wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zadłużenie zagraniczne Polski wzrosło do 205 mld 473 mln euro

buehehhee, 997 az sie caly trzese, nic nie wymyslam pazerny lachonie, nie masz podstaw by mi wierzyc hahha, mysle ze masz a najlepiej o tym swiadcza krosty wokol twoich ust Karolino buhahaha, powiem ci cos, nie wypowiadaj sie na temat innych kobiet bo naprawde nie powinnas, kiedy sie ostatnio widzialas w lustrze?? nie dziwie sie ze jestes taka wyszczekana, musisz czyms przeciez nadrabiac, hahhaa dawaniem pupy i niewyparzonym jezorem :D jestes marna conajmniej jak psi kutas, wyraz twojej twarzy wiesz co przypomina?? skurcz dupy wielbłąda!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zadłużenie zagraniczne Polski wzrosło do 205 mld 473 mln euro

właśnie lilaaa sama zaczęłaś, a teraz się psami zasłaniasz...

the thruth tracker

lilaaa: a proszę bardzo. łagodny ton był do momentu kiedy Ty napisałaś:
"Ty sie aby na pewno dobrze czujesz?"
"Co Ty palisz ze takie bzdury wymyslasz?"
"Coz za lotnosc umyslu;-) (..) Ale czego moglam sie po tobie spodziewac;-)"
później zaczęło się tak jak jest

Jarek

Jesli to wedlug was jest jechanie, to gratuluje.
Dla mnie pojechac po kims to jest napisanie: sklej dziure.
Ale coz, o gustach sie nie dyskutuje.
Ja jak ja - pytasz, czy juz pod oknem, bo pewnie sam tak robiles:-) Dobry jestes w gadce, typowe. Ja odchodze od komputera, jesli interesuje ciebie moj rozklad dnia, to chetnie przesle ci na maila, bedzie ci latwiej mnie namierzyc. Za chwile bede w stokrotce, zapraszam:-)

hehe kojarzę ją :D

ok.

hehe

no co Ty... nie śmiałbym hahahahahaha

the thruth tracker

Moje pytanie nie było bespodstawne, a oto cały fragment z wystapienia biskupa opublikowanego na 4lomza.pl:

.."Biskup Stefanek mówił o dwóch zjawiskach, które się nasilają i do dzisiaj nie przestały rządzić niektórymi mechanizmami życia człowieka. Pierwsze z nich – to podział na podludzi i nadludzi, eksploatowanie masy niewolników przez małą grupę panów. - Najbardziej poniżające jest eksploatowanie ciała ludzkiego – stwierdził pasterz łomżyński i jako przykład podał produkcję szczepionek. - Wytwarza się je z ludzkich elementów, z zabijanych ludzi, pod pretekstem dobrodziejstwa – powiedział hierarcha."...

No i komu tu wierzyć;-)

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

być może niektóre mają już wscepione niewhumanitarnymi metodami :)

violette: chyba się trochę pomyliłaś hahahahahaha ale co tam... dawaj zdjęcie Karola :D

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

w którymś odcinku South Park gość miał w du**** wielką sondę analną, może to by się przydało do wtropienia?

Chyba żaden z was nie był na polskiej wsi nie wie jak to naprawde wyglonda. Jak tylko pojawi się informacja jakie to potężne pieniądze dostają rolnicy z UE to zaraz się odzywa gorno mieszczuchów i klepia jak to jest na wsi fajnie i wogóle. Osoby które dostają tak duże dofinansowanie nie można nazwac rolnikami, to tak naprawdę bizmesmeni mieszkający na wsi. Jakoś nikt się nie bulwersuje jak przedsiębiorcy z miast dostaja olbrzymie kwoty na rozwój własnych firm np na rozbudowe hal, zakup maszyn do produkcji itp.
Większość rolników wiążek koniec z końcem tylko dlatego że ma w domu jednego lub dwóch ręcistów, a ci co nie maja to albo sie zadłużaja albo jeżdzą w zimie do Niemców żeby zarobic na dalsze dokładanie do swojej gospodarki. Takie są realia polskiej wsi tak żyję wiekszość polskich rolników.
Pokażcie mi rolnika który przez ostatnie pięć lat był na wchasach za granicą, bo ja takiego nie jeszcze spotkałem :(

40zł/h - wiem co napisałam ;o)
FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA WYPOŻYCZALNIA PRZYCZEP I LAWET
Łomża
ul. Nowogrodzka 228
tel.: 0862166005

przemek20 napisał "...defilada byla skromna ale fajna..."
Skromna? Dziś w tvn24 podano, że koszt jej to 1mln zł. Moim zdaniem to dużo...

zly_czlowiek jak jestes taki madry to idz kup sobie kilka ha i pracuj na nich.. tak jak ktos wczesniej napisal ze Ci co dostaja taka kase to biznesmeni a nie rolnicy. srednio gospodarstwo ma ok 20-30 ha wiec tutaj doplaty nie sa takie wielke. te osoby ktore zamiescila gazeta wspolczesna to sa REKORDZISCI a nie zwykly przecietny rolnik. w sumie to nie ma co zazdroscic ludziom ze wsi. lepiej isc i zrobic w pracy swoje 8 godzin i miec wszystko gdzies.

the thruth tracker

wiem, ze przecietna osoba dostanie do 3 tysiecy... ale co z krusem...chyba jestesmy takimi samymi ludzmi... no chyba, ze sie myle...

a ja np...chcialbym dostac doplate do swojego mieszkania...lub do samochodu... tj. rolnik dostanie na gospodarstwo i na ciagnik...

jak kupie sobie pare ha to bym raczej pracowal na siebie, a nie nia nich, jak tez wyzej napisales...

Kokosz

Zly_czlowiek, co by nie mowic, to wypadaloby byc obiektywnym nieco.

Oczywiscie, wielu rolnikow bylo przeciw Unii, bo sie tej Unii bali. W miastach tez nie wszyscy byli za Unia. A ze sie przekonali... coz, mowi sie, ze tylko krowa nie zmienia pogladow.

Co do KRUS, to prawda, powinien byc zreformowany, bo to co sie teraz dzieje jest przegieciem. Przegieciem w takim sensie, ze niektorzy rolnicy sa faktycznie bogaci, a nie placa adekwatnie do dochodow. I z tym by trzeba bylo zrobic porzadek...

Natomiast co do tych super doplat, to zauwaz, ze w calej Unii sa doplaty dla rolnikow. Jakby u nas nie bylo, to jak by mieli konkurowac z reszta?
Poza tym, o ile sie nie myle, system doplat jest jakas forma rekompensaty, za ograniczenia narzucane na rolnikow.
Bo gdybys chcial byc obiektywny, to zauwazylbys, ze praktycznie kazdy biznesmen rzadzi sie na swoim jak chce. A rolnik ma nalozone ograniczenia. Rolnik nie ma tak, ze ile wyprodukuje tyle sprzeda... Dlaczego ma narzucone z gory ile maksymalnie moze czegos wyprodukowac? Dlaczego ma narzucone ile moze sprzedac? Dochodzi do tego sterowanie cenami itp itd. Te doplaty to jakas tam rekompensata za to wlasnie.

Pomijajac juz, ze praca faktycznie ciezka i srednio przyjemna. I na wczasy sobie nie pojedziesz, w swieta nie zrobisz sobie wolnego. Starczy glupia zmiana pogody i masz klopoty.

A w miescie nie gadaj, bo tez sa dofinansowania, na rozruch to na rozruch, ale konkretne pieniadze mozna dostac. Pozniej tez sie rozne dotacje znajduja jak ktos za tym biega. Juz nie gadaj chociaz, ze rolnicy jako jedyni dostaja jakies pieniadze z Unii, bo to bzdura.

Nie twierdze, ze rolnicy maja strasznie zle, kto pracuje i dba o swoje, nie ma co narzekac raczej. Za to nie maja tez jakos wyjatkowo super hiper fajnego i lekkiego zycia, nie ma co chrzanic glupot.

the thruth tracker

Zastanawia mnie taki fakt. Jeżeli jest tak źle na wsi, dlaczego tak chętnie rolnicy biorą pole w dzierżawę, płacą po 200zł za hektar oraz podatki, zaś pieniądze z Unii bierze nadal właściciel ziemi???

prawie wszyscy moi znajomi wiedzą, że na różnych forach mam nicka "SaneOne" lub bardzo podobnego...

poza tym nadal nie rozumiesz... nic nie ma do tego obiektywizm... nazywasz kogoś "chamem" i mówisz o słomie wystającej z butów, a sama wyskakujesz z tekstami, które są poniżej dna...

Dran- masz racje.

Ja jak Ja -> kto organizuje?? Zarzućmoże jakiegoś linka. Mam chęć sie tam wybrać.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org