnie maila to Ci podam. bad_day@interia.pl

Czy już coś wiadomo o treningach? Kiedy pierwsze treningi ??

ferenc i tak najlepszy jest ....Bo przeciez to SZkoŁa Z KLasą ;)

Szanowni Jejmoście. Osoba o nicku: dmk zapytała o losy modernizacji w postaci drugiego pasma Szosy Zambrowskiej. 17 osób, jak zwykle na tym forum, obwieściło subiektywne opinie zupełnie nie związane z tematem. Nikt nie odpowiedział lub nawet nie próbował nawiązać do zapowiedzi UM. Jako, że urodziłem się na tej ulicy a słynne rondo zajęło miejsce mojego rodzinnego domu czuję się upoważniony aby wezwać do refleksji. "Jeżeli ktoś pyta- a możemy pomóc, odpowiadajmy, jeżeli nie - to nie zabierajmy głosu nic nie wnosząc do tematu postu".

Pozdrowienia.

Marquess - Vayamos Companeros

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

arman: nie życzę nikomu nic złego. Znam doskonale Bronowo, mam tam przyjaciół i znajomych. Czasami także tam bywam. Odnośnie zacytowanego przeze mnie słowa zawód, myślę, że wiem co mówię, gdyż ludzie Ci nie byli tylko pasjonatami. Wykonywali także bardziej przyziemne czynności jak np. szkolenia pilotów, czynności związane z bieżącą działalnością aeroklubu (nasz znajomy był emerytowanym wojskowym i liniowym pilotem SKY). Dlatego wg mnie było to przedłużenie kariery zawodowej w pasjonujące jak piszesz hobby. Szanuję ich za olbrzymią odwagę. Przykro mi z powodu tak tragicznej śmierci.

tak jest FIN. 3.500 złotych. Albo i więcej. Musisz tylko przekazać dla urzędu tą działkę.

Zbych

A dlaczego mam nie oceniać? I czego niby nie słyszałem
Skoro juz całe 5 lat jesteś na scenie to daj mi przykład programu ktory zrobi midka za Ciebie...
Mam nadziję że mnie zaskoczysz pozytywnie :)
pozdrawiam

FIN zaczął wpisywać posty... to jst trgdia :P

11:08 kawalek slonca wyszlo moze bedzie lepiej

"Koleją do Warszawy
data wpisu: 31.08.2007 r., godz. 16:09

Od 3 września 2007r. zostanie uruchomione bezpośrednie połączenie kolejowe Ostrołęki z Warszawą – zapowiedzieli oficjalnie przedstawiciele Kolei Mazowieckich. Wcześniej, w marcu 2007 r., specjalną rezolucję w tej sprawie przyjęła Rada Miasta Ostrołęki.

Nowy pociąg do centrum Warszawy wyruszał będzie
z Ostrołęki o godz. 5.30, natomiast trasę powrotną z Warszawy rozpocznie o godz. 15.40.

Pociąg po drodze zatrzymywał się będzie między innymi na stacjach: Gierwaty, Goworowo, Pasieki, Prabuty Góry, Przetycz, Zygmuntowo Mazowieckie, Dalekie, Leszczydół, Wyszków, Rybienko, Lucynów, Mostówka, Grzegorzewo, Jarzębia Łąka. "
www.ostroleka.pl

No to już coś. Teraz trzeba pomyśleć o Łomży Panowie Sroczyński, Kołakowski i reszta...

Zbych

przy takiej liczbie przystanków to ta podróż będzie trwała wieczność

No cóż... Lepiej jechać w ciemno niż chodzić w starych adidasach.

lepiej juz nic nie pisać bo odbiorniki gps zaraz się odzywaja hehehhe

Zbych

tesciowa
Gdzie Ty tu widzisz głoszenie moich poglądów?
Zwróciłem tylko uwagę że władza wiceprezydenta Łomży nie sięga Stawisk.
I że nie należy z tego robić afery politycznej.
Czy tak ciężko czytać ze zrozumieniem?
Oczywiście że współczuję Patrykowi i jego mamie.

tommeknet cos zle wpoliczyles:P to juz moj 5 post :P a wogle nie ma mnie na liscie :P hehe.

wtajemniczasie sie w tajne i wskryte rzeczy xD

moze jakis kurs dla malo wtajemniczonych ??:>

Hmm..każdego da się nauczyć....wszysko zależy od instruktora..

Łomża to Łomża.
Stawiski to Stawiski.

Łomża ma swojego prezydenta,
Stawiski swojego burmistrza.

wiec o co chodzi ?

na allegro
http://www.allegro.pl/search.php?string=ksu

motorola nie obsluguje VBR-a czyli tzw. zmiennego bitrate i przy takich mp3 sie krzaczy , co do za wysokich bitrate to nie wiem musialbym sprawdzic u siebie ,najlepiej jak mp3 sa do 196 kbit/s i 44000 Hz ze stalym bitrate wtedy chodzi bez problemu

Czy miał ktos okazje uzytkować tenże sprzęt?Z tego co wyczytałem to posiada on symbiana,i tutaj nasuwa mi się pytanie-czy mozna do niego instalować aplikacje typu divx,mp3,tak jak to miało w przypadku innych telefonów z symbianem?Dziekuje z góry

Wyjątki tylko potwierdzają reguły. Wiem przecież jak jest. Ale już o godzinie 10 znów jest tam duużo miejsca. Z resztą "czerwoniaki" wożą uczniów; ale Ci i tak mają własne samochody - popatrz pod szkołami.

AGPx4

O jaką płytę Obywatela GC Ci konkretnie chodzi?
Chcesz nową czy po prostu przegrać?

"Trzy tysiące miesięcznie dla doświadczonego stolarza w usługach."

"szamac grzesiek potrafi zaplacic ale jak traktuje ludzi pies lepiej traktowany jest niz u niego ludzie poprostu spartańskie warunki place dobre ale za ile godzin roboty i to w stresie itd hehehe."

dokladnie - 3t/miesiecznie nic nie mowi. Podawajcie place za 1h (z info czy netto czy brutto)

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

O już nie przesadzajcie. W Łomży jeszcze nie ma AŻ tak złych dróg. Zawsze może być lepiej ale w porównaniu do innych miast naprawde nie jest zle. A witacze są za.... już widziałem jednego pomiędzy BP a Shelem ;)

Witam, szkoda że nie podał ile godzin należy przepracować do uzyskania tej kwoty - 12 czy 14.

Pozdrawiam
MirekO

[]-[]

[]-[]

[]-[]

jak pamietam to jest ktościk w tych farmach o. R na naszym forum. nie wiem czy to nie vespos się chwalił

< wieczne im odpoczywanie >

jest reprezentacja politechniki lubelskiej witam a jezeli chodzi o ludzi z lmzy w lublinie to strasznie malo nas niestety

Tak tak , w ostatnich dniach zdrożał chlebek i nie tylko, bo ponoć nieurodzaj na zboże, ale jak się ma do tego mleko, pojąc nie mogę, i czemu masło zdrożało o 1/3 prawie. Czy jeszcze zechcą nas zaskoczyć nasi władni. Nic dodać nic ująć, prawica rządzi.. Teraz pytanie jak to się będzie miało do zarobków, bo na razie cisza, emeryci i renciści już nawet sił na krzyk nie maja , pielęgniarki maja się cieszyć ze będą dostawały ile dostawały, a reszta? Wszak idzie o wyżywienie ludności a za to bagrze odpowiada władza.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

http://www.programosy.pl/simlockk.php Tutaj zerknij,tylko wcześniej poczytaj o zdejmowaniu .Pozdro

to ile samochodów załatwili? bo widziałam tylko matiza z wgniecioną maską

To zależy w jakim miejscu jest działka. Ale ceny zaczynają się gdzieś od 100 zł/m2 właśnie.

To Ty mi powiedz w jakim myją.:)

Jarek

po 1:
dlaczego wysocy pracownicy PRL mają emerytury co najmiej kilka razy większe od reszty
po 2:
wiemy przecież,ze kto nie chciał należec do parti nie miał pracy! i nie mógł pracowac na swoją emeryturę na równi z komuchami.czasami zostawał bez pracy mając na utrzymaniu rodzine
po3:
tym złodz....,którzy dokuczli ludziom podczas PRL (funkcjonariuszom SB,UB i innym) powinno sie odebrać przynajmiej częśc ich nie uczciwie zarobionych emerytur na rzecz osób walczących o wolną i demokratyczną Polskę!

Jarek

Mąka podrożała nie przez PiS, tylko przez nieurodzaj zboża na świecie, mleko drożeje bo zmniejsza się pogłowie krów mlecznych w europie i na świecie a myślenie że to powinno regulować państwo to nic innego jak jakiś socjalistyczny bełkot. Żyje się w naszym kraju coraz lepiej, bezrobocie spada, nie ma ludzi do pracy, pkb wzrasta 6%. Jesteśmy krajem rozwijającym się, na dorobku a nie krajem rozwiniętym jak Niemcy, Anglia czy Francja. Mamy zaległości i jak ktoś nie rozumie że za pomocą pstryknięcia palcem wszystkiego nie można zmienić, to żyje w oderwaniu od rzeczywistości...

Wycieczka do usa byla sponsorowana...
Znowu zaległości dla zawodników? Zawsze były... Brakuje w Łomży dużych sponsorów i tak będzie zawsze...Bilety to mały % potrzeb... Kwesta? Jak znam życie starczy na piwo i pączki:)

najprościej płacić kartą

http://www.neteller.com/home/index.jsf

[]-[]

Ktoś przy pomocy tego konta na forum usuwa jakieś niechciane tematy w dół przesuwając je na drugą stronę forum, a może to jakiś wirus/bot na 4lomza.pl?

markm, wiesz coś o tym?

[]-[]

[]-[]

[]-[]

[]-[]

[]-[]

[]-[]

[]-[]

...ciekawe kiedy to się znudzi temu chłopczykowi...

papkarol to zle pamiętasz,Kaseja mówił ze będzie więcej kasy o 20 lub 25 %

NAJLEPSZE KEBABY Są Z LAMY ORGINALNIE MOWIąC UNAS TO GO**NO SPRZEDAJą NIE KEBAB !!! A CIASTO W JAKIM KEBAB POWINIEN BYC TO JEST PLACEK UPIECZONY W PIECU NA CIEPLO !! I DO TEGO SOS ZIOLOWY ALBO OSTRY CHILLI .... KEBABY W LOMZY TO HU**** OSTWO !! TAKIE JEST MOJE ZDANIE

a to sie dowiedzielam ze na tym farum same zboki.. nie wiem czy wiecie ale hotel sluzy takze to spania jesli ktos jest przejazdem..

Zbych

Gdzie i jak się zapisać do klubu krótkofalarskiego w Łomży ???

Ares

M@ster zgadzam się w 100% na Pieczewie są najlepsze kebaby. Siostra mnie raz zabrała i niebo w usteczkach po prostu :D

rudy błazen z druhem

co sadzicie o hotelu zacisze w piatnicy?? ja uwzam ze jest bardzo dobry. miesci sie on na ulicy stawiskowskiej 51 w piątnicy, nr tel to 0-86 219-27-77, 0-86 219-28-88, apartamenty imprezy okolicznosciowe zapraszamy

Ares

ramanda-clap your hands

< wieczne im odpoczywanie >

Mamy ogromny wzrost gospodarczy na poziomie 6%, ogromny spadek bezrobocia spowodowany tworzeniem nowych miejsc pracy, mamy niską inflację na poziomie zaledwie 2%.

Zapytaj tych wykształconych bezrobotnych pod monopolowymi hehehe

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

oo jestem opózniony w informacjach,nawet nie wiedziałem,że takie coś jest :D

Łukasz1984
czytaj uważnie!! już na wstępie uzasadnił dlaczego pisze pod pseudonimem!! ;/ ech

http://www.mininova.org/tor/729165

propnuje se zrób na dupieheheh

rudy błazen z druhem

świat "pomiędzy". Trzeba kogoś kto by przeprowadził - za Obola.

Też tak miałem :) Niezlego stracha wtedy złapałem.Jak narazie sytuacja sie jeszcze nie powtorzyla:)

Odpuść sobie...

Przeczytałem wszystkie 3 części. Polecam.

Zbych

se zmień lepiej ten opis kolego

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

Dzięki sliczne za pomoc

rudy błazen z druhem

łojejejej, nastepny poszkodowany przez kosciol. <ziew>

"wspaniala"

Interesujace. Taki temat to na forum FIM.

Dobra ********** szmato jak Ci nie pasuje to nie czytaj nie nie chodź do tego klubu ityle cioto niemyta!!

Hek,

if ($twoje_pytanie=="na powaznie")
{
jak cos mam troche info sa gotowce rozne :) w roznej cenie... wiekszosc GPS wyprowadza NMEA, polecem np model do PC : HI-204III

Standardowym interfejsem tego odbiornika GPS jest wlasnie RS (ale w wersji mini). Dodatkowo masz w komplecie "przejsciowke" na USB
}

else
{
poszukaj w gwiazdach ;) lub kropki w oczach
}

Zbych

A w ogole jak masz samochód i nie boisz sie poswiecic troche kasy na eksperymenty to mam duzo fajnych pomyslow, lacznie z zaawansowanym komputerem pokladowym ktory nawet bedzie ci mowil dziendobry, informowal glosowo o roznych parametrach, posiadal GPS, zapisywal gdzies historie swojej podrozy, nieustannie byl monitorowany z zapisywaniem na twoim tajnym serwerze swojej pozycji itp.

Z prostego samochodu moge ci zrobic cud techniki :), pytanie tylko czy chcesz i masz na to ochote przeznaczac fundusze + wlasny czas.

Nie mowimy tu o tunningu motoryzacyjnyjm, bo tym sie nie zajmuje, ale pokladowy komputer :
- bedzie cie o wszystkim informowal głosowo,
- monitorowal stan techniczny pojazdu,
- jego polozenie, predkosci na roznych odcinkach, predkosc srednia, czas jazdy na roznych odcinkach,
- odtwarzal muzyke, filmy,
- kontrolowal system alarmowy
- w razie potrzeby regularnie zrzucal na serwer obraz z wnetrza samochodu
- wspomagal prace lusterek (kamery z tylu, np w tylnim zderzaku)
- monitorowal temperature na zewnatrz i regulowal w srodku (jesli potrzeba) + monitorowal pogode (np deszcz) z wlasnych czujnikow i prognoz pogody, ewentualnie ostrzegal, jesli jedziesz zbyt szybko w stosunku do pogody
- wiedzial i informowal Cie, jakie sa odleglosci np od sciany podczas parkowania tylem
- ostrzegal z wyprzedzeniem o fotoradarach w okolicy (moze nawet da sie to zrobic ;) )
- wydluzal zakres widzenia w nocy dzieki kamerze noktowizyjnej
- wiele innych przydatnych funkcji

Calosc po przystepnych kosztach.

Zbych

hej dzis widzialem husky czarno-bialy dosc duzy nie wiem czy z obraza czy bez tak ok 19.50 skrzyzowanie ulicy Kraska i poznanska przy kosciele poszedl w strone drogi kraska za kosciol mozliwe ze ktos poczestowal psiaka i teraz tam nocuje u kogos rozejrzyj sie w poblizu moze ktos cos wie:) powowdzenia

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org