poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Miażdżące zwycięstwo Kaczyńskiego wśród Polonii w USA

2m - jaki ma zasięg ? wiem ze jest zalezny od warunków atmosferycznych oraz od anteny o nadajnika ale przecietny sprzet :))

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Miażdżące zwycięstwo Kaczyńskiego wśród Polonii w USA

We wrześniu dopiero robię sobie kurs międzynarodowy... Nauczyłam się od znajomej która ma swój salon kosmetyczny... French kosztuje 45zł:)

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

ja mam takie pytanie jescze bo malo sie na tym znam. ile to sie bedzie trzymalo??

Zbych

to już zależy od płytki pani paznokcia... Jendne się trzymają długo, drugie zaś nie. Jeżeli będą się trzymały to po około miesiąca czasu trzeba dopełnić..

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

13 lat??!!

Przykro,co się dzieje.Dzieciństwo się zabiera :(

4LOMZA JAK OGLADAM W ie TO SIĘ WSZYSTKO ROZWALA

O której godzinie? Na jaką dzielnice? Za ile?

Witam.

Jak w temacie. Jadę jutro(27.07) do Krakowa. Może ktoś musi gdzieś w okolice Krakowa to mogę delikatnie zmienić trasę.

Jak ktoś chce to piszcie na moderator małpa interia pl lub na gg:2-3-7-0-4-4-0

Jak ktoś uważa to za reklamę, czy coś podobnego lub jeżeli poprostu post się nie podoba to nie pisz tysiąc głupich uwag...postów itp. Tylko napisz jednego zwięzłego maila do Administratora, żeby to usunął.

ja bym pojechala na wycieczke:)

ADALL - obserwuje te forum od wielu miesiecy i nie bawi mnie udzielanie sie w tematach, ktore zaraz przechodza w bezsensowne klotnie. I nie interesuje mnie czy piszesz poprawnie czy tez nie, wazne dla mnie jest to, ze poprawiasz kogos i piszesz o tym, ze jesli udziela sie publicznie to powinien cos soba reprezentowac...a sam robisz bledy ortograficzne. Dalsza dyskusja nie ma sensu, powinienes sie po prostu przyznac do bledu. A na przyszlosc - jesli chcesz poprawiac, rob to prawidlowo.
Pozdrawiam

Pewnie... zapraszam :-)

Mogę Ci pomóc załatwić tani nocleg gdzieś w centrum Krakowa. Pokaże odrazu najlepsze imprezy i miejsca do wypoczynku :-)

Bierz dwójke... trójke znajomych i będziecie mieli fajny weekend.

Za 30-40zł można nockę w dobrym miejscu spędzić.

a kiedy zamierzasz wracac????

dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/

IE 7.0 XP Sp2

Pozdrawiam.

można screena na biuro@4lomza.pl ?

normalnie osiwialem jak zobaczylem ten temat...

btw...jaka farbe do wlosow polecacie...?

omg..

Zbych

Już wysłałem screeny.. ale widzę że już ok.

No jeszcze nie zupełnie....

Jak wchodzę na stronę http://4lomza.pl/ to strona się "rozpada"...

A jak wchodzę na stronę http://www.4lomza.pl/ to wszystko oki...

jakbys nie wiedzial...to kogut pomaranczowy tez jest "uprzywilejowany"

Witam.

Dziś rano zmieniliśmy styl strony z żałobnego na nasz codzienny wygląd. Przeglądarka widać nie przeładowała jeszcze wszystkich plików i część pobiera ze swojej pamięci podręcznej. Rozwiązaniem jest odświeżenie strony, np: wciskając ctrl+r lub f5.

Rudą , koniecznie rudą!:)

wszystko sie zgadza...ale kazdy mowi, ze jest tak super...ale to tylko tak wyglada na papierze... piwa wcale nie powinno tam byc...i nie mozna mowic, ze bedzie malo...bo albo jest piwo, albo go nie ma...
typ byl tak pijany, ze nie mial funkcji zyciowych...

Siema!
Ostatnio widziałem fajny teledysk... Tacy panowie tańczyli ciągle, nuta była bez słów. Znacie może tytuł i wykonawce tej piosenki?
Z góry dzięki ;)

Dziękuję Wszystkim za wypowiedzi.Przepraszam że dopiero teraz mam okazje Wam odpisać.Przyczyna mego rozpadu małżeństwa tkwi w tym iż nie chcę wyjechać na stałe (zielona karta) do USA.I co za tym idzie za wszelką cenę trwa walka i ustawianie dzieci że tam będzie im lepiej przez moją Żone i jej rodzinę.
Była tam 7 lat temu i już wtedy starałem się ratować nasze małżeństwo aż oparliśmy się w poradni małżeńskiej.Teraz przyszła kolej na rozpatrzenie naszego wniosku o zieloną kartę który złożył mój szacowny Teść a ja zmieniłem zdanie i oznajmiłem że się nigdzie nie wybieram.I od tamtej pory zaczeły się nieporozumienia konflikty.Myślę iż to wszystko było ukartowane by ściągnąć tam nas i dzieci, a późnie i tak by się to skończyło rozstaniem.Dziś widziałem się z Żoną i powiedziała mi w prost że nie widzi naszej przyszłości w Polsce.Tylko USA i nic więcej.Oto powód mojej tragedi małżeńskiej.

Cierpię by żyć, żyję by cierpieć

ok.10-15zł w zależności od odrostów.

ten na śmieciarkach też?? ;-)

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Rzeczywiście jesteś w bardzo trudnej sytuacji gdy Tobie zależy na pozostaniu w Polsce, a żonie na wyjeździe do USA... A może warto ponownie spróbować zglosić się do poradni? Może konfrontacja, którą byście tam odbyli doprowadziła by do porozumienia?? Ja bym na Twoim miejsc spróbowała walczyć o to małżeństwo o ile Ci zależy, ale istotna jest również postawa żony...

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Jeckyll & Hyde - Freefall - moze o to chodzi ;D

Dokładnie, dzięki wielkie.

całkiem spoko:D:D
macie może jeszcze tego typu piosenki? lub techno itd. podajcie tytuły pliska:D:D

Krzyzak

a co Ci sie juz u nas znudzilo ze tak uciekasz :P

A czy Wam sie w Polsce tak zle wiedzie, klepiecie biede? Bo jesli tak, to mozna w jakis sposob zrozumiec postawe zony.
Jesli nie, to mam wrazenie, ze ten wyjazd to tylko temat zastepczy i musza byc jakies inne powody. Bo kto normalnie porzucilby rodzine z tak glupiego powodu? W tym wypadku pewnie mialbys racje, ze po wyjezdzie i tak dostalbys kopa w d.upe.
Z jakiego powodu Twoja zonka az tak bardzo chce tam wyjechac?

Zbych

Witam parking pod blokiem Śniadeckiego 7 posiada znak parkowania z obrazkiem auta osobowego w bloku mieszka mechanik który parkuje pod blokiem auta dostawcze a także samochody sprowadzone z Niemiec, Anglii potrafi ustawić 5-7 aut niektóre z nich tkwią po parę miesięcy na parkingu. Autami dostawczymi (białe fiaty Dukato) jeżdżą codziennie dwaj młodzieńcy chłopaki po 20 lat nie potrafią tego auta zaparkować zajmują po 2 miejsca wjeżdżają na grubość lakieru kłótnie sąsiadów nić nie pomagają czy jest jakieś prawo dotyczące parkingów pod blokami ? czemu policja ani straż miejska nie przyjeżdża i nie egzekwuje znaków które stoją ? może każdy z mieszkańców ustawi po 5 aut na parkingu i nie będzie miejsc dla reszty hmmm a może by tak kupić se tira !!!!!!!!

albo kopete. prawda kiernek i reszta?

rozbojniczek

moj post byl komentarzem do wypowiedzi freestyle

Zbych

Widać. Jutro ostatni dzień zapisów.

porzyczki? a moze porzeczki. uwielbiam je.

buhahaha przelewem trzeba dluzej czekac na kod a z karta masz go w 30 sekund :P

ta ulica jest chyba na osiedlu naprzeciw Rysia przed Konarzycami niedaleko osiedla Kraska

Dlaczego wspolczujesz? Fajnie miec wtyki w policji :)

Ja jak Ja, zgodzę się, ale z luśką, bo przepis o komórkach jest i jest słuszny. Tylko mało kto go przestrzega, choć są tacy, ale jeszcze gorzej ... mało kto karze za łamanie tego przepisu, taka prawda. Faktem jest, że jak ktoś nie umie jeździć to i bez tego telefonu się rozwalić może, ale pamiętaj, że błędy zdarzają się nawet najlepszym. Ale jak widzę kierowcę gadającego przez komórkę to szlag mnie trafia.

Zbych

u mnie w hamulcach w prawym kole co jakiś czas coś piszczy. nie potrafiąc dość sam jaka jest tego przyczyna(klocki nie zużyte , tarcze tez dobre) pojechałem do 2 mechaników . oboje stwierdzili ze z czymś takim mogę jeździć bo najwyraźniej jakiś element się ociera jeden o drugi. a im się nie chciało rozbierać zacisków. i takich to mamy solidnych mechaników w Łomży.

Treść jest ukryta

bardzo dobra

spiewa to zespół "Feel"

kiernek- dobra Twoja :)

Może inaczej, kto z Was wybiera się na pielgrzymkę?

a co do Sulimy to podobno miękki jak MAKARON po ugotowaniu

Nwebie dobrze napisales "jakąś" bo nie każda ma swój odpoweidnik w wersji live CD a szkoda

Czemu admin nie skasuje tego iditycznego tematu, który założył chyba jakiś mocno znudzony dzieciak, naoglądawszy sie wczesniej fajansiarskiego filmu "Młode wilki".

Och ta dzisiejsza młodzież...

rozbujniku

A kiedy to było tak luźno i dobrze na skrzyżowaniu Szosy Zambrowskiej z Sikorskiego? O ile pamiętam, to zmienili tam oznakowanie na rondo jakieś 8 - 10 lat temu. Jaki wtedy był ruch i ile wypadków? Może nie pamiętasz, boś może za młody. Dobrze pamiętam, że to skrzyżowanie, podobnie oznakowane jak Piłsudskiego z Zawadzką. Na tym ostatnimwypadki zdarzały się niemal codziennie. A teraz jest spokój (po zmianie na rozndo).
W mieście jest dużo skrzyżowań. Jeśłi nie podoba ci się sygnalizacja i ronda, to jak sobie wyobrażasz te skrzyżowania? Mają zburzyć miasto, żeby przerobić je na wielopoziomowe? Bo to dużo miejsca wymaga. Trochę wyobraźni chłopie.
Przyzwyczaj się wreszcie, że ruch na drogach jest dużo większy niż kiedyś. Ulice są zapchane. A jeśli się tak śpieszysz, to wyjedź te kilkaminut wcześniej.

P.S. Nie mędrkuj o ortografii. Tylko w połowie jednego zdania, cyt.: "Nie uwazam tez zeby robienie blendow bylo wynikiem jakiej kolwiek choroby" popełniłeś dwa błęby, pomijając literówki i niechęć do polskich znaków. Po co dodałeś "n"? A "jakiejkolwiek" pisze się razem.
Uczył Marcin Marcina... Wygląda mi, że tak samo "mądry" jesteś w kwestii skrzyżowań.

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Potwierdzam, odpusc sobie tego dzieciaka Barbachowskiego, zero profesjonalizmu. Krzysztof Dejneka. Numer GG: 3924317 , Tel. 086 216 26 18

Zbych

Alimenty na ciebie ! Śmiechu warte !Inteligencja powyżej przeciętnej ! Też śmiechu warte ! W którym miejscu ja pisałam o jakimś wyprowadzaniu ? Naprawdę inteligencją od ciebie bije na conajmniej dwa rzuty beretem. Proszę cię, nie pisz o jej poziomie, bo się tylko ośmieszasz .

bogus007 jesli przyniesiesz jutro lapka na spotkanie, a resztą już my się zajmiemy.

a czy przypadkiem podczas instalacji sterowników nie wyskoczył jakiś błąd np. że brak kernel-sources?

Zbych

Moniu dziękuje za odp :) Dokładnie moim jedynym powodem (tak jak pisałaś) jest właśnie to że kontynuuje już jeden kierunek studiów w trybie dziennym, bo dziecka póki co jeszcze nie mam ;) i długo nie zamierzam mieć hehe. Pozostaje mi tylko iść tam i dowiedzieć się osobiście, a swoją drogą ciekawa jestem czy jest tam dużo chętnych na jedno miejsce i od czego zależy w głównej mierze dostanie sie do tej szkoły?? Może ktoś wie??

"Dziennik": Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad nie ujawniła wyników ekspertyzy, którą sama zamówiła.
Według ekspertów z firmy Scott Wilson przebieg trasy Via Baltica przez Rospudę nie jest optymalny. Droga powinna zostać wytyczona przez Łomżę, z dala omijając chronione torfowiska wokół Augustowa....
...Ma je zastąpić droga ekspresowa, której fragmentem jest obwodnica Augustowa przez Dolinę Rospudy. I to ona właśnie budzi protesty ekologów, bo w rejonie tego miasta miałaby przeciąć torfowiska objęte unijnym programem Natura 2000.
GDDKiA twardo obstaje, że ta lokalizacja jest najlepsza - i dla ludzi, i dla środowiska. Tymczasem eksperci z międzynarodowej firmy konsultingowej Scott Wilson, której Generalna Dyrekcja zleciła w 2005 r. zbadanie, jaki wariant Via Baltica jest najbardziej uzasadniony społecznie, ekonomicznie i przyrodniczo, dowiedli, że ten obecnie forsowany wcale optymalny nie jest. Więcej: jest jednym z najgorszych.
- Scott Wilson przebadał 40 wariantów drogi ekspresowej łączącej Warszawę z granicą litewską w Budzisku i wyłonił trzy najkorzystniejsze - mówi gazecie prof. Andrzej Kraszewski z Wydziału Inżynierii Środowiska Politechniki Warszawskiej. - Żaden z nich nie wiedzie przez Białystok, a więc i przez Dolinę Rospudy.
Wyniki ekspertyzy firmy Scott Wilson, do których dotarł "Dziennik", jednoznacznie wskazują najlepszy przebieg trasy: Warszawa - Pułtusk (albo Ostrów Mazowiecka lub Ostrołęka) - Ostrołęka - Łomża - Suwałki - Budzisko. Analizę opracowaną przez brytyjską firmę GDDKiA ma od listopada 2006 r.
Drogowcy nie przyjęli jej do wiadomości. Dlaczego? - Badania zrobili, bo tak im nakazuje prawo unijne, ale wciąż upierają się przy swoim, chociaż wszyscy dookoła mówią, że jest alternatywa dla lansowanej przez nich trasy - twierdzi prof. Janina Pijanowska, przewodnicząca Państwowej Rady Ochrony Przyrody.

repliki samochodów to szajs najgorszy, podjebki ferrari na podwoziu pontiaca z z silnikiem forda

E=mc2 jeśli nie jesteś biznesmenem lub nie dajesz żadnych ogłoszeń to czego sie obawiasz, przecież nr tel. do Ciebie mają tylko znajomi i jeśli nikt do tej pory nie dzwonił dla jaj to będzie tak cały czas, przecież w większości nr zastrzeżony mają firmy i ich pracownicy(tzw. tel. służbowy), więc mam nie korzystać z niego tylko dlatego, że jest zastrzeżony, bez sensu.

Witam,proszę o pomoc i poradę.Szukam dobrego mechanika samochodowego, który robi dobrze i w miarę tanio(chodzi o zawieszenie ).Jeśli możecie to podajcie jego namiary.Dzięki i pozdrawiam!

niestety, ktos z waznych musial miec dzialke po drodze.......teraz glupio im przyznac racje i sie wycofac :D no bo kto na zdrowy rozum prowadzi droge trasa budzaca ogromne kontrowersje, skoro istnieja tansze, krotsze warianty????

kto zagra jutro w totka? jakie liczby obstawiacie? hehe

wypełniłem, a czy sens by tu sie wpisywać to może i jest, zawsze to coś

komercja jednym słowem !!

od jutra bede bogaty :D:D:D

Krzysiek jak najbardziej oko..
Polecam rownież Sławka Ch... (nie mam upowaznienia do podawania nazwiska) jak ktoś chce namiary proszę na priv

Pozdrawiam

Rospuda..........

"robi dobrze i w miarę tanio" takie rzeczy to tylko w erze :P

A moze nutka tego wykonawcy ktory byl podany juz wczesniej tylko inny tytul? Sunrise Avenue - Forever Yours? White i brown nie ma ale "baby" jest, z reszta jak i w wielu piosenkach :) Jak nie to poszukamy dalej.

160 Mhz 163 MHZ 172MHz

Stop klamliwej hasbarze ! http://www.bibula.com lub http://judeopolonia.wordpress.com przeciw waga na koszerne kontakty i wybiorcza Michnika

Jeżeli chodzi o mechanika samochodowego to polecam za stacją PRYMa robią dorze ale nie koniecznie najtaniej przynajmniej oczywiście według mnie mają dobrego gościa od elektryki

Czesiek dzisiaj ruszyl i jest wszystko OK

ACAB

rozbita potylica!!!

1.od upadku-uciekał,potknął się i upadł na tył głowy albo upadł np po uderzeniu
2 albo od uderzenia w daną część ciała

Innej wersji nie widzę.Psy to gryzą,szarpią,wyrywają

łomżanin mówisz coś o niewinności?teoria winy w tym klubie,zależy od widzi mi się bramkarzy a sposób postępowania daleko odbiega od zgodnego z prawem

po zamknięciu dyskoteki psy też bym wypóścił,zachowując jednocześnie wymienione przeze mnie warunki

lecz słuchy chodzą,że było zgoła inaczej..

Mówicie że Malarz ma rodzine i też to przeżywa, a prawda jest inna nic go to nie obchodzi przykładem jest to że dzień po tragedi otwiera interes jak by nic się nie stało- to jest chore.

Po prostu brak słów...ciekawe czy ten kto to zrobił ma jakieś wyrzuty sumienia? Bóg ich osądzi, chyba, że Tomek poprosi o przebaczeczenie im...bo on potrafił przebaczać...

znak stopu jest przed przejściem dla pieszych a nie za.
tak robi 9/10 kierowców bez względu na markę

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

tommeknet: wiem że jest tak jak mówisz. ja również znam osoby którzy jednak coś umieją może i więcej ode mnie.

Bimbo !

damn right kiernek...

Proponuję ustanowić żałobę narodową!

Gdzie było w tym czasie ABW? Gdzie był w tym czasie Jarosław Kaczyński? Gdzie był ojciec dyrektor ?

Mam koleszkę na PJWSTK i bardzo ją chwali. I jak z nim rozmawiam to faktycznie mają spore wymagania i ciekawie ułożony program nauczania.
Szkoda tylko tej ceny bo rzeczywiście jest odstraszająca dla większości zwykłych ludzi.

Jeśli się toczyli powolutku to nie ma sensu zwalniać 200m wcześniej, poza tym tam się nie da szybko jechać, bo jest tam moc dziur i wystając studzienek.

mediarek

Czy ktoś z ludzi którzy zabrali tu głoś - mając na uwadze pamięć o swoim przyjacielu - poza czczem gadaniem będzie na tyle odważna aby złożyć swoje zeznania w tej sprawie?? Bo jeśli to ma być wyłącznie bicie piany - to po co? Szkoda chłopaka - i jego rodziny - dajcie więc mu spokojnie odejść - jeśli nie możecie nic innego zrobić . Wyrazy współczucia rodzinie trgicznie zmarłego !

Ja mam playa od miesiąca, oferta bardzo ciekawa, problemów z zasięgiem głównie za granicą już nie ma, jedyny ich problem to fakt, że są spore opóźnienia w dostarczaniu faktur, a mimo to blokuj telefon z racji nieopłaconej faktury. Mój znajomy miał już taką przygodę, coś czuję, że i mnie to teraz spotka, bo jeszcze faktury nie dostałem :/ Reszta jak najbardziej ok :)

K 120

a ja jestem po 20 i tez chce i co wy na to?

the thruth tracker

Jak to nie do kobiety? Nie masz zwieraczy? :D

Ciesz się, że nie napisałem Ci tak jak Ty piszesz do ludzi. ;) Oczekujesz szacunku to sama się zachowuj.

Z mojej strony EOT

Amen

taksiarz przeciez daje ci paragon,
zreszta ja nie namawiam, tylko mowie ze w mozna juz tak robic, tzn, zrobic zakupy na telefon

dla mnie to bez znaczenia czy dam 7 zlotych taksiarzowi czy komus innemu

ale zawsze cene i produkt zobaczyc najpierw to lepiej
wiec to niewatpliwie plus

fLoorek: no zgadza się, niezbyt fortunnie ułożyłem tą wypowiedź. Pisząc "jestem zainteresowany bo to jakaś niecodzienna wygoda" chciałem stwierdzić, iż od czasu, do czasu zapewne sam skorzystam z takich zakupów (w sytuacjach awaryjnych). Na codzień zapewne zakupy w tradycyjnych sklepach, gdzie towar można pomacać i obwąchać.
Pozdrowienia.

K 120

dokładnie - nie zaatakują Cie wtedy trojany i inne śmiecie, które nie rezydują jeszcze na Twojej maszynie

natomiast wirus to kod wykonywany już na Twoim pececie ( nie wnikamy jak się tam dostał) - i tu firewall sprzętowy (czyli NAT = wewnętrzne IP) nie ma nic do rzeczy

może użyłem złego słowa - IP nie ma wpływu na wirusy bo one żeby zadziałać musza już egzystowac na komputerze - ofierze. natomiast trojany , rootkity itd muszą się przebić przez firewalla ( czy to sprzętowego czy aplikację ) i dlatego IP ma wpływ na ich działanie

chyba, że zaczniemy się zastanawiać czy ten podział, który podałem nie ogranicza się do nazw - granice są płynne

Gdzie w Łomży można kupic pszenice?

rzeczywiście fascynująca praca hehehehe

K 120

jeden jest w ciągu sklepów przy piłsudskiego, a drugi to niewiem gdzie;/

Abcd zapraszam do Małego Płocka. Mój tata ma pszenicę do sprzedania. Brana z centrali, pierwszy rok, odmiana Tybalt ( jara)...jeżeli chcesz wiedzieć więcej to pisz na meila...odpowiem na wszystko. Mały Płock- 17km od Łomży

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org