poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PO kemonki czas na wieczorna litanie

czuubek: żenada

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PO kemonki czas na wieczorna litanie

Rzeczywiście problem? Wymyślony w "warszawce" parę lat temu, obok innych np. aby zamiast "postacie" filmu, książki, mówić "postaci" filmu, książki. Jak ktoś z nudów nie wie, czym się zająć, to wymyśla wszelkie idiotyzmy, które powtarzane potem wielokrotnie, w gazetach dla pewnych zakompleksionych osób stają się wykładnią mody, mądrości itp.

"Sandały plus skarpety" to jeden z tak powstałych tematów. Faktycznie jak ktoś napisał, a i czytałem wypowiedz dermatologów, lepiej nosić naturalne bawełniane skarpety do sandałów, niż gołą stopę w sandale. Powody? Jeśli sandał jest ze skórki, to jeszcze nie powstają takie odparzenia między stopą, a podeszwą, ale przy sztucznych imitacjach wręcz zaleca się stosowanie skarpet, chroniących przed tym.

Higiena. Jeśli nie dezynfekujesz, a, co najmniej myjesz sandałów,głównie skórkowych, po pewnym okresie, może powstać doskonałe siedlisko do rozwoju grzybicy stopy, zmiany skarpet, ich noszenie, częściowo pochłaniają naturalne pocenie się stopy i to zjawisko.

Estetyka.Wolę sensownie dobrane skarpetki, niż widok pokreconych paluchów, zakończonych paznokciami "szpadlami" nie koniecznie pierwszej czystości. Malowanie, u kobiet nie wiele zmienia.

Powoływanie się na Zachód nie ma sensu, bo tam na ulicach każdy chodzi tak, jak mu pasuje.

tak

nie marudz wczesniej u nas nie bylo cieplej wody... ciesz sie ze teraz kiedy jest upal... przezyjesz jak wejdziesz pod zimny prysznic. ciekawe co bys mowil gdyby nie wymienili tych rur i w zimie w czasie mrozow znow zaczely pekac.. wtedy byloby lepiej bez cieplej wody?

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

ku... prostaki! (sorry, ale nie umiem większości forumowiczów inaczej określić) Jakiego 'techna'? Macie w ogólę pojęcie o czym Wy piszecie?!
Do książek buraki!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org